sinirim bozuldu

ya gercekten milletin buna bu kadar takacagını bilseydim valllahi yazmazdım
ben patronumu sevıyorum cok ıyı ınsanı yonden babacan bı ınsan
sadece sızın de anladıgınız gıbı işte doğru anlamıssınız oradan ornek vermek ıstedım adamın hayat görüşüne ters olsam bile adam bana saygı duydu ve benım için bu işi yapabileceksen basın akaplı olması önemli degil dedi demek istedim
yani ben bu adamla yerı gelıyor fuarlar oluyor gidiyorum dıyebılırdı ben tesettürlü birini yanımda gezdırmek ıstemem dıye ama demedı yanı patronum kişisel görüş olarak ve yaşayış olarak dindar biri değil ama onunla sorunum olmadı demek istedim sadece
enteresan bir durum aslında mercek altına yatırınca.
Şöyle ki özel sektörde masa başında bir kapalı bir çalışan görmek insana o şirket hakkında fikir verir. Nedense toplumumuz böyle. Hele ki fuarlarda falan stantlarda kapalı kişilerin olması şirketin mutaassıp yapıda olduğu fikrini verir. Hele ki senin gibi patronunun hayat görüşüne tersse bu seni işe alması ilginç geldi bana. Normalde bizim iş yerinde eskiden güvenlikten girerken başı kapalı olanlar açmak zorundaydı. Çaycıyı bile bir kaç yıldır kapalı çalıştırıyorlar. Ondan önce o da yoktu.

enteresan bir durum aslında mercek altına yatırınca.
Şöyle ki özel sektörde masa başında bir kapalı bir çalışan görmek insana o şirket hakkında fikir verir. Nedense toplumumuz böyle. Hele ki fuarlarda falan stantlarda kapalı kişilerin olması şirketin mutaassıp yapıda olduğu fikrini verir. Hele ki senin gibi patronunun hayat görüşüne tersse bu seni işe alması ilginç geldi bana. Normalde bizim iş yerinde eskiden güvenlikten girerken başı kapalı olanlar açmak zorundaydı. Çaycıyı bile bir kaç yıldır kapalı çalıştırıyorlar. Ondan önce o da yoktu.
bilmiyorum gecen sene istanbul da fuara gıtmıstık standımız vardı hatta orada tek kapalı bayan bendım dıger stantların basında hep mını eteklı kızlar vardı :)

açık bariz millete hava atmak için söylemiş siz elinizi uzattınız ne tokalaşmadım dersiniz bir dahaki ne

Siz patronun dini inancı zayıf güçlü hesabı yapabiliyorsunuz ama tesettürlü olup mahrem diye el vermemeniz gerektiğini bilmiyorsunuz. Bunu o zayıf inançlı dedikleriniz daha iyi biliyor mesela. Bence sorun sizde insanlar kapalı bir bayanın el verip vermeyeceğini kestirmek zorundami

Tesetturlu kisinin el vermesi namahrem diye bişi yok
Dinen tesettür emri. Namahreme dokunmama emri. Namaz emri vs vardır

Bu arkadaş tesettür emrini uyguladı diye namahreme dokunmama emrine uyar uymaz kendi tercihi

Ben acigim namaz kiliyorum o zaman başımı kapatmam gerek sizin mantiginizda

allah ıslah etsn boyle kendnı buyuk gorup aklıncaaa karsısındakını asagılayanları.... tkma kafana bsver allaha havale ett

daha önceki konularımda ofiste çalıştığımı yazmıştım iş yerinde bulunduğum odada şuan iki erkek (biri geçici süre ofiste daha sonra sahada çalışacak) birde ben varım
ben tesettürlü bir bayanım işe başvuru yaparken olduğum gibi gittim görüşmeye ve acıkça sordum tesettürlü olmam sizin için sorun olur mu diye patronum da '' her ne kadar hayat görüşü olarak tesettürü onaylamasam da herkese saygım var benim için sorun olmaz '' demişti.
bir seneyi geçti ve hiçbir sorun olmadı patronum iyi bir insan , yani şöyle söyleyim bazı şeylerde inanç olarak zayıf olduğunu düşünüyorum yani dindar bir insan değil ama insan olarak iyi saygılı bir insan hatta babacan bi insan.
:KK45::KK45::KK45::KK45::KK45::KK45::KK45::KK45:
patronumun ara sıra iş yaptığı kişiler ofisi ziyarete gelir ; bugun de oyle oldu gelen adam satış ile ilgileniyor ve çenesi sağlam bi adam konuşkan hareketli falan ... ilk geldi ofisteki erkeklerle tokalaştı onlar zaten adam gelince ayaga kalkıp hani birde samimiyetleri var '' oooo abi hoş geldin '' yaptılar tokalaştılar ben de oturdugum yerden güleryüzle hoşgeldiniz dedim, o arada '' sen zaten tokalaşmıyorsun '' deyip bir kahkaha patlattı ve patronun odasına gitti. Ben hiç bişe diyemedim ama bozuldum yanımdaki arkadşların da suratına bakamadım ama güldüklerini hissettim , sinir oldum ...

ya bu adam daha öncesinde cok kez geldi zaten tanıyorum bir seneden fazladır da burda çalışıyorum ilk işe başladığımda ilk geldiğinde adamla tanıştım ve o zamanda adam giderken elini uzatmıştı ben de hiç çekinmeden tokalaşmıştım ve bana '' senin tokalaşmakla bi sorunun yok dimi'' deyip yine bir kahkaha atmıştı bende '' öyle sorunlarım yok benim '' demiştim yine güler yüzle .

yani tesettürlüyüm diye nedir bu anlamıyorum tamam tesettürlü olup tokalaşmayanlar da var ama beni biliyor sonuçta test etmişti (!)
beni bu şekilde bozmak niye ?
ordan burdan biraz karışık anlattım ama vel hasıl sinirim bozuldu , artık aklımdan çıkmaz rezil olduğumu düşünüyorum aklıma da laf hep sonra gelir '' sen tokalaşmıyorsun zaten '' deyince '' oyle birşey yok onu da nerden cıkardınız '' falan diyebilirdim güler yüzlü bir şekilde ama iş işten geçti
ne bileyim yazdım ölesine buraya da

Hicte oyle rezil olunacak bir durum degil. Tesetturlu degilim ancak bende tokalasmaktan haz etmem. Eger negatif elektrikle yukluysem sag elim yerine bilerek sol elimi uzatirim.:KK45:
Ayrica unutmadan ikide bir kahkahalarla gulen adama sunu soylemek isterdim, bir kadin elini uzatmadan onun el uzatmasi onun gibi nazik bir erkege yakismaz.

bence seni kücük düsürme gibi bir olay yok ortada.
eger tokalasmak senin icin sorun degilse, sende diger ofisteki insanlar gibi ayaga kalkip el uzatabilirdin...
yani...aslinda ayaga kalkmamakla ve el uzatmamakla sende saygi eksikligi gördüm

Siz patronun dini inancı zayıf güçlü hesabı yapabiliyorsunuz ama tesettürlü olup mahrem diye el vermemeniz gerektiğini bilmiyorsunuz. Bunu o zayıf inançlı dedikleriniz daha iyi biliyor mesela. Bence sorun sizde insanlar kapalı bir bayanın el verip vermeyeceğini kestirmek zorundami
Islamda el vermemek diye bir şey yoktur. Ama tesettürlü olunca (ki tesettür zorunluluğuna inanmıyorum) dinin kurallarını herkesten daha zorunlu uygulayacak diye bir durum söz konusu değildir. Müslüman olduğunu iddia eden herkes aynı şekilde ve derecede inancının gerekliliklerinden sorumludur. Tesettürlüler farklı bir sınıf değildir.

bence seni kücük düsürme gibi bir olay yok ortada.
eger tokalasmak senin icin sorun degilse, sende diger ofisteki insanlar gibi ayaga kalkip el uzatabilirdin...
yani...aslinda ayaga kalkmamakla ve el uzatmamakla sende saygi eksikligi gördüm
sonradan düşünmedim degıl işte ben mı yabanı davrandım dıye
oyleyse bıle cok güzel zaten rencide ettı benı
ama başı açık biri olsaydım bence tokalaşmadığım için bu şekilde bozmazdı dıye dusunuyorum

Bence hiç kendinizi üzmeyin. Doğru ya da yanlış inancınızla dalga geçilnemeli. Ha oturur öğretir o ayrı. Kalitesini göstermiş beyefendi. Canınızı sıktığınıza değmez.

sonradan düşünmedim degıl işte ben mı yabanı davrandım dıye
oyleyse bıle cok güzel zaten rencide ettı benı
ama başı açık biri olsaydım bence tokalaşmadığım için bu şekilde bozmazdı dıye dusunuyorum

ozamanda kesin baska bir sekilde bozardi.

kendim (almanyada, avukat olarak) Firmada calisiyorum...ve kesinlikle Meetinglerde ayaga kalkarak herkezle tek tek tokalasirim...veya bir odaya girdigimde tek tek masa masa dolasip selamlasirim

anladım sizi
bi ortama girdiğimde ben zaten tokalaşıyorum yanı ortam oldugunda
ama burda ortam yok bişe yok
işim şirkette yurt dışı ilişklerden sorumluyum masa başındayım ofisin girişinde hemen odamız
yanı benım bu adamı görünce x bey hosgeldınız deyıp ayaga kalkmam mı gerekıyor ( ilk iş deneyımım olabilir belki de ben bilmiyorumdur )
hanı demek ıstedıgım masa basında tutun ki sekreterım her gelene kalkıp tokalaşmam gerekır mı ? x bey hosgeldınız demem yeterlı gelmez mi ? ( belki de bende de hata oldu burada şimdi siz yazınca düşündüm madem bu adam gelınce dıger arkadaslar ayaga kalkıp opustu tokalaştıı keske dedım madem ben de kalkıp en azından hos geldınız deyıp tokalaşsaydım , ama hadı ben yapmadım şimdi bu adam yapmadım dıye bunu bu sekilde '' sen tokalaşmıyorsun '' diyerek boyle rencıde mı etmesı gerekırdı ? )

ben editorum ulusal bir gazetede ve mudurumun bir misafiri geldiginde dahi gider, merhaba diyerek tokalasirim. bu hem bana cevre kazandirir, hem de beni yuceltir. mudurmun gozunde de degerimi arttirir. tavsiye ederim, yapip yapmamak size kalmistir.

yani adam size şaka yapmış kendince hemen yok inancımla dalga geçiliyor moduna girmeye gerek yok memleketteki bir inançlı siz misiniz? ayrıca siz de başkalarının inançlarına derece biçiyorsunuz?
daha önce söylenmiş tekrarlamayayım.

yani densiz herif deyin geçin ya da o öyle deyince aa neden tokalaşmayayım deyip elinizi uzatsaydınız şimdi hiçbir sorun olmayacaktı zaten görgü kurallarında kadının önce el uzatması gerekir.

yani adam size şaka yapmış kendince hemen yok inancımla dalga geçiliyor moduna girmeye gerek yok memleketteki bir inançlı siz misiniz? ayrıca siz de başkalarının inançlarına derece biçiyorsunuz?

yani densiz herif deyin geçin ya da o öyle deyince aa neden tokalaşmayayım deyip elinizi uzatsaydınız şimdi hiçbir sorun olmayacaktı zaten görgü kurallarında kadının önce el uzatması gerekir.
Noktasına virgülüne sizinle aynı fikirdeyim. Bende Ada'mın dalga geçtiğini düşünmüyorum şaka yapmış dediğin gibi. konu sahibi sadece cevap weremediği için çok zoruna gitmiş ama Ada'mın art niyeti yok bence küçük düşürmek gibi tm utanılacak bişey ama en başından kendini çekimser gösterdi ki adam öyle dawrandı.

ben editorum ulusal bir gazetede ve mudurumun bir misafiri geldiginde dahi gider, merhaba diyerek tokalasirim. bu hem bana cevre kazandirir, hem de beni yuceltir. mudurmun gozunde de degerimi arttirir. tavsiye ederim, yapip yapmamak size kalmistir.
Çok olgun bi davranış bence takdir ettim sizi ben tokalaşmam, sewmem, el wermem diyen insanlarda bi alem yav tokalaşmayan, karşıdaki eli hawada bırakan yada geri çeken bi insan görmedim hiç ama görsem heralde kıl olurum ayrıca kapalılık açıklıkla alakası yok tokalaşmak görgü kuralıdır ya ewe gelen bi misafirin elini Nasıl sıkıyorsan öyle ne kadar abartılmış. Walla ben öyle bi tanıdığım olsa bende konuda bahsi geçen Ada'm gibi dawranırdım bayan halimle. Birazdan ayıplamaya gelirler yazdıklarımı:KK14:

evet daha once de soylendı cımbızla sadece bu kelımem cekılıp ve ben de daha oncekı yorumlarımda da acıklamasını yaptım kımsenın dınıne ınaclarına deger bıcmıyorum dıye ben de tekrarlamayım acıklamayı şimdi

dersaneye giderken, bir erkek arkadaşımla karşılaşmıştım,elimi uzattım, abdestliyim deyip geri çevirmişti.....evet sanki suçlandım gibi oldu ama inancı gereği saygı duydum,her gördüğümde haaa sen şimdi abdestlisindir demedim!yaşam standardına saygı,inanca saygı,herşeyden önce kendine saygı.....neden bu eleştiriyi yada şakayı yapıp yüzüne vurayım ki.....suç mu işlemiş !kaldıki suç işlesede banane...saygıda saygı.....

Adam hatırlamamıştır bile senin tokalaşıp tokalaşmadığını. Aklında mı tutacak? El uzatıp elin havada kalması kadar kötü bir şey yok. Kendisi bunu yapıp rezil olacağına sana laf sokmayı tercih etmiş.
dersaneye giderken, bir erkek arkadaşımla karşılaşmıştım,elimi uzattım, abdestliyim deyip geri çevirmişti.....evet sanki suçlandım gibi oldu ama inancı gereği saygı duydum,her gördüğümde haaa sen şimdi abdestlisindir demedim!yaşam standardına saygı,inanca saygı,herşeyden önce kendine saygı.....neden bu eleştiriyi yada şakayı yapıp yüzüne vurayım ki.....suç mu işlemiş !kaldıki suç işlesede banane...saygıda saygı.....
Arkadaşının eli senin eline değince abdesti mi gidecekmiş? Nasıl sapık abaza biriymiş o yahu?

Adam hatırlamamıştır bile senin tokalaşıp tokalaşmadığını. Aklında mı tutacak? El uzatıp elin havada kalması kadar kötü bir şey yok. Kendisi bunu yapıp rezil olacağına sana laf sokmayı tercih etmiş.

Arkadaşının eli senin eline değince abdesti mi gidecekmiş? Nasıl sapık abaza biriymiş o yahu?
bu eleştirdiğiniz konu, abazalık dediğiniz yani, şafii mezhebi ve bu mezhebe mensup kişilerinde belli kurallara uymasıyla, dini hukuk çerçevesindeki anlayışları.....bu konuda bilgi sahibi olduğunuzu varsayarak yorum yapmayacağım ama belirttiğim gibi saygı her zaman ,hayatın her alanında gerekli!

Back
X