sinirim çok bozuk:(

kirmizigitar

Guru
Kayıtlı Üye
4 Mart 2011
10.374
11.988
498
İstanbul
henüz 2.5 aylık evliyiz. ama bu yıllardır değişmedi değişmeyecek biliyorum.

eşim sinema tv sektöründe, filmler diziler reklamlar vs görsel efekt ve animasyon işlerini yapıyor. türkiyede bu işi yapan sayılı fırmalardan birinde. ve inanın komik bir rakama çalışıyor.

sorun şu ki, eşim eve neredeyse hiç gelemiyor! mesai bitiş saati 19:00 ancak ben 2 yıldır orda çalışıyor o saatte çıktığını toplamda 10 kere ya gördüm ya görmedim. sabah evden çıkıyor işe gitmek için, ucu açık. akşam 9 10 11 hatta bazen gece 1 2 hatta bazen sabaha karşı hatta ve hatta bazen taaaaaaa ertesi akşam 5 6 da anca çıkıyor. günlerce şirketten çıkmadığı oluyor. cumartesileri de böyle, hatta çok acil bir iş olursa pazarları bile gidiyor! böyle bir kölelik sistemi varmıdır?

durum bu olunca, birlikte vakit geçiremiyoruz, özlüyoruz, daha yeniyiz üstelik, inanırmısınız yakınlaşmaya bile fırsat bulamıyoruz! bazen 2 haftayı bulabiliyor...

ona işinden şikayet ettiğimde siniri bozuluyor ve işyerine rest çekmeye kalkıyor, ama yeni evliyiz borçlarımız var şu an iş değişikliğini de kaldırabilecek mali güçte değiliz.

sanki evlenmiş gibi değil de, ailemden ayrı bir eve çıkmış yalnız yaşıyorum, sevgilim arada bir bana kalmaya geliyor gibi hissediyorum

Bu işlerde insanları çok yıprattıklarını duymuştum. Maalesef çalışanların hayatlarına saygı yok.
Borç harç da varsamecbur ne yapacak...
Sana da üzüldüm..

Zor bir durum , Seni anliyorum ...

Esin isinden ayrilamiyor madem borclar yuzunden , ozaman hem orda calisip hekde yeni bir is ariyabilir en azindan ..
Hem maasi az hemde vakitler uyusmuyorsa , ozaman kendine yeni bir i bakmali ..
Sen evdeysen sen bak onun icin , belki yeni bir is saatleri ve maasi uygun birsey bulursunuz...

En azindan borclariniz bitene kadar sabretmeye calis.yorucu can skci ve yipratici bir durum sen haklisin ama esinin yaninda destek ol.bence kendiside bu durumdan memnun degildir.ama su an ki isinden daha iyisini bulana kadar en iyisi bu diye dusunuyor olabilir.
Malesef is verenler ve bazi sektorler boyle zor..

Sinema tv sektörü malesef böyle. Mesai saati diye bir şey söz konusu değil. Eşiniz bunları bilerek girmiştir o işe ve siz de bunları bilerek evlendiniz. Zor olduğunu anlayabiliyorum ama borcunuz varsa yapacak bir şey yok. Hem kolay iş de yok ki. Benim eşim 14 senedir aynı firmada 2-3 yıl öncesine kadar bahsettiğiniz şartlarda çalışıyordu. Ki tv sektörü falan da değil. Gayet alakasız bir sektör. Her işin sıkıntısı var malesef.

Senin eşin medya sektöründe 2,5 aylık evlilikte bu hale geldin bende bir yıllık evliyim eşim polis 4 ay hiç bir araya gelemedik haftada bir gün sadece..kötünün kötüsü de varmış değil mi sabret borçlarınız azalınca çekmesi gereken resti çeker sanırım eşiniz..

Of Anlıyorum seni.Benim eşimde sürekli yurtdışı seyahatinde işi Gereği.Bazen bende dayanamayacak gibi oluyorum onun yokluğuna.Şu da bir gerçek ; iş işteyken bulunur, eşin bol bol iş başvurusu yapsın.Bir yerden daha da güzel teklif gelir neden Olmasın? Allah hepimize sabır ve kolaylık versin, eşlerimize de güç ve sabır.

Çok iyi anlıyorum.. bir ara ben de görsel tasarım ve animasyona merak sarmıştım.
Hoşuma gidiyordu gerçi ama kazın ayağı hiçte öyle değilmiş, insan içine girince anlıyor.
Aşırı yoğun ve de çok stresli bir ortam herşeyden önce.. ücretini söylemiyorum bile.. aslında basın-yayın genelde böyle maalesef.. !
Yalnız tavsiyem, eşinizi sıkmayın.. üzerine giderseniz o stres ve sinirle size patlayabilir, boşuna dargınlık olur.
Ben annemle az tartışmadım..: ( neyse ki geçti artık o günler..
Eğer eşiniz başka iş arıyorsa, siz de o yokken araştırın internetten.. iş yerinde iş arayamıyor insan..!

Benim Eşim işten eve gelir bir bardak çay içer ve direk yatar... Günde 500 kişilik yemek ve en az 20 çeşit yemek yapıyor... Hep ayakta Varis olmuş bacakları ayaklarının altı Nasırlı Nasırdan beter...

İş konusunda eşlerimiz aynı durumda şu an.. Tek tavsiyem şu. Ona bırakmayın böyle kararları, yuvayı her anlamda dişi kuş yapıyor.
Siz sürekli onun için yeni bir bakın internetteki sitelerde, iş sitelerinde yani.
Daha yuksek maaşlı bi ilan gorurseniz kendisine söyleyin. Bi gidip görüşsün iki saatliğine.. Eger iş görüşmesnden olumlu sonuç çıkara diğer yerden ayrılıp oraya başlar, arada boş kalmamış olur.
İşi ilanı en ufak ayrıntısına kadr siz bulup önüne hazır koyarsanız, gidip sadece bi görüş derseniz bi itirazı olmaz sanırım. Ben öyle yapmıştım şahsen.

Sende ise girsen destek olsan borclariniz cabuk bitse sinema tv sekteru boyle malesef hangi firmaya girerse girsin

İlk fırsatta çıkmalı işten..
Çünkü zaten komik bi rakama çalışıyomuş.
Daha düzenli saatleri olan bi işe girmesi dileğiyle....

Kendimi yerine koydum da zor gerçekten de. . Hele ki bunun değişmeyecek olması extra sinir bozucu bir durum. Umarım kendine göre düzgün bir iş bulur. .

borclar bitene kadar sabret eminim o da seni cok ozluyordur ve bu isi yapmak istemiyordur bu yogunluk dolayisiyla daha da destek ol eşine

Canimm. Ben de ayni sektorde calisiyorum oncelikle hangi ildesiniz? Bence isyeriyle konusmali evet dedigin gibi bir cok firma oylr ama inan duzgun calisanlar da var. Ben mesela ise girerken sartlarimi bastan soyluyorum cok sukur tecrubem vs iyi oldugu icin kabul ediyorlar. Mesela suan 10 - 6 ve haftasonu calismiyorum. Maasim da memur maasina denk.. bence sirketle konussn hatta baska sirketlerle gorussun. Zaten cok calisinca mesaiye gerek kalmiyor. Ama tabi erkeklerinki biraz daha zor.

Peki sen çalışıyor musun? Sen de çalışırsan bu durum biraz daha rahatlar. Siz de borçları ödeyene kadar durumu daha rahat atlatırsınız. Sen bütün gün evde olmayacağın için daha az sıkılırsın. Ayrıca borçları beraber ödemiş olursunuz. Ama şuan çalışıyorsan da eve gel, dinlen, yemek falan hazırla, hani vakit geçirmeye çalış. Tabi ki insan yeni evli eşini çok özler ama bu konuda ancak geçici olarak böyle bir çözüm düşünebildim.

aaaa oooooo bak yeni evlisiniz allah bozmasın bi ömür mutlu olurasunuz inşallah ama eşinle konuş madem bu kadar kalifiye bi eleman başka iş baksın yine aynı sektörde bulursada ayrılsın ordan. başı nasıl olursa sonuda o olur inşallah düzelir çok mutlu olur minicik bebeişleriniz olur sıkma canını geçer bunlarda

Canım, benim sözlümde şuan dizi sektöründe çalışıyor, 12, 1 bazen 3 bazen sabaha kadar çalışıyorlar. Bende tedirginim nasıl olacak diye. Hayırlsı cidden ama bende tedirgin ve üzgünüm ne yazıkki

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…