sinirim çok bozuk:(

ben çalışıyorum tabiki,meslek edindirme kurslarında öğretmenim. onun dışında butik tasarımlar yapıyorum kişiye özel, kına düğün, nişan hazırlıkları vs. ben deçok yoğun bir şekilde çalışıyorum zaten, hatta maddi olarak ondan daha çok bile kazandığım oluyor bazen. bu yüzden de sinirleri iyice bozuluyor eşimin. ben köpek gibi çalışıyorum senın kadar bile kazanamıyorum diyor bazen. ona çaktırmamaya çalışıyorum. ev aldık, onun kredisi bitene kadar dişimizi sıkmak zorundayız.

ancak sorun şu ki, bu durum firma değiştirse bile düzelmeyecek! çünkü şu an çalıştığı firma sektörün önde gelenlerinden. ve onların sektörde iş arama olayı öyle kariyer netten başvuru yaparak olmuyo pek. zaten ilan bile bulamıyorsunuz. referansla yürüyor.

ayrıca o sektördeki bir çok firma maaşları geç verir, sigortayı yatırmaz vs problemli. bu şirketinde maaşı birgün bile şaşmadan elinde olur. şu an iş değiştirmeye kalksa iş bulup çıksa bile gideceği şirkette ne kadar süreli çalışacağı belli değil çünkü proje bazlı çalışılıyor genellikle.

her gece eve sinir harbi halinde geliyor. korkuyorum işyerine rest çekmesinden de çünkü dediğim gibi referansla iş yürüyor. sonrakı iş hayatını etkileyecektir bu tür durumlar da...

benim durum çok karışık kızlar, o bu sektörü bilmeden seçti, ben uyardım ama inanmadı bana. şimdi çok pişman tabi ama çok geç birşeyler için...

hayatın boyunca bunun düzelmeyeceğini bilmen gerekiyor öncelikle. yalnızlığa bir şekilde alışıyorsun ama özlüyorsun ve buna alışmak mumkun değil. ve evlendikten sonra hayatla kendin mücadele etmek zorundasın. markete gidiyorum omuzlarım kopacak gibi oluyor gelene kadar. onu bekleyeyim brlikte gidelim dersen haftalarca mutfağın boş kalabilir.
geçen gece deprem oldu mesela, yalnızdım evde, elektrikler kesildi, tek başıma, grip oluyosun, tek başına yatıyosun evde bir bardak su getirip ilacını verecek biri dahi olmuyor. yani bunlara hazırlıklı olman gerekiyor. evlnince hayat ik kişilik ancak, sen o hayatı tek başına da göğüsleneceğini bilerek kalkışıyorsun işe...

seni çok yi anlıyorum benim abim polisti onların saatlerinin düzensiz olmasının yanı sıra bir de can güvenliği riski var. abim dayanamadı bastı tazminatı istifa etti, Allah seni de kurtarır inş

bizde durum tam tersi aslında. o sürekli iş bakıyor ama ben izin vermiyorum pek. çünkü sektör öyle pis bir sektör ki, maaşlarını yatırmazlar, sosyal haklarını tanımazlar vs. ayrıca osektördeki çoğu firma proje bazlı çalışıyo. dolayısıyla proje bitiğinde 3 5 ay sonra orda kalıp kalmayacağın belli değil. bu iş yeri sektörün en önde gelenlerinden. en azından sigortası tam yatıyor, maaşı bir gün gecikmiyor, ve o ayrılmadığı sürece kimse ona 5 ay sonra git demez.

eşim daha yeni sayılır, 1 2 yıllık eleman ancak firmadaki aynı tempoda çalışan sektörde daha deneyimli herkes vakti zamanında çok daha kötü şartlarda çalıştığından burdaki duruma ses dahi çıkartmıyor.

burdan ayrılsa gideceği yerin daha iyi olacağı belli değil. piyasada darmadağın bile olabilir. ne yıllık izin hakkı, ne düzenli bir iş, ne tazminat durumu... tüm hakları elinden alınmış olabilir. o yüzden en azından ev kredimiz b,tene kadar ben iş değiştirmesine gönüllü bakmıyorum ama işte, durum gerçekten çok zor

Haklısın gerçekten zor bir durum ya. Evdeki bütün sorumluluğu almak , insanlar eşleri ile vakit geçirirken sen tek olmak kötü bir durum. Ama olumlu yönlerine de bakmak lazım ben kendi ilişkimde eksiğine bakıyorum sadece işi diğer manevi yönden doyum sağlıyorum, diyorum kendime dilara siz iyi anlaşıyorsunuz işi de bu ilişkinin eksiği olsun boşveeerr. Tatil günlerinde doldurur diğer zamanları diyorum (. Napalım dimi

Bende rtv sektöründenim. Çok zor, atresli ve yoğun bir alan üstelik iş bulma olanağı çok az i yüzden işimi yapmıyorum. Sizde haklısınız ama eşinizin pek üstüne gittmeyin zira animasyon işi gerçekten çok streslidir ben dersini görüyordum kendimi kesmeden kurtuldum.. Maalesef bizim sektörde para kazanılmıyor en azından borçlarınız azalana kadar sıkın dişinizi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…