Sinirim Dağ Gibi Büyüyor

yeni gördüm konunun canım, peki neden bu kadar öfke, Detayları biliyorum zaten o yüzden bu kadar net soruyorum ya niye geçmiyor öfken, adam pişman, özür dilemiş, haa değişir mi bundan sonra sanmıyorum eğer değişecekse bile bu uzun zaman gerektirecektir ailesine çok bağlı çünkü...

Sana en önemli tavsiyem canım henüz zaten yeni evlisiniz kafanda bazı şeyler iyice oturmadan çocuk düşünme bence...

Anlamamak değil o işine geldiği gibi davranmak.

Son düzenleme:
Kendi evinizde siginti gibisiniz, parayi pasa pasa ödüyorsunuz ama afedersinizde g.tü b.klu bi yatak alamiyorsunuz yani buna karar veremiyorsunuz, verditmiyorlar... Evet verditmiyorlar, esiniz ve ailesi... Ailesini olaylardan uzak tutmaga ugrasiyor ama onlarin bu olanlarda cok büyük etkisi var, resmen sizi yönetiyorlar, bikac ay kaldiklari evde ve size ait bi evde neden büyük oda onlarin? Haaa koca dolap vardi dimi onsuz yasanmaz o dolap bile sizden kiymetli vallah... Hic ugrasamam bundan sonra demeyin, sizin yerinizde olsam gidip bi güzel yerlesirim büyük odaya, ben yeni yatak odasi aliyorum büyük odaya göre alicam, esyalarinizi atarmisiniz depoyami koyarsiniz bilemiycem diyip odayi bi güzel aklar paklar boyatip yeni mobilyamida yerlestiririm... Onlar size acimiyorlar ve kiymet bilmiyorlar, sizde acimayin... Yeterince ödün vermissiniz, esiniz gidip motor alabiliyor ama size gelince sadece lafta en degerlisin herseyden öncesin... Bu kadar olaya ve lafa, onun icin gercekten önemli olsaniz, sürekli paradan bahsetmez üstelik kendi icin paraya kiyip motor alan biri... Size deger verse hazir 10 gün siz yokken o büyük odayi bastan yaratmalidi ve sizinle gidip bi yatak odasi secmeliydiki söyledikleri hani siz en degerlimisiniz ya anlam kazansin... Yarina cikacagimiz belli degil sizde hiiiic umursamiyorum artik demeyin, istediginiz gibi dayayip döseyin, yatak odasiyla baslayin, sonra teker teker evi "sizin" eviniz yapin...

Canım çocuk düşünmüyorum zaten biliyorsun, şimdi tamamen sildim kafamdan.
Hep özür diliyor ve hep lütufmuş gibi ben özür diledim ya sen ne yaptın diyor. Yaşanacakları az çok bilyorum o yüzden inanmıyor ve kızıyorum. Konuştukça daha çok geriyor beni çünkü beni hala anlamış değil. Aynı meselelerden daha yeni evliyken kavga ettik, yaz boyu uğraştık. Bu konudam kaçıncı kavgamız anlasa anlardı diyorum ama hala aynı şeyler. Kısır döngüye girmiş gibi sıkılıyorum...

Canım konunun çok büyük bir kısmını okudum. Bir yerden sonra dayanadım, sen nasıl dayandın anlamadım. Rahmetli dedem bir kız kendini ne kadar pahalı satarsa, ne kadar diretirse o kadar iyi olur sonrası derdi. Meğer ne haklıymış. Bu kadar taviz kimseye verilmez kusura bakma. Onlara her evet demende onların gözündeki değerin daha da düşmüştür, emin ol. Lafta öyle olmaz ama davranışlarından pay biç.
O ev bir kere senin evin falan değil. Bunun bir kere adını koymak lazım. Ne demek annesinin dolaplarına göre sana sormadan ev seçmek. Böyle bir saçmalık olur mu? Ayrıca bu para hırsı nedir? Kirada otursanız ölmezdiniz yani, ne var? Annen yatak odası almazdı yazmış mailinde, ne çirkin bir üslup o öyle. Önce kendi ailesine baksın. Size ev alıyoruz kisvesi altında evliliğinizi mahvetmişler. Bunu da bilerek yapmışlar, kimse bana iyi niyetten bahsetmesin.
En büyük hata da sende. Kendi aileni nişanlıyken hiçbir şeye karıştırmayıp, nasıl onların her dediğine geldin. Kimse bulunmadık Bursa kumaşı değil.
Olan olmuş, bundan sonrası için ne yapılır diye sorarsan.
1. Bir kere ailesiyle konuşsun. Evinizde aylarca kalmasın kimse. Yeni evlisiniz, ne işleri var. İyi niyetlilerse göstersinler büyüklüklerini.
2. O dolaplar evden atılsın.
3. Sana bir yatak odası takımı alınsın.
4. Herkes yerini bilsin.
Aslında evi satıp, kiraya çıkıp, doğru düzgün ev döşeyip sıfırdan da başlanabilir ama kredi borcu falan var sanırım, zor gibi.
Radikal çözümler sana sunmadığı sürece, iki mailleşme canım cicimle sorunlar çözülmüş gibi evcilik oynamaya devam edersiniz, yine bir yerde patlar diye düşünüyorum.

anlıyorum canım zor süreçler bunlar ama orası senin evin krediyi ödeyen sensin o yüzden biraz eli maşalı olmak lazım, sen sineye çektikçe onlar üstüne gelecekler ki öyle yapıyorlar hali hazırda...

Şu yazdıklarınızı okuyunca saçlarımı yolasın geldi. Her eve senin gibi gelin lazım valla. Ne güzel kredi ödüyor, misafirlere sesi çıkmıyor, yatak bile istemiyor. Koalina, arkadaşım bak ne güzel çalışan kadınsın, düzenli gelirin var. Ya hu birazcık ses çıkar. Sabır taşı çatlamadı çatlamadı ama senin için çatladı. Eşinin ailesinin huylarını bilemem de, bir yatak odası takımı dediğin nedir ki arkadaşım? 3 bin 5 bin... Outletleri bile var... Kimsenin evde olmadığı bir zaman, çağır bir eskiciyi alıp götürsünler kötü yatağı dolabı falan. Ver siparişini gelsin yatak odan. Bu kadar mı değersizsin sen ya... Alınan alınsın gücenen gücensin... Eşin o yatağı özel yaptırdıysa, ailende seni özenle büyütmüş okutmuş. Vallahi şurdan ellerimi uzatıp sana yardım edesim geldi :) Eski eşyayla nasıl baş edilir, nasıl itinayla atılır ya da ihtiyacı olana verilir çok iyi anlarım

Canım anlıyorum yılmışsın ama sen kendini o evden soyutlayarak sorunları çözemezsin. Sen dışa açıldıkça içeridekiler daha da kemikleşir herşeyi daha da hak görürler kendilerine daha da zorlaşabilir hayat. Sözünde evinde sahibi sen ol. Sen bir yerden başlamadıkça bu böyle sürer hatta daha da çekilmez hale gelebilir. Yalıtımsa yalıtım, boyaysa boya yavaş yavaş da olsa el at olaya, yaptır yatak odanı evini. Diğer aile de kiraya çıkabilir artık 15 ay olmuş madem. Hem dışarıda sosyalleş moral topla, hem de evinde sazı sözü ele al.

Bakin size kendimden bi örnek vereyim, övünmek icin degil yanlis anlasilmasin, belki esinizde okurda kafasina dank eder... Bende evlenirken hicbisey istememistim, esimin ailesinin durumunu biliyordum, sadece bi yatak odasi ( biz almanyadaYiz izine geldikce kendi odam olsun diye) ve nikah sekeri istemistim, hatta nikah sekeri cok önemliydi meragim vardi... Yapilmadi iki istekte, albuki nikah sekeri bi tül iki sekerle evde bile yapilirdi ne masrafi olacak... Tabii normal zamanda degil ama kavga esnasinda hep konu bunlara geliyordu, bi nikah sekeri bile yapmadiniz ailen önem vermedi diye... Ne oldu? Esim evlilik yildönümümüze (ki hediye almayiz birbirimize) 20 cesit ikiserli ücerli nikah sekeri yaptirmis bana, tabii ki olmasi olan zamandaki gibi olmuyor ama bana önem verdigini gösterdi ve konu kapandi en azindan esim icin isteklerimin degerli oldugunu gördüm ve ondan sonrada ailesine para yollayip yatak odami aldirtti aradan bikac sene gecmisti ve parasi bizden cikmisti ama izine gidince cok hos bi süpriz oldu ve esim gözümde bikez daha yükseldi... Anlatmak istedigim esiniz sirf konusuyor ama icraat yok... Böyle daha cok yipratiyor sizi, ilk önce bunu anlayip degistirmesi lazim... Ama siz onu beklemeyin, belliki jeton köseli esinizde onu beklerseniz ömrünüz küflü bi evde ve baskasinin esyalariyla gecer, bunu istiyormusunuz? Bosverin onlari artik, baksinlar baslarinin caresini, siz baslayin evinizi düzmeye, esiniz söyledigi gibi size gercekten deger veriyorsa en azindan sesini cikartmaz ve size izin verir...

Bence odayla alakalı konusmayı esı yapmalı. sankı once kendı fıkrıymıs gıbı aılesıne soylemelı. yanı koalına bu saatten sonrabunca fedakarlıktan sonra ıyıyken kotu olmasın, ben oda alacagım bu odaya fılan dıye dırek kendı konulara dan dun gırmesın
hanı gırmezde
ben genede soylıyım dedım

Pek bir şey değişecceeeğiini zannetmem.
iki gün canım cicim dediktten sonra "anlaşıldı kk seni doldurmuş boşatacak" diyerek engelledi.
Açıkçası şu an ne yapsa olmayacağını biliyor benim geri dönüşüm çok zor oluyor. Belki ilk söylememde yapsaydı olurdu ama bu konu defalarca konuşulup bu raddeye geldikten sonra yapacaağı şeyi de çöpe atarım. Ben nasıl sabırla beklediysem bekleyecek o da...

O konuşmaz bugüne kadar ki tutumlarına bakarak, koalina konuşabilir ne var ki bunda,kendi evi hakkı. Kavga ya da gerginlik şeklinde değil, güzel,samimi , doğal bir ifade ve dille anlatacak. Utanıp sıkılacak bir şey yapmıyor sonuçta onlarda durumun farkında ve bu güne kadar atmaları gereken adımı atmamışlar.

Yine yan çizmeler sıkıya gelince...

He ya valla, geç bile kalmışlar. Hepsini geçtim herşeyi geçtim de insanın yatak odası ya... Hayır eve gelen onca misafir de hiç sormamış mı nerde yatıyor bu kız diye?

Öyle o. En ufak sorunda tek dediği "keşke ölsem, sabahaa çıkamasam" vs. Bir ben malım şu hayatta kendimi dış kapının mandalı yerine koydurup canımın sıkılmasına dahi hakkım yok.

Eşim de kolaya kaçıp böyle diyince verdiğim cevap hemen hazırdır. "Kredi taksitleri bitmeden öl de bari, bankadan para alayım bir işe yarasın" Sonra gözler aynen böyle olur Ardından kahkaha patlatırım, o zaman dirin işe yarasın diye Elbette eşimin başına bir iş gelsin istemem ama gereksiz duygu sömürüsü yapmasından nefret ediyorum.

He ya valla, geç bile kalmışlar. Hepsini geçtim herşeyi geçtim de insanın yatak odası ya... Hayır eve gelen onca misafir de hiç sormamış mı nerde yatıyor bu kız diye?
Onlar kendi içinde konuşmuşlardır. Sonuçta kimseyi tanımıyorum hepsi kendi sülalesi. Bana bir şey söyleyeen, soran olmadı.
Eşim de seninle her şeye varım dediğim için nassıl olsa kabul ederr diye yapmış. Her şeye varım derken de bunu kastetmedim. Yani insanın çaresiz durumları olur ve beklemek yerine kabul edilir. Biz böyle bi durumda olmadık. Evin dolabı için beni kırdı, ailesine yaranacak diye benden götürdü, hele söylediğim ve ben alacağım halde bir baza dahi alınmaması düşüncesini belli ediyor.

İnanmıyorum zaten samimi söylediğine. Kavgamızın bbirinde aman keşke ölsem diyip koşa koşa annesini aramıştı. Bir diğerinde şu arabaların altında ezilsem diyip annessinin yanına koşmuştu beni sokakta bırakıp. Şimdi de değişeceğini söylüyor. He canım he...

"bu keşke ölsem" "ben çok iğrenç bir adamım" lafları her evlilikte standart galiba. Bana eşim böyle söylediğinde olayları 5 yaşındaki çocuk gibi dramatize etme lütfen diyerek olay mahallini terk ediyorum ben. Bu lafları anneciklerine söker.

Ahh ahh... Eşin elbet birgün değişir ama senin ömründen de ömür gider. Sen herşeye varım diyince, vurmuş da öldürmüş resmen. Yani bunca şeyde eşinin aklı nasıl oluyorda bu derece örtülü oluyor... Kendimden örnek vereyim. Bizde çok sorunlar yaşadık eşimle özellikle ailesiyle... Özellikle eşya alma zamanlarında başka kız olsa kesin nişan atardı. Aman Allahım herşey burnumdan geldi resmen... İnsan aşk diyor meşk diyor gözü kör oluyor, o haliyle kabul ettim. Mesela salon takımı beğenmiştim, yaşadığımız şehirde sadece 1 tane kalmış ve üretimi de yok... Annesi burun kıvırdı eşim burun kıvırdı... Günlerce surat astım, gitti paşa paşa aldı... Hele evin tülleri... Dükkana gittik bir iki model beğendik adam bir fiyat çıkardı, içine ne dahil ne dahil değil hatırlamıyorum 2 bin lira civarı mı ne. Bu bir sinirlendi, neymiş efendim 2 bine tül mü olurmuş... Noldu? Gitti paşa paşa istediğimi diktirdi... Adamın normal piyasadan haberi yoktu ki... Herşeyi ite kaka öğrettim resmen. O iyi değil, bu iyi, o kullanışlı olmaz bu olur falan filan.... Bir kavga ettiğimizde abisinin karısını aramıştı, ağlamış falan filan... Sonra barıştık... Şimdi kavga edince direk söylerim, gidip onu bunu arayıp rezil etme bizi derim. Yani kısacası arkadaşım, evlilikte koca dert veriyorsa tam bir ömür törpüsü... Yaz yaz bitmez.... Şimdi ne mi yapıyorum? Evle ilgili birşey de ne derse desin umrumda olmuyor çünkü sonunda istediğimi yapıyorum... Hayatta atmam dediği bir kaç puzzle tablosu vardı, o evde yokken gidip çöpe koydum mesela. Daha başka sinir olduğum eşyalarını haberi yokken attım. Çoğunu sorduğunda da bilmiyorum haberim yok diye geçiştirdim. Artık öyle bir alıştı ki bana... Buzdolabı eski mesela...Şimdi gidip buzdolabı alsam şaşırmaz... Sadece zaman ve sabır diliyorum sana... Çok sinir olduğun zamanlarda karşındaki kocan gibi değilde, okuma yazma bilmeyen durmadan o ne bu ne diye soran 3 4 yaşındaki bir çocuk gibi düşün. En azından sinirlerini yıpratmazsın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…