- 12 Temmuz 2012
- 3.387
- 1.815
- 398
Ha ha, komik olmasın lütfen o tavırlar, sözler komedi oyunlarının repliklerinde geçiyor artık, millette gülüp geçiyor.Öyle o. En ufak sorunda tek dediği "keşke ölsem, sabahaa çıkamasam" vs. Bir ben malım şu hayatta kendimi dış kapının mandalı yerine koydurup canımın sıkılmasına dahi hakkım yok.
Kolalina, sen kendi evinde, kendi paranı kazanıyor iken kendi alacağın şey için ki lüks bile değil(oda olabilirdi de) ciddi olarak maddi-manevi ihtiyaç duyuyorken, üstelik eşin takılarınızdan senden habersiz, izinsiz canının istediğini bile alabiliyorken, neden izin alma gereği duyuyorsun?Onlar kendi içinde konuşmuşlardır. Sonuçta kimseyi tanımıyorum hepsi kendi sülalesi. Bana bir şey söyleyeen, soran olmadı.
Eşim de seninle her şeye varım dediğim için nassıl olsa kabul ederr diye yapmış. Her şeye varım derken de bunu kastetmedim. Yani insanın çaresiz durumları olur ve beklemek yerine kabul edilir. Biz böyle bi durumda olmadık. Evin dolabı için beni kırdı, ailesine yaranacak diye benden götürdü, hele söylediğim ve ben alacağım halde bir baza dahi alınmaması düşüncesini belli ediyor.
Burada sıkıntı ne biliyor musunuz? Eşinizin bilmemesi ama sizin bilgili olmanız, akıl verdiği konularda. Tam bilemediği için annesinin doğruları doğruymuş gibi geliyor ona. Bir de eşiniz mükemmeliyetçi midir? Belki bununla da alakası olabilir. Ha mükemmeliyetçi olmak her şeyi mükemmel yapacağı anlamına gelmiyor ama içi rahat etsin istiyor belki de. Neyse Koalina'nın konusunu biraz sabote etmiş gibi oldum daha fazla uzatmayayımYok yoookk yanlış anlamam. Bazen sert cevap veriyorum ama inanın sabrım doluyor taşıyor. Yazmadığım eksiklikler var. Mesela ben evde ne nasıl rahatıma geliyorsa o şekilde kullanırım. Annemle kek tariflerimiz bile farklıdır, annemden öğrendiğim herşeyi uygulamam. Ha eşim dese ki, atıyorum, sebzeleri o rafa değil de bu rafa koyalım daha kolay kullanılır, ammenna. Ama işin içini tam bilmeden annesinden öğrendiği şeyleri bana yaptırmaya kalkınca, birde bunları sürekli sürekli söyleyince cinlerim tepeme çıkıyor. Mesela sosis alıyoruz ya, ilk başlarda paketiyle buzluğa koyuyordu. Dedim ki ne gerek var, zaten bir kaç kahvaltıda tüketiyoruz (yani bozulma israf olma gibi bir durum yok). Annesi öyle yapıyormuş, kullandıkça buzduktan alıyormuş. Hayır dedim ben o şekilde kullanamam. Baktım bir sonraki alışverişte bunu buzluğa koyuyoruz değil mi dedi, bir öncekinde böyle olmadığını açıkladım sana bilerek mi yapıyorsun diye diye artık alıştı, buzdolabının normal kısmına koyuyor. Bir de eşim çok soru sorar. Onu niye öyle yaptın bunu niye böyle yaptın. Dün mesela bir iki çatal yıkayıp sepete koymuşum, niye yıkadın diye soruyor. Makinaya koysaymışım ya... Yav makinayı o çatalı yıkadıktan sonra boşalttım belkide... Amann iştee... Ya bir erkek bu kadar karışmamalı, hadi çekip çeviremesem yapıp edemesem akıl fikir versin de... Çok sorunca insan bunalıyor artık :)
Kolalina, sen kendi evinde, kendi paranı kazanıyor iken kendi alacağın şey için ki lüks bile değil(oda olabilirdi de) ciddi olarak maddi-manevi ihtiyaç duyuyorken, üstelik eşin takılarınızdan senden habersiz, izinsiz canının istediğini bile alabiliyorken, neden izin alma gereği duyuyorsun?
Neden sen kendine yetebilecek durumda iken başkalarının seni yönetmesine izin veriyorsun?
Burada sıkıntı ne biliyor musunuz? Eşinizin bilmemesi ama sizin bilgili olmanız, akıl verdiği konularda. Tam bilemediği için annesinin doğruları doğruymuş gibi geliyor ona. Bir de eşiniz mükemmeliyetçi midir? Belki bununla da alakası olabilir. Ha mükemmeliyetçi olmak her şeyi mükemmel yapacağı anlamına gelmiyor ama içi rahat etsin istiyor belki de. Neyse Koalina'nın konusunu biraz sabote etmiş gibi oldum daha fazla uzatmayayım
Koalina bu balık burcu olayı bence de çoooook üzerinde durulması gereken konu ne kadar balık burcu erkek tanıdıysam değişik bir düşünce sistemleri var kendileri çok fedakarlık yaptıklarını dünya iyisi olduklarını düşünüyorlar fakat tam tersi normal şartlar altında değerlendirildiğinde bencil ve ben merkezcil davranıyorlar ama cidden bunu bilinçli yapmıyorlar.
Onun dışında bir arkadaş demiş kira yardımı almaya devam ediyorlarsa artık gerçekten kirada yaşamaya başlamalılar bence bunu eşinle değil annesiyle bile konuşabilirsin ve bunu onlar yazlığa tamamen taşınınca konuş ki evde durmalarından rahatsız olmana bağlayamasınlar ama eksik ama fazla kendi eşyanızı da zamanla alırsınız. Yatak odası oturma odası vs vs derken parça parça içine sinerek dizersin.
ve eşinin düşüncelerini de çok fazla önemsememeni tavsiye edebilirim. Çünkü erkeklerin düşünceleri çok fazla önemsenip anlam yüklenecek boyutta olmuyor gözlemlediğim kadarıyla.
Ben de öyleyim biriktirip patlıyorum.Bende senin gibiydim Koalina geçen gün sinir patlaması yaşadım.O da iyi birşey değil.Tüm içimdekileri döktüm.
Adam evi terk etti(daha doğrusu kovdum o da gitti).3 gündür birbirimizden haber yok.
Sonumuz sanırım belli.
Senin benimki gibi olmasın çünkü o sinir anında ağzından çıkanı kulağın duymayabiliyor.(haklı iken haksız duruma düştüm)
Canım bak eşin, "bir aptala anlatır gibi anlat" falan demiş anlamadığım yerleri. Bu sözlerine istinaden hatalarını somut olarak düzeltmesi için ona bir şans ver ve bunu da ona söyle. Önemsemediği senin için önemli yerleri vurgula sıcağı sıcağına olması gerektiği yerde anladığı dil her ne şekilse, her şeye eyvallah deme, içine atma, istemediğin şeyleri hemen belirt ve yapılmasını engelle anında. Baktın olmuyor, o hala bir takım şeyleri kendine yontmaya eğilimli ise de yapılmasını kendin sağla geç, onu çokta kafaya takma o raddede, yoksa sinir sistemin ciddi hasar görecek dahada.İzin alma gereği duymadım. Gelinlikle gittiğim güne kadar evi görmedim ddoğal olarak herhangi bir şey alıp koyamazdım.
Ondan sonraki günler ise bir şekilde geçti, yani ben alıp koyamaz mıyım? İstediğim düzeni yapamaz mıyım? Kendisinden izin beklediğimden değil kendisinin önemsemesi gerektiğinden ben yapmadım. Zaten asıl sorun onun güya çok önemsemesi ama benim bunu görememem değil mi?
Ben alınca sinirim geçmeyecek çünkü yine o düşünmemiş olacak...
Şimdilik bir şey yok.Ne var ne yok Koalina
Eşim balıkKoalina bu balık burcu olayı bence de çoooook üzerinde durulması gereken konu ne kadar balık burcu erkek tanıdıysam değişik bir düşünce sistemleri var kendileri çok fedakarlık yaptıklarını dünya iyisi olduklarını düşünüyorlar fakat tam tersi normal şartlar altında değerlendirildiğinde bencil ve ben merkezcil davranıyorlar ama cidden bunu bilinçli yapmıyorlar.
Onun dışında bir arkadaş demiş kira yardımı almaya devam ediyorlarsa artık gerçekten kirada yaşamaya başlamalılar bence bunu eşinle değil annesiyle bile konuşabilirsin ve bunu onlar yazlığa tamamen taşınınca konuş ki evde durmalarından rahatsız olmana bağlayamasınlar ama eksik ama fazla kendi eşyanızı da zamanla alırsınız. Yatak odası oturma odası vs vs derken parça parça içine sinerek dizersin.
ve eşinin düşüncelerini de çok fazla önemsememeni tavsiye edebilirim. Çünkü erkeklerin düşünceleri çok fazla önemsenip anlam yüklenecek boyutta olmuyor gözlemlediğim kadarıyla.
sosyal medyadanmı engellemıstı ?Şimdilik bir şey yok.
En son engellemişti.
Dün akşam da kardeşim söyledi kapak fotoğrafını "kızın ama sevmeye devam edin" diye bir şey yapmış.
Yeni bir şey yok:)
Aslında bakınca her şey bana bağlı.Eşim balık
ve cıdden zor bırı
eger ben ıyıysem oh nasıl ıyı anlatamam ya.
Ama ısler rayından cıkınca o tam bır seytan oluyor
çözemiyorum
balık burcu kadındanda adamdanda uzak durmak gerek bence ya
Whatsapptan engellemişti. Konuşmuyoruz yazışıyoruz bazen. İki haftadır 2 kere konuştuk.sosyal medyadanmı engellemıstı ?
Hıc telefonla fılan konusmuyormusunuz?
Bende esımlen aramı lımonı ettım.
savas halındeyım bakalım.
Bızdede kısmen boyleAslında bakınca her şey bana bağlı.
Ben sinirli değilsem her şey iyi. Bir hata yapsam da asla uzatmaz, kıyameti kopardığım konuları ben yapınca benim gibi büyük tepki vermez. Ama ben sinirliysem olaylar büyür.
Kötü biri değil ama zor biri. Bazen öyle bir şey yapar süper başka kimse yapmaz derim, bazen öyle bir şey yapar kendimi hiç gibi hissederim.
Bence beni anlamıyor, nasıll bir ruh halimde olduğumu düşünemiyor. Benim de sürekli anlatasım gelmiyor...
Şu kısöa cevap vermemişim. Takıları izinsizz bozdurdu denemez. Evet hoş bakmadığımı biliyordu ama asla olmaz falan demedim ve alınırsa o şekilde alınacaktı bunu da biliyordum. O ara buu adamın zaten bir harcaması yok alıversin ne olacak diye düşünüyor hem de onun yerine araba alsak hem tehlikeli gel-gitleri yaşıyordum.Kolalina, sen kendi evinde, kendi paranı kazanıyor iken kendi alacağın şey için ki lüks bile değil(oda olabilirdi de) ciddi olarak maddi-manevi ihtiyaç duyuyorken, üstelik eşin takılarınızdan senden habersiz, izinsiz canının istediğini bile alabiliyorken, neden izin alma gereği duyuyorsun?
Neden sen kendine yetebilecek durumda iken başkalarının seni yönetmesine izin veriyorsun?
Eski konumu bilenler bilir diye kk klasiği bir cümle ile başlıyorum
Herkeste olmuştur herhalde sinirlerinin yıprandığı dönemler. Bende de var bu durum şu an. Eşime sinirlendim ve kafa dinlemek için ailemin yanına geldim. İlk hafta geldi geçti bile, kaldı bir haftam. Bu süre içinde olayları düşünmeyeceğimi, eğleneceğimi falan düşünüyordum ama öyle olmadı. Eğleniyor muyum, geziyor muyum evet ama sürekli sırtımda bir yükle...Ne yapsam, ne olsa sinirim geçmiyor.
İlk günlerde açıklayıcı uzun bir mail yazdı, zerre umrumda olmadı. Arada bir konuşuyor, bir şeyler yazıyor ama yine önemsemiyorum. Sanki yalan söylüyor gibi ne inanasım geliyor ne de yüz veresim. Aynı şeyleri yaşasın, benim gibi yyalnızlıktan kafayı yesin istiyorum. Elime ggeçse bir kaşık suda boğabilirim. Ne özlem ne sevgi hiç bir şey hissetmiyorum tek hissettiğim öfke!
Bazen diyorum adam özür dilemiş, dikkatli olurum demiş daha ne yapabilir? Tamam diyorum göreceğiz... Sorularına cevap veriyorum ama bir yerden sonra yine duramayıp laf sokmaya başlıyorum.
Bugğn misal aynı şey oldu, burada yağmur var orada nasıl dedi güzel dedim. Kuşların nasıl olduğunu anlattı, fırtınanın ailesinin yazlıktaki etkisini falan anlattı hepsine hmmm, iyi, olur öyle gibi cevaplar verdikten sonra sorduğu başka bir şeye "hiç bir şey olmamış gibi iş güç anlatma bana git konuş patronuna" dedim.
Bu sinir harbini nasıl atarım bilmiyorum. Akrabalarla görüşüyoruz, kardeşlerimle film-dizi izliyor fazlaca gülüyoruz. Hava güzel oluca dışarıdayız yeterice kafa dağıtacak şeyler yapıyorum ama olmuyor. Kardeşim bile "yeter çektirdin, olay neyse ne bence yeter" diyor. Bir şey söylemese kendi kendime sinir yapıyorum hala önemsemiyor diye, söylese rahat bıraksın beni istiyorum ya da gereksiz konular konuşmasın istiyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?