Ahh ahh... Eşin elbet birgün değişir ama senin ömründen de ömür gider. Sen herşeye varım diyince, vurmuş da öldürmüş resmen. Yani bunca şeyde eşinin aklı nasıl oluyorda bu derece örtülü oluyor... Kendimden örnek vereyim. Bizde çok sorunlar yaşadık eşimle özellikle ailesiyle... Özellikle eşya alma zamanlarında başka kız olsa kesin nişan atardı. Aman Allahım herşey burnumdan geldi resmen... İnsan aşk diyor meşk diyor gözü kör oluyor, o haliyle kabul ettim. Mesela salon takımı beğenmiştim, yaşadığımız şehirde sadece 1 tane kalmış ve üretimi de yok... Annesi burun kıvırdı eşim burun kıvırdı... Günlerce surat astım, gitti paşa paşa aldı... Hele evin tülleri... Dükkana gittik bir iki model beğendik adam bir fiyat çıkardı, içine ne dahil ne dahil değil hatırlamıyorum 2 bin lira civarı mı ne. Bu bir sinirlendi, neymiş efendim 2 bine tül mü olurmuş... Noldu? Gitti paşa paşa istediğimi diktirdi... Adamın normal piyasadan haberi yoktu ki... Herşeyi ite kaka öğrettim resmen. O iyi değil, bu iyi, o kullanışlı olmaz bu olur falan filan.... Bir kavga ettiğimizde abisinin karısını aramıştı, ağlamış falan filan... Sonra barıştık... Şimdi kavga edince direk söylerim, gidip onu bunu arayıp rezil etme bizi derim. Yani kısacası arkadaşım, evlilikte koca dert veriyorsa tam bir ömür törpüsü... Yaz yaz bitmez.... Şimdi ne mi yapıyorum? Evle ilgili birşey de ne derse desin umrumda olmuyor çünkü sonunda istediğimi yapıyorum... Hayatta atmam dediği bir kaç puzzle tablosu vardı, o evde yokken gidip çöpe koydum mesela. Daha başka sinir olduğum eşyalarını haberi yokken attım. Çoğunu sorduğunda da bilmiyorum haberim yok diye geçiştirdim.Artık öyle bir alıştı ki bana... Buzdolabı eski mesela...Şimdi gidip buzdolabı alsam şaşırmaz... Sadece zaman ve sabır diliyorum sana... Çok sinir olduğun zamanlarda karşındaki kocan gibi değilde, okuma yazma bilmeyen durmadan o ne bu ne diye soran 3 4 yaşındaki bir çocuk gibi düşün. En azından sinirlerini yıpratmazsın
Yorumum tamamen bu konuşmanı üzerine olacak, baştan söylemek istiyorum.Benimki bir garip ama.
Bir ara tuttturdu perdelerimiz rusttik olsun ben öyle seviyorum diye. Ben daha rustiğin anlamını bilen erkek görmedim. Daha ben karışmadan zaten kayınvalidemler rustik eski gösterir olmaz bilmem ne. Size mi sorduk? Gitmiş kayınpederim kendi kendine stor alıp takmış.
Eşim tutturdu köşeli koltuk takımı istiyorum diye, rengi de beğenmiş grimsi bir şey. Ben de köşeli istiyorum daha ben bir şey söylemeden buraya köşeli olmaz dedi kayınvalidem. Açık renk alın, şunu alın bunu alın. Benim bir değil iki kaynanam var biri de kocam. Aman çamaşır öyle asılmaz, aman tavaya böyle yağ konmaz, çöpe şunlar atılmaz, bu kekin içine vişne şurubu sıksan üzerine de çikolata sosu döksen süper olur vs.
Ruhum daraldı artık gerçekten...
Çok tanıdık geldi bu laf. Artık cevabım ben uğraşmam Belediye kaldırır diyorum. Çocukça işler iyice sinir bozuyor.Öyle o. En ufak sorunda tek dediği "keşke ölsem, sabahaa çıkamasam" vs. Bir ben malım şu hayatta kendimi dış kapının mandalı yerine koydurup canımın sıkılmasına dahi hakkım yok.
Benimki bir garip ama.
Bir ara tuttturdu perdelerimiz rusttik olsun ben öyle seviyorum diye. Ben daha rustiğin anlamını bilen erkek görmedim. Daha ben karışmadan zaten kayınvalidemler rustik eski gösterir olmaz bilmem ne. Size mi sorduk? Gitmiş kayınpederim kendi kendine stor alıp takmış.
Eşim tutturdu köşeli koltuk takımı istiyorum diye, rengi de beğenmiş grimsi bir şey. Ben de köşeli istiyorum daha ben bir şey söylemeden buraya köşeli olmaz dedi kayınvalidem. Açık renk alın, şunu alın bunu alın. Benim bir değil iki kaynanam var biri de kocam. Aman çamaşır öyle asılmaz, aman tavaya böyle yağ konmaz, çöpe şunlar atılmaz, bu kekin içine vişne şurubu sıksan üzerine de çikolata sosu döksen süper olur vs.
Ruhum daraldı artık gerçekten...
Ama ev bizim zaten krediyi biz ödüyoruz yani...Koalina bütün konularını okuyacağım. buna şöyle bi göz attım, o yüzden yorumum yanlış da olabilir, bilgim tam değil zira.
gider bi ev tutarım, kaynanaya da derim ki kiranın yarısını ödüyorum, hadi şimdi naş. alsın eşyasını gitsin.
imza: kaynanasına cevap vermeyen bir gelin adayı.
Sıradan beyazbir dolap işte.Koalina esinin yerinde olsam ve bazi seyleri duzeltmek istesem ilk olarak annemlere kucuk odaya gecmelerini rica edip elinden tuttugum gibi mobilyaciya gotururdum. Esinin bazi seyleri duzeltesi yok ki hala ustunu kapatma derdinde. Bir insan hic mi somut adim atmaz hic mi bak bunu yaptim daha da yapacagim sen iyi ol demez. Hem senin icin hersey yaparim diyor hem de dolaba gore ev aliyor. Valla ciddi ciddi merak ettim su onemli dolabi utanmasam fotograf isteyecegim
Ama ev bizim zaten krediyi biz ödüyoruz yani...
Burada sorun onlar değil en azından büyük sorun değil. Kötü niyetli olmadıklarına eminim zaman zaman kızsam da. Benim eşim sorunları yaratan
Sıradan beyazbir dolap işte.
O adımları atacağını zannetmem ağzımla söylemişim yapmamış şimdi içinden gelecek de sürpriz yapacak:)
12 aylık kirayı müteahhit aileye vermiş, onlarda evin peşinatına vermek şartıyla 1 sene kalacaklarmış yanlarında anladığım kadarı ile. Kira vermek yerine yanlarında kalmak gibi düşün. Bu arada 15 ay olmuş kira parası almaya devam ediyorlar müteahhitten ama evin temeli bile atılmamış. Ayrıca bir de yazlıkları var, isteyince oraya da gidip kalıyorlarmış. Bu raddeden sonra aldıkları o para ile ayrı eve kiraya çıkabilirler yoksa bu problemler derinleşerek devam edebilir. Karı koca olarak yalnız yaşayıp gerçek anlamda tam olarak, artısıyla-eksisiyle birbirlerini yaşama, keşfetme, tanıma durumları olamamış hiç (neredeyse lükse binmiş bu olması gereken normal şey). Olması gerekenden farklı, biçilmiş rolleri oynuyorlar, ertelenmiş bir yaşam ve belirsizlik içinde kendilerini biz olarak gerçekleştiremiyorlar.(bunda eşinin aşırı aileci tutumu da büyük rol oynuyor) Bunun için yalnız kalmaları şart, evde birileri varken sağlıklı iletişim kurulamıyor, hayatlarının+evliliklerinin en tatlı geçmesi gereken dönemleri zehir oluyor...koalina kayınvalidenlerin evinin bitme süresi muamma idi değil mi?..bende bir an önce kayınvalidenlerden ayrı olmanız gerektiğini düşünüyorum..ancak bu şekilde eşinin sadece ikinizin yaşadığı evde nasıl bir karaktere büründüğünü görebilirsin..ama şartlrınıda biliyorum tabi..kredi vs..pff ne desem bilemiyorumki..aşağı tükürsen sakal yukarı tükürsen bıyık durumları..
merhaba, ilk defa yazıyorum konuna ama tüm konularını takip ediyorum. burçtur bilmemnedir pek inanmazdım ama eşinin balık burcu olması ve tavırları acayip babama benziyor. bencillikte 10 numara, evlenmiş ama evlendiğinin farkına varmak istemeyen, yersiz yere cimri yersiz yere eli açık...eşini bilemem ama babam hiç değişmedi. konuşmaya çalışırsın lafı başka yerlere çevirir, çok alakasız yerlerden açığını yakalamaya çalışır, çünkü çok zekidir.... gerçekten adamakıllı bir konuşma yapmanız ve net olmanız gerekiyor biliyorum eşinizle böyle bir konuşma çok zor olacak. takipteyim inşallah sizin için en iyisi neyse o olur hakkınızda.Aslında zamanın çoğunu yazlıkta geçirdiler ama yine de fazlasıyla görüştük.
Görüşürüm mesele değil de eşimin başkaları varkenki tutumları garip oluyor.
Yani annesinin kurallarını bırakıp sizinkileri kabul etmesi gerekiyor şu haldeAyyyhhhh valla bana da daral geldi. Sakın tekim zannetme. Senin tek dezavantajın kv ile aynı evdesin. Emin ol evin herşeyine karışan kocalar var. Benimki de benden çok bilmiş. Onu niye oraya koydun, o yağı değil bunu kullansak daha iyi olur. Annesi tüm meyveleri aldıktan sonra yıkarmış, havluyle tek tek kuruturmuş sonra sarıp sarmalayıp buzdolabına koyarmış. Bak dedim, senin annen ev hanımıymış yapacak işi yokmuş, ben hayatta böyle saçma işlerle uğraşamam, yıkarım kaseye doldururum canın isterse yersin, sakın benim yıkadığım meyveleri kurulamaya kalkma dedim. Bazen kırıcı da olsam ağır cevaplar vermek zorunda kalıyorum. Bir erkek ev işine bu kadar karışmaz, bu mutfağın hanımı sen misin ben miyim? Sen iki dakkika git içeri mutfakta işime karışma. Geçen diyor ki, birinden duydum da (o birisi annesi) salçanın üzerine zeytinyağı koyunca bozulmazmış (tabi bana bunu 3. söyleyişi falan). Önce içimden bir ya sabır çektim ve koca karı bahaneleriyle gelme bana ne zaman bu evde salça bozuldu, bekarken doğru düzgün yemek yediğin yemek yaptığın mı vardı bu evde salça hergün kullanılıyor ve çeşit çeşit yemek yapılıyor o dediğin arada sırada yemek yapanlar için geçerli diye açtım ağzımı susturdum. Bazende yalan yanlış bildiği bir şeye öyle bir şaşkınlıkla tepki veriyorumki.. Aman hayatım şaka yaptığını söyle lütfen, bunu başkalarının yanında sakın söyleme millete kendini güldürtecekmisin, erkeksin işte çok karışma ve sus diyorum, ımm şey hadi ya öylemi kem küm... epey bir gidiyorValla o inatsa ben daha da inadım annesinin alışkanlıklarını bırakıp kendi evinin kurallarını kabul edecek.
Yani annesinin kurallarını bırakıp sizinkileri kabul etmesi gerekiyor şu haldeBiraz acımasızca anlatmışsınız bence. Eşiniz de kötülüğünüzü istemiyordur sanırım. O da annesinden öyle görmüş ona alışmış. Size de hak veriyorum, yanlış anlamayın. İnsanın işine karışılınca sinir olabiliyor ama sanki biraz daha anlayış gösterebilirmişsiniz gibi geldi bana Benim de annemin yaptığı şeyler hep doğruymuş gibi geliyor. Biliyorum uygulama farklılıkları olabilir ya da annem senelerdir bazı şeyleri yanlış yapıyor da olabilir ya da annemin yaptığı şey o durum için uygun da olmayabilir salça örneğinizdeki gibi, ama bunu eşime söylersem niyetim kötü olmaz asla. Alışkanlık işte
Yazlıkta zamanda geçirseler gölgeleri üzerinizde, dönecekleri belli, hala onların eşyaları ile dolu emanetmiş gibi bir evde yaşıyorsun ve geldiklerinde hayat onlara göre yönleniyor hep.Aslında zamanın çoğunu yazlıkta geçirdiler ama yine de fazlasıyla görüştük.
Görüşürüm mesele değil de eşimin başkaları varkenki tutumları garip oluyor.
Konuşmakla olacağını zannetmiyorum. İşine gelince iyi, düşünceli; gelmeyince anlayışsız. Bencil diyemem aslında ben de böyle adını koyamıyorum. Misal bana yatağa gereksiz masraf derken sana iphone 6 plus alalım mı diyor. Cimri değil ama hayır desiğinde çok inatçı...merhaba, ilk defa yazıyorum konuna ama tüm konularını takip ediyorum. burçtur bilmemnedir pek inanmazdım ama eşinin balık burcu olması ve tavırları acayip babama benziyor. bencillikte 10 numara, evlenmiş ama evlendiğinin farkına varmak istemeyen, yersiz yere cimri yersiz yere eli açık...eşini bilemem ama babam hiç değişmedi. konuşmaya çalışırsın lafı başka yerlere çevirir, çok alakasız yerlerden açığını yakalamaya çalışır, çünkü çok zekidir.... gerçekten adamakıllı bir konuşma yapmanız ve net olmanız gerekiyor biliyorum eşinizle böyle bir konuşma çok zor olacak. takipteyim inşallah sizin için en iyisi neyse o olur hakkınızda.
Evet gelmeseler de her an gelebilirler durumu var bende de. Geliyorlar mı gelecekler mi ne olacak diye düşünüp duruyorum.Yazlıkta zamanda geçirseler gölgeleri üzerinizde, dönecekleri belli, hala onların eşyaları ile dolu emanetmiş gibi bir evde yaşıyorsun ve geldiklerinde hayat onlara göre yönleniyor hep.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?