Sinirim Dağ Gibi Büyüyor

Çok farklı bir yapın var koalina.. Bak o kdr şey yazdım tek bir cümleme yorum yaptın.
Tabiki yıkılmayabilirsin farklı davranabilirsin sadece seni burda yazdıklarından biliyorum.
Derdini anlat, önce kendin için, içinde tuttukça hasta olursun.
Adam senin dilinden anlamıyorki
Sen bi tartış kavga et derdini anlat. Gerçekten bir aptal gibi davran ona. Adamın adımlarına izin ver sonra ister hoşuna gider ister gitmez.
Adam korkuyor zannettiğin gibi deil önce kaybetmekten ve ne yapsa suç psikolojisinde.
Adam baştan aşağı suçlu modunda. Hiç mi iyi bişeyi yok bu adamın? Hiç mi kıymeti yok senin için. Biraz seviyorsan derdini anlatman lazım sırf böyle davrandığın için kaybedeceksin haklı olduğın halde. Hoş sen böyle diince de kızıyorsun kız bağır bana burda terslen ama pcyi kapadığnda ufacık bir delik aç iletişm için.

sabir tasi olsa catlar, size yazik degil mi, kendinizi bukadar degersiz hissettirmesine bir bayan olarak nasil izin verebiliyorsunuz

bu cumleler bana o kadar tanıdık ki koalina...
bir öküz de bende vardı... o yuzden sana ısrarla konus, derdini anlat, gerekirse ortalıgı yık bagır cagır ama iletisimi kesme diyordum.
ancak bazayı okuduktan sonra hic yazmasam daha iyi dedim. ne desem yangına körükle gitmis olacaktım.
kızma bana ama sende de hata var, o cok degerli bazasının yanlarına monte ettigi iki takoza ikna olmak yerine ona oyle saglam bir cumle kuracaktın ki neye ugradıgını sasıracaktı, seninki ılımlı olmak ve sabrın otesinde bir tavır olmus...

simdiye kadar konunu takip ettim, cogunun aksine ben mailden hic etkilenmedim acıkcası,
paylastıgın ilk bölümü yapıcı bulmadıgımı soyleyemem, ancak bizim onerilerimiz ne ise direkt onları yazmıs sanki,
bir sonraki mailde de mobilyaydı, bazaydı, evdi; gecmiste yaptıklarınınozelestirisini yapmak yerine (tamam yapmasın ama en azından o konuda sussun, cozum uretesin) kusura bakma sıvamıs.
zaten sen de bunun farkında oldugun icin dinmiyor ofken.

illa her zaman konusmaya da gerek yok -daha once yaptıgı hataları tekrarlamamaya calıssa da arada tek tuk olur belki-
asıl yapılması gereken telafisi mumkun olan seyleri sana sormak yerine gidip alıp koyması, dag gibi bulasık dururken yıkayayım mı diye sormak kadar abes yaptıgı.
konuyu tost makinasıyla acana kadar seni cok ozledim vb guzel sozler soyleyip sonra "modeline senin karar vermeni istedigim icin almadım, hadi baza almaya cıkıyoruz, yeniden baslayacagız, hatta yatak odasına bastan asagı duzsek daha iyi olur" diyip pazar gunune yepyeni bir program planla gelmesi bu sekilde reddetmeni de engellerdi.

sana tavsiyem konusmasan da, tekliflerini kabul etmesen de bunları hic yapmayacakmıssın gibi bir mesaj verme ki yılmasın, iletisimin yollarını arasın, arayın...
diger turlu aynı evi paylasmanın da bir manası kalmiyor... o yuzden kapatma kendini, umursamıyormus gibi degil begenmedigin icin cıkmadıgını bilsin, farketsin.
gerci dısardan isteyebilecek, kendi karnını doyurup cekilebilecekken markete gidip yemek yapmanı gorup evliliginiz icin bir sekilde emek verdigini, henuz yabancılasmadıgının da farkında olması gerekir diyecegim de senin kadar ince dusundugunu sanmıyorum, oyle olsa bunca seyi yasamazdınız zaten.

ne kadar doğru bilmiyorum, ama kadın eğer güçlüyse, erkek geri çekiliyor ve her şeyi kadının çözmesini bekliyor. kadın güçlü ya, kadın adama destek oldu ya zamanında, o halleder. halletmek zorunda çünkü. ben bunu gözlemledim genel olarak.

ben erkek olsaydım karımı cok mutlu edecegımı dusunuyorum
zıra ben evet ınsanım hata yapabılırım ama osnrasında cokca ben hatamı yaptım yanlısmı yaptım dıyede cok dusunen bırıyım o sebeble ben o gun eve dondugunde
belkıde hıc bısey konusulmasada bır sarılıp gercvekten ozur dılerım farkedememısım demesı bıle ben olsaydım bana yeterlı olurdu.
Adam baba pozısyonunda ununu elemıs elegını asmıs

15 gün ayrılık, dönüşte tv karşısında pinekleme, hatalı olduğunu anladığını öne süren ve özür dileyen eş, senin için ne kadar önemli olduğunu bilmesine rağmen yapılmayan bir konuşma. Bu puzzle nerden çevirirsen çevir birleşmiyor. Ya eşin su katılmamiş bir odun ya da sana aşık değil evliliginizin mantık yuzdesi yüksek.

canim ya balik burcu es grubuna hosgeldin.

bende hep kaolinaya söylüyorum benim esimde balik ve gercekten cözemiyorum, 8 yildir evliyiz cözemedim hala.

İlk mesajı ve son bir kaç mesajı okudum. Konuya hakim değilim ama anladığım kadarıyla sen eşinle aramızdaki sorunların dibine kadar konuşulmuş çözülmesini istiyorsun. O da pek çok klasik erkek gibi geldin, mutlu olalım işte. Kurulu düzenimizde devam edelim. Büyütmeyelim gibi gibi davranıyor. Konuşmaya bile gerek görmüyor.

Sen doğrusunu yapıyorsun. Benim gibisin. Bir sorun kafanda çözülmedikçe gerginsin ve devamlı geçici değil kalıcı bir çözüm bulana kadar rahat edemeyeceksin. Doğrusunu yapıyorsun. Çünkü sorununuzu şimdi temelli çözemedikçe, üzerini örttükçe o sorun, başka bir yerden patlak verecek, ve erteledikçe böyle gidecek. Bazen biz eşimle çok şiddetli tartışmak da iyiymiş diyoruz. Çünkü o hararetle çatır çatır konuştukça gerçek sorunlarla yüzleşiyoruz ve çözümler üretiyoruz. Eşinin kafasını değiştirmesi gerek. Bir özür dilemesi gerekiyorsa dilemesi ve iletişim kurması gerek. Ama şunu da söyleyeyim. Ben eşime beni anlamayı ve düzgün bir şekilde özür dilemeyi yıllar içinde öğrettim. Başta eski ailesindeki gibi küçük dağların prensi sanıyordu.törpüledik bayağı bir.

Dün gece konuştuk.
Kısacası nereden başlayacağını ya da nasıl telafi edeceğini bilemediğini söyledi. Odayı değiştirebileceğimizi, eşya alabileceğimizi söyledi veya nasıl çözümler istiyorsam artık...
Benden tek istediği hiç bir şey yapmadan ondan bir şey beklememem, beklentim neyse dile getirmem, istemem, plan yapmam.

Peki bu konuşma için neden geceyi beklediğini de söyledi mi?

Çok güzel haber bu. Artık bence sen de kim ne düşünür diye kasmadan içinden ne geliyorsa onu yap. Büyük odaya geç, bazanı al. Kendi mutluluğun kendi elinde biraz.

ya sorun büyük oda baza falan değil ki. sorun, adamın bunları kendiliğinden düşünmüş olmaması. çözümü hep Koalina dan beklemesi. "bana ne yapacağımı söyle" modunda adam. kendi düşünüp eyleme geçemiyor, sürekli yönerge bekliyor.
ve anladığım kadarıyla, Koalina da kendiliğinden bi şey yapsın, önemsediğini göstersin istiyor.

Bilemiyorum. Saatlerce yattık o salonda ben odada ve yine saat 10'u bekledi konuşmak için. Konuya girememiş, gece nasıl girdi peki? Ben de uzatmadım ve dinledim.

Bence şimdilik bu duruma takılma yani niye şimdiye kadar açmadı neden o vakitte açtı konuyu gibisinden..ama benim anladığım kadarıyla şunu kabullenmeniz lazım o da bir şeyleri hayatınız boyunca hep dile getirmek zorunda olduğunuz..benim kocam balık burcu değil ama o da öyle..ben istiyorum ki o anki durumdan anlasın çünkü ben anlayabiliyorum ama o anlamıyor malesef ve bana hep dediği şey ne istiyorsan söyle..ben kabul ettim artık onun benim söylemeden düşünmeyeceğini..mesela siz eve geldiğinizde konuşmamız lazım demeliydiniz belki de ona göre..belki de bu kadar beklemesinin sebebi buydu..ama bence bu da güzel bir gelişme..

Ihale yine sana kaldi desene.Topu sana atmis.Kafayi siyirmazsan iyi.

Bence artık istediğiniz herşeyi dile getirme zamanı. Baştan beri konunuzu okuyorum pişman ve birşeyleri değiştirmek istiyor davranışlarından anladığım bu. Siz hala neden saat 10 da geldi konuştu filan diyorsunuz bence bu kadar takılmayın. En azından yaza kadar zaman verin zaten hep kötü gidiyo en azından çabasını görürsünüz. Hatta ben sizin yerinizde olsam başbaşa yaşamak istediğimi böylece herşeyin çok daha güzel olacağını anlatırdım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…