Sinirim Dağ Gibi Büyüyor

Koalinacigim aslinda güzel konusmus esin, artik yavas yavas o da demisken evde degisiklikler yapsan diyorum.
belki bu sürec sanada iyi gelebilir. bi yap bakalim onun dediklerini.
ne diyecegimi de bilemiyorum ki ....
kalbini dinle :)

yani burdaki bu kadar insan yanılıyor hangi gözlükle okuyor acaba ...
biraz insan kendine özeleştiri yapar.
yani burdaki bu kadar insan yanılıyor hangi gözlükle okuyor acaba ...
biraz insan kendine özeleştiri yapar.
Yanılıyorlar demiyor yangına körükle gidenler, boşanmaya sürükleyenler var diyor. Bazıları çok mantıklı çözüm üretmiş, bazıları da saymış sayıştırmış bence bu seni daha da sinirlendiriyor vs vs işte. Herhangi haksız bir yan bulmadı bende, çözümlere de anormal ya da olmaz demedi. Ona göre tamamem haklıyım ama geçmişi değiştiremeyiz:)

peki sen , bu konusma neden yapıldı?
senın isteklerinide konustunuzmu?
sorun onun ısteklerı degıl kı

o yorumları yapanlar bir kk klasiği zaten

geçmişi değiştiremezsiniz ama geleceğinize geçmişe bakarak yön verebilirsiniz
umarım hakkınızda hayırlısı olur.

O zaman bu kadar yoruma mahal vermeden aranızdaki sorunu çözmek için adım atacaktı. Bacaklarını yaya yaya anasının babasının dizinin dibinde oturup seni görmezden gelmeyecekti. Sen odalarda sinirden delirirken bir yanına gelip gönlünü almaya çalışacaktı. Bu ne bencillik .Dünya onun etrafında dönmüyor.

Koalina sen de inat etme, istedigin gibi dose odayi. Sorun bu degil ki desen de sana moral olur.
Hem de buyuk odaya gec.
Simdi onlar dusunsun

Bilemiyorum. Saatlerce yattık o salonda ben odada ve yine saat 10'u bekledi konuşmak için. Konuya girememiş, gece nasıl girdi peki? Ben de uzatmadım ve dinledim.

Bence anlamış herşeyi, bazı şeyleri problem edip sadece kendini üzüyorsun canım. Evde huzur olmayınca insan mutlu olamıyor. Yeri gelince o seni anlıcak.. Yeri gelincede sen onu görmezden geliceksin. Sonuçta bu insanın karakterini bilerek evlendin ve sanırım bekarkende problemler yaşıyordunuz.Bence artık hayatın düzene girsin üzülmeyle nereye kadar böyle devam edebilir ki.. Hem bak her istediğini yapabilirsin demiş eşya alabilirsin demiş. Bence artık evin için uğraşmaya çalış ikiniz için sadece seninle ve eşinle özel olabilecek şeyler oluştur böylece hem o evliliğe alışıcak hem sen mutlu olacaksın. Örnegin, evin bir köşesine iki kişilik köşe yap bu yatak odası olabilir yada kapalı bir balkon olabilir. Burası bizim yerimiz de.. Daha sonra kapıya isim yazdırın Senin ve kocanın ismini, Sonra kendine bir önlük al Hani şu Üstü yazılı olanlar var ya Eşim Getirir Ben Pişiririm filan yazıyor çok şekerler. Bunları görünce bile evliligi kavramaya başlar evin beyi moduna girer. Bence tek eksiklik o eşinde ama buda gayet normal erkekler geç olgunlaşıyor. Bunlar sadece ufak tefek fikirdi

@__ATALANTE arkadaşımıza katılıyorum. Koalina hem artık geçmişi değiştiremezsin önüne de bakmazsan hiç bişey düzelmez arkadaşım. Eşinin senin haklı olduğunu anlaması çok önemli bi faktör ve değişmeye razı. Bence artık sende adım at ve başlayın güzel günler yaşamaya. Bi zaman sonra sen demeden yapmaya başlar bişeyleri .

ben yukarıda yazdıklarından eşinin olumlu olarak değişeceğine inanıyorum. idareci değil idare edilmeye yatkın.
ilk adım olarak odayı değiştirin, geniş odaya geçin. kv.kp, zaten yazlığa gidip geliyor.
tebdili mekanda ferahlık vardır.

Cok guzel bir gelisme bu kendi lehine cevir bence. Dediklerini de dikkate al. Bundan sonra susup, sabretme bak goruyorsun sonu kotu oluyor. Iletisim iliskilerin altin anahtari. Bunlar cogu evlilikte olan problemler, olaylari gozunde buyutup umutsuzluga dusme diye diyorum. :)
Kayinbabanlari da unut, istedigini yaptir esine.

Bazı insanlar yönetilir hep. Önce ailesi sonra eşi... Yapısı bu olabilir. Herkes çok zarif, ince düşünceli olamaz. Bazılarının kafasına vura vura anlatırsın ne istediğini. Evlilikte taşlar yavaş yavaş oturuyor. Sabır, emek gerekli. Koalina çok sabretmiş gerçekten, tebrik etmek gerekir. Ama keşke bu kadar sabredeceğine, bir kez olsun patlasaydı. Enerjisini dışa atsaydı, bu kadar büyümeyebilirdi diye düşünüyorum.
Tamam sorun bir baza değil. Ama insan kendini yerine koyunca, yeni evlendim bir yatağım bile yok şeklinde bir düşünce insanı çok yıpratır. Fresh bir başlangıç lazım. Büyük odayı kendi kafasına göre dizayn etmeli. Gücü neye yetiyorsa. Bu durumda erkek tarafının ailesi de anlayacaktır ufak ufak, neler olduğunu.
Böyle böyle oturacak dengeler, nereden başlasan kardır. Başka bir çözüm göremiyorum açıkçası.

Canım inan çok sevindim bir adım atıldığına, dediğim gibi bazı insanlar hatalı olduklarında özür ya da konuşmaya yaklaşım konusunda neyi nasıl yapacaklarını tam bilemezler hele de karşılarında ki kişinin keskin bir tutumu varsa. Artık istediğin veya hoşlanmadığın şeyleri içine atmak yerine direk paylaş eşinle, neyin nasıl olması gerektiğini o kestiremediğinde sen direk belirt. Dünya böyle bir yer, kimi insan çok incelikli kimi de tam tersi olabiliyor. Kimi bu ince yapıyla çabuk idrak ederken kimi de yaşanmışlıklarından çıkardığı derslerle öğrenip, gelişiyor .Hayatında ve evinde eksikliğini duyduğun her şeyi yerine koyma zamanı artık, direksiyon ellerinizde, hemen başlayın...

Son düzenleme:
İyi de ben susup onun yapmasını beklemiyordum ki. Zaten söylüyordum ama yapmıyordu...

İyi de ben susup onun yapmasını beklemiyordum ki. Zaten söylüyordum ama yapmıyordu...
tamam işte konuşmalara göre artık yapıcak. bence diğer arkadaşlarında dediği gibi bu durumu lehine çevir arkadaşım. konunu takip ediyorum ve eşinin böyle bi adım atmasına çok sevindim bence artık sende kır zincirlerini geçmişi kapatmaya bak inşallah herşey yoluna girer.

Sanırım o böyle olur böyle gider canımın istediğini bu şekilde yaparım-yaptırırım diye düşünüyordu önceden ama sende oluşan duygu durumlarını, derin yıpranmayı tam olarak idrak edemiyor ya da öyle işine geliyordu (bunda çok şeye hiçbir mecburiyetin yokken ödün veriyor olman ve sıcağı sıcağına verilmesi gereken tepkilerini ertelemen + içine atmanda etkili). Şu anda daha farklı bir algı ve farkındalık söz konusu. Silkinip ayağa kalkma ve biz olabilme zamanı.

Bence eşinin senin düşmanın değilde hayat arkadaşın olduğunu hatırlaman lazım.Kızgınlıklar olur,ama böylesi uzatmak doğru değil gerçekten.

Benim de aklımdan geçtin de konunu hortlatmayım diye düşünmüştüm

Mutlu günler senin olsun

koalina konularının hepsini değilse de bir çoğunu biliyorum
ben sorunun ana nedeninin eşinin önem sıralamasın da bir türlü birinci sırada olmaman başka bir şey değil
bende benden habersiz benim adıma kararlar alınırsa bir cevap verilmez iki verilmez üçüncüsü de burada ne var
bana neden sorulmuyor derim
ki ev almak insanın yaşıyacağı yeri seçmesi bu hayatta ki en önemli konulardan biridir
benim evimde yeni kiraya çıktığım bin pişmanım ben de ferah ev isterim her yeri kapalı olan evler benim ruhumu daraltıyor
evin içine girmek istiyorum ki bu ev satın alınmış ha deyince alınmaz ve satılmaz
eşya konusu yine öyle insan kendi seçtiği eşyalara yada daha önce kullandığı eşyaya bir farklı bakıyor başkasının eşyalarıyla dolu evde aitlik hissi olmuyor yani misafir gibi hissediyorsun evin içinde en azından bende öyle oluyor

aile konusunda da eskiler boşuna dememiş ev ev üstüne olmuyor diye
bunlar en anlayışlı kayınvalide olsa yine kayınvalidedir
insan kayınvalidesi evdeyken çantasını bir köşeye atıp kanepenin üstüne yaylanabilir mi şöyle güzel bir
rahat hissedemezsin
kısacası bence sen o eşine biraz daha çektir sana bunları yaşatmış

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…