• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

sinirlendim, kirildim cok uzgunum !!

esimin buyuk halasi ile nisanli iken cok iyiydik. ev tasidi yardim ettim, hep aradim sordum, yeni evini temizledim, mutfagini yerlestirdim, esyalarini utuledim tasinma sirasinda... dogum gunu oldu surpriz parti yaptim mumlarla iyi ki dogdun yazisina kadar dusundum.

ama evlendikten sonra esimin ailesi bizi hic arayip sormadilar beni hep disladilar. balayindan dondunuz mu diye aramadilar bile... esimde tavir aldi ailesine kustu. kv ile bu kadinin arasida cok iyidir.

esimin babaannesine kv bakiyo bi bucuk aydir esim gitmiyodu kustugunden dolayi, sirf babaannesi icin kandilde tatli ile yemek yapip gittim kv deye esime de emri vaki yaptim ben annenlerdeyim gel diye. ama hic yokmusum gibi davrandilar esim geldiginde de uc bes cumle konustular o da laf atma seklinde. babaanne ile ben bi odada onlar girmediler bile salonda kv ile kp hosgeldin bile demeden oturdular hic gelmemisim gibi. insan yemek olmamis der ne biliyim zahmet etmissin der hic bisi demediler.

ertesi gunde esimin kucuk halasinin kizinin dogum gunu kutlanacakti. basta anlattigim halada geldi. esimjn bi akrabasi aldi bizi arabayla. arabada uc kere hosgeldin hala nasilsin diye sordum cevap vermedi arabadan inerken x nerde dedi iste dedim bende . sonra yemek yendi falan hic yuzumuzr bakmiyo esimle benim. mutfakta bulasiklaro makineye yerlestiriyodum borcamlar sigmadi elimde yikayim dedim.. yikarken lavaboya sigara kulunu cirpip durdu borcamin uzerine! dalgindir dedim farketmedi dedim ama bir degil iki degil besbelli kasitli!

sonra bulasiklikta yer kalmadi tezgahi sildim bezle havlu serdim bezide kenara borakmisim ev sahibi masayi sildigim bez nerde dedi direk atladi al al biri atmis buraya diye.

bulasiklari yerlestiriyorum tepemdeki dolabi acti hala cekilsende dogrulsam dedim dayamayip kulluk ariyorum dedi ters ters bakarak.

kendisi ben o kadar masa toplarken borcamlari yikayil bi kupa cay iki sigara icti uc tabak kalmisti yerlestirmek icin ay sen ne yavassin birak birak deyip aldi elimden bende cay dagitayim diye bahane edip ciktim mutfaktan.

esime anlattim eve gelince asla ama asla gorusmek istemiyorum gelmesin evime kabul etmicem dedim. aradiginda falan da sen konus ben konusmam bi daha yuzunu sesini duymayim dedim. esimde hak verdi tamam dedi.

sizce haksiz miyim abartiyo muyum.
Esinin ailesi hastalikli sanirim biraz. Kendinden okadar kucuk birine boyle cocukca tavirlar yapmaya insan utanir valla. Bizim de var bir gelinimiz, teyzemin gelini, sahsen teyzemin de hatasi var ama gelin de aileside cok fena. aralari iyi deyil. Herseye ragmen baZen memlekete gelince, hepbirlikte gelirler ailece bize, ve biz hicbirsey yokmus hersey gullik gulistanlik gibi davraniriz. Sizinkiler edepsizligin dibine vurmuslar.

Bence eşin yanında durmuş ailesinin hatasını görüyor. Sende elinden geleni yapmışsın onlara anladığım kadarıyla. Onlardan bi karşılık gelmeden bu kadar olur yani. Evlenince sizinde bir eviniz oldu sonuçta ev almasanizda eşinizin parayı onlara mı verceğini sanıyorlarmış anlamadım. Kafanıza takmayın hiç öyle olması gerekiyormuş hayırlısı olmuş bence

neden üzülüyorsunuz ki gitmeyin..aramayın..eşinle keyfinize bakın..gitmekle şimarmışlar iyice..

yorumumu belki saçma bulan olabilir ama bence sevin bile....,
tavır almalarına, arayıp sormamalarına göbek at hatta...
vıcık vıcık hergün telefon, her zaman görüşmek isteyen, vır vır vır, eşin mi değil mi bilemediğin kalabalıklık mide bulandırıcı inan bana...

Sorun ne biliyor musunuz , talep edilmeden yapılan iyilikler karşısın da beklenti büyüyor.
Acaba karşında ki sana minnet duymak istiyor mu ?
Sizden iyilik beklemeyen kimselere ısrarla iyilik yapmayın yapıyorsanız da vefa beklemeyin.

Cok
ben once kirada otururuz demisim de sonra ev aldirmisim... ben tayinci oldugumuz icin kira istiyodum. esim dusuncesini soyleyince ev aldik... kotu olan ben oldum onlara giden parayi kestim saniyolar yani
Cokda iyi yapmissin oyle nsanlar senle konussa nolcaak konusmasa nolcak haklisin sen

onlarınki zaten cok buyuk ayıp, siz haksız olsanız dahi eve gelen misafire iyi davranılır, en azından bir hosgeldin denilir.

fakat siz neden her gittiginiz yerde bulasık yıkıyorsunuz ki?
bırakın ev sahibi halletsin o işleri.
masayı kurarken, toplarken "yardım" etmeniz kafi.
siz bunları yaparken ev sahibi ne yapıyordu mesela?
size guvenip mi cagırdı onca misafiri?
sahsen kimsenin mutfagına girmem, benimkine girilmesini de istemem.
yapmaya cok hevesli olsa bile bırak der insan.
siz oraya oturmaya beraber vakit gecirmeye gitmissiniz. kimse rahatsız olmadı, gözleri sizi aramadı mı mutfaga kapandıgınızda?
tum aile bir tuhaf.

Soğuk savaş başlamış, sende kurallarına göre oyna.Hiç muhattap olma adam yerine koyma.İyi ezilen gelin olmaktansa , kötü cazgır gelin olmak her zaman daha iyidir.Bizzat tecrubeliyim.

Ev almakla çok iyi yapmışsınız. asıl anne babanın arkanızda durması lazımdı evladım ev sahibi olsun diye.
Anlattıklarınızda bir suç göremedim ben.
hoş söylenmemiş bır sorun olsa dahi onların büyük olarak trip yapmayıp karşılarına alıp konuşmaları lazım.
birde büyük hala da kimmiş te öyle terbiyesizlikler yapıyor.

tavır aldılarsa, görüşmezsen sorun çıkarmayacaklarına göre ,yarabbi şükür de hiiiç kurcalama konu sahibi ;)

ev aldırdınız ya adama hoşlarına gitmedi anlaşılan .Borca soktunuz ve siz mülk sahibi oldunuz .Bakış açıları bozuk

Bence ecden başka birşey var.
Çünkü siz ev aldınız diye aile fertlerinin daha sevinmesi lazım.Neden bozulsunlar ki.
Ben sizin yerinizde olsam birgün çat kapı Hala'ya gider neden böyle ,ben size ne yaptım ,neden böyle davranıyorsunuz diye sorardım.Altındna çok başka birşey çıkabilir.Bir yanlış anlama olabilir.

eşin senn yanında zaten kuzum.bi hatan da yok.ikiniz karar verip ev almışsınız kime ne.bu yüzdn tavır koyacaklarsa bırak koysunlar.hala çekemedi sanırım.

Haklısınız. Ve dediğinz gibi ev aldınız diye yani para kaynakları kesildi diye bunu yapıyorlarsa zaten konuşmaya bile değmez.

Yalnız başta böyle ailesine tavır alan, size " haklısın" diyen erkeklerin çoğu zamanla o sözleri soylememiş gibi hem çok sıkı fıkı olurlar hemde size karşıda tepkili olup aynı samimiyeti beklerler.

Bu yüzden eşinizin bu hallerine guvenmeyin ve şikayet etmeyin, dertleşmeyin bu konuda. Nedense siz konuştukça kıymetli olabiliyor .

Olaylar bundan ibaretse haklisin sonuna kadar ama niye boyle tavir alip disladilar belki farketmeden birsey yaptiniz ya da fazla iyi davrandiniz genelde boyle iyi dvrananlar pek sevilmez eger bildoginiz bir kabahatiniz yoksa bosverin onlar mi vardi hayatinizda bugune kadar inanin dislamalari bazen cok iyi oluyor

Zaten bulaşık bitti bezle de tezgahı sildim bezi koydum demişsiniz ee bulaşık bittiğine göre neyi yıkadılar, neye yavaş ddiler onu anlamadım. Ayrıca sigara külünü lavaboya dökme durumu annemde de var ben de sinir olurum ama huy edinmiş kişisel olduğunu sanmam ayrıca halanıza madem o kadar şeyler yaptınız neden konuşmuyor illa birşey olmuş. Nede direkt sormadnız. Hem daha önceki konunuzda oarada bardak bile kaldırmanıza eşinizin izin vermediğini söylemiştiniz zaten yapmak da istemem demiştiniz nerede geldi nefret ederken onlardan eşiniz yokken gitmek bulaşıklar yıkamak filan ben olsam sorarım yani.

esimin buyuk halasi ile nisanli iken cok iyiydik. ev tasidi yardim ettim, hep aradim sordum, yeni evini temizledim, mutfagini yerlestirdim, esyalarini utuledim tasinma sirasinda... dogum gunu oldu surpriz parti yaptim mumlarla iyi ki dogdun yazisina kadar dusundum.

ama evlendikten sonra esimin ailesi bizi hic arayip sormadilar beni hep disladilar. balayindan dondunuz mu diye aramadilar bile... esimde tavir aldi ailesine kustu. kv ile bu kadinin arasida cok iyidir.

esimin babaannesine kv bakiyo bi bucuk aydir esim gitmiyodu kustugunden dolayi, sirf babaannesi icin kandilde tatli ile yemek yapip gittim kv deye esime de emri vaki yaptim ben annenlerdeyim gel diye. ama hic yokmusum gibi davrandilar esim geldiginde de uc bes cumle konustular o da laf atma seklinde. babaanne ile ben bi odada onlar girmediler bile salonda kv ile kp hosgeldin bile demeden oturdular hic gelmemisim gibi. insan yemek olmamis der ne biliyim zahmet etmissin der hic bisi demediler.

ertesi gunde esimin kucuk halasinin kizinin dogum gunu kutlanacakti. basta anlattigim halada geldi. esimjn bi akrabasi aldi bizi arabayla. arabada uc kere hosgeldin hala nasilsin diye sordum cevap vermedi arabadan inerken x nerde dedi iste dedim bende . sonra yemek yendi falan hic yuzumuzr bakmiyo esimle benim. mutfakta bulasiklaro makineye yerlestiriyodum borcamlar sigmadi elimde yikayim dedim.. yikarken lavaboya sigara kulunu cirpip durdu borcamin uzerine! dalgindir dedim farketmedi dedim ama bir degil iki degil besbelli kasitli!

sonra bulasiklikta yer kalmadi tezgahi sildim bezle havlu serdim bezide kenara borakmisim ev sahibi masayi sildigim bez nerde dedi direk atladi al al biri atmis buraya diye.

bulasiklari yerlestiriyorum tepemdeki dolabi acti hala cekilsende dogrulsam dedim dayamayip kulluk ariyorum dedi ters ters bakarak.

kendisi ben o kadar masa toplarken borcamlari yikayil bi kupa cay iki sigara icti uc tabak kalmisti yerlestirmek icin ay sen ne yavassin birak birak deyip aldi elimden bende cay dagitayim diye bahane edip ciktim mutfaktan.

esime anlattim eve gelince asla ama asla gorusmek istemiyorum gelmesin evime kabul etmicem dedim. aradiginda falan da sen konus ben konusmam bi daha yuzunu sesini duymayim dedim. esimde hak verdi tamam dedi.

sizce haksiz miyim abartiyo muyum.

Haklısınız kesinlikle. Siz kibar davranmışsınız, el gibi görmemişsiniz ama onlar aynı düşüncede değiller sanırım.

Tek haksız olduğunuz nokta, madem bir iki tavır gördünüz bunlara rağmen gidip öyle bulaşık yıkamanız, 3 kere nasılsın diye sormanız falan. 1 sorarsın, hadi duymadı dersin 2 sorarsın. Böyle davranmak istiyorlar demek ki, neden illa aramız iyi olsun çabaları. Bu olaylar olurken sanırım eşiniz çalışıyordu, yani sizinle değildi. Eşinizin kendi ailesi kendi akrabaları, bırakın ne yaparlarsa yapsınlar. Kendinizi bu kadar öne sürmeyin, eşinize emri vaki yapmalar, kalkıp onca surata karşı bulaşıkları yıkamalar. Bilmiyorum içinizden gelmiş ama çok polyanna olmamak lazım.

Bundan sonra bayram, hastalık, kandil gibi zorunlu durumlar hariç ne git ne de ara bana kalırsa.

Back
X