• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sinirleniyorum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

jasemin34

Bir sevdadır İstanbul..
Kayıtlı Üye
23 Kasım 2019
1.124
1.699
83
Merhabalar herkese,
Kısaca özet geçeyim. Nişanlıyım 4 ay sonra düğünüm var.
Çalıştığım yerden izin alıp memlekete geldim, sürekli iş güç beni bekliyor tahmin edersiniz ki. Ve ben uzakta olmama rağmen bu süreçte çok yoruldum çünkü nişanlım yalnız kaldı yalnız kaldıkça hıncını benden çıkardı. Ben de uzaktan çalışmak zorundayım işim orada. Haftasonları geldiğimde tüm gün yola gidiyor maddi olaraksa kulfetli. Ve ailesinden destek yok. Bizim adetlerimizde damat pek bir şey yapmaz, maddi boyutunu kayınbaba kayınvalide halleder. Ama nişanlımın anne babası kendisini saf gibi yapıp kenara çekiyor(aynen baya saflar(!)) Nişanlım maddi manevi yapayalnız kaldı. Ben de bu yüzden üzerime düşmeyen şeyleri de yapmaya ve maddi olarak mahvolmaya başladım uzakta 8bin tl kira veriyorum ben. Baban ne yapıyor diyorum 'ben ev araba alırken destek oldu' diyor. Senin takılarını aldı diyor. Adamla kadın hiç yıpranmıyor her şeyi nişanlım ailem ve ben düşünüyoruz. Kadına bir şey demiyorum öz değil ama kayınbaba beni kızdırıyor. Resmen ortada yoklar. Uzaktayım elimden bir şey de gelmiyor ve nişanlımla birbirimizden soğuyoruz artık. Ona da hak veriyorum bazen ona da sinirleniyorum. Memleketimiz aynı ve benim ailem geleneklerimizi önemsiyor, nişanlım da 21.yyda ne adeti dese de yapıyor. Bu devirde aile destek olmak zorunda değil, kendimiz yaparız diyemiyorum çünkü benim ailemin desteğine ihtiyacımız var. Ve ailem gelenekçi ben arada kalıyorum mutlu değilim hep iş güç nişanlı şımarıklığı bile yapamıyorum sevgi boyutunu çoktan geçtik. Şimdi benim gelin bohçam için bir şeyler alacak, kullandığım şeyleri alamazmis ucuz alacakmış çünkü durumu yokmuş. Benim için sorun değil ama ailem bu ne ya diye sinirlenecek. Ki benim ailem de durumunu biliyorlar bu yüzden çoğu şeyin üstünü örttüler. Artık ailem de sinirlenmeye başladı. Şimdi bayram geliyor ve ne kayınbabanın ne de kayınvalidenin yüzüne bakasım var, ailemin onlarla konuşma vakti geldi de geçiyor sanırım.

Ev ve arabanız varsa ve buna destek olunduysa bir de takılarınız alındıysa daha ne yapsın bu insanlar. Evlenen sizsiniz. Ne sizin ailenizin ne de kayın ailenin maddi desteğine gerek olmamalı. Ha illa onlarsız evlenemeyiz diyorsanız o zaman hazır değilsiniz evlenmeye. Daha şimdiden maddiyat işin içine girince gerilmişsiniz, evliliğinizde huzuru bulmanız çok zor.

Ayrıca siz evleneceksiniz diye niye insanlar rahatını bozsun. Birtek biz yıpranıyoruz demişsiniz.

Sizin konunuza daha önce de hepimiz yazmıştık, apar topar görücü usulü evlilik yoluna girdiniz ve daha şimdiden sevgi tükenmiş ailevi problemler başlamış. Devam ederseniz bu evlilik boşanmaya yüz tutacak birazcık kendinizi seviyorsanız geri dönersiniz bu yoldan
Maddiyattan ötürü çok tartışıyoruz bazen birbirimizi kırıyoruz. Onun maddi durumu benden iyi ama öyle çok masraf ve yapılacak var ki o da eksiye düştü. Ailesine sinirlenmekte haksız mıyım

Maddiyattan ötürü çok tartışıyoruz bazen birbirimizi kırıyoruz. Onun maddi durumu benden iyi ama öyle çok masraf ve yapılacak var ki o da eksiye düştü. Ailesine sinirlenmekte haksız mıyım
Siz haklısınız bu devirde çalışan çiftler için bile ev kurmak zor ve aile bugünler için var. Bu aile ile daha ne sorunlar yaşarsınız dediğim gibi ben olsam çoktan dönmüştüm bu evlilik işinden. Yaşınız çok genç hayata bu aileye bu adama gelin gitmek için mi geldiniz hayat bu mudur yani? Ben olsam bunu sorgularım

Siz haklısınız bu devirde çalışan çiftler için bile ev kurmak zor ve aile bugünler için var. Bu aile ile daha ne sorunlar yaşarsınız dediğim gibi ben olsam çoktan dönmüştüm bu evlilik işinden. Yaşınız çok genç hayata bu aileye bu adama gelin gitmek için mi geldiniz hayat bu mudur yani? Ben olsam bunu sorgularım
Aynı şey damat içinde geçerli. Bu kadar külfetli bir dönemde hala gelenek gelenek diye tutturan bir kız ailesi var. Dediğinize katılıyorum bu iki insan be ailesi doğru insanlar değil birbirleri için.

Ortak aldık sayılır
Biliyorum hosunuza gitmeyecek ama es adayiniz herseye ortak etti mi sizi , alirken esyalari? Bu konusa sorun yasiyordunuz. Bence nisanliniz cok hesapci birisi. Babasina biz hallederiz bile demis olabilir. Peki evlendikten sonra odemeleri nasil paylasacaksiniz? Yani siz atiyorum 5 K kazanirken o 10 K kazaniyorda adil bir paylasim yapilmali borc oderken de , ikiniz de 5 bin 5 bin oderseniz ona maasin yarisi kaliyor , size hicbirsey

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X