sinirlerim bozuk ne olur bişeyler yazın

canım herkesin derdi kendine zordur ama biraz diğer konuları okursan eminim haline şükredersin:34:

cok yanlıs bır yaklasım..
her ınsanın derdı var kucuk yada buyuk..cok yada az..
burda her turlu paylasımlar yapılıyor ve en basıt konuda bıle yarımcı olunmaya calısılıyor.
senın derdın dertmı benım derdım yanındaa hehehehehe
bu nasıl bır yaklasımdır anlamadım...

canım arkadasım senın sorununa da gelınce evlılıkten once flort donemı olmusmuydu?
eger olduysa suresı ne kadar?

çok üzüldüm canım .karşında bencil ve şımarık bir kayınvalide var galiba.bende de aynı modelden hatta yüksek olasılıkla bi üst modelden var.benim ki bide herşeyin en iyisini biliyor.ilk okulu bitirmemiş ama kendini mimar zannediyor.eğer seninkide her şeyi çok iyi biliyorsa o mutfak masasından kurtulamazsın hiç çabalama.benimki de biz evlenirken halıları perdeleri ve avizeleri kendi kafasına göre yaptırdı.bana sürpriz yapmış.(ne sürpriz ama) yıllardır aldığı halının ne kadar güzel olduğunu dinliyorum(tabi kocamda).geçen yıl bir fırsatını bulduk evimizde baştan aşağı tadilat yaptırdık.perdeleri,kağıtları ,herşeyi yeniledik.ve evimizde eski ne kaldı tahmin et?tabiiiiii ki kayınvalidemin aldığı halılar.eşime o kadar çok psikolojik baskı yapıyor ki adam o halıları çok seviyormuş ve asla değiştirmezmiş.salon takımım yağ yeşili ,duvarlarım krem rengi,perdelerim kahverengi,bu evde bana mavi halılar çok güzel kullanacaksın diye tutturdu.birbirimize girdik üstüme yürüdü.o halı çıkarsa evden kendide çıkarmış.ve ben o halıyı kullanıyorum şu anda çünkü kocamı(aslında kayınvalidemi) yenemiyorum.eve her gelen evimizdeki her odanın harika olduğunu fakat salondaki halıların renginin uymadığını söylüyor,ben de artık dalga geçiyorum o halı bizim evimizden ancak kocamın kefeniyle çıkar diye.ne kadar aptal durumuna düştüğünün farkında ama annesinden o kadar çok korkuyor ki adamcağız.(bu arada korku derken tabii ki gerçek korku değil kayınvalidem bozuldumu,canı sıkıldımı hemen baygınlıklar geçirir hastanelik olur.
bu nasıl psikoloji ya nasıl kullanacağın halı perdeleri o seçer gerçi benimkinin yaptığıda çok farklı bi mesele değil ben beyaz eşyada seçemedim mutfak belli ama ona rağmen gidip set üstü almışlar mutfağımı mahvetti senin anlayacağın nasıl düzelticem bilmiyorum bulaşık makinasının üstüne ocağı koydum makinanın durcağı yer boş eşime neden boy fırın almadınız dedim ne dese beğenirsin o fırın çok elektrik yakıyomuş dedi(annesinin ağzı)söylediğin zamanda suçlu oluyorsun bak senin eşinde üstüne yürümüş o halıların seni nasıl rahatsız ettiğini anlıyorum ama işte ne yapcan dediğin gibi k.valideni yenemiyosun ama istersen eşini şöyle kandırmayı dene bunu başka odaya serelim buraya daha uygun bişey alalım de yani halıyı evden çıkarma o da çıkarmışya halı çıkarsa:)

evliliğin ilk senelerinde göze batan ufak sorunlar bu anlattıklarınız;

haklılar demiyorum ama eşinizin bunca yıldır alışagelmiş yaşantısından kopup sizin bir aile olduğunuzu anlaması için sanırım biraz daha zaman gerekicek;

erkeklerin çoğunluğunun yaptığı hata bu;

ancak zamanla düzelebilecek şeyler;

birden olmasını beklemeyin;

bu sorunları dile getirirken eşinize karşı kırıcı olmayın;

zamanla eşinizi aile olduğunuzu ve kararlarınızı kendinizin alması gerektiğine empoze edersiniz;

başlangıçta zor olacaktır..

bunlar aşılmayacak şeyler değil,içinizi çürütmeyin;

eşinize onun sakin ve mutlu olduğu bir anda güzelce anlatın isteklerinizi;

artık aile olduk,evimiz ile ilgili kararları birlikte verelim;herşeyi annene sorman ilerde senin açından da sıkıntı yaratır,sende artık bir bireysin,benim eşimsin ben kararları önce senin almanı isterim falan filan..pofpoflayın yani..:66:

iş inada binerse asla bu huyundan vazgeçmez söliiim...=tecrübe...:34:
doğru söylüyorsun inatlaşmamak lazım umarım dediğin gibi zamanla alışır zamanla kendi kararlarını almaya başlar benim korkum hep böyle devam etmesi

cok yanlıs bır yaklasım..
her ınsanın derdı var kucuk yada buyuk..cok yada az..
burda her turlu paylasımlar yapılıyor ve en basıt konuda bıle yarımcı olunmaya calısılıyor.
senın derdın dertmı benım derdım yanındaa hehehehehe
bu nasıl bır yaklasımdır anlamadım...

canım arkadasım senın sorununa da gelınce evlılıkten once flort donemı olmusmuydu?
eger olduysa suresı ne kadar?
flört dönem 5 sene sürdü ama anlayamadım ki o zaman bu arada yaklaşımın için tşk ederim çünkü burda hep büyük dertler konuşulmuyor zaman zaman herkes eltisinden kaynanasından yakınıyor okuyorum biliyorum bende

flört dönem 5 sene sürdü ama anlayamadım ki o zaman bu arada yaklaşımın için tşk ederim çünkü burda hep büyük dertler konuşulmuyor zaman zaman herkes eltisinden kaynanasından yakınıyor okuyorum biliyorum bende

oncelıkle rıca ederım canım benım..
benıme 10 yıllık ılıskımen sonra evlendım ve bende 1 yıllık evlıyım..
sorunlar hemen hemen aynı senınle kayınvalıde kısmı..
flort ederken anlayamaman cok normal cunku bu kadar ıclerınde olamıyordun..
ve esın konusundada aynı evı paylasınca cok farklı olduklarını anlıosun..
ınsanlar 20 yıl flort edebılır ama 2 gun evlı kalamazlar derdı benım bır hocam..cok haklıymıs..:)
hersey farklı oluyor ..belkıe bız degısıyoruz .. bılemıyorum.. eskı ılgı sevgı saygıyı beklıyoruz ..
belkıde alıyoruz ama yetınemıyoruz..
ınsanların degısecegıne ınananlardanım..tamamen olmasada farklılasabılecegıne..
erkekler evlendıkten sonra annesıne en duskunu bıle karıcıdır ozunde..onemlı olan bunu acıga cıkarmak ve erkegınde bunu farketmesını saglamak..
ee simi diceksin peki nasıl cıkacak..
ıste onuda en ıyı sen bılırsın tatlım..
esını en ıyı sen tanırsın..

oncelıkle rıca ederım canım benım..
benıme 10 yıllık ılıskımen sonra evlendım ve bende 1 yıllık evlıyım..
sorunlar hemen hemen aynı senınle kayınvalıde kısmı..
flort ederken anlayamaman cok normal cunku bu kadar ıclerınde olamıyordun..
ve esın konusundada aynı evı paylasınca cok farklı olduklarını anlıosun..
ınsanlar 20 yıl flort edebılır ama 2 gun evlı kalamazlar derdı benım bır hocam..cok haklıymıs..:)
hersey farklı oluyor ..belkıe bız degısıyoruz .. bılemıyorum.. eskı ılgı sevgı saygıyı beklıyoruz ..
belkıde alıyoruz ama yetınemıyoruz..
ınsanların degısecegıne ınananlardanım..tamamen olmasada farklılasabılecegıne..
erkekler evlendıkten sonra annesıne en duskunu bıle karıcıdır ozunde..onemlı olan bunu acıga cıkarmak ve erkegınde bunu farketmesını saglamak..
ee simi diceksin peki nasıl cıkacak..
ıste onuda en ıyı sen bılırsın tatlım..
esını en ıyı sen tanırsın..
bende 1 yıllık evliyim evlilik çok farklı ne flört ne nişan hiç birine benzemiyor hocan çok doğru söylemiş yani...sana bişey sorucam sen kocanınn o karıcı yönünü ortaya çıkardın mı yaptıysan nasıl anlatsana....

bana kızma ne olur ama çok güldüm niye diyecek olursan ben sende kendimi gördüm ondan kaynanamı elime verseler ne yaparım allah bilir senin de daha çok çekeceğin var gibi görünüyor bu tip insanlar oğulları ellerinden gidecek diye ödleri kopuyor sanki oğullarını yiyeceğiz bulunmaz hint kumaşı doğurduklarını sanıyorlar ağullarıda hiç anlamadığım bi şekilde analarını görünce 180 derece değişiyor bi insan bukadar kısa sürede nasıl değişir hiç anlamam biz anne mizi görünce neden değişmiyoruz biz değişsek kıyamet kopar ama sinir şeyler işin çok zor görünüyor canım o yüzden sana tavsiyem sakın onlara taviz verme yoksa seni çok ezerler bebeğin varmı merak ettim yoksa bi süre bebek yapma derim ben yoksa işin dahada zorlaşır sabret derim ben zamanla kocan değişir ama sakın bu yüzden kocanla sakın tartışma

İnsanların bir anda değişebildiğine inanmıyorum.Baştan oyledir,siz görmemişsiniz genelde bu sekilde olur.
8 sene bir insan karakterini saklayamaz.

bana kızma ne olur ama çok güldüm niye diyecek olursan ben sende kendimi gördüm ondan kaynanamı elime verseler ne yaparım allah bilir senin de daha çok çekeceğin var gibi görünüyor bu tip insanlar oğulları ellerinden gidecek diye ödleri kopuyor sanki oğullarını yiyeceğiz bulunmaz hint kumaşı doğurduklarını sanıyorlar ağullarıda hiç anlamadığım bi şekilde analarını görünce 180 derece değişiyor bi insan bukadar kısa sürede nasıl değişir hiç anlamam biz anne mizi görünce neden değişmiyoruz biz değişsek kıyamet kopar ama sinir şeyler işin çok zor görünüyor canım o yüzden sana tavsiyem sakın onlara taviz verme yoksa seni çok ezerler bebeğin varmı merak ettim yoksa bi süre bebek yapma derim ben yoksa işin dahada zorlaşır sabret derim ben zamanla kocan değişir ama sakın bu yüzden kocanla sakın tartışma
:)neden kızayım ki kendini görmüşsün işte....dediğin gibi oğulları gidecek diye ödleri kopuyor hep dediğini yaptırma çabası var bi de sinir oluyorum eşimde evde canım cicim onların yanında daha bi değişik.bebeğim yok henüz istiyorum ama bebek de olursa onunla daha çok bir arada olucaz biliyorum

İnsanların bir anda değişebildiğine inanmıyorum.Baştan oyledir,siz görmemişsiniz genelde bu sekilde olur.
saklayan çok da güzel beceriyormuş biri söylese bende inanmazdım.ayrıca karakteri hakkında ip uçları versede ailevi ilişkilerini içlerine girmeden anlaşılmıyor tabi herkesin görüşü farklı

bende 1 yıllık evliyim evlilik çok farklı ne flört ne nişan hiç birine benzemiyor hocan çok doğru söylemiş yani...sana bişey sorucam sen kocanınn o karıcı yönünü ortaya çıkardın mı yaptıysan nasıl anlatsana....

benım esımde annesıne cok duskun bırıydı..ana kuzusu derdım sınırlendıgımde..
oda cok sınır olurdu tabı bu soze..erkeler bole ıste anacı olurlar ama bunu dıle getırınce acız duruma duser yedıremezler:)

onceden hemen hemen hergun annemlere gıdelım derdı gıtmedıgımde surat asarı..sımdı ıse haftada yada 15 gunde gıdelım Mı? der hayır derım surat asmaz peki canım der..yada ben derim annelere gıtmıoruz bayadır gıdelım oda peki der..:)

onceden gıttıgımızde saatlerce kalkmak bılmezdı..ben kas goz ısaretlerıyle zor kaldırdım..sımdıyse oturuo 1 yada 2 saat hadı kalkalım sıkıldım dıyor bende bıraz daha otur ayıp olur dıorum:) kendı annemlerde her zaman daha fazla vakıt gecırıoruz artık:)

onceden kedısı 7 de cıkıo ısten ..benım hep onceden gıtmemı ısterdı kayınvalıeme oda ısten cıkınca gelırım derdı..bende sensız ne ısım var gel beraber gıelım derdım..kendı annene kosa kosa gıdıosun hemen dır kavga ederdı..ama sımdı..sen ıstersen once gıt ıstersen bekle beraber gıdelım hayatım dıyor..bende beraber gıelım dıorum peki diyor.:)

onceden annesıne laf soledıgım an savunmaya gecerdı hemen benı kırardı ama sımdı o kadar laf solerım sınırlendırdıgı an..haklısın hayatım bosver ya yaslılık ıste dıye kapatıyor konuyu..

onceden annesıne asla benı savunamazı bana laf soleıgınde sessız kalırı ben savasırdım onlarla.simdi hemen savunur benı laflarını verır hatta benım ıcın annesıyle kotu olmustu bır defasındada kadın hastanelık oldu numaradan hala ınanmam:)))
daha bır cok seyy.. hemen MASALLAH dıyeyım esime de kendı kendıme nazar etmeyeyım..

peki sımdı sen sole tatlım karıcı yonunu cıkarmısmıyım ortaya??

burada okuduklarımızdan, etrafımızdan anladığım kadarıyla istersen 10sene flört et evlenmeden, aynı eve girmeden bişeyleri anlayamıyorsun. Hem erkekler değişiyor, hem de evlenmeden ne kadar da soru sorsan bazı şeyler yaşamadan bilinmiyor. Yani kocalar kendileri de o zamanlar böyle tepkiler vereceklerini bilmiyorlardı.

öyle ya da böyle yeni evlendiğimizde, isterse ailesinden senelerdir ayrı yaşayan adam olsun birden "anneci" oluyorlar. sen bir şey desen ters tepiyor. kayınvalide de yapıcı değilse bunu kullanıyor. evde huzur vermiyor. ama bazı kayınvalide yapıcı bunu da gördüm erkek sık görüşmek istemesine rağmen "oğlum kaırnla yeni evlisin vakit ayır zırt pırt gelmeyin bize yarın çoluk çocuk vaktiniz olmayacak" diyen kaynana da varmış.

erkeklerde sanırım "kaynana -gelin illa sorun olur" mantığından baştan bir aman annemi ezdirmeyeyim durumu var. her gelin iyi değil kıskanan, ilgilenme diyen de var. ama her kaynana da iyi değil. ben eşime karışmam yardım et maddi manevi derim... neyse yaranamam o ayrı. kaynanam evimin eşyalarını bile kendi seçmek istedi ki çoğunu da seçti. lafa gelince karışmaz. oğlu da "annem şehir dışında nemize karışıyor" der :))

erkekler evlenene kadar kul köle... kapris de çekiyor. evlendikten sonra bıkmış mı oluyor ya da tamam benim miladım doldu sıra onda mı oluyor bilmiyorum ama daha ilgisiz, daha tahammülsüz. daha talepkar ve kıskanç oluyorlar.

biz kadınlar da alttan alabilir sabredebilirsek zamanla alışıyoruz ve 5-10 sene sonra anca ipler elimize geçiyor.

dışarıdan müdaheleler fazla ise bu dönem zaten kadın için zor o da ekleniyor boşanmalar oluyor.

adamlar evliliğin sorumluluğunu bilmiyorlar. biz eşlerini "aile" olarak görmeleri de vakit alıyor.

sabret, fevri olma. kendini de ezdirme.

ole guzel saklarlarkı ınanamazsın..
yada karakterını gızlemez ama evlılık karakterını degıstırır sen bıle tanıyamazsın..
bır ınsanla evlenmeden once en az 13 gun aynı evı paylasmak gerek kanaatındeyım..
tabı bunlar gelenek goreneklere ters bısı.. dusunsenıze ya ben bı aynı evı paylasayım anne baba bakalım sonra belkı evlenme kararı alırım:)
kım kabul ederrr:)))

benım esımde annesıne cok duskun bırıydı..ana kuzusu derdım sınırlendıgımde..
oda cok sınır olurdu tabı bu soze..erkeler bole ıste anacı olurlar ama bunu dıle getırınce acız duruma duser yedıremezler:)

onceden hemen hemen hergun annemlere gıdelım derdı gıtmedıgımde surat asarı..sımdı ıse haftada yada 15 gunde gıdelım Mı? der hayır derım surat asmaz peki canım der..yada ben derim annelere gıtmıoruz bayadır gıdelım oda peki der..:)

onceden gıttıgımızde saatlerce kalkmak bılmezdı..ben kas goz ısaretlerıyle zor kaldırdım..sımdıyse oturuo 1 yada 2 saat hadı kalkalım sıkıldım dıyor bende bıraz daha otur ayıp olur dıorum:) kendı annemlerde her zaman daha fazla vakıt gecırıoruz artık:)

onceden kedısı 7 de cıkıo ısten ..benım hep onceden gıtmemı ısterdı kayınvalıeme oda ısten cıkınca gelırım derdı..bende sensız ne ısım var gel beraber gıelım derdım..kendı annene kosa kosa gıdıosun hemen dır kavga ederdı..ama sımdı..sen ıstersen once gıt ıstersen bekle beraber gıdelım hayatım dıyor..bende beraber gıelım dıorum peki diyor.:)

onceden annesıne laf soledıgım an savunmaya gecerdı hemen benı kırardı ama sımdı o kadar laf solerım sınırlendırdıgı an..haklısın hayatım bosver ya yaslılık ıste dıye kapatıyor konuyu..

onceden annesıne asla benı savunamazı bana laf soleıgınde sessız kalırı ben savasırdım onlarla.simdi hemen savunur benı laflarını verır hatta benım ıcın annesıyle kotu olmustu bır defasındada kadın hastanelık oldu numaradan hala ınanmam:)))
daha bır cok seyy.. hemen MASALLAH dıyeyım esime de kendı kendıme nazar etmeyeyım..

peki sımdı sen sole tatlım karıcı yonunu cıkarmısmıyım ortaya??
ewet baya bi aşama kaydetmişsin bravo darısı başıma:)bu arada ana kuzusu lafını bende ettim çok bozuldu.....

burada okuduklarımızdan, etrafımızdan anladığım kadarıyla istersen 10sene flört et evlenmeden, aynı eve girmeden bişeyleri anlayamıyorsun. Hem erkekler değişiyor, hem de evlenmeden ne kadar da soru sorsan bazı şeyler yaşamadan bilinmiyor. Yani kocalar kendileri de o zamanlar böyle tepkiler vereceklerini bilmiyorlardı.

öyle ya da böyle yeni evlendiğimizde, isterse ailesinden senelerdir ayrı yaşayan adam olsun birden "anneci" oluyorlar. sen bir şey desen ters tepiyor. kayınvalide de yapıcı değilse bunu kullanıyor. evde huzur vermiyor. ama bazı kayınvalide yapıcı bunu da gördüm erkek sık görüşmek istemesine rağmen "oğlum kaırnla yeni evlisin vakit ayır zırt pırt gelmeyin bize yarın çoluk çocuk vaktiniz olmayacak" diyen kaynana da varmış.

erkeklerde sanırım "kaynana -gelin illa sorun olur" mantığından baştan bir aman annemi ezdirmeyeyim durumu var. her gelin iyi değil kıskanan, ilgilenme diyen de var. ama her kaynana da iyi değil. ben eşime karışmam yardım et maddi manevi derim... neyse yaranamam o ayrı. kaynanam evimin eşyalarını bile kendi seçmek istedi ki çoğunu da seçti. lafa gelince karışmaz. oğlu da "annem şehir dışında nemize karışıyor" der :))

erkekler evlenene kadar kul köle... kapris de çekiyor. evlendikten sonra bıkmış mı oluyor ya da tamam benim miladım doldu sıra onda mı oluyor bilmiyorum ama daha ilgisiz, daha tahammülsüz. daha talepkar ve kıskanç oluyorlar.

biz kadınlar da alttan alabilir sabredebilirsek zamanla alışıyoruz ve 5-10 sene sonra anca ipler elimize geçiyor.

dışarıdan müdaheleler fazla ise bu dönem zaten kadın için zor o da ekleniyor boşanmalar oluyor.

adamlar evliliğin sorumluluğunu bilmiyorlar. biz eşlerini "aile" olarak görmeleri de vakit alıyor.

ne guzelde yazmıssın:)) alkıs alkıss..
bırsey eklemek ıstıyorum..
onemlı olan eslere artık aılen bızız benım aılem nasıl sensen.. bunu asılamak dıye dusunuyorum..

yazdıkların çok doğru .karışıyor desen kadıncağız ne yapıyor derler sonra biz kötü oluruz .dediğin gibi sabırlı olmak lazım ama elimde değil gıcık oluyorum evimi dışardan yönetiyor kadın

ewet baya bi aşama kaydetmişsin bravo darısı başıma:)bu arada ana kuzusu lafını bende ettim çok bozuldu.....

amin canım insallah:)))

ama sana tavsıyem ana kuzusu nu cok kullanma .. erkegın kendıne guvenı kaybolur ve kendıne guvenmeyen erkek sanada guven veremez :)
anneni at demıyorum bole bırsey ıstemeye hakkım yok.. senıde bır anne dogurdu benıde..
benı ezdırme bana deger ver.. bunu yapıcaksın..
eger esın senı aılesıne karsı savunmayı becerebılırse emın ol kayınvalıdende sana satasmaya cesaret edemıyecektır..oglunu kaybetme korkusu yeter onlaraa..

Şekerim eğitcen kocanı.Anneler hep maydanozdur.Oğullarda evlendiken sonra ana sevdalısı olur bir anda...
Çoğumuz bu tarz şeyleri yaşamışızdır.İyi düşün.Eşini nerden vuracaksan orayı yakala.gerkiyosa kadınlığını kullan.
Hizaya getir.Eğer evin erkeği oysa hür iradesini kullanması gerektiğini anlat ona.gerekiyosa ver azı.sen ağasın sen paşasın...
Valla kusura bakma ama erkekler biz kadar uyanık deil.HErşeyi anlamıyolar.2 cicim yap gönlünü al..istediğin senle...
Hiç mi bişey bilmiyosun .. İzle hürremi ...

ah canim bende aynilarini yasadim.
Kaynanamda kalinca kadin bizimle yatardi. Allah yardimcin olsun. Eger esini seviyorsan, iyilikle anlatmaya calis.
Ama sunu bil ki, aslinda bu tip erkekler degismez. Benim esim ugruna yuvamizi yikti (1 senelik evliydik).
Yani canim, ya bu durumu kabul edeceksin aslinda yada bu evliligi bitireceksin.
Değişir canım bal gıbı de degısır...Benımkı degıstı..annesıne cok duskundu msla yıne duskun olsun bısey demıyorum fakat benım cok ama cok zor zamanlarımda hıc yanımda olmadı kayınvalıdem.ben bebegımı o da torununu kaybetmıstı oysa...evlatları arasında ayrımcılık yaptıgını farkettım ve bunu esım de kendı gozlerıyle gorererek farkettı sonunda...Esım evlendıgımızde erkke adam ev ısı yapmaz erkek adam sunu yapmaz bunu yapmaz vs bu havalardaydı,pekı ya sımdı,tekrar hamıle kaldım,annesı gelıp bakmadı,benım annemın yanımızda olmadıgı zamanlarda evın tum işini eşim yaptı...Ve daha bıcok sey gerceklerı gormeye basladıklarında degısıyorlar canım...

Değişir canım bal gıbı de degısır...Benımkı degıstı..annesıne cok duskundu msla yıne duskun olsun bısey demıyorum fakat benım cok ama cok zor zamanlarımda hıc yanımda olmadı kayınvalıdem.ben bebegımı o da torununu kaybetmıstı oysa...evlatları arasında ayrımcılık yaptıgını farkettım ve bunu esım de kendı gozlerıyle gorererek farkettı sonunda...Esım evlendıgımızde erkke adam ev ısı yapmaz erkek adam sunu yapmaz bunu yapmaz vs bu havalardaydı,pekı ya sımdı,tekrar hamıle kaldım,annesı gelıp bakmadı,benım annemın yanımızda olmadıgı zamanlarda evın tum işini eşim yaptı...Ve daha bıcok sey gerceklerı gormeye basladıklarında degısıyorlar canım...

aynen canım insan değişir mi değişmez mi konusunda, insan değişir ama nasıl? istersen 50sene söle işe yaramaz. bi gün bişileri görür dank eder. işte o zaman değişir. eşlerimiz bizi bilerek ezdirmiyor. gerçi kartalkız'ın durumu çok farklı onun kocası Allaha havale... ben normal kocalar için diyorum. adamlar farkında değil bizim ezildiğimizin. sorsak "annem sana napıyo da eziyo" derler. anaları direkt "karın böyle böyle" demiyor ki. manipule ediyorlar. ben kendime kızıyorum kaynanam kadar uyanık olmadığım için. sürekli duygu sömürüsü. sürekli talepler... oğlunun yanında "ahh buffy benim canım" demeler arkamdan laf sokmalar. bi kere kazara unuttu oğlunu yanında laf soktu, kocam hemen cevabını verdi ki ben bişey demedim. demem de... cevap vermem kaynanama. kadın sonra oğlunun evde olduğu satte mahsus aradı beni onun duyacağı şekilde "canımmm kızımm" . normalde demez öyle. oğlu da napsın??

en güzeli göstermek... kaynananın yaptıklarını görmedeikten sonra değişmez. hoş görüp de umursamayan da var onlardan uzak durmak gerek.

ben en çok kendime kızıyorum. biraz yüzsüz olsam, biraz iş çevirici olsam, direkt söyleyip ya da içime atacağıma numaradan söyleyebilsem.

benim kaynanam bugün bi cümle kuruyorsa emin olun onda bi şey vardır çıkar kokusu. bi plan yapar. aylar evvelden başlar herkese alt yapı yapmaya. sonra öyle bir eder kenara çekilir. ben ağzı açık izlerim. izleyecene kap bişiler dimi??

bakma ben gibi salaklara da mustehak.

gelinler uyanık olmalı, koca yanında "anneciğim anneciğim" demeli. kaynana onu ezdiğinde kocayı şahit etmeli.

Back
X