Sinirlerim bozuldu artık

evinincicegi

Guru
Kayıtlı Üye
26 Mart 2013
1.216
2.965
333
Trabzon
Merhabalar arkadaşlar. Çok kafaya taktığım bir durum var. 2 kızım var. Ya korunmama rağmen hamile kalırsam diye her ay regl olana kadar burnumdan geliyor. Kondom ile korunuyoruz. Fakat ben neden bilmiyorum güvenemiyorum rahat hissedemiyorum. Küçük kızım 10 aylık. Hala emziriyorum.

Doğum kontrol hapı kullanmak istiyorum. Şu an için kendimi en iyi hissedeceğim yöntem bu. Emzirdiği halde hap kullanan var mı? Bir de hap kullandığı halde hamile kalan? Biliyorum her koruma yöneteminde risk vardır ama sanırım daha somut örnekler duymak istiyorum. Hiç kullanmadığım için yan etkileri de bilemiyorum. Kullananlardan bilgisi olanlardan yardım istiyorum. Bu doğrultuda da doktora gideceğim. Şimdiden teşekkür ediyorum.

Emzirirken hap kullanmayın gidin spiral taktirin.

Aylık iğne kullanın ama emzirirken olur mu bilmiyorum

Kondom doğru kullanılırsa nasıl hamile kalınır anlamıyorum. İyi markaların ürünlerini sertleşme olduğu an kullanmaya başlayacaksınız ki korusun.

Dr bana desirret diye bi doğum kontrol hapı vermisti emziren anneler icin yani 40 çıkınca kontrole gittiğimde bunu onermisti ben de aylik iğneleri sordum onu önermiyorum dedi ve ben su an ikisini de kullanmıyorum bence en doğru kararı dr söyleyecektir bi jinekologla görüşmek en dogrusu

Sağlık ocağı aile planlanması girip detaylı bilgi edinebilirsin.
Ben 3 aylık iğne oluyorum. Kızım 1 yaşını doldurunca aylık iğne olmayı planlıyorum.
Bebeğim 2 yaşını doldurunca yeniden bebek düşünüyorum. Eğer bebek düşünmese idim spial taktırmayi düşünürdüm.

8 sene doğum kontrol hapı kullandım.İstenmeyen bir gebelik yaşamadım. Ama annem erkek kardeşime hap kullanırken hamile kalmış .Sebebinin de aynı anda antibiyotik kullanması olduğunu söylüyor. Bazı ilaçlar d. kontrol haplarının etkisini azaltıyormuş. Doktor kontrolünde kullanırsanız sizin için daha iyi olur. Yan etkilerine gelince ben de gerginlik ve sinir yapıyordu. Bir de ilk aylarda bulantım olmuştu.Ayrıca günü gününe içmeniz gerekiyor o da ayrı bir dert oluyor.

Hap kullanacaksan onun yerine hormonlu spiral taktir. Hem adet olmazsin hemde cift koruma bence. Gecen ay spiral taktrmstm ben bakir olandan persembe gunu cikarttrcam geri.cunku asiri kanama yapti bende.. birde adetimin bugun 11. Gunu dahada bitecegi yok. Halsiz dustum bi yerde kan kaybindan bayilck gibi oluyorum. Cift koruma hep iyidir doye dusunuyorum bende... ama nasil? Prezervatife guvenimde yok artik. O kdr cok kisi yazdiki burda korunurken hamile kaldim diye..insanin gozu korkmuyo degil

Çok teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için

Benim regl zaten çok uzun sürüyor bir de onu taktırırsam hiç bitmez. Bana en güvenilir hap geliyor nedense

Ben bu hamileliğimde spiralle hamile kalanlardanım...
Ve ne kayma ne oynama var , sadece şükrediyorum bebeğim çok küçükken hamile kalmamışım diye. Üç yaş fark olacak aralarında. Doktorum doğumdan sonra hap ile devam etmemi önerdi benim. Çift koruma düşünüyorum bende sizin gibi aklım oynuyor ya yeniden hamile kalırsam diye. Bu benim üçüncü çünkü

Kondomdan neden korkuyorsunuz anlamıyorum? İki tane kullanın o zaman. Ne olursa olsun emzirirken hap kullanılması bence doğru değil.

Ya affedersiniz ama ne bileyim arada içimde kalmışlığı oldu. Ondan sonra korktum açıkçası. Kusura bakmayın açıkça yazmak istemezdim ama bir tek bende mi oluyor bu anlamıyorum. Gözüm korktu yani

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…