Sinirlerim bozuldu, yeğen sevgisi de bir yere kadar!

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu eski konunuzda sizin mesajınız.

Kocan tam bir el iyisi ev ayısı. Hamile karısına neden yengemin çocuğuna bakmıyorsun da, o da keyifle yiyemiyor diye kavga çıkaran adam, kusura bakma ama bebeğin doğduktan sonra da ilgilenmez, belki de sevmez.

Üzerime hiç kıyafet almıyorum, asla gezmiyorum, hamileyim bebeğime ihtiyaçlarımı bile kısıyorum ikinci el alıyorum ama yaranamıyorum, o da bize harcamayıp abisi ve yengesiyle tatile gitmemizi istiyor demişsin. Kocan çocuğunun ve senin hiç bir ihtiyacınla ilgilenmiyor ki adamda zerre öyle bir duygu, heves, heyecan, sevgi yok. Bunun düzeleceğini de hiç sanmıyorum.

Çok yanlış bir kişiyi koca yapmışsın, yetmemiş üstüne bir de baba yapmışsın. Şuan sızlanmaya da hakkın olmadığını düşünüyorum.
Burada sadece doğacak çocuğuna üzülürüm.
Umarım çocuğun ileride babasının yeğenlerini sevdiği, öptüğü, kendisini de sadece kızıp eleştirdiği bir ortamda büyümez.
Bana arada bebekle ilgili şey diyor sen disiplinli ol ben çok şımartırım bebeğinizi kıyamam ben filan. İkinizi de çok seviyorum diyor ama o sevgiyi hissetmek istiyorum😑 ilgisiyle, kurduğu deneyle, bebeğimize karşı heyecanıyla...

Evet maalesef sinirleriniz bozulmuş.
Minnacık çocukları kıskanıyorsunuz.
Fazla abartılı davranıyorsunuz.

Kızınız onunda kızı olacak.
Tabi ki herkesten çok sevecek, üstüne düşecek.
Şimdi yanında kanlı canlı yumuk yumuk yeğenleri var. Tabi ki onları sever. Bu kızınızı sevmeyecek demek değil. Yeğen sevince eşinizde sevme kontenjanı dolmuyor merak etmeyin. Eşinizin yeğenlerini de sadece çocuk olarak görün olaya öyle bakın. Ve minnacık çocukları kıskanmayın onları sizde sevin..
Keşke benimde yeğenim olsa nasıl severdim..
Ben yeğenini sevmesin demedim ki olay o değil. Yeğeninin ultrason görüntüsünü saklayıp benim attıklarımı silmesi. Neden benimkileri siliyor, benimle bebek alışverişine bile gelmiyor ama yeğenlerini görmeye gidecekken uykusundan feragat ediyor bana gelince yorgunum diyor. Dizlerindrn zor yürüyen annem ve babam bana eşlik ediyor. Hatta bebek odasına da annemlerle gidip bskmamı istiyor.

Öncelikle hepinize günaydın. Sabah sabah sinirlerim bozuldu. Eşimin telefonundaki fotoğraf albümünde eltimin kızı yani yeğeni ve doğacak kızımızın adına bir fotoğraf albümü açıldığını gördüm bakayım dedim, eşimin iki yeğeni var ikisinin de fotoğrafları videoları, yeğenlerinden küçük olanın ultrason görüntüsü varken benim bebeğime dair tek bir ultrason görüntüsü bile yok, ona koronadan dolayı doktor odaya almadı diye kalp atışlarının videosunu atmış, renkli ultrason görüntülerini atmıştım ama bir tanesini bile telefonda tutmayıp silmiş ve ne diğer fotoğraf albümlerinde ne de o isimlendirdiği albümde kızımıza dair hiçbir şey yok. Görünce açıkçası çok üzüldüm. Ben bunları gördüğümde eşim uyuyordu. Dışarıya hava almaya çıkacaktım çıkmadan önce eşime bununla ilgili mesaj attım "Sanırım yanlışlıkla o albüme kızımızın adını yazdın telefonunda KIZIMIZA dair tek bir görüntü video yok diye." eşimin bu aşırı yeğen sevgisinden ve eltimlere olan düşkünlüğünden bıktım artık, ben de yeğenlerimi seviyorum ama eşim kadar abartmıyorum. Sanki kendi evladıymış gibi davranıyor ama doğacak evladının tek kalp atışı sesinin olduğu video veya renkli ultrason fotoğrafı telefonunda yok.
Ya biraz mantıklı olur musunuz?İnsan yeğenini kendi evladından çok sever mi?Ayrıca o eltinizin çoçuğu diye değil kendi kardeşinin çocuğu diye yeğenini seviyor😂Sen eltiye takmışsın bence kafayı çünkü genelde eltimin çocuğu değil kaynımın derler.Ya da kız tarafıysanız eniştemin çocuğu değil teyzemin dersin.Bu nasıl değişik bir kıskançlık anlayamadım.Ayrıca ben de 2 aylık anneyim ve bi anne olarak bile doğmadan önce çok bir şey anlayamıyorsun.Ki erkekler hayli hayli öyle.Şimdiden yeğenle kıyaslamışsın,trip atmışsın.Adam yandı yeğenini de rahat sevemeyecek.

Değer vermiyor, kaybetmekten de korkmuyor...
Neler yaşadınız bilmiyorum ama bezmiş bi adam gibi duruyor, cok tartısmış olabilirsiniz onceden bilmiyorum ama yine de cocuk dogunca da babalık görevlerini yapacak gibi durmuyor .
Bırakın yegenlerini sevsin, karısmayın gözlemleyin, cocuguna babalık yapmazsa ayrılırsınız yani...mesleğiniz vardır umarım
Mesleğim var çok şükür.

Bana arada bebekle ilgili şey diyor sen disiplinli ol ben çok şımartırım bebeğinizi kıyamam ben filan. İkinizi de çok seviyorum diyor ama o sevgiyi hissetmek istiyorum😑 ilgisiyle, kurduğu deneyle, bebeğimize karşı heyecanıyla...
Vavvv başkasına yazdıklarına bak.Cevabın bu mu sadece🥶

Ya biraz mantıklı olur musunuz?İnsan yeğenini kendi evladından çok sever mi?Ayrıca o eltinizin çoçuğu diye değil kendi kardeşinin çocuğu diye yeğenini seviyor😂Sen eltiye takmışsın bence kafayı çünkü genelde eltimin çocuğu değil kaynımın derler.Ya da kız tarafıysanız eniştemin çocuğu değil teyzemin dersin.Bu nasıl değişik bir kıskançlık anlayamadım.Ayrıca ben de 2 aylık anneyim ve bi anne olarak bile doğmadan önce çok bir şey anlayamıyorsun.Ki erkekler hayli hayli öyle.Şimdiden yeğenle kıyaslamışsın,trip atmışsın.Adam yandı yeğenini de rahat sevemeyecek.
Yeğenleri ile neden kıyasladım acaba anlamadınız, benim gönderdiklerini silip bahane uydurması yüzünden. Benim eşime attığım ultrason görüntüsünü eşimin silip eltimin kileri tutmasına kızdım yeğenlerini sevsin tabi.

Eltime yemek yapmadım diye hamile karısıyla kavga ederse takarım eltiye.

Yeğenleri ile neden kıyasladım acaba anlamadınız, benim gönderdiklerini silip bahane uydurması yüzünden. Benim eşime attığım ultrason görüntüsünü eşimin silip eltimin kileri tutmasına kızdım yeğenlerini sevsin tabi.

Bi kere bi erkeğin, kardeşinin karısıyla fotoğraf alışverişidir, yazışmalarıdır doğru değil bu kadar samimiyet...Yani kardeşi gönderseydi çok istiyorsa ...Zaten erkeklerin ultrason fotosuna meraklı olduğunu da hiç sanmam...Garip işler...

Hep pohpohla diyorsun yani...burda yazdıklarımı böyle rahat yüzüne söylemiyorum buraya içimi döküyorum. Ona yeğenlerini sevme vs yeğenleriyle ilgili birşey demiyorum. Neden benim attıklarımı sildin vs diyorum. O benden daha fazla beklenti içinde ailesine karşı. Eşime şunu sevmiyorum vs de demiyorum. Sadece dengeyi kursun istiyorum ama başkalarına karşı ince düşünen adam bize gelince tam tersi...
yok yok hep pohpohla demiyorum.tepene cikarma. dengeyi bul. sadece cocukla ilgili olumsuz konusma diyorum. erkekler zamanla baglaniyor cocuklarina, bu surecte yapici ol. cocuk ve babaligi ile ilgili olumsuz laf etme. gerisini icinden geldigi gibi yap.

yani seninle bebek alisverisine gelmemesi öküzlük. ama bunu söylerken cocuga deger vermemek gibi bir soylemde bulunma, seninle beraber olmamasindan yakin gibi.

Bi kere bi erkeğin, kardeşinin karısıyla fotoğraf alışverişidir, yazışmalarıdır doğru değil bu kadar samimiyet...Yani kardeşi gönderseydi çok istiyorsa ...Zaten erkeklerin ultrason fotosuna meraklı olduğunu da hiç sanmam...Garip işler...
WhatsApp grubunda eltim tarafından atılmıştı foto ama belki çocuğun babasında bile yok o ultrason görüntüsü, eşim saklamış işte. 🙄 Ben de eşime hastanedeyken o giremiyor diye çektiğim ve attığım görüntüleri eşim silmiş işte. Halbuki tüm konuşmalarınsiler telefonundan konuşmaları silerken konuşmalarla silinmiş ama onların gönderdiği görüntü neden silinmedi peki.

yok yok hep pohpohla demiyorum.tepene cikarma. dengeyi bul. sadece cocukla ilgili olumsuz konusma diyorum. erkekler zamanla baglaniyor cocuklarina, bu surecte yapici ol. cocuk ve babaligi ile ilgili olumsuz laf etme. gerisini icinden geldigi gibi yap.

yani seninle bebek alisverisine gelmemesi öküzlük. ama bunu söylerken cocuga deger vermemek gibi bir soylemde bulunma, seninle beraber olmamasindan yakin gibi.
Ben de direk öyle demiyorum tabi. Keşke sende yanımda olsan, seninle de baksaydık veya bakalım filan. Yapıcı konuşuyorum.

Benim ablam da sikayetçiydi bu konudan eşine demiş ki ben kıskanıyorum sevmeyeceksin onları bebek doğunca da böyle yaparsan hiç iyi şeyler olmaz dediş eniştem şuan onlara mesafeli ablam daha cuma günü doğum yaptı kızı oldu eniştem şuan çok iyi bebeğine çok ilgili yegenlerine olan sevgisine mesafe koydu
Ben sok su anda😱😱😱
Allahim akil ziyanligi insanlari sen uzak tut yarabbi aaamiiiin

WhatsApp grubunda eltim tarafından atılmıştı foto ama belki çocuğun babasında bile yok o ultrason görüntüsü, eşim saklamış işte. 🙄 Ben de eşime hastanedeyken o giremiyor diye çektiğim ve attığım görüntüleri eşim silmiş işte. Halbuki tüm konuşmalarınsiler telefonundan konuşmaları silerken konuşmalarla silinmiş ama onların gönderdiği görüntü neden silinmedi peki.

Ya öyle desene ben de elti özellikle eşine gondermiş sandım
Whats app grup mesajlarını silemiyorsun ki fotolar da otomatik kaydedilmiştir.
Kendikendini dolduracağına eşine sorsaydın ya
Ama yine de eşinin uyucam sen yap alışverişini ananla babanla demesi öküzlük o ayrı

Nasil deseeeem,eşiniz :deli:

Ya öyle desene ben de elti özellikle eşine gondermiş sandım
Whats app grup mesajlarını silemiyorsun ki fotolar da otomatik kaydedilmiştir.
Kendikendini dolduracağına eşine sorsaydın ya
Ama yine de eşinin uyucam sen yap alışverişini ananla babanla demesi öküzlük o ayrı
WhatsApp grup mesajları siliniyor eşim hep siler. Telefonunu kontrol ettiğim için biliyorum. Hiç mesaj tutmaz uzun süre. Her hafta veya bir kaç günde bir temizler, siler. Dedim zaten o ultrason için bişey demedi benimkileri de benimle mesajlarını sildiği için silindiğini söyledi.

Ama hamilelik sürecinde kızına dair en ufak bir sevgi belirtisi göstermedi ablam da doğumdan sonra da böyle olur diye korktu
Vee adamdaki eser miktardaki sevgiyi kizina rezerve esip rahat nefes aldi demekki:9: :9:
Nerelerde nasil buyuyor bu insanlar,ben kimi es secmisim diyecegine adamdan tese yontemiyle sevgi toplayacakta cocuguna sevgi dolu bir ortam hazirlayacak,heheeey:işsiz:

Bence erkekler evlenince ailesine el gibi olsun istiyorsunuz. Sizin istediğiniz kadar ailesiyle görüşsün. Sizin istediğiniz kadar sevsin. Sizin istediğiniz kadar arasın falan. Iyi dayanıyor bazen erkekler diyorum ve erkeğe de acayip psikolojik şiddet uygulandığını düşünüyorum. Yazık ya
Önceki konularımı bilmiyorsunuz ki neye dayanarak eşim ailesine el olsun diye istediğimi düşünüyorsınuz. Eşiniz hamile halinizle eltinizw kayınvalidenizin evinde yemek yapmadınız diye sizinle kavga ederse, tatilinizi eltiye hizmet etmediniz diye burnunuzdan getirirse, her planınızı ona göre şekillendirme çalışırsa, hamile halinizle ilk önce eltinizin kahvaltı edip sizin onun çocuğuyla ilgilenmenizi ve daha sonra kahvaltı etmeniz beklenirse eşiniz tarafından ne düşünürsünüz bilemedim artık.

Benim eşiminde üç yeğeni var ilk yeğenin her şeyiyle o ilgilenmiş hatta baba diyordu. Maddi manevi ihtiyaçlarını annesinden babasından çok düşünüyor ve yapıyordu. Hatta bana yeğenim mi sen deseler hiç düşünmeden yeğenim derim derdi. Çocuk beni kıskanıyordu vs. Ben eşimi uyardığımda bazı konularda sen çocuğu kıskanıyorsun diyordu. Uyardığım konu da annesinin babasının izin vermediği şeylere eşim izin veriyordu. Sen annene babana bakma diyordu. Aldıklarının parasını babasına ver o alsın hep senin aldığını bilmesin. İster istemez çocuk babası ile seni kıyaslıyor derdim. Bizim çocuğumuz yoktu gebelikte yoktu o zaman. Zamanla azaldı. Hala çok ilgili ama eskisi kadar değil. Ben şimdi gebeyim. Çok değişti tüm ilgi bende. Gerçi laf arasında yinr diyor diyeceğini senden ötürü değil yavrumdan ötürü diye ☺️ hormonlarınız etkisiyle farklı düşünüyorsunuz. Hele bir çocuğunuz doğsun. Nasıl sevecek şımartacak. Hatta siz kızacaksınız yapma böyle diyeceksiniz. Hem baba hem arkadaş olacak kızınıza. Kızınızın ilk aşkı olacak. Bunları düşünün. Eşinize trip atarak aranızı açmayın. Sağlıcakla kucağınıza alın bebeğinizi inşallah ☺️
Aslinda uyarilariniz cok guzel gidiyordu,ta ki tum ilgi bende diyene kadar.
Amacinizin cocugun olumsuz etkilenmemesi oldugunu sanmistim.
Cocugumun amcasi benim izin vermediklerime izin verecek,alma dediklerimi alacak,dusunuyorum da dusunemiyorum bile :işsiz:

Önceki konularımı bilmiyorsunuz ki neye dayanarak eşim ailesine el olsun diye istediğimi düşünüyorsınuz. Eşiniz hamile halinizle eltinizw kayınvalidenizin evinde yemek yapmadınız diye sizinle kavga ederse, tatilinizi eltiye hizmet etmediniz diye burnunuzdan getirirse, her planınızı ona göre şekillendirme çalışırsa, hamile halinizle ilk önce eltinizin kahvaltı edip sizin onun çocuğuyla ilgilenmenizi ve daha sonra kahvaltı etmeniz beklenirse eşiniz tarafından ne düşünürsünüz bilemedim artık.
Aaa siz o uyemisiniz,eltiye hizmet ettirilen=/
Esiniz ayari tutturamiyor,yarin da cocuklari icin dunyayi yakar emin olun,Allah size kolaylik versin,regulator gorevi ustleneceksiniz,cok yorucu=//

Vallahi kusura bakmayın ama bence siz garipsiniz. 2 evladim var. Allah bagislasin.
Fakat kardesim hamile ailece ne yapacağımızı sasiriyoruz. Esim sizin gibiolsa cok uzulurdum. Yegende bir yerde evlat bence. Aynı sekilde esimin yegeni de olsa severim. Çocuk bu ne zarari olabilir.
Ya ben çocuklara laf etmiyorum sevsin tabi. Ama konuyu anlamadınız ki. Konu WhatsApp tan eltimşn attığı ultrason görüntüsünü silmeyi benim attığım görüntülerin hepsini silmesi. Eltimin attığı fotolara özel albüm açıp farkında ve bilinçli olarak oraya o ultrasonu koyup benim attıklarımı silmesi sorun. Neden yani bu neden, daha önce eltime hamile halimle hizmet etmedim diye kavga çıkaran adamın bu tavrını sorgularım ben.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X