Sınırsız Alışveriş hastalığı

Hermes de açmış kollarını bekliyor yoldan geçene çanta satayım diye :) o ünlüler influencerlar servet harcıyor 2. Eli için onlara bile satılmıyor bu kadar gözde olmasının sebebi bu
Hermesin de modelleri var :) bazi modeller sinirli sayida uretilirken bazi modeller daha cok kullaniciya eristirilmek uzere yapiliyor.

O paralarla birikim yapsanız mesela şimdiye kaç tane araba vs olurdu. Ben de çok alıyordum artık vazgeçtim. Çok kıyafet xayakkabı ve çanta var

Hermesin de modelleri var :) bazi modeller sinirli sayida uretilirken bazi modeller daha cok kullaniciya eristirilmek uzere yapiliyor.
Aynen 300 400 dolarlık çanta yerine gitsin 5000 dolarlık çanta alsın o da kimbilir nasıl bi çanta onun yerine gider polene vs alır tam bir keriz avı için üretilmiş çirkin çantalar onlar gidin bir gün rastgele bş hermese girin ve çanta alın bakalım satacaklar mı :) yoksa önce 5000 6000 doları terlik kemere mi harcatacaklar

Bekarken öyleydim.Bi siparişi bitirip ötekine geçerdim.Kargonun gelmediği gün yoktu.Evlenenince çok değişti her şey.Eşim sürekli benim yerime yaptığı için bıraktım ben de.Şunu beğendim isteyeyim mi sana.Alışveriş hevesimi kırdı

P
Polenein ikinci el piyasasi yok

Alış verişi sevmeyen kadın yoktur.Ben uzun yıllardır şu tekniği uyguluyorum "gerçekten buna ihtiyacım var mı?" Aynı tişörtün her rengine , sayısız parfüme, sayamadığım onlarca ayakkabıya ihtiyacım var mı? Zor durumda kalsam bunları satamam, yiyemem o yüzden birikim yapmak ,gerekli olanı almak lazım....

Bağımlılık olduğunu nasıl anlarız peki? Bende de kıyafet değilde makyaj ürünlerine karşı var sanki?

P

Polenein ikinci el piyasasi yok
Olmasın her türlü 5000 dolarlık hermesten iyi o lüks markaların neler yaptığı da ortaya çıktı ayrıca o hermeslerin ikinci el değeri yine düşük hani çok zengin olsa gitse kelly vs alsa neyse. loro piananın dramasına bakabilirsiniz hermeste te aynısı var. Para harcamaktan rahatsız zaten

Bende de benzer bir sıkıntı var. Ama ben çok çeşit parfüm almıyorum ben biraz gelirime göre harcayamıyorum. Bir tane parfümüm var ama en son 6 bin lira verdim. Guess markasını çok beğeniyordum bir tane çanta aldım. Üç günlüğüne tatile gittim, bir Balkan turu yaptım, iki çocuk da olunca kart borcumun hepsini ödeyemedim. Ayda 2-3 defa dışarıda yiyoruz. Yani lüks mü desem değil mi desem bilemedim. İnsanca yaşamaya çalışıyorum iki çocukla. Çocuklara deli gibi kıyafet almıyorum, kendime ikinci el kıyafet alıyorum ama yine de olmuyor. Galiba biraz cimri olmak lazım onu da ben yapamıyorum.

Ben de bos yere para harcamamasini ikinci el piyasasi olan urunler ile en azindan bunu bir tik yatirima donusturmesini tabsiye ediyorum. Cantayi alin, kullanin demiyorum.

Benim yasadigim yerde gayet eskiden online siparis verilebilen cantalar su an ikinci elde $1000 fazlasina satiliyor. ikinci el piyasasi gayet aktif.

Guess asla hak etmiyor parasını ya onun yerine mk coach mantıklı bizim ülkede abartılıyor mavi gibi bir marka

Tamam hermeste çantalar ne kadar işte zamanla bunların da satış değeri olacak ben şahsen ikinci el hermes yerine manu demellier polene vs tercih ederim. Satması mantıklı bir karar. Tanner leatherskin var türk dünyaca ünlü derici bi adam çanta kesiyor tavsiye ederim ilgisi olan izlesin

Bence sizin için borca girmek en mantıklısı.
Arabanız yoksa araba alın varsa yükseltin.
Yurt dışında neye borçlanmak mantıklıysa onu alın hisse fon vs.
Yani aylık kazancınızın bir kısmı mutlaka borca gitsin.
Başka türlü birikim yapmak çok zor.
Bunun dışında psikolojik destek alıp bu davranışın altında yatan nedenleri bulursunuz böylece.

Muhtemelen psikolojik biseydir. Ben mesela cok onceden maddi sikintidan ciktigimda acayip sacma harcama yapmistim sonda duzeldi vardir yani bir nedeni.

Bi de bir cook parfum kullanabilenleri farkli buluyorum. Ben bi tane kafaya takinca devvamli yaaaz kis aksam gunduz sabah hep onu sıkıyorum. pure poison dan baska parfume elim gitmiyor onu yedekliyorum hep uzun zamandir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…