- 8 Mayıs 2025
- 168
- 575
- 18
- 32
Senin bu konuya gelene kadar kaç tane daha büyük psikolojik sıkıntın var, kaç kez üslubunca yazdım başlıklarına. psikolojim iyi dedin, bi dönem kötüydü düzeldi dedin, destek aldım/alıyorum destek aldığım uzmanların dediğine göre gayet iyiyim (uzmanlar? Şüpheli) dedin ama konuların da ortada. Sanki umrunda olacakmış gibi gelmiş hala soruyosun bir de. Alışveriş senin son meselen olsun inan. Ama yine de çok merak ediyorsan git chatgpt falan sor bacımBağımlılık olduğunu nasıl anlarız peki? Bende de kıyafet değilde makyaj ürünlerine karşı var sanki?
Evet ama hak etmiyor işte o parayı da bizim ülkemizde abartıldı deri bile değil zara kalitesindeMk ve coach a göre baya uygun ama guess
Bende aynı sizin gibiyim, dolaplar dolu hepsi çanta ayakkabı kılık kıyafet, yıllardır bir kere bile giymediğim kıyafetlerle dolu. Bütün maaşım kredi kartına gidiyor. Ben şöyle bir karar aldım; bir yıl boyunca hiç kıyafet almayacağım dedim ama geçen hafta düğün için elbise aldımMerhaba arkadaşlar. Benim çok büyük bir sıkıntım/derdim var, o da şu: Alışveriş hastalığı. Özellikle online alışveriş takıntısı. Yurtdışında yaşıyorum ve çalışıyorum hiçte fena kazanmıyorum ama maaşımın hepsi neredeyse alışverişe gidiyor. Aklınıza ne gelirse, kıyafet, çanta, takı, parfüm, makyaj bütün ıvır zıvır şeyler işte. Ve bi takıntım daha var ki o da şu: ucuz eşyaları değersiz görüyorum, yani bütçemin üzerinde alışverişler yapıyorum bilinçsizce anlık tatmin olup iş ödemeye gelince mutsuz oluyorum yıllardır çalışıyorum hiçbir birikimim yok artık bundan kurtulmak istiyorum çünkü bu hayat tarzıyla hayattaki en değerlim anneme de zarar veriyorum. Yardımınıza ihtiyacım var
DEHB teşhisiniz var mı ya da dürtü bozukluğu?Merhaba arkadaşlar. Benim çok büyük bir sıkıntım/derdim var, o da şu: Alışveriş hastalığı. Özellikle online alışveriş takıntısı. Yurtdışında yaşıyorum ve çalışıyorum hiçte fena kazanmıyorum ama maaşımın hepsi neredeyse alışverişe gidiyor. Aklınıza ne gelirse, kıyafet, çanta, takı, parfüm, makyaj bütün ıvır zıvır şeyler işte. Ve bi takıntım daha var ki o da şu: ucuz eşyaları değersiz görüyorum, yani bütçemin üzerinde alışverişler yapıyorum bilinçsizce anlık tatmin olup iş ödemeye gelince mutsuz oluyorum yıllardır çalışıyorum hiçbir birikimim yok artık bundan kurtulmak istiyorum çünkü bu hayat tarzıyla hayattaki en değerlim anneme de zarar veriyorum. Yardımınıza ihtiyacım var
Ev al ,para krediye gutsin .Merhaba arkadaşlar. Benim çok büyük bir sıkıntım/derdim var, o da şu: Alışveriş hastalığı. Özellikle online alışveriş takıntısı. Yurtdışında yaşıyorum ve çalışıyorum hiçte fena kazanmıyorum ama maaşımın hepsi neredeyse alışverişe gidiyor. Aklınıza ne gelirse, kıyafet, çanta, takı, parfüm, makyaj bütün ıvır zıvır şeyler işte. Ve bi takıntım daha var ki o da şu: ucuz eşyaları değersiz görüyorum, yani bütçemin üzerinde alışverişler yapıyorum bilinçsizce anlık tatmin olup iş ödemeye gelince mutsuz oluyorum yıllardır çalışıyorum hiçbir birikimim yok artık bundan kurtulmak istiyorum çünkü bu hayat tarzıyla hayattaki en değerlim anneme de zarar veriyorum. Yardımınıza ihtiyacım var
Altın al.Merhaba arkadaşlar. Benim çok büyük bir sıkıntım/derdim var, o da şu: Alışveriş hastalığı. Özellikle online alışveriş takıntısı. Yurtdışında yaşıyorum ve çalışıyorum hiçte fena kazanmıyorum ama maaşımın hepsi neredeyse alışverişe gidiyor. Aklınıza ne gelirse, kıyafet, çanta, takı, parfüm, makyaj bütün ıvır zıvır şeyler işte. Ve bi takıntım daha var ki o da şu: ucuz eşyaları değersiz görüyorum, yani bütçemin üzerinde alışverişler yapıyorum bilinçsizce anlık tatmin olup iş ödemeye gelince mutsuz oluyorum yıllardır çalışıyorum hiçbir birikimim yok artık bundan kurtulmak istiyorum çünkü bu hayat tarzıyla hayattaki en değerlim anneme de zarar veriyorum. Yardımınıza ihtiyacım var
Aslinda o cantalari takabilecek yerleri olan insanlar da her vakit takmiyorlar. Az kullanip sonra az kullanilmis, hasarsiz, deger kazanmis olarak satiyorlar. Uc-bes eventte cantalarini gosterip sonra aldiklarindan yuksek ucrete satiyorlar cunku mesela su anda marka online satistaki tum cantalari kaldirdi. Yani marka da deger yukseltiyor kasitli olarak.Bi de lüks lüks çantaları takacak ona uygun ortamınız yoksa o çantaları alsak ne olur almasak ne olur
ortalama gelirli birinin kolunda lüks marka çanta görsem "replika" diye düşünürüm. çevre niteliği>>>gösterişli giyim
Ben de öyle zengin sayilmam ama çanta konusun da ben de takığım ama fark ettimki artik calvin klein guess onları da küçümsüyorum o markalarıda almiyorum kendimi ne sanıyorsam.Guess asla hak etmiyor parasını ya onun yerine mk coach mantıklı bizim ülkede abartılıyor mavi gibi bir marka
Doğru bence hak etmiyorlar çünkü o paraları hele ck iğrenç zevksiz duruyor. Ben de takıntılıyım biraz ama biraz. 10 çantam olacağına 3 çantam olsunBen de öyle zengin sayilmam ama çanta konusun da ben de takığım ama fark ettimki artik calvin klein guess onları da küçümsüyorum o markalarıda almiyorum kendimi ne sanıyorsam.
bende de var benimkisi tamamen sorunları örtbas etmek için. alışveriş yapınca ya da online da gezerken unutuyorum bazı şeyleri öyle öyle de alışkanlık olduMerhaba arkadaşlar. Benim çok büyük bir sıkıntım/derdim var, o da şu: Alışveriş hastalığı. Özellikle online alışveriş takıntısı. Yurtdışında yaşıyorum ve çalışıyorum hiçte fena kazanmıyorum ama maaşımın hepsi neredeyse alışverişe gidiyor. Aklınıza ne gelirse, kıyafet, çanta, takı, parfüm, makyaj bütün ıvır zıvır şeyler işte. Ve bi takıntım daha var ki o da şu: ucuz eşyaları değersiz görüyorum, yani bütçemin üzerinde alışverişler yapıyorum bilinçsizce anlık tatmin olup iş ödemeye gelince mutsuz oluyorum yıllardır çalışıyorum hiçbir birikimim yok artık bundan kurtulmak istiyorum çünkü bu hayat tarzıyla hayattaki en değerlim anneme de zarar veriyorum. Yardımınıza ihtiyacım var
Buna katılıyorum. Biri benim yanıma enn pahalı çantayla da gelse fark etmem. Dikkatimi çekmez. Ayakkabı neyse de çantaya yüksek fiyat vermek çok saçma geliyor bana. Aksesuar nihayetinde ucuz olsa ne pahalı olsa neBi de lüks lüks çantaları takacak ona uygun ortamınız yoksa o çantaları alsak ne olur almasak ne olur
ortalama gelirli birinin kolunda lüks marka çanta görsem "replika" diye düşünürüm. çevre niteliği>>>gösterişli giyim
Ben sevmiyorum ya. Eziyet bana alışveriş yapmak. Hele ki avm’ye gidip mağaza mağaza saatlerce dolaşmakAlış verişi sevmeyen kadın yoktur.Ben uzun yıllardır şu tekniği uyguluyorum "gerçekten buna ihtiyacım var mı?" Aynı tişörtün her rengine , sayısız parfüme, sayamadığım onlarca ayakkabıya ihtiyacım var mı? Zor durumda kalsam bunları satamam, yiyemem o yüzden birikim yapmak ,gerekli olanı almak lazım....
Zaten indirimli 5500’e aldım, Hopi falan kullandım Guess markasına ben de 10-12 bin lira vermem.Guess asla hak etmiyor parasını ya onun yerine mk coach mantıklı bizim ülkede abartılıyor mavi gibi bir marka
Online alayım bari oturduğum yerde diye bir başlarsaBen sevmiyorum ya. Eziyet bana alışveriş yapmak. Hele ki avm’ye gidip mağaza mağaza saatlerce dolaşmak
Uzun yıllardır tarzım oturdu, bir şeye ihtiyacım varsa girerim online bir siteye, almam gereken ürünü aratırım, beden renk vs filtrelerim zaten 1 milyon üründen 5 tane falan kalır, o beşten birini seçer alırım. Hatta bazen o kadar sıkılırım ki bakmaktan, beyime bana siyah, bağcıklı, deri, kalın taban sneaker lazım falan derim o arar bulur bu olur mu diye fotosunu atar.
Bu arada konu, konu sahibinin bağımlılığını tetikleme konusuna dönmüş
Zaten indirimli 5500’e aldım, Hopi falan kullandım Guess markasına ben de 10-12 bin lira vermem.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?