Sınırsız Alışveriş hastalığı

Bağımlılık olduğunu nasıl anlarız peki? Bende de kıyafet değilde makyaj ürünlerine karşı var sanki?
Senin bu konuya gelene kadar kaç tane daha büyük psikolojik sıkıntın var, kaç kez üslubunca yazdım başlıklarına. psikolojim iyi dedin, bi dönem kötüydü düzeldi dedin, destek aldım/alıyorum destek aldığım uzmanların dediğine göre gayet iyiyim (uzmanlar? Şüpheli) dedin ama konuların da ortada. Sanki umrunda olacakmış gibi gelmiş hala soruyosun bir de. Alışveriş senin son meselen olsun inan. Ama yine de çok merak ediyorsan git chatgpt falan sor bacım

Bende aynı sizin gibiyim, dolaplar dolu hepsi çanta ayakkabı kılık kıyafet, yıllardır bir kere bile giymediğim kıyafetlerle dolu. Bütün maaşım kredi kartına gidiyor. Ben şöyle bir karar aldım; bir yıl boyunca hiç kıyafet almayacağım dedim ama geçen hafta düğün için elbise aldım ama bunun dışında almamaya çalışacağım çünkü abartmıyorum ömür boyu kıyafet almasam yazlık/ kışlık yetecek kadar kıyafet var dolabımda üstelik ben hint fakiri gibi 3/5 parça kıyafetten fazlasını giymiyorum yani hiç ihtiyacım olmayan şeylere para bağlamak maddi olarak gerçekten zorluyor artık.
Siz de bir deneyin isterseniz, kendinize sınır koyun bir yıl bir şey almayın, o zamana kadar alışmış oluruz umarım çözüm olur.

DEHB teşhisiniz var mı ya da dürtü bozukluğu?

Şöyle bir şey var. Mesela yeni bir eşya alıyorsan o eşyadan olanlardan birini ihtiyaç sahibine veriyorsun ya da satıyorsun. Toplam çanta sayın aynı kalıyor. Hem alırken de düşünüyorsun bunun için hangi çantamı vercem diye. Bu hem biriktirme huyu için iyi hem de bir şekilde alma sürecini zorlaştırıyor.
Bir de bence altın al koy kenara:) o da alışveriş

Ev al ,para krediye gutsin .
Araba altin al

Altın al.

Kendim yazayım. Yıllarca borç ödedik rahat harcayamadim diye geçen yıl sürekli bir şeyler aldım zaten biriktirsem de çok bsy olmaz diye. Sonra geçen mayıs ayında ufak ufak altın hesabına attim şimdi bi hayli birikti ve hedefim araba. Siz de hedef koyar geliriniz8n yüzde yirmisini biriktirebilirsijiz.

Aslinda o cantalari takabilecek yerleri olan insanlar da her vakit takmiyorlar. Az kullanip sonra az kullanilmis, hasarsiz, deger kazanmis olarak satiyorlar. Uc-bes eventte cantalarini gosterip sonra aldiklarindan yuksek ucrete satiyorlar cunku mesela su anda marka online satistaki tum cantalari kaldirdi. Yani marka da deger yukseltiyor kasitli olarak.

Guess asla hak etmiyor parasını ya onun yerine mk coach mantıklı bizim ülkede abartılıyor mavi gibi bir marka
Ben de öyle zengin sayilmam ama çanta konusun da ben de takığım ama fark ettimki artik calvin klein guess onları da küçümsüyorum o markalarıda almiyorum kendimi ne sanıyorsam.

Ben de öyle zengin sayilmam ama çanta konusun da ben de takığım ama fark ettimki artik calvin klein guess onları da küçümsüyorum o markalarıda almiyorum kendimi ne sanıyorsam.
Doğru bence hak etmiyorlar çünkü o paraları hele ck iğrenç zevksiz duruyor. Ben de takıntılıyım biraz ama biraz. 10 çantam olacağına 3 çantam olsun

bende de var benimkisi tamamen sorunları örtbas etmek için. alışveriş yapınca ya da online da gezerken unutuyorum bazı şeyleri öyle öyle de alışkanlık oldu

ozellikle yurt disinda yasamaya başlayınca bu sorun oluştu bende de. hem istediğin herseye kolayca ulaşabiliyor olmak, hem genel olarak mecburen yalnız ve asosyal olmak buna itiyor insani sanirim. almayacağım desen yine bir indirim yahut anlık bir depresif düşünce neticesinde online alisveris, o kargoyu beklemek vs gecici de olsa guzel bir haz veriyor insana....
yukarıda bir arkadaşın da dediği gibi olene kadar her gun farklı farklı giysek yine de eskitemeyiz... o yüzden bu duruma bir dur demek lazim, bitcoin gibi mecraralara ufak ufak birikim yapılabilir belki uzun vadede guzel kazanç sağlayınca yine o tatmin duygusu yaşanır...

Psikolojik bence.

Ama kendinize bir hedef koyabilirseniz önüne geçilebilir diye düşündüm. Destek de alın.

Hedef olarak artık araba mı olur ev mi olur onu belirleyip plan yapın . Beğendiğiniz arabanın fiyatına bakın mesela. O arabayı alabilmek için kenara ne kadar koyabileceğinizi , ne kadar koyarsanız ne kadar sürede alabileceğinizi hesaplayın. Örn ayda 10 birim kazanıyorsanız 5 birim ihtiyaçlara gidiyorsa, 2 birim ihtiyaç olmayan harcamalara ayırsanız ayda 3 birim kenara koyacağınız şekilde bir plan yapın bu örnek duruma göre artırıp azaltabilirsiniz. Benim örneğimde yılda 36 birim yaparsa arabaya ne kadar yaklaşacağınızı hesaplarsınız. Üstüne kredi seçeneklerine bakıp kredi kaç faizle verilir ne kadar sürede ne kadar ödeme yapmanız gerekir tahmini olarak bakın. Düşündüğünüzde bu planla belirlediğiniz bir tarihte o arabaya sahip olacaksınız. Plan sizin kafanızda somutlaştığında ve gerçekten o birikime koymanız gereken parayı birikime koyduğunuzda imkansız değil ve sizi de bir nebze durdurur.

Buna katılıyorum. Biri benim yanıma enn pahalı çantayla da gelse fark etmem. Dikkatimi çekmez. Ayakkabı neyse de çantaya yüksek fiyat vermek çok saçma geliyor bana. Aksesuar nihayetinde ucuz olsa ne pahalı olsa ne

Ben sevmiyorum ya. Eziyet bana alışveriş yapmak. Hele ki avm’ye gidip mağaza mağaza saatlerce dolaşmak

Uzun yıllardır tarzım oturdu, bir şeye ihtiyacım varsa girerim online bir siteye, almam gereken ürünü aratırım, beden renk vs filtrelerim zaten 1 milyon üründen 5 tane falan kalır, o beşten birini seçer alırım. Hatta bazen o kadar sıkılırım ki bakmaktan, beyime bana siyah, bağcıklı, deri, kalın taban sneaker lazım falan derim o arar bulur bu olur mu diye fotosunu atar.

Bu arada konu, konu sahibinin bağımlılığını tetikleme konusuna dönmüş

Online alayım bari oturduğum yerde diye bir başlarsa

Zaten indirimli 5500’e aldım, Hopi falan kullandım Guess markasına ben de 10-12 bin lira vermem.

Zaten ayni fiyatta degiller ki kiyas ediliyor. Guess fiyatlari da ona gore zaten ben bazi modellerini begeniyorum acikcasi.
Mk canta aldigim zaman 250-300 "minimum" tutuyor. Gecen guess aldim 120 euro filandi yani ayni bantlarda bile degiller ki 120 euroya mkdan bisey alamam sanirim cuzdan gibi seyler haric.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…