Yöresel Tarif Sinop'un meşhur kozlu çöreği :)

Yöresel Yemekler

Bittercoffee

Popüler Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
28 Mart 2016
6.641
13.448
248
Selam hanımlar.. tarifini bilen var mı?? Yemeye doyamadığım harika muhteşem süper ötesi bi lezzet.. yardımlarınızı bekliyorum..

Tarifini bilmiyorum ama Sinopta yemiştik harikaydı paylaşan olursa bende sevinirim başlık için tşk
Ben o ara gebeymişim deli divane nasıl canım çekti.. teyzemi aradım sonradan sinoplu bi komşuları vardı tarifini aldım:))
Normal hamur yoğuruyorsunuz..
Cevizi rondodan çekiyoruz.. soğanı da minik minik doğruyoruz.. önce soğanı yağda kavuruyoruz.. soğanlar öldükten sonra içine çektiğimiz cevizi atıp biraz da öyle kavuruyoruz yanmıycak şekilde.. pembeleşiyo farkedersiniz zaten.. içi soğumaya bırakıyoruz.. hamuru açıyoruz çok hafif sıvı yağ ile yağlıyoruz çünkü cevizli iç de yağlı bunu iyi ayarlamak lazım çok yağlı olmaması için..
Içine cevizli içimizi koyuyoruz hamuru rulo yapıp sarıyoruz gül böreği gibi.. sonra tekrardan açıyoruz.. tavada pişiriyoruz.. tabi yine 2 tarafını da yağlıycaz..

Ben göz kararı yaptığım için ölçü vermedim..
Afiyetler olsun muhteşem ötesi bi lezzet gerçekten.. özellikle soğanı bol olunca daha da güzel oluyo..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…