Gebeliğe Hazırlık Sinovac aşısı yaptırıp hamile kalan var mı?

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Aşı olduktan sonra hamile kalabilme “ihtimaliniz” var fakat corona geçirdikten sonra hamile kalıp sağlıklı doğum yapabilmeniz daha düşük bir ihtimal ben bu forumda gördüğüm çoğu kişi coronadan sonra hamile kaldığında ya düşük yapmış ya da hiç kalamamış hele ki hamileyken coronaya yakalanıp bebeğini göremeyen annelerin haberini okudukça kahroluyorum ki regl döngüsünü bile etkileyen bir hastalık elbette hamile kalmamıza Engel olacaktır… Diğer ülkelerde hamilrlere tetanoz aşısı yasak biliyorsunuz fakat ülkemizde hamilelere şart koşuluyor olunması gerektiği yönünde. Aşının İçeriğini bilmiyoruz diyoruz ama içeriğini bilmediğimiz onlarca ürünü cildimize,evimize kullanıp gdolu ürünleri tüketiyoruz ben aşının pekte kötü huylu olacağını düşünmüyorum tükettiğimiz herşey muamma zaten bugüne dek ölmedik çok şükür ben olmaya karar verdim sizlerde iyi düşünün keşke demeyiz inşallah…

Bugün başka bir doktora gidip sordum biontech ol koruyuculuğu daha yüksek dedi kadın doktordu bize iki doz sinovac vurdular üçüncü doz olursa biontech yaptıracağım dedi güvenmesek biz olmayız dedi ben sinovactan yana kullanacağım yine de hakkımı yan etkileri daha az diye hepinizin hakkında hayırlısı doktor korunmaya gerek yok dedi bir de

Merhaba, siz aşı olacak mısınız? ben de çok ikilemde kaldım.

Bende çok merak ediyorum bu konuyu sinovac aşısı olacam 3 ay gebelik önermiyorlar diyorlar zaten düşünmüyorum ama asi sonrası hamile kalan ya da kalmak da zorlanan var mı aydınlatın bizleri lutfenn
ben ikinci doz aşı olduğum ay hamile kaldığımı öğrendim sağlık çalışanıyım. Herhangi bir problem yok, hamilelikle ilgili herhangi bir şikayetim de yok.

ankara da iki doktor vardı haberlere çıkan hatta bebekler de antikorlu şekilde doğmuşlardı. inceleyebilirsiniz ben de ocak ve şubat aylarında aşılandım.

ben ikinci doz aşı olduğum ay hamile kaldığımı öğrendim sağlık çalışanıyım. Herhangi bir problem yok, hamilelikle ilgili herhangi bir şikayetim de yok.
Başka konularda da 3 4 kişi de aynı şeyi söyledi. Zorlanmadan hamile kalmışlar. Bunları duymak çok sevindirici. Allah sağlıklı kucağınıza almayı nasip etsin. Bende yarın olacağım.insallah güzel haberlerle dönerimcevapladigin için de teşekkürler canim

Ben de sinovac oldum ikinci dozun randevusunu da aldım şifa olsun inşallah herkese bebek de düşünüyoruz 2. Dozdan sonra biraz bekleyip denemeye başlayacağız tecrübeli arkadaşlar yazınca bir de hamilelik müjdesi verince seviniyorum Allah hepimizin gönlüne gore versin

Doktor sinovactan bir ay sonra düşünebilirsiniz dedi
Arkadaşıma da biontec olduysan 1 sene kesinlikle dusunme demis

Doktor sinovactan bir ay sonra düşünebilirsiniz dedi
Arkadaşıma da biontec olduysan 1 sene kesinlikle dusunme demis
Bir sene mi neden? hiç duymadım böyle bir şey. Bence böyle bir şey olsaydı çoğu kişi aşı olmazdı. Uzun bir süre yani

ankara da iki doktor vardı haberlere çıkan hatta bebekler de antikorlu şekilde doğmuşlardı. inceleyebilirsiniz ben de ocak ve şubat aylarında aşılandım.
Siz hangi aşıyı oldunuz? Size çocuk için söylendi mi acaba şu kadar zaman bekleyin diye

Herkese merhaba, sorulariniza bir nebze cevap olurum insallah. 2.doz biontech asimi 19 temmuzda oldum ve tam 1 ay sonra yani 19 agustosta reeglimin geciktigini anladim 5 gun kadar. Test yaptim pozitif, hamileyim. İlk dogumumu yapan dr prof, hemen onu aradim. Sorun yok hamilelige devam edebilirsin dedi ama kafam karmakarisik. Aglayip duruyorum

Benm yengem de 2.doz aşısını oldu 1 hafta 10 gün sonra hamile olduğunu öğrendi. Üzülmeyin lütfen sağlıcakla doğacaktır Allahın izniyle

İçiniz rahat olsun, mrna aşıları tüm dünyada gebeliğin ilk üç ayı dışında uygulanıyor. Uygulanması teşvik ediliyor. Genel olarak tek tavsiye aşıyı olduktan sonra ilk reglinizi bekleyip ardında hamile kalmanız. Bu da bebek açısından değil sizin açınızdan önerilen bir durum. Aşı sonrası regl gecikmesi/erken regl olma gibi durumlar görülebiliyor ilk ay. Bunun gebelikle karıştırılmaması için beklenmesi tavsiye ediliyor.

Ben asi sonrasi regl olmadim ama direkt hamile kalmisim.

Ablam tutunma anlamıyla ilgili ne gibi sıkıntı olur bu eğer gebeliğe engel bi aşıysa hamileler nasıl yapttırıyorda bişey olmuyo mayısta aşılarım bitti ama ben daha önce bi düşük bı dış gebelik yaşadım deniyoruz olmazsa aşılama yapcaz doktor bana planlarken sakın aşı olma demedi deseydi anlardım tutunma ile sıkıntı yaratır diye

Ben asi sonrasi regl olmadim ama direkt hamile kalmisim.

Hayırlı olsun, sağlıkla alın bebeğinizi kucağınıza. Sorun olmaz, rahat olun. Şöyle düşünün siz gebelik için uğraşırken aşı sebepli regliniz gecikse ne olduğunu anlayamayacaktınız. Bu sebeple bir regl döngüsü geçirip, yumurtama tarihlerinin düzene oturması için isteniyor bu. Siz zaten hamile kalmışsınız, bu süreci atlamışsınız. Aşı öncesinde olduğu gibi kendinizi virüse karşı korunaya devam edin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…