- 11 Nisan 2018
- 1.993
- En iyi cevaplar
- 1
- 1.861
- 133
- Konu Sahibi Ruyaperisi
-
Merhaba, siz aşı olacak mısınız? ben de çok ikilemde kaldım.Bugün başka bir doktora gidip sordum biontech ol koruyuculuğu daha yüksek dedi kadın doktordu bize iki doz sinovac vurdular üçüncü doz olursa biontech yaptıracağım dedi güvenmesek biz olmayız dedi ben sinovactan yana kullanacağım yine de hakkımı yan etkileri daha az diye hepinizin hakkında hayırlısı doktor korunmaya gerek yok dedi bir de
Evet olacağım sinovac randevusu aldım bu aksama yan etkileri daha az diye onu tercih ettik eşimleMerhaba, siz aşı olacak mısınız? ben de çok ikilemde kaldım.
ben ikinci doz aşı olduğum ay hamile kaldığımı öğrendim sağlık çalışanıyım. Herhangi bir problem yok, hamilelikle ilgili herhangi bir şikayetim de yok.Bende çok merak ediyorum bu konuyu sinovac aşısı olacam 3 ay gebelik önermiyorlar diyorlar zaten düşünmüyorum ama asi sonrası hamile kalan ya da kalmak da zorlanan var mı aydınlatın bizleri lutfenn
ankara da iki doktor vardı haberlere çıkan hatta bebekler de antikorlu şekilde doğmuşlardı. inceleyebilirsiniz ben de ocak ve şubat aylarında aşılandım.Bence buna şimdi net bir cevap bulman çok zor. Yani aşı olduktan sonra hamile kalan olsa bile daha doğum yapmış olamaz. Çünkü önce sağlıkçılar vuruldu. Onların bile 6 ayı tam dolmadı diye biliyorum ya da dolmak üzeredir anca. Nasıl etkiler bırakabileceğini bilmiyor kimse. Yani gebeliğinin ilk ayları belki her şey normaldir ama Allah korusun son aylarda bi sorun olabilir. Yani aşının hamilelikteki etkileri kanıtlanmış değil. O yğzden aşı vurulup hamile kalan değil de, aşı vurulup bebeğini sağ salim kucağına alan birilerini bulmak lazım. O da şu anda mümkün değil Türkiye şartlarında
Başka konularda da 3 4 kişi de aynı şeyi söyledi. Zorlanmadan hamile kalmışlar. Bunları duymak çok sevindirici. Allah sağlıklı kucağınıza almayı nasip etsin. Bende yarın olacağım.insallah güzel haberlerle dönerimben ikinci doz aşı olduğum ay hamile kaldığımı öğrendim sağlık çalışanıyım. Herhangi bir problem yok, hamilelikle ilgili herhangi bir şikayetim de yok.
Bir sene mi neden? hiç duymadım böyle bir şey. Bence böyle bir şey olsaydı çoğu kişi aşı olmazdı. Uzun bir süre yaniDoktor sinovactan bir ay sonra düşünebilirsiniz dedi
Arkadaşıma da biontec olduysan 1 sene kesinlikle dusunme demis
Siz hangi aşıyı oldunuz? Size çocuk için söylendi mi acaba şu kadar zaman bekleyin diyeankara da iki doktor vardı haberlere çıkan hatta bebekler de antikorlu şekilde doğmuşlardı. inceleyebilirsiniz ben de ocak ve şubat aylarında aşılandım.
Doktor demis arkadaşıma mrna asisi olduğu için demisBir sene mi neden? hiç duymadım böyle bir şey. Bence böyle bir şey olsaydı çoğu kişi aşı olmazdı. Uzun bir süre yani
Benm yengem de 2.doz aşısını oldu 1 hafta 10 gün sonra hamile olduğunu öğrendi. Üzülmeyin lütfen sağlıcakla doğacaktır Allahın izniyleHerkese merhaba, sorulariniza bir nebze cevap olurum insallah. 2.doz biontech asimi 19 temmuzda oldum ve tam 1 ay sonra yani 19 agustosta reeglimin geciktigini anladim 5 gun kadar. Test yaptim pozitif, hamileyim. İlk dogumumu yapan dr prof, hemen onu aradim. Sorun yok hamilelige devam edebilirsin dedi ama kafam karmakarisik. Aglayip duruyorum
Ben asi sonrasi regl olmadim amaİçiniz rahat olsun, mrna aşıları tüm dünyada gebeliğin ilk üç ayı dışında uygulanıyor. Uygulanması teşvik ediliyor. Genel olarak tek tavsiye aşıyı olduktan sonra ilk reglinizi bekleyip ardında hamile kalmanız. Bu da bebek açısından değil sizin açınızdan önerilen bir durum. Aşı sonrası regl gecikmesi/erken regl olma gibi durumlar görülebiliyor ilk ay. Bunun gebelikle karıştırılmaması için beklenmesi tavsiye ediliyor.
Ben asi sonrasi regl olmadim amadirekt hamile kalmisim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?