- Konu Sahibi Ruyaperisi
-
Ablam tutunma anlamıyla ilgili ne gibi sıkıntı olur bu eğer gebeliğe engel bi aşıysa hamileler nasıl yapttırıyorda bişey olmuyo mayısta aşılarım bitti ama ben daha önce bi düşük bı dış gebelik yaşadım deniyoruz olmazsa aşılama yapcaz doktor bana planlarken sakın aşı olma demedi deseydi anlardım tutunma ile sıkıntı yaratır diye
Herkese merhaba, sorulariniza bir nebze cevap olurum insallah. 2.doz biontech asimi 19 temmuzda oldum ve tam 1 ay sonra yani 19 agustosta reeglimin geciktigini anladim 5 gun kadar. Test yaptim pozitif, hamileyim. İlk dogumumu yapan dr prof, hemen onu aradim. Sorun yok hamilelige devam edebilirsin dedi ama kafam
4 haftalıkkenn bilmeden vuruldum ben. doktor birşey olmaz dediHerkese merhaba malum aşılama sureci hızlandığı için randevular çoğu kişiye çıktı öncesinde sinovac aşısı olup hamile kalan var mı? Asi sonrasi gebelik ile ilgili doktor görüşü alanların fikirlerine ihtiyacım var
Hayırlısıyla sağlıkla alin inşallah kucağınıza ben de ikinci dozdan sonra bir ay bekledim denemelere başladık ama geçen ay olmadı nasipse bu ay inşallah bizlere de dualarinizda yer verin olur mu4 haftalıkkenn bilmeden vuruldum ben. doktor birşey olmaz dedi
Yaşadığım bir süreçti. Hislerinizi, stresini çok iyi anlıyorum. Her daim dualarımdasınızHayırlısıyla sağlıkla alin inşallah kucağınıza ben de ikinci dozdan sonra bir ay bekledim denemelere başladık ama geçen ay olmadı nasipse bu ay inşallah bizlere de dualarinizda yer verin olur mu
ay tüylerim diken diken oldu. 2 doz biontech oldum, geçen ay hamile kalmışım, ikaç gün önce öğrendim. BAT'ta HCG'm 1180 çıktı, biraz yüksek o yüzden çoklu gebelik olabilir mi diye düşündüm. bu haftaiçi gideceğim doktora. 1 kızım var zaten, ailelerimizde hiç ikiz yok ama ikiz olması ihtimali beni çok korkutuyor.Canım korkutmak istemem ama biontech aşısından sonra ikizlere hamile kaldım. Ama 9. Haftada kalpleri durdu kaybettim. Doktor aşı ile alakası olmaz dedi ama bilmiyorum şuan kürtaj olalı 1 hafta oldum doktora 2. Doz olayım mi dedim eğer olacaksan 1 kez adet olmanı bekle sonra yine hamile kalabilirsin dedi.
kesinlikle katılıyorum. hayatın normal olarak sunduğu hastalıkların hepsi de aşıya bağlanmaya başlandı. insanlar korkuyr anlıyorum ancak covid gerçekten çok zor bi hastalık. eşim 6 gün hastanede kaldı, çok yakın bi arkadaşımız 1 ay. gerçekten çok tehlikeli çok.Gebeliğe engel bir aşı değil, etrafımda bir doz ya da iki doz olup gebeliğini sürdüren bir çok gebeler var. Bunların içinde 40 yaş üstü olan gebeler de var.
Şu noktayı atlamamak lazım, zaten bazı gebelikler ne yazık ki erken sonlanabiliyor. Şu an herkes aşı olduğu için sebebi aşıya bağlanıyor ama zaten aşı yokken de bunlar oluyordu. Tutunmayla ilgili biyolojik süreçte aşının etkisinin olma ihtimali yok. Bu konuyla ilgili hiçbir bilimsel makale mevcut değil.
Umarım en kısa zamanda siz de güzel haberler alırsınız.
İnşallah bir şey yoktur gönlünüzü ferah tutun konuyu ilk açtığımda çok aşılama yoktu hepimiz illaki dusunmusuzdur bir sıkıntıya yol acar mi diye ama çok sağlıklı gebelikler duyuyorum stres de büyük zarar veriyor benim daha önce dış gebeliğim oldu stresinizi çok iyi anlıyorum her şey iyi olacaktır sizin için ben inanıyorumay tüylerim diken diken oldu. 2 doz biontech oldum, geçen ay hamile kalmışım, ikaç gün önce öğrendim. BAT'ta HCG'm 1180 çıktı, biraz yüksek o yüzden çoklu gebelik olabilir mi diye düşündüm. bu haftaiçi gideceğim doktora. 1 kızım var zaten, ailelerimizde hiç ikiz yok ama ikiz olması ihtimali beni çok korkutuyor.
aşıdan korkum yok da benim, çoklu gebelik korkum var :) evet stresi minimize etmek lazım, aslında buralarda da biraz geriliyor sinirler değişik hikayeler okuyarak :/İnşallah bir şey yoktur gönlünüzü ferah tutun konuyu ilk açtığımda çok aşılama yoktu hepimiz illaki dusunmusuzdur bir sıkıntıya yol acar mi diye ama çok sağlıklı gebelikler duyuyorum stres de büyük zarar veriyor benim daha önce dış gebeliğim oldu stresinizi çok iyi anlıyorum her şey iyi olacaktır sizin için ben inanıyorum
Herkese merhaba malum aşılama sureci hızlandığı için randevular çoğu kişiye çıktı öncesinde sinovac aşısı olup hamile kalan var mı? Asi sonrasi gebelik ile ilgili doktor görüşü alanların fikirlerine ihtiyacım var
ben aşılar tamamlandıktan 1 ay sonra hamile kaldım ama birçok doktor bir sıkıntı yaratmayacağını düşünüyor. covid olursanız da ateşiniz yükseliyor. ya o kadar sıkıntılı bir tercih ki :/Eki Görüntüle 2911497
Şu şekilde bir haber okumuştum paylaşayım...Buarada gebeler üzerinde bu korona aşıları henüz denenmemiş..ABD'de hamile hayvanlar üzerinde öncelikle denemeyi düşündüklerini okumuştum...Denenmiş mi fikrim yok
Korona olmasaydı dünyada hamileykende soğuk algınlığı,grip olabilirsiniz ve ateşlenebilirsiniz aslında bu ihtimal hep var.Doktor aşı değilde bence ateşlenmenin bebeğe zarar olabileceğine dikkat çekmiş mesela bende ateş falan olmadı hıcbır belırtı yasamadım...Aşı olunsa da olunmasada olası bir ateste özellıkle gebelık varsa çok acil müdahale edilmeli yanı benım anladıgım bu...Tabi bu korona asılarıda genelde ates yapıyormuş o zaman her zamankınden de daha tedbırlı olmak lazım belırlı bır sure...En azından acil müdahalede direk atesınızı dusurecek gebeye uygun bır tedavı uygulanabılır ve rısk ortadan kalkar...ben aşılar tamamlandıktan 1 ay sonra hamile kaldım ama birçok doktor bir sıkıntı yaratmayacağını düşünüyor. covid olursanız da ateşiniz yükseliyor. ya o kadar sıkıntılı bir tercih ki :/
Korona olmasaydı dünyada hamileykende soğuk algınlığı,grip olabilirsiniz ve ateşlenebilirsiniz aslında bu ihtimal hep var.Doktor aşı değilde bence ateşlenmenin bebeğe zarar olabileceğine dikkat çekmiş mesela bende ateş falan olmadı hıcbır belırtı yasamadım...Aşı olunsa da olunmasada olası bir ateste özellıkle gebelık varsa çok acil müdahale edilmeli yanı benım anladıgım bu...Tabi bu korona asılarıda genelde ates yapıyormuş o zaman her zamankınden de daha tedbırlı olmak lazım belırlı bır sure...En azından acil müdahalede direk atesınızı dusurecek gebeye uygun bır tedavı uygulanabılır ve rısk ortadan kalkar...ben aşılar tamamlandıktan 1 ay sonra hamile kaldım ama birçok doktor bir sıkıntı yaratmayacağını düşünüyor. covid olursanız da ateşiniz yükseliyor. ya o kadar sıkıntılı bir tercih ki :/
evet bende de aşı ilk dozda biraz kırgınlık ve kol ağrısı dışında bir yan etki yapmadı. ateşlenme riski her zaman var. ben aşı yaş grubuma açılır açılmaz gidip yaptıranlardanım, aynısını düşünüyorum. ancak aşı karşıtlığı ve onların propagandaları da maalesef insanları çok ürkütüyor.Korona olmasaydı dünyada hamileykende soğuk algınlığı,grip olabilirsiniz ve ateşlenebilirsiniz aslında bu ihtimal hep var.Doktor aşı değilde bence ateşlenmenin bebeğe zarar olabileceğine dikkat çekmiş mesela bende ateş falan olmadı hıcbır belırtı yasamadım...Aşı olunsa da olunmasada olası bir ateste özellıkle gebelık varsa çok acil müdahale edilmeli yanı benım anladıgım bu...Tabi bu korona asılarıda genelde ates yapıyormuş o zaman her zamankınden de daha tedbırlı olmak lazım belırlı bır sure...En azından acil müdahalede direk atesınızı dusurecek gebeye uygun bır tedavı uygulanabılır ve rısk ortadan kalkar...
Ayrıca Avrupa' da aşılama ne zamandan beri devam edıyor ve gebe oldugunu bılmeden bırcok kısı yaptırmıstır ve suan kac tanesı dogurmustur.Özellıkle buna baglı sorunlar bas gösterseydı dünya bu haberlerle calkalanırdı dıye dusunuyorum...
Karşıt olanları anlamıyorum...Çocuk felci aşısı mesela bulunmadan önceki o çocukların fotoğraflarını gördüm...Dünya ne salgınlarla kırılmış ama aşılar sayesinde "aaa su çiçeğimi oldun sen hehehehe "seviyesine gelmiş nice insanlar bundan ölmüşken...Hala aşıya karsıyız diyebiliyorlarevet bende de aşı ilk dozda biraz kırgınlık ve kol ağrısı dışında bir yan etki yapmadı. ateşlenme riski her zaman var. ben aşı yaş grubuma açılır açılmaz gidip yaptıranlardanım, aynısını düşünüyorum. ancak aşı karşıtlığı ve onların propagandaları da maalesef insanları çok ürkütüyor.
aynen, bir sürü komplo teorisi üretiyorlar ilkokul bilgileriyle. allah akıl fikir versin.Karşıt olanları anlamıyorum...Çocuk felci aşısı mesela bulunmadan önceki o çocukların fotoğraflarını gördüm...Dünya ne salgınlarla kırılmış ama aşılar sayesinde "aaa su çiçeğimi oldun sen hehehehe "seviyesine gelmiş nice insanlar bundan ölmüşken...Hala aşıya karsıyız diyebiliyorlarAllah akıl fikir versin ne diyim
Ayy çok güzel yaa. Keşke benim olsa.ay tüylerim diken diken oldu. 2 doz biontech oldum, geçen ay hamile kalmışım, ikaç gün önce öğrendim. BAT'ta HCG'm 1180 çıktı, biraz yüksek o yüzden çoklu gebelik olabilir mi diye düşündüm. bu haftaiçi gideceğim doktora. 1 kızım var zaten, ailelerimizde hiç ikiz yok ama ikiz olması ihtimali beni çok korkutuyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?