Sır alalım!

• Konu Sahibi Konu Sahibi Yumim
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Allah a şükür mutluyuz tecrübelerime dayanarak şunu gördüm ne sadece aşk ne de sadece mantık olmalı. İkiside olmalı. Sevgiden bile önemli şey karşıdakine yalnızca eş olarak değil insan olarak bakmak insan olarak değer vermek saygı duymak. Saygı peşinden sevgiyi getiriyor. Her ne kadar eş olsanızda bi mesafe olmalı özeliniz olmalı evlendin diye köle değilsin bi kadın olarak kendine zaman ayırmalı kadın

Mutlu ilişkinin sırrı bencilliği bırakmaktan geçer arkadaşlar yazın bunu bir yere
Karşılıklı olarak bencilce, sadece kendi isteklerinize odaklanmak yerine empati kurabilirseniz sorun yaşamıyorsunuz.
Ama bunu sürekli uygulayabiliyor muyuz? Ne yazık ki hayır.. Yine de çaba gösteriyoruz elimizden geldiğince

sevmek sevilmek.coksey beklememek, bekliyorsan da ima etmeden acikca anlatmak, kosulsuz taktiksiz yasamak. anlayisli olmak herseyden once iki iyi.dost sirdas olmak...

1. Mutlu ilişkinin sırları size göre nedir?
Hic iliskiye baslamamak...
  1. Örneğin nasıl bir dil kullanmak?
+18 bolumune bi ara yazarim. Dil kullanmak onemli
  1. Sorunlar karşısında nasıl davranmak?
Davranmamak. Mumkunse olu taklidi yapmak.

Saygı en önemli bişey. Saygı olmayan evde sevgi ve huzurda olmuyor bu illa eşe olacak degil herkese herşeye saygi. Yaradilani hoş gör yaradandan ötürü demis Mevlana. Alti boş değil bu lafın ha bide hoşgörü.

Ailesi hakkında asla kötü yorum yapmamak.
Sıkbogaz etmemek.
Kendin olmak

Sen dili değil ben dili kullanmak. Karşı tarafı suçlayıcı olmamak. Ergen gibi trip tavır küslük yapmamak.

Baktınız sinirlendiniz ve bir tartışma çıkacak, karşı tarafa şu an sinirliyim sonra konuşalım demek ve gerçekten siniriniz geçtiğinde arayıp sorunu masaya yatırıp çözmek. Hiç bir sorunu çözmeden kenara atmayın. Tekrar karşınıza çıkıyor çünkü.

son ve en önemlisi karşı taraf sizin verdiğiniz değeri vermiyor, sizin gösterdiğiniz özveriyi göstermiyorsa ilişkide ısrarcı olmamak.

Mutlu ilişki diye bişey yok. Mutlu birey var. Bilmem anlatabildim mi

kastettiğim böyle tavsiyeler

2. Örneğin nasıl bir dil kullanmak?
  3. Sorunlar karşısında nasıl davranmak?
Merhaba..
Ben de şunu anlamıyorum. Erkekleri laflarıyla gömen kadınlarımız neden hala ilişkilerinde diretiyorlar..
1.Mutlu ilişkide en önemli şey KARŞILIKLI saygı, sevgi, iletişim ve empati..
2.Ne olursa olsun, onur kırıcı, hakaret içerikli kelimeler kurulmamalı. Sinirle ağızdan çıkan kelimeler, telafisi olmayan sonuçlar doğurabilir.
3.Sorunlarda suçlayıcı konuşmak yerine, karşılıklı objektif eleştiri yapabilmek ve sorundan çok çözüme odaklanabilmek.. Empati yapabilmek, olaylara tek taraflı bakmamak..

Mutlu bir ilişki sanıldığı kadar zor değil, yeter ki iki taraf da mutlu olmak istesin..

Tartışma sırasında sakin kalmak biraz güç ama. Bunu nasıl sağlarız

2. Örneğin nasıl bir dil kullanmak?
  3. Sorunlar karşısında nasıl davranmak?
1) dogru insan
2) mumkunse askin dili fransizca degilse turkce idare edeceksin.
3) sorun yokmus gibi davranmak.

Tartışma sırasında sakin kalmak biraz güç ama. Bunu nasıl sağlarız
Tartışma illaki olur. Önemli olan o esnada karşımızdaki insana söylenmeyecek sözler sarf etmemek. İşte genel olarak insanların yapamadığı da bu maalesef. Hayatta en sevdiklerimiz eşlerimizse eğer, peki neden böyle davranıyoruz? Kendimize asıl sormamız gereken soru bu. Bir ömür birlikte geçirmeyi göze aldığımız kişiyle evleniyoruz ama tartışmada ağzımıza geleni sayıyoruz.. Sonra herşey alt üst. Yok öyle bir dünya.. Mutluluk da huzursuzluk da kendi seçimimiz. Herkes kendine hakim olmalı. O çizgi bir kez geçildi mi işte o zaman çözümü olmayan sorunlar başlar.. Önemli olan iki tarafında kendine hakim olması. "Kendime hakim olamıyorum" demeyi kabul etmiyorum.. Aklı başında ise insan, kontrol etmeli.

Birbirinizi olduğunuz gibi kabullenmek ve ana karakteri değiştirmeye çalışmamak.
Eşinin kapasitesinin farkına varıp ona göre beklenti içinde olmak
Fazlada zorlamamak lazım tabi.
O dizi ve filmlerdeki romantik, anlayışlı, muhteşem erkeklerin gerçek hayatta olmadığını kabul etmek

İşte evet teşekkür ederim çok güzel yazdınız

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…