- 18 Ağustos 2017
- 887
- 1.273
- 63
Sen dili değil ben dili kullanmak. Karşı tarafı suçlayıcı olmamak. Ergen gibi trip tavır küslük yapmamak.
Baktınız sinirlendiniz ve bir tartışma çıkacak, karşı tarafa şu an sinirliyim sonra konuşalım demek ve gerçekten siniriniz geçtiğinde arayıp sorunu masaya yatırıp çözmek. Hiç bir sorunu çözmeden kenara atmayın. Tekrar karşınıza çıkıyor çünkü.
son ve en önemlisi karşı taraf sizin verdiğiniz değeri vermiyor, sizin gösterdiğiniz özveriyi göstermiyorsa ilişkide ısrarcı olmamak.
Merhaba..
- Mutlu ilişkinin sırları size göre nedir?
- Örneğin nasıl bir dil kullanmak?
- Sorunlar karşısında nasıl davranmak?
Tartışma sırasında sakin kalmak biraz güç ama. Bunu nasıl sağlarızMerhaba..
Ben de şunu anlamıyorum. Erkekleri laflarıyla gömen kadınlarımız neden hala ilişkilerinde diretiyorlar..
1.Mutlu ilişkide en önemli şey KARŞILIKLI saygı, sevgi, iletişim ve empati..
2.Ne olursa olsun, onur kırıcı, hakaret içerikli kelimeler kurulmamalı. Sinirle ağızdan çıkan kelimeler, telafisi olmayan sonuçlar doğurabilir.
3.Sorunlarda suçlayıcı konuşmak yerine, karşılıklı objektif eleştiri yapabilmek ve sorundan çok çözüme odaklanabilmek.. Empati yapabilmek, olaylara tek taraflı bakmamak..
Mutlu bir ilişki sanıldığı kadar zor değil, yeter ki iki taraf da mutlu olmak istesin..
1) dogru insan
- Mutlu ilişkinin sırları size göre nedir?
- Örneğin nasıl bir dil kullanmak?
- Sorunlar karşısında nasıl davranmak?
Tartışma illaki olur. Önemli olan o esnada karşımızdaki insana söylenmeyecek sözler sarf etmemek. İşte genel olarak insanların yapamadığı da bu maalesef. Hayatta en sevdiklerimiz eşlerimizse eğer, peki neden böyle davranıyoruz? Kendimize asıl sormamız gereken soru bu. Bir ömür birlikte geçirmeyi göze aldığımız kişiyle evleniyoruz ama tartışmada ağzımıza geleni sayıyoruz.. Sonra herşey alt üst. Yok öyle bir dünya.. Mutluluk da huzursuzluk da kendi seçimimiz. Herkes kendine hakim olmalı. O çizgi bir kez geçildi mi işte o zaman çözümü olmayan sorunlar başlar.. Önemli olan iki tarafında kendine hakim olması. "Kendime hakim olamıyorum" demeyi kabul etmiyorum.. Aklı başında ise insan, kontrol etmeli.Tartışma sırasında sakin kalmak biraz güç ama. Bunu nasıl sağlarız
İşte evet teşekkür ederim çok güzel yazdınızTartışma illaki olur. Önemli olan o esnada karşımızdaki insana söylenmeyecek sözler sarf etmemek. İşte genel olarak insanların yapamadığı da bu maalesef. Hayatta en sevdiklerimiz eşlerimizse eğer, peki neden böyle davranıyoruz? Kendimize asıl sormamız gereken soru bu. Bir ömür birlikte geçirmeyi göze aldığımız kişiyle evleniyoruz ama tartışmada ağzımıza geleni sayıyoruz.. Sonra herşey alt üst. Yok öyle bir dünya.. Mutluluk da huzursuzluk da kendi seçimimiz. Herkes kendine hakim olmalı. O çizgi bir kez geçildi mi işte o zaman çözümü olmayan sorunlar başlar.. Önemli olan iki tarafında kendine hakim olması. "Kendime hakim olamıyorum" demeyi kabul etmiyorum.. Aklı başında ise insan, kontrol etmeli.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?