sIrf cInsellik yüzünden boşanılır mı

fromrainforest

......
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
4 Nisan 2015
818
1.031
63
Arkadaslar evliliginizde cinselligin ne kadar payı var...geri kalan şeyler iyi sadece cinsellik yoksa boşanırmıydınız...

evli değilim ama cinsellik evliliğimde çok çok önemli olurdu cinsel hayatı düzgün çiftler daha olumlu tartışabiliyor bence, ten uyumu zaten başlı başına kavga bitiren bir şey. boşanmaya ilk aşamada götürmezdi, terapistle çözülebilir gerçek bir aşk ve sevgi varsa. ancak o adamı hiç arzulamıyorsam ortada ciddi bir sorun var demektir...

Cinsellik yok denecek kadar az sayıda
Ama sevgimiz saygımız var ilk zamanlar daha cok sıkıntı yapıyordum evet evlilikte cok önemli cinsellik ama ben şahsen bundan sebep hiç boşanmayı düşünmedim
Kocama uymayı tercih ettim

Her şeyin bir çaresi var.. sebeplerini araştırıp bir çözüm bulurdum.. Karşılıklı sex olmazsa iki taraf da birbirinden haz almazsa evliligin bir anlamı kalmamis demektir.. bosanmazdim belki ama mutsuz ve tatsız olurdum.. yarım olurdu herşey..

Bu değişken birşey,bireylerden biri daha çok isywr,birisi ise 40 yıl dokunmasan sesi çıkmaz.
Ama şuda bir gerçek ki evlilikte çok önemli yeri var cinselliğin.
Siz neden böyle olduğunu açmamışsınız?
Bunun da çözümü olduğuna inanıyorum ben

Bu bizde sorun olmadı 2. Hamileligim ve 2 si de riskliydi eeee birde lohusaligi var derken biraz ara vermek zorunda kaldık ama sizde nasıl olur bilemem. Bir arkadaş nede olsa bitecekti deyip bosanmamisti. Ama bebek için ne yaptınız deyince tüp bebek yaptık demişti. Yani evlilik su gibi kabına göre şekil alıyor. Mutlu ve huzurluysan boşanma sebebi olmayabilir bence

Cinsellik boşanmaya götüren sebeplerden biri bunu herkes biliyor artık. Direk götürmese bile cinsel hayattaki sorunlar eşlerin birbirleriyle olan iletişimine olumsuz etki ettiğinden küçücük şeyler büyüyüp evliliği yıpratıyor. Öncelikle önemli olan bu durumunuzun nedeni.. Bir hastalık mı var yoksa başka bir durum mu ?

Arkadaslar evliliginizde cinselligin ne kadar payı var...geri kalan şeyler iyi sadece cinsellik yoksa boşanırmıydınız...
Cinsellik evliliğin temeli olmazsa olmazıdır,neslin devamı için de gereklidir.önce cinselllik sorununu halletmek için herşeyi yapar gerekli profesyonel desteği de alır ama düzrlmiyorsa biter evlilik.zaten cinsellik olmayınca eşler uzaklaşır birbirinden zamanla tükenir sevgi kaşının üzerinde gözün var noktasına gelir.

Yok denecek kadar az...cikarken sertlwsme problemi yoktu..fakat tam birliktelik olmadigindan bi de uzak yerlerde yasadigimizdan tam analiz edememisim...evlenince balayimiz cok yavan gecti..mesela pespese olmadi hic...evliligin ilk gunlerinde ben hergun olur diye dusunmustum...ama olmadi...istemwdigini sandim fakat bi gün sertlesmedigini farkettim..bikac kere sertlesmeyince korku yasamaya basladi..derken hic yapamamaya basladi...ben de icime ata ataa cinsellikten sogudum...bu konuyu konusamiyoduk bile...konuyu actirmiyodu..en sonunda bosanmakla tehdit ettim tamam doktora gitcem dedi..gitti guya..ben disarda bekledim doktor odasinin...bisi yokmus ...psikolojik demis...basit bi antidepresan verdi..kullanmadi..sallamadi ilaci...ben de yapmaya yapmaya artik onu sadece arkadas olarak gormeye basladim..cunku 3 sene boyunca her cinsellige girisiminde yaa olmuyodu ya da basarisiz olacak diye beni reddediyodu...30 lu yaslarimdayim..normaldr cok cinsellige duskun bi insanken kendimi korelttim..bu boyle gider mi bilmiyorum..normal olmayan bi evliligi normal mi gormeye basladim bilmiyorum..ne yapmam gerektigi hakkinda hicbir fikrim yok...3 sene icinde maksimum 15 kez bisiler olmusturr...son donemlerde kendi istiyo ama ben yine kalkmicak ve hevesim kursagim da kalacak korkusuyla yaklasamiyorum...onun sorunlari beni de psikolojik olarak etkiledi galiba ..

Back
X