• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

SIRF MAAŞI İYİ DİYE DEVAM EDER MİYDİNİZ?

Arkadaşlar Merhaba,

Ben artık patladım,patlayacak durumdayım..
3 yıldır özel bir şirketin resepsiyonunda çalışıyorum.Müdürümle çok konuştum bugüne kadar ama beni farklı bir yere almıyorlar :KK43:
Gün içinde misafir yönlendirmek dışında bir işim olmuyor ve ben acayip sıkılıyorum.
Başka bir işe geçmeyi düşünüyorum ama bu şartlar ve maaşı bulamam..
Her günüm 100 kere gazete okumaktan ibaret ve ben artık ciddi anlamda kendimi işe yaramaz hissediyorum..
Hep evde olsam da kızıma kendim baksam bunalımı yaşıyorum ama borçlarımız var eşim tek maaşla evi idare edemez.
Siz olsaydınız sırf maaşı iyi diye sevmediğiniz bir işi yapmaya devam eder miydiniz?
Şimdiden cevaplarınız için teşekkürler..

Egitim durumunuz ne ? Ordan ciksaniz ne is yapabileceksiniz ? Sizin sorununuz isiniz degilde daha cok kizinizin yaninda olamamk bence birazda ondan kendinizi ise yaramaz hissediyorsunuz. soyle dusunun madem esiniz tek maasla evi gecindiremeyecek siz isi birakip cocugunuza baksaniz bu defada maddi zorluklar yuzunde cocugunuzun huzuru olmayacak.

Herkes demis is bulmak kolay degil diye madem iyi maasiniz var daha iyi bir isi ayni maasla bulana kadar kipirdamayin ordan size her anlamda zarari dokunur bunun.
Mesela ordan ciksaniz ne is yapacaksiniz ? Eger belirli bir konuda egitimizni yoksa ordan ciktiginizda ancak daha kotu sartarla ve belki daha az maasla bir ise girersiniz. Belki acik ogretimden bir bolume yazilmayi dusundunuz mu, bos zamanlarinizda hem kitaplari alir calisirsiniz. Belki ileride o alanla ilgili ise girersiniz. 2 yillik 4 yillik ise yarar bolumler var mesela.
Ama dedigim gibi asil sizin caninizi sikan sey o is degilde sanki cocugunuzun yaninda olamamak o da hangi iste calisirsaniz calisin ayni his olacak, ha belki daha yogun bir isiniz olsaydi akliniza daha az gelirdi bu durum.

Mantikli davranin elinizdeki maddi imkani kullanarak kendinize baska bir is imkani yatarmaya calisin cunku elinizde hicbirsey yokken o isten ayrilirsaniz sadecec maasinizdan olursunuz.

Resepsiyonistler o kadar alıyor mu, vay be:) Hangi şirket bu merak ettim:KK45:
Bence bırakmamalısın işini,illaki bir gün içeriye geçiş yaptırırlar.Ama satışı istemene şaşırdım,prim var,sürekli ziyaretlere gidiyorlar.Hedef tutturma derdi filan stresli iş sanki

3 yıldır haftanın 5 günü tüm gün sandalyeye çakılı yaşadığım için biraz hareketli bir yaşam istiyorum..
Ondandır satışı istemem :)

Muhasebe mezunuyum 2 yıllık deneyimim var.
Buardan önce yönetici asistanlığı yaptım ve sonra buraya başladım
Toplamda 7 yıllık bir tecrübem var..
emin ol şimdi şuradan çıksan 2000TL ile muhasebe işi bulamazsın. Hangi şehirdesin bilmiyorum ama İstanbul'da daha fazla alabilirsin belki ama yemek yol vs avucunda kalan belli olur.

tabiki devam ederdim, bu devirde para herseyin kapisini açiyor
o isten çikip baska ise geçersende goremyeceksin ki kiizni

tamamen aynı durumdayız. çalışmaya devam ediyorum ve edeceğim maalesef. kamudayım işten çıksam bir daha asla bu şartlarda iş bulamam biliyorum.

hayat şartları diye söylene söylene işe geliyorum çoğu zaman ve çocuğumu çok özlüyorum:(

hele ki borcum varsa düzenli ödemem gereken ödemelerim varsa sabrederdim çünkü yeni bir yere geçmek alışma süreci derken bide ya burayı ararsanız ne olacak ? maddi olarak kendinizi toparlayana kadar ve daha iyi olacağını düşündüğünüz iyi hissedeceğiniz bir yer çıkarsa iyice düşünerek ancak ordan öyle çıkmanızı öneririm.

sizin maasınızla haftanın bir günü ve gece gündüz vardiyalı çalışanlar var hatta sizin maas kadar bile alamıyorlar. Bnde çalışıyorum ve inanın maaşım sizinkinden kat kat düşük. Keske sizin yerinizde olsaydım.

ilginçmiş. Ben bu tür patronların yerinde olsam mali müşavire veririm işi.:KK70:
Mali müşavirimizde var :D
Benım işim fatura kesmek
Telefonlara bakmak ,gelen musterılere bakmak.
Sipariş vermek ve dükkana gelen paraları 6.30 a kadar saklamak :D
İşim çok rahat ama sıkıcı :)

Egitim durumunuz ne ? Ordan ciksaniz ne is yapabileceksiniz ? Sizin sorununuz isiniz degilde daha cok kizinizin yaninda olamamk bence birazda ondan kendinizi ise yaramaz hissediyorsunuz. soyle dusunun madem esiniz tek maasla evi gecindiremeyecek siz isi birakip cocugunuza baksaniz bu defada maddi zorluklar yuzunde cocugunuzun huzuru olmayacak.

Herkes demis is bulmak kolay degil diye madem iyi maasiniz var daha iyi bir isi ayni maasla bulana kadar kipirdamayin ordan size her anlamda zarari dokunur bunun.
Mesela ordan ciksaniz ne is yapacaksiniz ? Eger belirli bir konuda egitimizni yoksa ordan ciktiginizda ancak daha kotu sartarla ve belki daha az maasla bir ise girersiniz. Belki acik ogretimden bir bolume yazilmayi dusundunuz mu, bos zamanlarinizda hem kitaplari alir calisirsiniz. Belki ileride o alanla ilgili ise girersiniz. 2 yillik 4 yillik ise yarar bolumler var mesela.
Ama dedigim gibi asil sizin caninizi sikan sey o is degilde sanki cocugunuzun yaninda olamamak o da hangi iste calisirsaniz calisin ayni his olacak, ha belki daha yogun bir isiniz olsaydi akliniza daha az gelirdi bu durum.

Mantikli davranin elinizdeki maddi imkani kullanarak kendinize baska bir is imkani yatarmaya calisin cunku elinizde hicbirsey yokken o isten ayrilirsaniz sadecec maasinizdan olursunuz.

Çok teşekkür ederim tavsiyeleriniz için.
Bu sene üniversite sınavına da girmeyi düşünüyorum bakalım hayırlısı.
Kızım 5 buçuk aylıktı işe döndüğümde ve o günden beri vicdan azabı yaşıyorum ama bir yandan da çalışmaktan vazgeçemiyorum..Kadınlara o kadar çok iş düşüyor ki şu hayatta kaç tane daha sıfatım olacak bilemiyorum..
(Anne,çalışan,eş,ev hanımı..)

denedim indiremedim
İndirebileceğim program yasaklı laptopta :KK43:
Evinizde internet yok mu? Yada telefonunuza? İstediğiniz kitabı indirip işyerindeki bilgisayara atabilirsiniz. Online olarak zaten okuyabilirsiniz. Pdf oalrak iner direk programa gerek yok ki. Onun haricinde kendinizi geliştirmek istediğiniz bir konuda birşeyler okuyabilirsiniz. Bir oyuna başlayabilirsiniz. Yazılım ya da site hazırlamayı bile öğrenip ek iş bile yapabilirsiniz. :KK70:

emin ol şimdi şuradan çıksan 2000TL ile muhasebe işi bulamazsın. Hangi şehirdesin bilmiyorum ama İstanbul'da daha fazla alabilirsin belki ama yemek yol vs avucunda kalan belli olur.

İstanbul'da yaşıyorum..
Evet bir yere görüşmeye gittim Cumartesi yarım gün de olmak üzere 1300 tl teklif ettiler kabul etmedim işi..

tamamen aynı durumdayız. çalışmaya devam ediyorum ve edeceğim maalesef. kamudayım işten çıksam bir daha asla bu şartlarda iş bulamam biliyorum.

hayat şartları diye söylene söylene işe geliyorum çoğu zaman ve çocuğumu çok özlüyorum:KK43:

Kader arkadaşıyız demek ki..
Sizinde psikolojiniz çok etkileniyor mu bu durumdan?
Benim bazen gözyaşım gözümün bebeğinde duruyor resmen akmak için..
Ayaklarım geri geri gidiyor ama mecburiyet işte :(

hele ki borcum varsa düzenli ödemem gereken ödemelerim varsa sabrederdim çünkü yeni bir yere geçmek alışma süreci derken bide ya burayı ararsanız ne olacak ? maddi olarak kendinizi toparlayana kadar ve daha iyi olacağını düşündüğünüz iyi hissedeceğiniz bir yer çıkarsa iyice düşünerek ancak ordan öyle çıkmanızı öneririm.

sizin maasınızla haftanın bir günü ve gece gündüz vardiyalı çalışanlar var hatta sizin maas kadar bile alamıyorlar. Bnde çalışıyorum ve inanın maaşım sizinkinden kat kat düşük. Keske sizin yerinizde olsaydım.

Teşekkür ederim..Sayenizde kendimi biraz iyi hissettim.
Umarım sizde hakettiğiniz maaşı alırsınız...

Online birsürü kurs var, dil ya da farklı bir alanda eğitim alabilirsiniz. Hem sıkılmazsınız, hem geleceğe yatırım olur.

Bu şartlarla maaş iyi gerçekten.

Evinizde internet yok mu? Yada telefonunuza? İstediğiniz kitabı indirip işyerindeki bilgisayara atabilirsiniz. Online olarak zaten okuyabilirsiniz. Pdf oalrak iner direk programa gerek yok ki. Onun haricinde kendinizi geliştirmek istediğiniz bir konuda birşeyler okuyabilirsiniz. Bir oyuna başlayabilirsiniz. Yazılım ya da site hazırlamayı bile öğrenip ek iş bile yapabilirsiniz. :KK70:

Kamerayla sürekli takip edilmiyo olsam bunların hepsini yapacağım ama..
Mesela cep telefonu kullanmak yasak çaktırmadan bakmaya çalışıyorum müdürüm hemen masa telefonundan arıyor cep telefonunuzu çekmecenize koyun diye :(

Back
X