Sırrı söylemeli miyim?

Söylemeyin. Suclu siz olursunuz aile iliskimizi bozdun diyebilirler.
Sadece söyleyin cok ara vermeden aciklasinlar esine. Baskasindan duydumu durum daha kötü olabilir.

Eşimin kuzeni tek çocuk. Sürekli ahh ablam olsaydı ahh abim olsaydı diye hayıflanıp duruyor. Bilmiyor ki babasının evlenmeden önce beraber olduğu birinden ablası var. Bana da çok dolaylı ama güvenilir bir kaynaktan geldi bu bilgi. Bazen acaba diyorum sonra "banane" diyorum.

Ayrıca anne veya baba ortaksa "öz değil" yanlış oluyor. Aynı rahimde büyümüşler daha ne kadar öz olabilirler ki :KK53:

Bana göre hiç bir şekilde dna paylaşmayıp birbirini kardeş olarak bilerek büyüyen insanlar da kardeştir.
Ay belki kız da kardeş istiyordur, kardeşleri kavuşturmak güzel olmaz mı?

Gerçi huyu suyu nasıl biri acaba ve siz görümce istiyor musunuz? :D

büyük yemin ettim söylememek için
Ama eşimde kendisinden birşey saklamama çok kızıyor..
‘Kız kardeşi öz değil’ siz olsanız söyler miydiniz
Öğrenince bu sefer neden sakladın diyecek
Söylesem, benim söylemem yanlış diye düşünüyorum ve susuyorum
Ben olsam öğrendiğim anda gider söylerdim eşime. Sonuçta kız kardeşi bunu bana söyleyebiliyorsa esas benden önce kendi kardeşine söylemesi gerekirdi. Eşler arasında da böyle sırlar olmamalı, ilerde aile içinde düzelir barışırlar küserlerse sır yüzünden ama olan sizin evliliğinize , güveninize olur

Şu konuyu açman bile bende "güvenilmez" algısı oluşturdu.
Adı üstünde sır yani.
Kadın güvenmiş söylemiş daha da üstüne düşünüyor musun kocama söylesem mi diye?
Üstüne bir de yemin ve aradan geçen 5 sene var.

Atebetü'l Hakayık' da der ki Kendi dilinin bile sahip çıkamadığı sırra başkası nasıl sahip çıkar. Sır söylenmez sır sahibi de aslında kendinde tutamayıp söylemiş seni de zan altında bırakmış.. Bence söyleme ama o da ilerde ortaya çıktığında o da biliyordu demesin bu da bir ihanet.

Gorumcem beni sirtimdan bicaklasa bana sir diye verdigi seyi paylasmazdim. Ortada bana duyulan bir guven var ona layik olmaya calisirdim.
Bunu burda sormaniz bile icinizin soylesem mi diye sizi yemesi bile cok ayip ya.

Evet, ciddi bi konu ve zor bi durum ama sana sır olarak verilmiş, söylemek ne derece dogru olur bilemedim..
Bi şekilde öğrenirse senin önceden bildiğini bilmesin, bu kadar..

Yani diyorsunuz ki durduk yere sırf verdiğim sözü tutamıyorum diye eşime tüm hayatının bir yalan olduğunu, herkesin onun kandırdığını söyleyip güven duygusunu silip atayım mı? kendisini fazlalık ve sevilmeyen biri olarak hissettireyim mi? kendi evliliğimi de ateşe atayım mı?

isterseniz Truman Show izlerken anlatın tam olsun.

Her doğru her yerde söylenmez, üstünüze vazife değil.

Görümce de bu sırrı saklasaymış keşke sizin bilmenize gerek yoktu. Elinize bir kütle buz vermiş tut bırakma diyor ama yakıyor.

karışmayın.
anası babası kardeşi soylememis sizde söylemeyin
üstelik ne farkeder öz yada değil.
bunca yıl kardeş olarak bilip birlikte buyuduyse zaten kardeştir.
sebebi nedir bilemem ama herşeyi bilmek iyi değildir.unutun gitsin.
bunca yıl kardeşinden saklayan size niye söylemiş insalrda bir ilginç.
kimse sir tutamıyor pası diğerine atiyor.

benım esım benden saklasa asla affetmezdım
eş hakkı dıye bırsey var
bu cok buyuk bır mevzu ve kımsenın bılmesını ıstemeyen sana gelıp hıc soylemezdı bı kere cok mantıksız yanı
dusunsene kardesıme bıle soylemıcem ama esıne soylıcem sonra da kardesım bu sırrı bılmesın dıcem tamamen kardesımı ılgılendıren bı sırrı esını de ortak ederek saklıcam

hıc normal degıl

ben olsam esıme soylerım

size güvenip sırrını vermiş ve yemin etmişsiniz. İhanet etmeyin.

Back
X