• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sırtım tutuldu zor bebeğim var ve yatılı misafir bekliyorum

Sabah 6 da gelsin aksam 12 de gitsin ama yeterki yatili olmasin.hic sevmiyorum yatiliya gelenleri hele de cocukluysa hic hic sevmiyorum.bence uygun bi dille anlatin hasta oldugunuzu belki kendisi ben gelmiyorum der

Eşim sadece beni ikna etmeye calisiyor, dışardan asla soylemez. Ama evet görümcem ve çocukları bebeğimle ilgilenirler.

Tavsiyeler mutfağa girmem konusunda beni ikna edecek yoğunluğa ulaşıyor sanırım :)
Asla yemek ve başka hazırlık yapmayın.Gorumcenizi seviyor ve onun yanında rahat dinlenebiliyorsaniz onu arayıp rahatsız olduğunuzu ama onun gelmesinden dolayı mutluluk duydugunuzu söyleyebilirsiniz.Boylece sizin rahatsız olduğunuzu bilerek geliyor olur ve minimum beklenti içinde olur. Eşinizin yemek sipariş etmeyeceğini düşünüyorsanız siz sipariş edin.Gorumceniz misafir olarak gelmese de zor durumda kaldığınızda bunu yapın .Maddi şartlarınizi tabi ki siz daha iyi biliyorsunuzdur ama misafire cikarilabilecek bir yemekte evde bedavaya pismiyor sonucta

Teşekkür ederim tavsiyeniz icin. Ben de oyle yapiyorum ama yarını kurtaracak rahatlama henüz yok maalesef.
Çabucak geçer inşallah. Emziriyorsanız kaslar için krem de kullanamazsınız şimdi. Acaba eşiniz vazelin tarzı yoğun kremlerle sırtınızı güzelce ovsa ve hemen sıcak havlu koysaniz nasıl olur. Mevsim geçişlerinde ve özellikle yazın terleyip sogudugumuzda çok oluyor böyle tutulmalar. Gündüz iş yaparken de sırtınızda bir şey mutlaka olsun.

Görümcenize durumunuzu anlatın, malzemeleri alın o yapsın yemekleri. Hem bebeğinize de değişiklik olur. Kalabalıkta yorulur gece daha iyi uyur.
Görümcem çok hiperaktif çocuk gibi biri olduğu için yardım etmek istese de örneğin elini marula atip marulu suyun altında sallarken eğitim sistemi munazarasi baslatir ve münazara sonuna kadar marulu sallamaya devam eder. O mutfaga girince ortaya bir iş çıkmıyor anlayacağınız. Eşim gelip gidip çocuk gibi yemek nerde diye sıkıştırır, görümcem iş yapmayip bir de lafa tutup beni yavaslatir. Hani sıradan mevzular olsa he hi derken yemeği de hallederim ama kadın tartışma programi konusu açıp cevap bekliyor, kirmamak için konusuyorum ama işler de kendi kendine hallolmuyor. Ayy anlattıkça şimdiden sardı stresi. İyi hoş biri ama yaramaz çocuk gibi yoruyor insani

gelir ve size iş yaptırmazdım . insaniz herşey olabilir. geçmiş olsun . sağlığınızı zorlamayın . en önemlisi siz aminesiniz kendinize dikkat edin.

İşlerin bana kalacağını deneyinlerimden biliyorum ama arayıp yemeğe gelme demek evet sanırım çok kibar bir hareket olmayacak. Gündüzden yavaş yavaş bir şeyler hazırlamaya calisayim en iyisi. Diğer görümcem ve eltim de yemeğe gelirse o zaman ne yaparım onu hiç bilemiyorum ama. Sirtimla beraber nutkum da tutulur muhtemelen :)

Rahatsızım deseniz alır mı bilmiyorum
Diğerlerini davet ettiniz mi ?

Gözünüzde de büyüdü olay
Bebeğiniz uyuyunca yapsanız

Krem sürseniz sırtınıza sıcak masaj
Kestirip atmazdım ben heralde

O zaman eşiniz yapacak. Ya da o çocuğa bakacak oynayacak tüm gün sizde yemek yapacaksınız.

Bebeğiniz emmiyorsa kas gevşetici kullanın diyeceğim. Emiyor ise kuru iğne tedavisi işinizi hemen görebilir. Ama kuru iğne işini istanbul da yapan 2 doktor var diye biliyorum. Başka sehirdeyseniz yapan birini bulmak zor olabilir.

Benzeri başıma gelmişti. Beni istemeye gelecekleri gün boynum tutulmuş kalktım yataktan. Sonra fizik tedavi doktoruna gittim anlattım durumu, tutulmuş kaslara ağrı kesici yaptı. Hemen açıldı boynum. Bu da alternatif bir çözüm ama bunu yapmayı pek sevmiyorlar kasın yapısına zarar veriyormuş
Ah ne güzel soyluyorsunuz, keşke öyle olsa. Eşim emniyet mensubu, izin falan alamaz ama bana tamam aramayacagim yemeği yaparım ben dedirmek için aslında hayal ürünü olan teklifler sunuyor. Ne izin alabilir, ne yemekten anlar, ne de dışardan yemek söyler. Yarın gün boyu yavaş yavaş bir şeyler hazirlayayim diyorum, yapamazsam eşim işten geldiginde bebekle ilgilenirken bir çorba bir fırın yemeği yaparım, yanına yoğurt karpuz yeriz artık.

Kuru iğne tedavisini ilk kez duyuyorum. Emzirdigim için ilaçsız geçmesini bekliyordum. Nasıl bir tedavi bu, o iki doktor nerede çalışıyor acaba, İstanbul'da oturuyorum, yakınsa gitmek isterim.

1 hafta onceden haber verdigim biri bana sirtim tutuldu diye boyle bi teklifle gelse bir daha evine gitmem
Cunku bahane gibi duruyor
Benim sirtim tutuldu yemegi sen yapabilir misin demek var, disardan soyleyelim demek var
Var oglu var yani
Bence dusunceniz cok yanlis ve esiniz hakli

gorumcemle anlattiginiz samimiyetteyim. yerinizde olsam en basitinden biseyler hazirlar. servisi sofrayi gorumceme birakirim.2 saatlik yol yol sayilmaz zaten.

ilk gun sizi oyle gorunce ikinci gun "ben sadece yatmaya geleyim" teklifini kendisi yapabilir.
Ben de dediğiniz gibi yapacağım sanırım. Evet halimi görünce yük olduk diye bile cekinir muhtemelen. Teşekkür ederim tavsiyeniz için.

gelir ve size iş yaptırmazdım . insaniz herşey olabilir. geçmiş olsun . sağlığınızı zorlamayın . en önemlisi siz aminesiniz kendinize dikkat edin.
Ben de olsam o halini görünce iş yaptırmaz en kolayindan sofrayi kurar yemeğimi yer bulaşığı en azından toplar giderdim dinlensin diye. Görümcem de iyi niyetle yaklaşır ama maalesef yardım edemiyor, yaramaz çocuk gibi 40 yaşında deli dolu bir kadin :) Artık en kolayindan alabildiğim kadar yardım alıp kendim hazirlayacagim, içim rahat yedirip yolcu edecegim. Umarım gün sonunda yorulduguma değdi diyebilirim.

Rahatsızım deseniz alır mı bilmiyorum
Diğerlerini davet ettiniz mi ?

Gözünüzde de büyüdü olay
Bebeğiniz uyuyunca yapsanız

Krem sürseniz sırtınıza sıcak masaj
Kestirip atmazdım ben heralde
Digerlerini davet etmedim ama bu aile biraz garip bir aile. Eşim dahil hepsinin çocuksu bir yani var ve insanlara yük olabilecegini tahmin dahi etmedikleri şeyleri yapiveriyorlar. Mesela diğer görümcem aman bıktım bunlardan burda oynasınlar diyerek küçük cocuklarini haber vermeden alır gelir, gelirken de eltime uğrar hadi gel mevzuvarda yiyelim diye tutar getirir kadini. Anlatınca çok itici geliyor ama tanıyınca kötü niyet yakistiramiyorsunuz. Bilmiyorum saflar mı acaba biraz, bir şeyleri dusunemiyorlar nasıl oluyorsa. Aslında çocuklarına biraz dur dese bebeğimi mağdur etmese, sorun etmem. Eltim kocasi da tekin biri olmadığı için evime girmesinden bile rahatsız oluyorum. Gözümde buyumesinin bir sebebi de herkes o gün bana gelirse korkusu aslinda.

Emzirdigim için krem de suremiyorum malesef. Bebeğim alerjik bir bebek, her şeye aşırı dikkat etmek zorundayim

Digerlerini davet etmedim ama bu aile biraz garip bir aile. Eşim dahil hepsinin çocuksu bir yani var ve insanlara yük olabilecegini tahmin dahi etmedikleri şeyleri yapiveriyorlar. Mesela diğer görümcem aman bıktım bunlardan burda oynasınlar diyerek küçük cocuklarini haber vermeden alır gelir, gelirken de eltime uğrar hadi gel mevzuvarda yiyelim diye tutar getirir kadini. Anlatınca çok itici geliyor ama tanıyınca kötü niyet yakistiramiyorsunuz. Bilmiyorum saflar sağlar mı acaba biraz. Aslında çocuklarına biraz dur dese bebeğimi mağdur etmese, sorun etmem. Eltim kocasi da tekin biri olmadığı için evime girmesinden bile rahatsız oluyorum. Gözümde buyumesinin bir sebebi de herkes o gün bana gelirse korkusu aslinda
evet muhtemelen herkes sızde toplanacak
ıyı nıyetle yaklasan bellıkı guleryuzlu bırısınız
allah yardımcınız olsun gecmıs olsun

Herkese merhaba. Yine beşik sallayarak sabahlamak zorunda kaldığım dün gecenin ardından bu sabah sırtım tutuldu. Sürekli hareket halindeyken biraz açılıyor ama beş dakika bile dinlensem kilitlenip kalıyorum.

13 aylik bebegimin uykuya dalması, uykuda kalmasi, yatacagi yer bile her zaman büyük problem oldu. Uyumasi icin kirk takla atmaya alisigim ama bu halde oturdugum yerden zor kalkiyorum, zor nefes aliyorum. Bugün aksami zor ettik, esim ilgileniyor şu an ama bebegim gunduz ilgisiz kaldigi için etegimden ayrilmiyor.

Misafirim görümcem, iki saat öteden gelecekler, bir hafta önceden haber vermişti. Aramızda bir sorun yok, anlayışlı sayilabilecek biri. Alt katımda eltim on dakika mesafede diğer görümcem oturuyor ama görümcem çocukları için sakin bir ortam sunacagimi bildigi ve bir de boş odamiz olduğu icin bizde kalmak istedi. Yarın akşam gelecekler, akşam yemeği hazirlamam gerek, gün boyu yalnizim. Eltim iyi biri ama su an rahatsız hastane işleri var, yardım isteyemem. Buradaki görümcemin de dört çocuğu var ve cocuklarina dur demeyen biri, gelse ne dinlenebilirim ne bebeğimin huzuru kalır.

Sonuç olarak kendimi bebeğimi zor durumda bırakmadan iki gün yatılı misafir ağırlayacak kadar saglikli hissetmiyorum. Aslında ben görümcemi arayıp samimiyetle durumumu anlatip sadece yatma vakti bize gecmelerini rica etmeyi düşünüyorum. Anlayisla karsilayacaktir. Burada sorun esim. Ayıp olur kaygisiyla birlikte tüm koşulları zorlayarak gerekirse dışardan yemek isteyerek misafirleri ağırlamak istedigini söylüyor. (Dışardan asla yemek istemez, mutfakta yapabildiği tek şey beni yavaşlatmak) Bu fikir bana çok gereksiz geliyor ama kendimden de emin olamiyorum. Yatıya gelecek gorumcemin yerinde siz olsanız sadece yatmaya gelin ricami nasil karşılardınız?

Yarına yetisecek işlerim ve bebeğim sebebiyle yazamayabilirim ama her yorumu okuyacağım.
Yanlış anlaşıla bilir kişiye göre, örneğin ben bu durumda birine gitmem zaten yükü ağır, öte yandan misafir gelecekse kendi evime açık açık ben kendime yemek yapamiyorum misafire kuru pasta çaydan başkasını veremem diyorum çünkü aynı durumdayız. Gerçekten yetişmek tek başına çok zor.esktra bir hazırlık yapma zaten yapilmiyoda oluruna bırakın doğaçlama takılın, insaniyetli olan zaten ya kalmaz yada yardım eder

İlk gün yemeğe dışarı götürebilirsiniz ‘kusura bakmayın bu haldeyim yapamadım keşke imkanım olsaydı’ gibi bir cümleyle durumu açıklarsanız sorun hallolur.
Zaten misafir dediğimiz, güleryüzden başka bir şey beklememeli.
Onu da ihmal etmezseniz, hizmetmiş şuymuş dert değil.
Gelince kendi gözleriyle görürler zaten durumu.

Ah ne güzel soyluyorsunuz, keşke öyle olsa. Eşim emniyet mensubu, izin falan alamaz ama bana tamam aramayacagim yemeği yaparım ben dedirmek için aslında hayal ürünü olan teklifler sunuyor. Ne izin alabilir, ne yemekten anlar, ne de dışardan yemek söyler. Yarın gün boyu yavaş yavaş bir şeyler hazirlayayim diyorum, yapamazsam eşim işten geldiginde bebekle ilgilenirken bir çorba bir fırın yemeği yaparım, yanına yoğurt karpuz yeriz artık.

Kuru iğne tedavisini ilk kez duyuyorum. Emzirdigim için ilaçsız geçmesini bekliyordum. Nasıl bir tedavi bu, o iki doktor nerede çalışıyor acaba, İstanbul'da oturuyorum, yakınsa gitmek isterim.

İkisi sa Anadolu yakasında. Turan uslu bir tanesi. O akapunktur iğnesi kullanıyor. 10 dk ilk işlem acısız neredeyse ama çok hastası var 1 saat bekliyorsun. Boyundan basliyor Omurganın iki yanından beline kadar akapunktur iğnelerini batırıp çekiyor. Diğerinin adını unuttum. İnternete kuru iğne yaz çıkar. Diğer doktor daha kalın iğne kullanıyordu o çok fena acıtıyor o ise sırtını muayene ediyor kulunclari buluyor oralara batırıyor ama onunki acılı oluyor. Bu arada bazı başka fizik tedavi doktorları da bu işi yapabiliyor ama hastanede falan oluyorlar. Bulmak lazım kim yapıyor bu uygulamayı diye. İnternete arat istersen belki başka doktor da bulursun

Asla yemek ve başka hazırlık yapmayın.Gorumcenizi seviyor ve onun yanında rahat dinlenebiliyorsaniz onu arayıp rahatsız olduğunuzu ama onun gelmesinden dolayı mutluluk duydugunuzu söyleyebilirsiniz.Boylece sizin rahatsız olduğunuzu bilerek geliyor olur ve minimum beklenti içinde olur. Eşinizin yemek sipariş etmeyeceğini düşünüyorsanız siz sipariş edin.Gorumceniz misafir olarak gelmese de zor durumda kaldığınızda bunu yapın .Maddi şartlarınizi tabi ki siz daha iyi biliyorsunuzdur ama misafire cikarilabilecek bir yemekte evde bedavaya pismiyor sonucta
Dediğiniz gibi ben aile bulusmalarini sadece sevdiklerimle hoş vakit geçirme araci gördüğüm için mükemmel hizmetler, muazzam sofralar için yirtinmayi gereksiz buluyorum. Şeffaf olmayı, samimiyetle evde de bu kalmamış şunu pişirelim mi diyebilmeyi istiyorum. Eşimle şu an bir miktar egemenlik cekismesi yasadigimiz için onu kışkırtacak bir şey yapmak istemiyorum. Çünkü o da bir şeyleri yoluna koymak için ozveride bulunuyor, görüyorum, o yüzden o istemeye istemeye dışardan yemek soylemesem daha iyi. Yarın gündüzden yavaş yavaş bir şeyler yapmaya başlayayim diyorum, en kolayindan, akşam beni rahatlatacak kadar. Hani kimse yardım etmese bile bir kase çorba olsun masada. Sonrasini da gorumcemin samimiyetine güvenerek akşam dogaclamayi düşünüyorum :)

1 hafta onceden haber verdigim biri bana sirtim tutuldu diye boyle bi teklifle gelse bir daha evine gitmem
Cunku bahane gibi duruyor
Benim sirtim tutuldu yemegi sen yapabilir misin demek var, disardan soyleyelim demek var
Var oglu var yani
Bence dusunceniz cok yanlis ve esiniz hakli
Bir hafta önceden İstanbul'a geliyoruz sizde kalabiliriz dedi evet. Diğer görümcemle eltime de geliyoruz diye haber vermiş, nerde kalırız bilmiyorum belki mevzuvarda kalırız demiş. İstanbuldaki iki günü ucumuzun evine pay edecek yani. Ben sırtım tutuldu, sadece yatmaya gelin dediğimde tüm planini iptal edeceği bir durum oluşturmayacagi için böyle düşündüm aslında. Sadece kimde ne zaman kalacagina etkiler talebim diye düşündüm. Ama bahane gibi de algılayabilir tabi.

Çabucak geçer inşallah. Emziriyorsanız kaslar için krem de kullanamazsınız şimdi. Acaba eşiniz vazelin tarzı yoğun kremlerle sırtınızı güzelce ovsa ve hemen sıcak havlu koysaniz nasıl olur. Mevsim geçişlerinde ve özellikle yazın terleyip sogudugumuzda çok oluyor böyle tutulmalar. Gündüz iş yaparken de sırtınızda bir şey mutlaka olsun.
Dikkat edeceğim teşekkür ederim.

Back
X