Sırtım tutuldu zor bebeğim var ve yatılı misafir bekliyorum

Yanlış anlaşıla bilir kişiye göre, örneğin ben bu durumda birine gitmem zaten yükü ağır, öte yandan misafir gelecekse kendi evime açık açık ben kendime yemek yapamiyorum misafire kuru pasta çaydan başkasını veremem diyorum çünkü aynı durumdayız. Gerçekten yetişmek tek başına çok zor.esktra bir hazırlık yapma zaten yapilmiyoda oluruna bırakın doğaçlama takılın, insaniyetli olan zaten ya kalmaz yada yardım eder
Ben de o halimi görünce kalmayacagini dusunuyorum. insaniyetli ama yardım edemiyor hiperaktivitesi yuzunden. Yaramaz çocuk gibi biraz :)

1 hafta onceden haber verdigim biri bana sirtim tutuldu diye boyle bi teklifle gelse bir daha evine gitmem
Cunku bahane gibi duruyor
Benim sirtim tutuldu yemegi sen yapabilir misin demek var, disardan soyleyelim demek var
Var oglu var yani
Bence dusunceniz cok yanlis ve esiniz hakli
Aynen bende böyle düşündüm .
Yemek hersekilde halledilir yani , öyle bir teklif bana yapılsa bende bir daha asla gitmem .

İlk gün yemeğe dışarı götürebilirsiniz ‘kusura bakmayın bu haldeyim yapamadım keşke imkanım olsaydı’ gibi bir cümleyle durumu açıklarsanız sorun hallolur.
Zaten misafir dediğimiz, güleryüzden başka bir şey beklememeli.
Onu da ihmal etmezseniz, hizmetmiş şuymuş dert değil.
Gelince kendi gözleriyle görürler zaten durumu.
Goeumcem guler yuzle tatmin olacak biri. Ben de keşke hep birlikte gezsek dışarda yemek yesek diye içimden geçirdim ilkin ama eşimin mesai saatleri uygun değil. Aile dibamikleri de eşim olmadan dışarda plan yapmaya uygun değil. Deger verdiğimi hissettirerek yapabildiğim en kolayini yapacağım, umarım güzel geçer.

İkisi sa Anadolu yakasında. Turan uslu bir tanesi. O akapunktur iğnesi kullanıyor. 10 dk ilk işlem acısız neredeyse ama çok hastası var 1 saat bekliyorsun. Boyundan basliyor Omurganın iki yanından beline kadar akapunktur iğnelerini batırıp çekiyor. Diğerinin adını unuttum. İnternete kuru iğne yaz çıkar. Diğer doktor daha kalın iğne kullanıyordu o çok fena acıtıyor o ise sırtını muayene ediyor kulunclari buluyor oralara batırıyor ama onunki acılı oluyor. Bu arada bazı başka fizik tedavi doktorları da bu işi yapabiliyor ama hastanede falan oluyorlar. Bulmak lazım kim yapıyor bu uygulamayı diye. İnternete arat istersen belki başka doktor da bulursun
Çok teşekkür ederim. Yarın hazırlıkla geçecek, eşim olmayacak, karsidayim, gidemem yani. Sonrası için aklıma bulunsun

Goeumcem guler yuzle tatmin olacak biri. Ben de keşke hep birlikte gezsek dışarda yemek yesek diye içimden geçirdim ilkin ama eşimin mesai saatleri uygun değil. Aile dibamikleri de eşim olmadan dışarda plan yapmaya uygun değil. Deger verdiğimi hissettirerek yapabildiğim en kolayini yapacağım, umarım güzel geçer.
Yapmanız bile lütuf.
O sırt ağrısını çok bilirim, eşim bazen yataktan sürükleyerek ayağa kaldırır beni.
Ki çocuğunuz zorluyor, belli.
En basit şey fırına bir tavuk baget çorba pilavdır, salata vs işine hiç girmeyin, ayakta çokça kalmanız demektir bu.
Pilavı da onlar gelince yapı .
Ne güzel anlayışlı insanları ağırlamak ev sahibine de zevktir, yorgunluğu hafifletir.
Olduğu kadar yeter de artar, güzel sohbetle içilen 1 kase çorba bile doyurur.

Eşiniz neden hem teklif edip hem yemeği dışardan söylemiyor onu anlamadım ben. Hem rahatsızmışsınız hem de küçük bir bebeğiniz var. Çok ince düşünmeyin. Yok söyledi ama samimi değildi teklifinde falan diye. Madem teklif etti, pidecinin numarasını eline tutuşturun.

Misafir yemekle değil güler yüzle ağırlanır. Bu rahatsızlığın üstüne bir de stres ve yorgunluk eklenince misafirinize negatif elektrik yansıtabilirsiniz.

Yapmanız bile lütuf.
O sırt ağrısını çok bilirim, eşim bazen yataktan sürükleyerek ayağa kaldırır beni.
Ki çocuğunuz zorluyor, belli.
En basit şey fırına bir tavuk baget çorba pilavdır, salata vs işine hiç girmeyin, ayakta çokça kalmanız demektir bu.
Pilavı da onlar gelince yapı .
Ne güzel anlayışlı insanları ağırlamak ev sahibine de zevktir, yorgunluğu hafifletir.
Olduğu kadar yeter de artar, güzel sohbetle içilen 1 kase çorba bile doyurur.
Çok teşekkir ederim yorimunuz için. Ben gittiğim yerde muhabbetin yanına yemek yer muhabbetin yanına içerim. Misafirimi de o samimiyetle agirlamaya calisirim, hizmet ediyorum stresi yaşamam genelde, yardım isterken de samimiyetle kibarca isterim. Bulaşık toplarken bile hoş muhabbetle çok güzel vakit gecirilebiliyor.

Bunları bir baskasindan okumak bir de uzerine yazmak yarın için motivasyonumu artırdı. Tekrar teşekkür ediyorum :)

Eşiniz neden hem teklif edip hem yemeği dışardan söylemiyor onu anlamadım ben. Hem rahatsızmışsınız hem de küçük bir bebeğiniz var. Çok ince düşünmeyin. Yok söyledi ama samimi değildi teklifinde falan diye. Madem teklif etti, pidecinin numarasını eline tutuşturun.

Misafir yemekle değil güler yüzle ağırlanır. Bu rahatsızlığın üstüne bir de stres ve yorgunluk eklenince misafirinize negatif elektrik yansıtabilirsiniz.
Esim de böyle biri, ben de anlamiyorum bu tutumunu. Üzerinde çalışıyorum ama henüz bir yol alamadık bu konuda. Olur ya laf anlatacagima kendim yaparim kafam agrimaz deriz. Bu durumda ben de yarın bir de eşime laf anlatıp strese gireceğime hiç bulaşmam kafam rahat eder diyorum. Misafirler gidince stres bitince açıyorum böyle konulari.

Bir hafta önceden İstanbul'a geliyoruz sizde kalabiliriz dedi evet. Diğer görümcemle eltime de geliyoruz diye haber vermiş, nerde kalırız bilmiyorum belki mevzuvarda kalırız demiş. İstanbuldaki iki günü ucumuzun evine pay edecek yani. Ben sırtım tutuldu, sadece yatmaya gelin dediğimde tüm planini iptal edeceği bir durum oluşturmayacagi için böyle düşündüm aslında. Sadece kimde ne zaman kalacagina etkiler talebim diye düşündüm. Ama bahane gibi de algılayabilir tabi.
Bosuna kalbini kirma riskini almayin bence, el birligiyle halledersiniz yemegi de. Bi makarna bile haslasaniz bence gelme demekten daha iyi.
Esiniz soylemiyosa yemegi arayin siz soyleyin, boyle anlasmamistik diyin :)
Gecmis olsun bu arada, umarim bir an once gecer
Termal bantlar oluyor onlardan alsaniz iyi gelir aslinda
Kisin benim de tutulmustu sirtim gittim şoktan termal bant aldim bi pakette iki tane vardi ikisini de ayni anda yapistirdim uc dort saat sicak kaldi ve baya rahatlatti beni

Eğer ki kardeşim bana sadece yatmaya gelin dese bozulurdum...
Bunun yerine size önerim madem samimisiniz, fırında tavuk pilav-makarna ve basit bir çorba gibi basit bir menü seçmek, hatta gelenlerle birlikte hazırlamak...
Diğer türlüsü ne kadar samimi olasınızda hoş olmaz...

Yatma saatinde gelin demeniz uygun olmaz. Görümcen anlaştigin bi tip oldugu icin bunu söylüyorum. Egerki şirret görümcelerden olsaydi gocunmadan gelmeyin böyle böyle misafir kabul edemiyorum bebegim şöyle şöyle diye mazeretlerimi sunardim. Ama görümceniz anlattiginiz gbi uyumlu iyi bi insansa zaten halinizi görüp kalkip yemek yapar. Belki bu size iyi bile gelebilir yemek yapar bebege arada bakar falan. Ama yatma vakti gelin demek olmaz canim.

Bosuna kalbini kirma riskini almayin bence, el birligiyle halledersiniz yemegi de. Bi makarna bile haslasaniz bence gelme demekten daha iyi.
Esiniz soylemiyosa yemegi arayin siz soyleyin, boyle anlasmamistik diyin :)
Gecmis olsun bu arada, umarim bir an once gecer
Termal bantlar oluyor onlardan alsaniz iyi gelir aslinda
Kisin benim de tutulmustu sirtim gittim şoktan termal bant aldim bi pakette iki tane vardi ikisini de ayni anda yapistirdim uc dort saat sicak kaldi ve baya rahatlatti beni

Eğer ki kardeşim bana sadece yatmaya gelin dese bozulurdum...
Bunun yerine size önerim madem samimisiniz, fırında tavuk pilav-makarna ve basit bir çorba gibi basit bir menü seçmek, hatta gelenlerle birlikte hazırlamak...
Diğer türlüsü ne kadar samimi olasınızda hoş olmaz...

Yatma saatinde gelin demeniz uygun olmaz. Görümcen anlaştigin bi tip oldugu icin bunu söylüyorum. Egerki şirret görümcelerden olsaydi gocunmadan gelmeyin böyle böyle misafir kabul edemiyorum bebegim şöyle şöyle diye mazeretlerimi sunardim. Ama görümceniz anlattiginiz gbi uyumlu iyi bi insansa zaten halinizi görüp kalkip yemek yapar. Belki bu size iyi bile gelebilir yemek yapar bebege arada bakar falan. Ama yatma vakti gelin demek olmaz canim.

Herkese teşekkür ederim. Yarın erkenden kolay bir menü hazırlamaya calisacagim. Yapamayacaklarimi olduğu kadar görümcemle halletmeye calisacagim. Diğer görümcem ve eltim plana dahil olmazlarsa yetersiz hissedecegim bir akşam olmayacagini umuyorum. Gece için yatak yorgan hazirliklarini görümcem de eşim de yapacaktir. Umarım güzel gecer. Herkese hayırlı geceler diliyorum.

Digerlerini davet etmedim ama bu aile biraz garip bir aile. Eşim dahil hepsinin çocuksu bir yani var ve insanlara yük olabilecegini tahmin dahi etmedikleri şeyleri yapiveriyorlar. Mesela diğer görümcem aman bıktım bunlardan burda oynasınlar diyerek küçük cocuklarini haber vermeden alır gelir, gelirken de eltime uğrar hadi gel mevzuvarda yiyelim diye tutar getirir kadini. Anlatınca çok itici geliyor ama tanıyınca kötü niyet yakistiramiyorsunuz. Bilmiyorum saflar mı acaba biraz, bir şeyleri dusunemiyorlar nasıl oluyorsa. Aslında çocuklarına biraz dur dese bebeğimi mağdur etmese, sorun etmem. Eltim kocasi da tekin biri olmadığı için evime girmesinden bile rahatsız oluyorum. Gözümde buyumesinin bir sebebi de herkes o gün bana gelirse korkusu aslinda.

Emzirdigim için krem de suremiyorum malesef. Bebeğim alerjik bir bebek, her şeye aşırı dikkat etmek zorundayim

Anladım
Tümden görüşmesen kestirme yol

Rahatsız olduğunuzu baştan söyleyin. Yemek işine girmeyin öğle ya da akşama doğru geliyorlaraa börek, tatlı alın ve çayla servis edin. Akşam geliyorlarsa da dışarı çıkın ya da eve yemek sipariş edin. Eşiniz telefon etmek zorunda değil siz de edebilirsiniz. Ben devamında sizde kalacaklarını sanmam. Gelirler diye tedirgin olduğunuz kişiler de aramadan gelmez sanırım. Öyle davranışları varsa da siz taviz verdiğiniz içindir. Buna engel olmalısınız.

Gecen hafta benimde belim tutuldu, oklava yutmus gibiyim. Oturmak, kalkmak, yatmak, egilmek iskence resmen. Bebegimin altini bile degistiremedim. Allahtan ilk uc gun esim evdeydi herseyi yapti.
Dun zeytin yagiyla ovdu esim omu iyi geldi yoksa bir hafta oldugu icin zaten duzelecekmiydi bilmiyorum ama bugun daha iyiyim. Sizde zeytinyagi deneyin belki fayda eder.

Misafir icinde tepsiye patates tavuk falan hazirlayin en kolayi boyle. Yatmaya gelin demek ayip olur

Herkese merhaba. Yine beşik sallayarak sabahlamak zorunda kaldığım dün gecenin ardından bu sabah sırtım tutuldu. Sürekli hareket halindeyken biraz açılıyor ama beş dakika bile dinlensem kilitlenip kalıyorum.

13 aylik bebegimin uykuya dalması, uykuda kalmasi, yatacagi yer bile her zaman büyük problem oldu. Uyumasi icin kirk takla atmaya alisigim ama bu halde oturdugum yerden zor kalkiyorum, zor nefes aliyorum. Bugün aksami zor ettik, esim ilgileniyor şu an ama bebegim gunduz ilgisiz kaldigi için etegimden ayrilmiyor.

Misafirim görümcem, iki saat öteden gelecekler, bir hafta önceden haber vermişti. Aramızda bir sorun yok, anlayışlı sayilabilecek biri. Alt katımda eltim on dakika mesafede diğer görümcem oturuyor ama görümcem çocukları için sakin bir ortam sunacagimi bildigi ve bir de boş odamiz olduğu icin bizde kalmak istedi. Yarın akşam gelecekler, akşam yemeği hazirlamam gerek, gün boyu yalnizim. Eltim iyi biri ama su an rahatsız hastane işleri var, yardım isteyemem. Buradaki görümcemin de dört çocuğu var ve cocuklarina dur demeyen biri, gelse ne dinlenebilirim ne bebeğimin huzuru kalır.

Sonuç olarak kendimi bebeğimi zor durumda bırakmadan iki gün yatılı misafir ağırlayacak kadar saglikli hissetmiyorum. Aslında ben görümcemi arayıp samimiyetle durumumu anlatip sadece yatma vakti bize gecmelerini rica etmeyi düşünüyorum. Anlayisla karsilayacaktir. Burada sorun esim. Ayıp olur kaygisiyla birlikte tüm koşulları zorlayarak gerekirse dışardan yemek isteyerek misafirleri ağırlamak istedigini söylüyor. (Dışardan asla yemek istemez, mutfakta yapabildiği tek şey beni yavaşlatmak) Bu fikir bana çok gereksiz geliyor ama kendimden de emin olamiyorum. Yatıya gelecek gorumcemin yerinde siz olsanız sadece yatmaya gelin ricami nasil karşılardınız?

Yarına yetisecek işlerim ve bebeğim sebebiyle yazamayabilirim ama her yorumu okuyacağım.
Ben şuna çıldırıyorum. 2 saatlik mesafedeki insan neden yatılı gelir? Gel git kardesim.

Herkese teşekkür ederim. Yarın erkenden kolay bir menü hazırlamaya calisacagim. Yapamayacaklarimi olduğu kadar görümcemle halletmeye calisacagim. Diğer görümcem ve eltim plana dahil olmazlarsa yetersiz hissedecegim bir akşam olmayacagini umuyorum. Gece için yatak yorgan hazirliklarini görümcem de eşim de yapacaktir. Umarım güzel gecer. Herkese hayırlı geceler diliyorum.
Doğru karar, yorgunluk geçer de kırgınlık zor

Bence hic anlatmayin durumu gelince gorsun madem dediginiz gibi anlayisli biri ise yemegi sofrayi o halleder.

Sorun cikarmaz Hastalik bu zamani olmaz ama bana sadece yatiya gel demek sacma olur.

Back
X