kordan oluşurken olan bir aksaklık toplamda 3 damar olması lazım 2 si atardamar(arter) bir tanesi toplardamar(ven) bende bu damarlardan bir arter eksik. doktorum bebeğin kalbi için fetal eko istedi çocuk kardiyolojiden çektir dedi çektirdim uzman% 75 ini inceleyebildi o kısmı için iyi dedi %25 lik kısmı için yeterli pozisyon oluşmadığından bir şey söyleyemedi.bebek doğduktan 3 gün sonra bebek için bir eko daha çekilecek.tek arter kalp,böbrek rahatsızlığı ve down risklerini artırabiliyor çocuğun hacmi büyüdükçe giden kan akışı yetersiz olursa beslenme geriliği de oluşabiliyor temennim inşallah olmaz tabi bu da 28 inci haftadan sonra erken doğum riskini artırıyor ayrıca 2.sıkıntı plesanta rahmin önünde buna şimdilik takılmıyorum onunda riskleri var ama doktor 28-30 ncu haftaya kadar takiplerini yapacağız yukarı çıkabilir dedi.allaha dua ediyorum her şeyin yolunda gitmesi için allahım herkese hayırlısını versin ...labaratuarda başlayan tüp bebek serüvenimiz korkularımızla taki doğuma kadar sürecek yani hep diken üzerindeyiz...