• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Şişman Kadın vs. HSG

Doktor yanlış söylüyor demedim :) bende biliyorum sonuna kadar haklı ancak metobolizmam yerlerde ve istediğim kiloya ulaşmak yıllarımı alacak beklemwk istemiyorum sorunum neyse araştırılsın bende bileyim tedbirimi alayım dedim.tamam kilolu hamile kalmak zor ama imkansız değil neden benimde olmuyır acaba başka bir problem olabilirmi tüp tıkanıklığı vs. Dedim hsg filmi çekinmek istediğimi söyledim.doktorda yağ dokundan dolayı röntgende birşey gözükürmğ bilemem dedi benimde kafam karıştı HSG kamerayla oluyor diye viliyorum röntgen olayını ilk defa duydum bunun hakkında bilgi istiyorum.. eğer bilginiz varsa ..
Hsg nedir bilgim yok belki baska adiyla biliyorumdur ama yinede birseyler yazmak istiyorum.
Doktor yumurtaliklarinizi gorememis bebegin kesesini vs nasil gorecek bunu dusunun.
Kilo vermekte yillarinizi degil bir senenizi alir.

Zayıf arkadaşlar sanırım kiloluların hiçbir şekilde hiçbir zaman normal bir insan gibi olamayacaklarını sanıyolar
Su mesajinizi daha once okusaydim size ne ozelden yardimci olmak icin yazardim nede burda ikinci bir mesaji yazardim.

Insanlar size risklerden bahsediyor iyiliginiz icin uzun uzun cevaplar haziyorlar sizin cevaplar ise degisik.

Küçük bir ilçede yaşıyorum spor diyetisyen farklı jinekolog şansım yok ... Bir ay klomen kullandım dr takibi yapamadan tayini çıktı vaşka doktorda kalmadı.Hormon tahlillerim de hiç sorun yok 6-7 kere yaptırdım.
Tiroid için Günde 200 mg levotiron içiyorum. Ancak çok kolay kilo alıp çok çok zor veriyorum. Bunlardan başka bi tahlil tedavi uygulanamadı.Şehre özel doktıra gittim araştırılsın diye oda dediğim gibi umutsuz konuştu.
Ben de küçük bir ilçedeyim canım. Ne kadar süredir korunmadığını yazmamışsın ama 1 sene doldu ise yumurta takibi yaptır derim öncelikle. 3-6 ay kadar klomen ve takibe rağmen olmuyorsa hsg çekilirsin. Ama eşin 1 sene doldu ise hemen versin sperm testini. Eğer spermde sıkıntı varsa bir an önce öğrenmek oyalanmamak lazım.

Ben bu ay aşılama tedavisine başladım ve kontrol için tam 3.5 saat yol gidip 3.5 saat de dönücem. Ben de imkanları maksimum zorluyorum. İlçedeki kadın doğumcu takip bile yapmadı başından attı zaten. Sana önerim eşin sperm testi versin sen de klomen kullanıp yumurta takibine başla. 6 ay kadar olmazsa hsg o zaman çektirirsin. Şu an rahimden kaynaklı probleme geçmeden yumurtlama var mı spermler iyi mi önce ondan emin olmak lazım çünkü

Benimde ayni durumum sadece tek farkim troid problemim yok hormonlarim normal endokrin uzmani direk soyledigi sey kilolusun hamile kalamazsin oldu. kadin dogum doktoru alttan muayene etti pcosun kilo ver dedi. diyetisyene gittim bu sartlarda hamile kalman cok zor olur kilo ver dedi... Kilom 71 boyum 157 anladim ki kesinlikle kilo vermeliyim sadece anlayamiyorum başka carem yokmuydu diye ve bende hsg cektirmeyi düşünüyorum icine bir sivi enjekte edilip gozlemliyorlar diye biliyorum ne alakasi var yaglarla anlayamadim sivinin gittigi yerleri goruyolar mantik olarak kafa tasinin içini emarla cekiyolar incecik damarlari bile nasil gormezler yag dokusundan saçma bence doktor sacmalamis

Küçük bir ilçede yaşıyorum spor diyetisyen farklı jinekolog şansım yok ... Bir ay klomen kullandım dr takibi yapamadan tayini çıktı vaşka doktorda kalmadı.Hormon tahlillerim de hiç sorun yok 6-7 kere yaptırdım.
Tiroid için Günde 200 mg levotiron içiyorum. Ancak çok kolay kilo alıp çok çok zor veriyorum. Bunlardan başka bi tahlil tedavi uygulanamadı.Şehre özel doktıra gittim araştırılsın diye oda dediğim gibi umutsuz konuştu.
Bak kilo vermek için de (eğer istiyorsan tabi ) burda zayıflama topikleri var bana çok yardımcı oldu o topikler. 77 den 63 e kadar indim. Spor salonu imkanın yoksa (benim de yoktu) koşu bandı alabilir evde hergün 1 saat yürüyüş yapabilirsin. Ben koşu bandının da çok faydasını gördüm.

Kilonun sana kendini kötü hissettirdiği belli zaten , tedaviyi bırak kilo ver demiyorum ama ikisini birlikte götürebilirsin..

Ben kilolu değilim ama hsg çektirdim. Kamera filan değil. Aynı bildiğin röntgen gibi çekiyorlar tek fark vajinal olarak içeriye demir çözeltisi enjekte ediyorlar. Bu sayede tüplerin açık mı belli oluyor. Çünkü demirler röntgende parlıyor.
Yağların görüntüye engel olacağını pek zannetmiyorum. Eğer kilo normal röntgene engelse buna da engeldir. Herneyse bence ne yap ne et doktorunu değiş. Bu doktorla hamile kalsan bile moralini boza boza bebeğin sağlığına zarar verebilir.

Ben kilolu değilim ama hsg çektirdim. Kamera filan değil. Aynı bildiğin röntgen gibi çekiyorlar tek fark vajinal olarak içeriye demir çözeltisi enjekte ediyorlar. Bu sayede tüplerin açık mı belli oluyor. Çünkü demirler röntgende parlıyor.
Yağların görüntüye engel olacağını pek zannetmiyorum. Eğer kilo normal röntgene engelse buna da engeldir. Herneyse bence ne yap ne et doktorunu değiş. Bu doktorla hamile kalsan bile moralini boza boza bebeğin sağlığına zarar verebilir.
Banada saçma geldiği için kafam karışmıştı.. yani akciğerden film falan çekindim gayette gördüler. Teşekkür ederim..

Bak kilo vermek için de (eğer istiyorsan tabi ) burda zayıflama topikleri var bana çok yardımcı oldu o topikler. 77 den 63 e kadar indim. Spor salonu imkanın yoksa (benim de yoktu) koşu bandı alabilir evde hergün 1 saat yürüyüş yapabilirsin. Ben koşu bandının da çok faydasını gördüm.

Kilonun sana kendini kötü hissettirdiği belli zaten , tedaviyi bırak kilo ver demiyorum ama ikisini birlikte götürebilirsin..
Sürekli dikkat ediyorum zaten hamurişi ekmek yağlı bunlardan uzağım yinede böyle yapınca kilom sabit kalıyo ne azalma ne eksilme sanırım eksilmesi içinde hareket ve spor şart dediğiniz gibi koşu bandını düşünebilirim. Teşekkü ederim.

Sürekli dikkat ediyorum zaten hamurişi ekmek yağlı bunlardan uzağım yinede böyle yapınca kilom sabit kalıyo ne azalma ne eksilme sanırım eksilmesi içinde hareket ve spor şart dediğiniz gibi koşu bandını düşünebilirim. Teşekkü ederim.
Kosu bandi yerine eliptik bisiklet inanki daha fazla etki ediyor ve faydasini görürsün cok araştırdım bende eliptik aldim hem fiyat hemde zayiflama açısından daha etkili...

Koşu bandıymış, eliptik bisikletmiş hiç uğraşmayın.
Karatay beslenmesi+yürüyüş tamamdır. Yürüyüşte de öyle diliniz ağzınızdan çıkacak bir tempo değil, orta hızda.
İnanın faydasını göreceksiniz.

Koşu bandıymış, eliptik bisikletmiş hiç uğraşmayın.
Karatay beslenmesi+yürüyüş tamamdır. Yürüyüşte de öyle diliniz ağzınızdan çıkacak bir tempo değil, orta hızda.
İnanın faydasını göreceksiniz.
Karatay diyeti hic yapmadim daha dogrusu ben bir kagida bagimli kalamiyorum ya 3 kaşık şundan iki kasik bundan falan bana gore değil açıkçası

Karatay diyeti hic yapmadim daha dogrusu ben bir kagida bagimli kalamiyorum ya 3 kaşık şundan iki kasik bundan falan bana gore değil açıkçası
Öyle bir şey değil zaten. Hatta diyet bile değil, beslenme.
Aç kalmıyorsunuz, kibrit kutusu kadar yemiyorsunuz.
Sağlıklı olan yiyeceklerden doyana kadar yiyorsunuz, kahvaltıyı ise tıka basa yapıyorsunuz.
Karatay beslenmesi ile yakınım 40 kilo verdi, insülin iğnesi vuruyordu, iğneden de kurtuldu. Ben 8 kilo ya da fazla verdim.. vs.

Önce bir araştırın. Hatta forumda böyle bir sayfa var, 4000 civarında sayfa sayısında.

valla ben de kiloluyum daha 2 gün önce hsg çektirdim, hiç de yağlısın, çekemeyiz filan diyen olmadı. o doktor başından savmaya çalışmış bence biraz

Bacım troid değerlerin kaç çıkıyor tahlillerinde... Bnde troid hastasiyim ilk tahlillerim 96 falandi üstelik snn tersine fazla zayiftim 48 kiloydum gebelik istediğim için gitmiştim ve doktorum bana yumurtaliklarimin su durumda çalışmayacağını söylemişti... İlaçla düştü hatta fazla düştü 41 kiloya kadar düştüm ve ben aptal gibi tam bi duzene girmeden hemen hamile kaldım... Simdi yine yüksek ve bu bebek için çok zararliymis kara kara düşünüyorum ya bebeğim sağlıksız olursa diye... Kilo falan salla sana tavsiyem troidini kontrol altına almaya bak acele etme derim...

Öyle bir şey değil zaten. Hatta diyet bile değil, beslenme.
Aç kalmıyorsunuz, kibrit kutusu kadar yemiyorsunuz.
Sağlıklı olan yiyeceklerden doyana kadar yiyorsunuz, kahvaltıyı ise tıka basa yapıyorsunuz.
Karatay beslenmesi ile yakınım 40 kilo verdi, insülin iğnesi vuruyordu, iğneden de kurtuldu. Ben 8 kilo ya da fazla verdim.. vs.

Önce bir araştırın. Hatta forumda böyle bir sayfa var, 4000 civarında sayfa sayısında.
Tesekkur ederim arastiricam kitabini almadan da yapabilir miyiz acaba

Bacım troid değerlerin kaç çıkıyor tahlillerinde... Bnde troid hastasiyim ilk tahlillerim 96 falandi üstelik snn tersine fazla zayiftim 48 kiloydum gebelik istediğim için gitmiştim ve doktorum bana yumurtaliklarimin su durumda çalışmayacağını söylemişti... İlaçla düştü hatta fazla düştü 41 kiloya kadar düştüm ve ben aptal gibi tam bi duzene girmeden hemen hamile kaldım... Simdi yine yüksek ve bu bebek için çok zararliymis kara kara düşünüyorum ya bebeğim sağlıksız olursa diye... Kilo falan salla sana tavsiyem troidini kontrol altına almaya bak acele etme derim...
3.5 - 4 civarı çıkıyor 200 mg içtiğim halde. Daha fazlasıda doz aşımına giriyor..

Back
X