Şişmanım ve mutluyum. İnsan azcık bile utanmaz mı?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
34 beden de oldum, 44 beden de.
Vallahi billahi şuan 44 beden halimle çok daha mutluyum ben!
Ay oram çıktı buram çıktı derdi yok, çünkü zaten çıkık.:rolleyes:

Evet kızlar ben şişkoyum. Buna rağmen mutlu mutlu geziyorum ortalıkta. Ama insanın biraz utanması olur değil mi yahu?!
Şaka bir yana, bıktım gerçekten. Şişko olmaktan değil insanların benim yerime depresyona girmesinden bıktım.Beni her gören sanki amansız bir hastalığa tutulmuşum gibi vah vahh diyerek başlıyor dizlerini dövmeye. Beni zorla teselli etmeler mi dersiniz elime diyet listesi tutuşturanlar mı...
Üniversite sınavına hazırlandığım için kilo aldım ve bu kilomda sağlıksız hissettiğim için diyete ve spora başladım ama bunları keyifle yapıyorum. İnsanlar istiyor ki benim tek derdim kilo vermek olsun bunu takıntı haline getireyim. Benim moralimi bozmak için ciddi anlamda çok uğraşıyor herkes. Neymiş efendim aynaya bakıp kendimden tiksinmediğim sürece kilo veremezmişim! Popom ve göbüşümle olan seviyeli ilişkimi kıskanıyorlar herhalde :KK70:
Kendimi beğeniyorum çirkin göründüğümü söyleyebilirsiniz ama eğer bu kilo benim için sağlıklı olsaydı asla diyet yapmazdım. Ben mutluyum. Buradan beni üzmeye çalışanlara sesleniyorum! Benim kiloma acımak yerine, mutluluğunuzu kilo gibi basit kriterlere göre ölçtüğünüz için kendinize acıyın. Diyet listeme yorum yapmayı da bırakın lütfen. Benim için sağlıklı olanı yapıyorum illa zayıf olmak zorunda değilim.

Aslanım be yürüüü:halay:

Canim.bazi insanlar okadar kirici oluyorki sanki kilolu olmak cok kotu biseymis sucmus gibi hakaret vari konusuyolar onlar iyiligimizi düşünmüyor bence :KK43:

Yuzume karsi az ye dunyayi yedin pis sisko diyeni, yuzume ay cok guzelsin diyip arkamdan yemis yemis s.mamis, camiş gibi olmus diyene tercih ederim.
Bu 2. Grup zayiflama baslayinca da sarkacaksin, cirkinleseceksin, aman bosver diyen gruba donusuyor, bir kilo bile versen yeter daha fazla verme diyorlar, sonunda zayifladiginda koruyamayacaksin diye demotive ediyorlar ve hasetten catliyorlar.
Yuzune karsi kirici konusanlarsa aksine hem zayiflama surecinde hem sonrasinda tebrik ve taktir etmeyi biliyorlar.
En azindan benim yasadiklarim boyleydi. Ki binlerce üyesi olan bir zayiflama grubunun da yoneticisiydim ve ayni seyleri tum diyet arkadaslarimdan dinledim.
O yuzden sisko diyenleri sevin ;)

Yuzume karsi az ye dunyayi yedin pis sisko diyeni, yuzume ay cok guzelsin diyip arkamdan yemis yemis s.mamis, camiş gibi olmus diyene tercih ederim.
Bu 2. Grup zayiflama baslayinca da sarkacaksin, cirkinleseceksin, aman bosver diyen gruba donusuyor, bir kilo bile versen yeter daha fazla verme diyorlar, sonunda zayifladiginda koruyamayacaksin diye demotive ediyorlar ve hasetten catliyorlar.
Yuzune karsi kirici konusanlarsa aksine hem zayiflama surecinde hem sonrasinda tebrik ve taktir etmeyi biliyorlar.
En azindan benim yasadiklarim boyleydi. Ki binlerce üyesi olan bir zayiflama grubunun da yoneticisiydim ve ayni seyleri tum diyet arkadaslarimdan dinledim.
O yuzden sisko diyenleri sevin :KK66:
Benim yüzüme bosver verme diyen yok hepsi bi agizdan sanki siskooo diyor:ukala:
Ama su var tatlim su konuda sana hak veriyorum zayiflayincada taktir edicekler bende cabaliyorum haydi bakalim sagligim ve anne olabilmmek icin kilolardan kurtulcam:KK200:

:):)BOŞVEEEEER MUTLUYSAN SIFIR SIKINTI ::)TURK KADINI ETLİ BUTLU OLUR:)

1 kez cevabını versen bir daha diyemez kimse bir şey canım
Yapıştır ilk kez dediklerinde cevabını bir daha ağızlarını açamazlar

Çok iyiymiş başkalarının larıyla üzülmüyorsanız tebrikler bende isterdim öyle olmak
Belki de oyle olamadiginiz icin simdiden zayiflama planlari yapiyosunuzdur ;) Hamileyken benim tek derdim bebegimin saglikla gelismesi ve buyumesiydi, ikimizin de saglikli olmaydi. Plan yapayim zayiflayayim dogumdan sonra degildi. Ha zaten toplamda 5 kilo bile almadan tamamladim dogumdan sonra eski kiloma dondum ama 15 kilo bile alsam planim bu olmazdi ;) sevgiler..

Açıkçası kilolu birini gördüğümde, kendi kabul edebileceğim aralığın üzerindeyse, ufaktan üzüntü duyarım haline "Kendine eziyet ediyorsun be canım" diye. Tabi bu isteğe bağlı olarak alınan bir kilo ise, yoksa hastalıklar sonucu, bazı ilaçların yan etkilerinden vb. de kilo alınabiliyor elbette..

Ömrümce kilolu biri olmadım, kullanmak zorunda kaldığım ilaçlar sebebiyle maksimum o bilindik balıketi kıvamına kadar ulaşmış, sonra yine inatla zayıflamış bir insanım. Şimdi hamileliğin getirdiği kilolar var ve onlardan kurtulma planları yapmaya başladım bile.

Belki uç bir fikir ama: Belli bir cüssenin üzerinde kilolu olup da "Ben halimden memnunum" diyebilen insanları da kusura bakmayın, bencil ve çevreye zararlı bulurum. Ben otobüste, ya da uçakta bit kadar yer kaplarken, yanımdakinin etleri üzerime üzerime fırlıyor ve bana hareket edecek alan bırakmıyorsa, barışık olma arkadaşım kendinle, git zayıfla ya da 2 koltuk birden satın al, yanına oturmasın kimse.

Hele o toplu taşımadaki bol etli butlu arkadaşlarımız... İki kişilik yer kaplıyorsun, boğazın derdine milletin hakkına giriyorsun.
Özetle, imkanı olan, yapabilen zayıflasın; hem kendi için hem çevresi için. Ölümcül bir dert gibi kendisini paralamasın tamam ama ciddiye de alsın.

Kilolu hanımların özgüveni daha yüksek oluyor hatta daha mutlu oluyorlar genelde . Tabi artık millet rahat bırakmadığından huzursuz olmanız normal ama millete takılmayın. Sağlığınız için kan değerlerinizi kontrol edip gerekiyorsa diyet uygulamanızı tavsiye ederim ama zayıflamak amaç olmasın .. Herkes aynı kiloda olmak zorunda değil kesinlikle...:KK12:

Hayatım boyunca estetik kaygılı bir kadın olmadım . Ta ki belirli sebeplerden aşırı kilo alıp sonra da 40 kilo verene dek ( he evet içimden 40 kiloluk bi insan çıkacak kadar şişkoydum :süslü:)

Ne zaman kilo vermeye 38-40 bedeni görmeye başladım . O vakit sıyırdım resmen . Göbeğim var , sırtım geniş ... 36 olmalıyım ... Ulan 8-9 ay önce 100 kilo iken takmadığım ne varsa , kilo verince takar oldum. Ha bir önceki ruh halim , battı balık yan gider:ruh: modu muydu onu da bilmiyorum

Kilo öz güvenimi zedelemeye zayıflayınca başladı bende . Daha daha daha vermeliyim diye .

Şimdi iyiyim . Ne 36 bedenim ne 100 kilo . Arada bir yerlerde kendime safe house buldum takılıyorum :KK39:

İnsanlar ne zaman sustu ki mevzu kilo olunca sussun ? Ama ben en çok tepkiyi kilo verince aldım . Sanırım cidden kendini W.S mankeni olmaya adamış bir robota dönüşmüştüm ve mutsuzdum .

Şimdi yaşım 40 a geliyor . Fazla kilo sağlığımı etkilemediği sürece problem değil mutluluğuma .

Seninde litha litha kilon mutluluğuna engel olmadığı sürece , kendi formülünü bulmuşsun demektir . Devam .

Evet kızlar ben şişkoyum. Buna rağmen mutlu mutlu geziyorum ortalıkta. Ama insanın biraz utanması olur değil mi yahu?!
Şaka bir yana, bıktım gerçekten. Şişko olmaktan değil insanların benim yerime depresyona girmesinden bıktım.Beni her gören sanki amansız bir hastalığa tutulmuşum gibi vah vahh diyerek başlıyor dizlerini dövmeye. Beni zorla teselli etmeler mi dersiniz elime diyet listesi tutuşturanlar mı...
Üniversite sınavına hazırlandığım için kilo aldım ve bu kilomda sağlıksız hissettiğim için diyete ve spora başladım ama bunları keyifle yapıyorum. İnsanlar istiyor ki benim tek derdim kilo vermek olsun bunu takıntı haline getireyim. Benim moralimi bozmak için ciddi anlamda çok uğraşıyor herkes. Neymiş efendim aynaya bakıp kendimden tiksinmediğim sürece kilo veremezmişim! Popom ve göbüşümle olan seviyeli ilişkimi kıskanıyorlar herhalde :KK70:
Kendimi beğeniyorum çirkin göründüğümü söyleyebilirsiniz ama eğer bu kilo benim için sağlıklı olsaydı asla diyet yapmazdım. Ben mutluyum. Buradan beni üzmeye çalışanlara sesleniyorum! Benim kiloma acımak yerine, mutluluğunuzu kilo gibi basit kriterlere göre ölçtüğünüz için kendinize acıyın. Diyet listeme yorum yapmayı da bırakın lütfen. Benim için sağlıklı olanı yapıyorum illa zayıf olmak zorunda değilim.
Ssğlıklıysanız gayet şişman da olabilirsiniz kime ne
ne kadar şekilci ,bir de idealize edilmiş insan tipi var sanki herkes öyle olmak zorun ama değiliz
bence siz böyle mutluysanız eminim öyle de güzelsinizdir başkalarına aldırmayın..

İnsanın kendisiyle barışık olması neden kötü olsun bu kilo uğruna zayıflamak için ölenler var bence böyle mutlu olmaya devam et ama fazla kilo zarar kendine dikkat et

Kimseye şişman yada aşırı zayıf diye kulp takmadım,tek kelime etmedim,beni ilgilendirmez ama ben kilolu olduğum bir dönem (doğum sonrasi) kızım koşarken sendende aynı performansi bekliyorum diyebilen hiç tanımadığım bir kadını unutamıyorum. Zaten psikolojik anlamda dipteydim o dönem.Cevap veremedim o an,kaldım,kızımın peşinden gitmem gerekiyordu,kalabalık bir avm idi,kaybolabilirdi vs vs ama cidden sinir olmuştum. Ki o dönem insülin direnci,yavaş çalışan tiroit bezleri sebebiyle neredeyse aç gezmeme rağmen gıdım gıdım kilo veriyordum ama o kadin bunu bilmiyordu ve kendine hak gördü bana laf atmayı. İçime ılık ılık birşeyler aktı o an ve yaşattığını yaşa diyebildim içimden sadece.
Şimdi sadece 5kg fazlam var,ilaç içiyorum yarı aç yaşıyorum ve gıdım gıdım vermeye devam ediyorum.
Anlamadığım o lafı bana ettide ne oldu? Ne geçti eline? Boyun mu uzadı?Rahatladin mı?
Kimseyi ilgilendirmez. Bilemezsin o insan ne yaşadı,ne yaşıyor? Ne derdi var? Herşeyi geçtim o öyle mutluysa,gelip senin ağzına yemek tıkıştırmadiğı,sana zarar vermediği sürece,seni ilgilendirmez. Kendine bak,kendi işine bak,yarının kime ne getireceği hiç belli olmaz.
Sizde boşverin konu sahibi. Hepimiz kendimiz için yaşıyoruz. Kimseye ne zararı olur nede faydası ama millet meraklı bık bık konuşmaya,haddini bilmeden.

Valla ben şişmanken hiç mutlu olmadım, şimdi sen kilondan mı ibaretsin diyeceksiniz. Fakat dünya materyalizmin etkisiyle görüntüye tapar oldu. Artık herhangi bir nesneyi alırken bile, görüntüsü ön planda oluyor. Eh bizim de pek farkımız kalmayınca, ortaya fit beden şartı çıktı.
Ben mesela ömrümün sonuna kadar "Sen neyle tartılıyorsun?" lafını asla unutmayacağım. Hep kulaklarımda çınlar, şu an bile.
İnsanlar beni hep kilom üzerinden yaralamaya çalıştılar. Eh başardılar da... Sonra ben kilo verdim, bakışlar değişti. Bir kişi sana acayip saygı duyuyorum demişti. Sanki dünyayı kurtardım. :KK53:
Ama artık ben de geri kalmıyorum, yine beni görüntüm üzerinden yaralamaya çalışan olursa, ben de iki katıyla karşılık veriyorum. Bir kere hiç istemesem de sen de çok çirkinsin demiştim mesela. Eskiden susardım, artık susmuyorum. Şimdiki yaralamalar standardın dışında kalan bazı bölgelerim üzerinden oluyor, nadiren de olsa. :kahve:

Valla size kilolarinizla mutluluklar. Ben şahsen şişman bir insanla evliyim. Ve ne kilosuna saygım var ne de zayiflamak icin çaba harcamamasina. Şişko olacaklarsa evlenmesinler. Kimse kusura bakmasın. Siskolar eşinin göz zevkini bozuyorlar ve cinsel isteksizligine sebep oluyorlar..

Valla size kilolarinizla mutluluklar. Ben şahsen şişman bir insanla evliyim. Ve ne kilosuna saygım var ne de zayiflamak icin çaba harcamamasina. Şişko olacaklarsa evlenmesinler. Kimse kusura bakmasın. Siskolar eşinin göz zevkini bozuyorlar ve cinsel isteksizligine sebep oluyorlar..

Bence eşinize olan sevginizi ve aşkınızı bir sorgulayın. Zaten hatırladığım kadarıyla sizin problemleriniz çoktu kilo da batıyordur haliyle.

Ben tanıştığımızdan beri 15 kilo aldım boyum uzun ama balık etinden tombişe terfi ettim ama eşimde en küçük bir ima, iğrenme vs olmadı. Evet kilo eğer sağlığı tehdit ediyorsa kötü, kişi 1.55 boya 120 kilo olursa kötü, ben de obeziteyi desteklemiyorum ama "eşim kilo aldı ondan iğreniyorum " mantığından da nefret ediyorum.

Benim yüzüme bosver verme diyen yok hepsi bi agizdan sanki siskooo diyor:ukala:
Ama su var tatlim su konuda sana hak veriyorum zayiflayincada taktir edicekler bende cabaliyorum haydi bakalim sagligim ve anne olabilmmek icin kilolardan kurtulcam:KK200:

en önemlisi sağlık zaten, 90 kiloyken yüksek tansiyonum, insülin direncim ve kronik bel ağrılarım vardı, zayıflayınca ilaçlarımı bile bıraktım, kızımla parkta koşup oynuyorum, bir giysi alırken kabinde ecel terleri dökmüyorum, zıplıyorum, luna parklarda kızımla oyuncaklara binebiliyorum, bacaklarım birbirine sürtünmeden elbise giyebiliyorum, pantolonlarım erken aşınmıyor, diz kapaklarımın arkası gibi abuk sabuk yerlerim terlemiyor, toplu taşıma araçlarında yanımdakini ezmeyeyim diye kendimi cama yapıştırmak zorunda kalmıyorum, yokuş çıkarken tıkanmıyorum, bu liste sonsuza kadar uzar...
bırakın toplumun güzellik algılarını, kilo benim hayatımdan koskoca 2 yılı çaldı, özellikle uzun zamandır kilolu olanlar sırtlarında taşıdıkları o yükün hayatlarında neleri kaçırmalarına neden olduğunun farkında olmuyorlar, o yüzden zayıflamak isteyen için de istemeyen için de sağlıklı kilolar diliyorum.
tabi ortalama boydaki 60-70 kilo olup kendini şişko sanan hatunlar için değildi bu yazdıklarım, benim bir zamanlar olduğum gibi gerçek şişkolar içindi, gerçekten çok şey çalıyor insanın hayatından...

Bence eşinize olan sevginizi ve aşkınızı bir sorgulayın. Zaten hatırladığım kadarıyla sizin problemleriniz çoktu kilo da batıyordur haliyle.

Ben tanıştığımızdan beri 15 kilo aldım boyum uzun ama balık etinden tombişe terfi ettim ama eşimde en küçük bir ima, iğrenme vs olmadı. Evet kilo eğer sağlığı tehdit ediyorsa kötü, kişi 1.55 boya 120 kilo olursa kötü, ben de obeziteyi desteklemiyorum ama "eşim kilo aldı ondan iğreniyorum " mantığından da nefret ediyorum.
Eşiniz ima etmiyor olabilir. Ben de eşime asla bir imada bulunmadim bu gune dek. Ama içinde hep onun fazla kilolarindan rahatsiz oldum. O kırılmasın diye haalaa daha hic ima bile etmisligim yok..bence siz eşiniz ima etmiyor diye kendinizi salmayi bırakın.. Ayrica esimle olan baska problemlerimle hic alakasi yok . evlendigimde kilo fazlasi vardi ama aşırı degildi. Ama daha bir aylik evliykenden beri aşırı serecede almaya başladı ve ben taa o zamandan beri rahatsizim kilo almasından. Kaldı ki ben igreniyorum diye bi kelime kullanmadim.. Siz baska problemlerime baglayarak kendi kendinizi rahatlatiyorsunuz yok yok benim kocam rahatsiz olmuyordur diyerekten.

Sagligin yerindeyse ve herhangi bir hastaligi tetiklemiyorsa,ailende kronik olarak kiloya bagli hastaligi olup sen de bu risk altinda degilsen nasil mutluysan oyle yasa.Ama aile gecmisinde kalp,diyabet gibi sorunlar varsa kilon bu hastaliklara erkenden kapilma riskini arttirir.O zaman da boyle sismanken mutluyum demek cok ta mantikli olmuyor.He sana diyorum kendim uyguluyor muyum?Henuz kilo verme gucunu,motivesini kendimde bulamadigim icin arada sıkışıp kaldim.Sagligim icin zayiflamam lazim,orta yas,yasliligim icin zayiflamam lazim diyorum.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X