Şişmanlıktan bıktım asla kilo veremiyorum

bogazini tutamayan , spor yapamayan biri icin igne bir cözüm degil sevgili @gisla , verse bile geri alacak , yan etkilerini göze almasi sacma olur. yorumlari okudugum kadariyla uzun süreli bir kilo sorunu var ve durup durup konu aciyor. igneyle 5 kilo verse , biraktiginda 10 kilo alacak. kiloyla bas edebilmek icin kafayi degistirmek gerekiyor. ki igneyle bile hareket etmesi gerekli ki verim alabilsin.

benim de uzunca bir süre kilo problemlerim oldu. (hala süreci tamamlamadim , ideal kiloya yaklasik 10 kilo kaldi )gercekten karar verip harekete gecmek geriyor , oturdugun yerde mucize oldugu falan yok.
Bizzat abim kullanıyo şuan boğazını da tutmadj yiyor hala yine böyle kullanan çok o şansı ona veriyor senelerce diyet döngüsünde olan arkadaşım 85ten aşağj düşmezdi verdi koruyor koruma dozu var şimdi bilmiyorum ben şişman olsam denerdim valla o riski alırdım

zayıflama iğnelerini endokronoloji kontrolü altında kullanabilirsin. veya bu yoldan geçmiş bir insan olarak tüp mide olabilirsin. hayıflanmak bir şeyi değiştirmiyor malesef ne kadar zor olduğunu biliyorum ama öncelikle KAFANI DEĞİŞTİRMEN lazım. yoksa ne iğne ne ameliyat çözüm değil, gerekirse psikolojik destek de alabilirsin

Bizzat abim kullanıyo şuan boğazını da tutmadj yiyor hala yine böyle kullanan çok o şansı ona veriyor senelerce diyet döngüsünde olan arkadaşım 85ten aşağj düşmezdi verdi koruyor koruma dozu var şimdi bilmiyorum ben şişman olsam denerdim valla o riski alırdım
umarim koruma dozlarini bitirdikten sonra da korurlar kilolarini

96dan 63 buçuğa monjero ve ozempic olmadan düştüm (prediyabetim vardi glifor seker hapı ictim)

Karbonhidrat olarak yemeklerden sonra küçük porsiyon meyve, mercimek veya karabudgay ye. Protein miktarını takip et günde kilona gore belli bi grama ulaş. Her yemek Protein sebze azıcık Karbonhidrat olsun.

Aralarda Protein bar, Proteinli quark, fıstık badem kabak çekirdeği vs ye. Önemli olan tok tutması.

Canın tatlı çektiğinde zuber gibi markalarin ürünlerinden ye.

Yürüyüşle başla ve evde agirlik çalışmayla devam et bir sürü egzersiz videosu var.

Kilo vermek için acele etme ne kadar yavaş o kadar kalıcı oluyor.

95 kiloyum ne güzel veriyorum taktiği buldum ne güzel artık kesin zayıflarım diye.
1.5 yıldır hiç kilo veremiyorum
Akrabalarım anneannem sürekli şişmansın zayıflarsan anca öyle bakarlar Diyip duruyorlar olan bir şeyi anlatıyorlar onlar da kötü niyetli değil.
26 yaşına basacak neredeyse o kadar üzgünüm ki.
Şişmanlar ne erkekler ne kadınlar seviyor.
95 kiloyum ne güzel veriyorum taktiği buldum ne güzel artık kesin zayıflarım diye.
Akrabalarım anneannem sürekli şişmansın zayıflarsan anca öyle bakarlar Diyip duruyorlar olan bir şeyi anlatıyorlar onlar da kötü niyetli değil.
kilo vermek sanılanın aksine pahalı.yemeyerek değil yediklerinizi değiştirerek kilo verebilirsiniz rahatlıkla.yaşınız çok genç vücutta toparlar☺️ erkekler baksın diye değil kendiniz için verin 🌸💕dilerim en kısa sürede hedef kilona ulaşırsın genceciksin bu yaşlarını sakın kiloluyum diye kendini izole ederek geçirme ama bir daha geri gelmez

Kilolu bir genç kız olarak o kadar kalbim kırıldı ki
akrabalarım bir davette kız yoktu demişti benim hakkımda o kadar kiloluymuşum ki kız denmezmiş bana.
Kalbim o kadar kırıldı ki kilolu olduğum için gördüğüm zorbalıkla sayamam
toplum şişman kadınlara hele hiç acımıyor.

Tamam toplum sana acımıyor diyelim. Peki sen kendine acıyor musun? Bence asıl önemli olan nokta bu cünkü burada sürekli şişmanlık ve fazla kiloyla ilgili konular açıyorsun anladığım kadarıyla bu durum seni gerçekten rahatsız ediyor ama harekete geçmiyorsun bu sadece sözde kalıyor gibi. 95 kiloya çıkmış olman da hâlâ bu konuda bir şeyleri değiştirebileceğin gerçeğini değiştirmiyor kilo vermek zor evet ama imkânsız değil.
Bir de bence meseleyi sadece insanların ne düşündüğü üzerinden değerlendirmemelisin. Diyelim ki kimse sana gelip şişmansın şöyle görünüyorsun böyle görünüyorsun demiyor. Peki sen şu anki kilonla gerçekten mutlu ve kendinden memnun musun? Bana daha çok aslında kendi bedeninden memnun olmadığın hâlde bunu insanların sana karşı düşünceleri ve davranışları üzerinden değerlendirdiğin gibi geliyor. Sanki insanların senin hakkında ne düşündüğünü kendi içinde kendin hakkında düşündüklerinle birleştiriyorsun gibi bu rahatsızlığını da anlıyorum ve bunda haksız olduğunu söylemiyorum.
Ama sadece kilo vermeye odaklanmak yerine neden kilo aldığını da anlamaya çalışman gerekiyor gerçekten yemek yemeyi çok mu seviyorsun yoksa duygusal açlık mı yaşıyorsun? Stres üzüntü yalnızlık veya başka bir şeyi bastırmak için mi yemek yiyorsun? Öncelikle bunun altında yatan nedeni bulup çözmeye çalışmalısin

Son düzenleme:
Kilolu insanlar aslında kilo vermesi gerekirken ne yapması gerektiğini en iyi bilenler oluyor. Kendimden biliyorum. 20 kilo verdim, son 2 ayda dikkat etmediğim için 3-4 kilosunu geri aldım şimdi yeniden başlıyorum. Ben 70'li kilolardayken de ne yapmam gerektiğini, nerede yanlış yaptığımı biliyordum. Abur cubur, tatlı ve hamur işi delisiydim. Hala çok severim ki geri alınan kilolarda onlar etkili oldu. Önce irade sonra da sağlıklı beslenme ve spor. Hareket çok önemli. 45 dakika en azından her gün yürü, dengeli ve sağlıklı beslen gidecektir kilon. Bu arada ben diyetisyenle birlikte verdim. Çünkü kendimi biliyorum o kadar kiloyı tek başıma veremezdim. Ben birine hesap verecek olduğumda daha çok özen gösteriyorum. Sırf diyetisyene mahcup olmamak için kaçamak yapmıyordum mesela. Birine ben başaramadım, güçsüz ve iradesizim demeyi kendime yediremedim. Ayrıca diyetistenle birlikte porsiyon kontrolünü de sağladım. Ben kendim yapsam daha az yiyip doymaz daha çok acıkır karbonhidrata saldırırdım.
Ama ben sizi uzun süredir burada kilodan yakındığınızı görüyorum. Şunu da kabul etmek gerekiyor bence. Bazı insanlarda irade yok. İnfluencerlardan da görüyorum mide ameliyatı olup yine eski kilosuna dönen. Tek sebebi yemeyi seviyorlar ve iradeleri ile başa çıkamıyorlar. Üzülerek söylüyorum ki siz de iradesizsiniz ve mide ameliyatı da olsanız, iğne de kullansanız devamını getiremeyecek gibi bir izlenim veriyorsunuz bana. Kendinizi teşvik edici bir sebep ve bu yolda ne size itici güç sağlar nedir bunları bulun.
Sadece şunu söyleyebilirim. Zayıfladıktan sonra insanların verdiği tepkiler, sizin ayna karşısında kendinizi mutlu, güzel hissetmeniz, hiç giremediğiniz o bedendeki elbiselerin içine girdiğinizdeki duygularınız, mutlluğunuz tüm yiyeceklerden daha güzel hissettiriyor.

benim zaten kronik bir hastalığım var ve dikkatli yiyorum

bu senelerdir böyleydi:

abur cubur yemem (cips, asitli içecek, büsküvi vs bunlar eve girmez), çoğu şeyi ev yapımı tüketirim (salça, sos, turşu gibi, az miktarda da reçel, kendim yapıyorum) olabildiğince az paketli gıda alıyorum alırsam koruyucusuz filan almaya çalışıyorum

beyaz ekmek mümkün olduğunca az tüketirim, eve almam.
ama sabahları simit açma filan arada bir de dışarda yersem pide, lavaş gibi yiyorum

üst üste kırmızı et baklagil gibi (benim bağısaklarımı zorluyor) yemem, 1 gün fazla yediysem ertesi gün çorba salata türü. bol bol balık ve sebze tüketiyorum genelde de evde yapıyorum zaten. pilav mesela sadece misafir varken yapılır bu evde.

ama mesela ben tatlı-kahve insanıyım.
neredeyse her gün kahvemin yanında bi kurabiyem turtam bişeyim olurdu (3-4 gün evde yaptıysam diyelim, 2 gün de dışardan ekler, donut filan)
bir de kahvaltı insanıyım bütün gün börek açma vs aklıma gelmez ama sabah yerim. yumurtalı patatesli kahvaltılar hazırlarım. meyve de çok seviyorum aslında.

kilo verme amacım da yoktu aslında fakat geçen yaz bir mantar sorunum başladı.
mecburi şekilde şekeri kestim....

şeker de zaten çaya kahveye atmam. şekerli hiç bir içecek alıp içmem. bira vs de içmiyorum.

kestiğim işte bu:

sabah haftada 3 gün hamur işi yiyorsam o 1 güne düştü
meyve haftada 2 kiloya düştü- bu ortalama günde 1 tane orta/büyük boy elma gibi oluyor. ama mesela 1 gün üzüm gibi çok şekerli bişey yiyorsam diğer gün kızılcık, mor erik, kara dut filan yiyorum.
kahvenin yanına tatlılar yine haftada 1-2
kahvaltıda patates yemeyip avokado yedim gibi

ben ilk 3 ay bunları da hiç yemedim, şimdi dediğim bu ölçülerde devam ediyorum

mesela dışarda dondurma yemedim geçen sene ben yaz boyu, ha sonunda eve dondurma makinesi aldım :D şekersiz sorbe yapıyorum

sonuç: 60-62 kilo bandından 50-52 kilolara kadar geldim. şu an 53'üm.

bakın sadece şekeri kesmenin sonucu bu. o da zaten öyle çılgın bir şeker tüketimim yoktu.
kilo veremiyorum diyorsanız mutlaka yanlış yaptığınız birşey vardır. gün içinde abur bucur yiyorsunuzdur ekmeğe abanıyorsunuzdur, çok yükske kalorili atıştırmalık yiyorsunuzdur...ama vardır bir sorun.

benim yaş da 42 bu arada. diyeceklerim bu kadar.

Değerli Arkadaşım, Bu kadar üzülme bence seni sevmeyen dönsün bir kendine baksın her daim kendini sev en değerli olan sensin.
Muhakkak zayıflarsın, Bu yaz başında ben de benzer sorunlarla karşılaştım. İstanbul'daysan eğer Park Sima Polikliniği sana öneririm. Uzman Gülşen ve Gökçe hanımefendiler harika insanlar. Ne olursa olsun sen çok değerlisin bunu her daim hatırla. Sağlıkla kal üzme kendini ♥

bizim kaderimiz şişman olmak sürekli al ver dengesinde olacaksın şuan 62 kiloyum ama 90da oldum 58de

arkadaşlar bunun zararları çok tehlikeli bu şekilde kafanıza göre önermeyin. eğer hormonal bir sıkıntı yoksa, sağlıkla alakalı soeun yoksa tek sorun boğazdır. her gün bir saat spor yapıp toplamda 2 bin kalori alsın nasıl kilo veriyor. bahsettiğiniz ilacı herkes kullanıyor ama çevremde öneren tek doktor yok, aksine sakın diyorlar kendinize zarar veririsiniz.
hangi doktorlar diyor bunu
beş tane profa gittim hepsi kilo daha zararlı ,bu iğne mucize diyor
siz mi kafanıza göre söylemeseniz acaba

arkadaşlar bunun zararları çok tehlikeli bu şekilde kafanıza göre önermeyin. eğer hormonal bir sıkıntı yoksa, sağlıkla alakalı soeun yoksa tek sorun boğazdır. her gün bir saat spor yapıp toplamda 2 bin kalori alsın nasıl kilo veriyor. bahsettiğiniz ilacı herkes kullanıyor ama çevremde öneren tek doktor yok, aksine sakın diyorlar kendinize zarar veririsiniz.
çevrendeki doktorlar dinozor çağında herhalde

15 kilo verdim ben 5 ayda. Size biraz ipucu verebilirdim , yaptıklarımı anlatabilirdim ama sizde kilo verecek ruh ve azim göremiyorum ben.

Önce karar vermek gerekiyor. Kararda sebat etmek gerekiyor. Bunlar yoksa kısır döngüye girip debelenip durursunuz.
Tebrik ederim, nasıl verdiniz ve vücutta çatlak vs olmamasi için bir şey yaptınız mı

Canım kim ne diyorsa takılma ben de kilolu evlendim, eşim beni çok seviyor. Seven insan onu görmüyor bile. Palavra hepsi. İnşallah gerçek aşkı bulursun. Yavas yavas adım at, yavaş yavaş yememen gerekleri yeme. Şartlandırma kendine

benim zaten kronik bir hastalığım var ve dikkatli yiyorum

bu senelerdir böyleydi:

abur cubur yemem (cips, asitli içecek, büsküvi vs bunlar eve girmez), çoğu şeyi ev yapımı tüketirim (salça, sos, turşu gibi, az miktarda da reçel, kendim yapıyorum) olabildiğince az paketli gıda alıyorum alırsam koruyucusuz filan almaya çalışıyorum

beyaz ekmek mümkün olduğunca az tüketirim, eve almam.
ama sabahları simit açma filan arada bir de dışarda yersem pide, lavaş gibi yiyorum

üst üste kırmızı et baklagil gibi (benim bağısaklarımı zorluyor) yemem, 1 gün fazla yediysem ertesi gün çorba salata türü. bol bol balık ve sebze tüketiyorum genelde de evde yapıyorum zaten. pilav mesela sadece misafir varken yapılır bu evde.

ama mesela ben tatlı-kahve insanıyım.
neredeyse her gün kahvemin yanında bi kurabiyem turtam bişeyim olurdu (3-4 gün evde yaptıysam diyelim, 2 gün de dışardan ekler, donut filan)
bir de kahvaltı insanıyım bütün gün börek açma vs aklıma gelmez ama sabah yerim. yumurtalı patatesli kahvaltılar hazırlarım. meyve de çok seviyorum aslında.

kilo verme amacım da yoktu aslında fakat geçen yaz bir mantar sorunum başladı.
mecburi şekilde şekeri kestim....

şeker de zaten çaya kahveye atmam. şekerli hiç bir içecek alıp içmem. bira vs de içmiyorum.

kestiğim işte bu:

sabah haftada 3 gün hamur işi yiyorsam o 1 güne düştü
meyve haftada 2 kiloya düştü- bu ortalama günde 1 tane orta/büyük boy elma gibi oluyor. ama mesela 1 gün üzüm gibi çok şekerli bişey yiyorsam diğer gün kızılcık, mor erik, kara dut filan yiyorum.
kahvenin yanına tatlılar yine haftada 1-2
kahvaltıda patates yemeyip avokado yedim gibi

ben ilk 3 ay bunları da hiç yemedim, şimdi dediğim bu ölçülerde devam ediyorum

mesela dışarda dondurma yemedim geçen sene ben yaz boyu, ha sonunda eve dondurma makinesi aldım :D şekersiz sorbe yapıyorum

sonuç: 60-62 kilo bandından 50-52 kilolara kadar geldim. şu an 53'üm.

bakın sadece şekeri kesmenin sonucu bu. o da zaten öyle çılgın bir şeker tüketimim yoktu.
kilo veremiyorum diyorsanız mutlaka yanlış yaptığınız birşey vardır. gün içinde abur bucur yiyorsunuzdur ekmeğe abanıyorsunuzdur, çok yükske kalorili atıştırmalık yiyorsunuzdur...ama vardır bir sorun.

benim yaş da 42 bu arada. diyeceklerim bu kadar.
Yürüyüş ya da Spor var mı?
Kıştan beri aynen yazdığınız gibi besleniyorum, şekeri 25 yıl önce bıraktım, pilav makarna nadiren yaparım.ama kilom 59 dan aşağı hiç inmedi.Almiyorum da sabit gidiyor.

Bana ipucu verebilirsiniz😀

Bende istiyoreeee
Kızlar, öncelikle kilo almaya çok elverişli bir insan değildim öncesinde. Antidepresan kullandım, sürekli yattım. Ve 15 kilo aldım.

67 kilodan şu an 52 bandına düştüm.

Sıkı bir diyet yapmadım. Asılıp kendimi bıktırmadım. Aç kalmadım, asla. Buna çok dikkat ettim. Ac kalınca devam edilmiyor çünkü.

Sabahları yumurta ya da yağı çok iyi süzdürülmüş ton balığı yedim. Ikisinden de nefret ediyorum ama özellikle ton balığı hem çok güzel tok tutuyor ve hem de protein açısından zengin. Ton balığı diyetinizde bulunsun.

Bunun dışında sebze yemekten korkmayın, sadece pişirme yöntemi kızartma olmasın. Yağ konusunda dikkatli olmak gerekiyor.

Tavuk göğsü, nohutlu salata, yeşil mercimek yemeği hem tok tutar hem de proteinden zengin.

Yeşil mercimek yemeği lif içeriyor, lezzeti de fena değil ve çok güzel tok tutuyor.

Ayran her yemeğin yanında oluyordu mutlaka. Sade maden suyu içiyordum bol bol.

Haftada 3 ya da 4 gün yürüyüş yapıyordum. En az 7 _ 8 km. Bazen 15 km yürüdüğüm oluyordu ama buna gerek yok, ben sevdiğim için yürüyordum. Tamamı düz değil, bazen yokuş tırmanmaya çalışmak en güzeli. Orta tempoda, konuşacak kadar nefes alabileceksiniz ama şarkı söyleyemeyeceksiniz.

Önemli olan kararlılık ve irade. Bunlar yoksa olmuyor. Ekstrem bir şey yapmadım. Bildiğimiz şeyleri yaparak verdim ama yürüyüş yapmak kilo verirken çirkin bi görüntü olmasını engelliyor, gerçekten görüntüyü değiştiriyor.

Sormak istediğiniz şeyler olursa yine yardımcı olurum

Back
X