benim zaten kronik bir hastalığım var ve dikkatli yiyorum
bu senelerdir böyleydi:
abur cubur yemem (cips, asitli içecek, büsküvi vs bunlar eve girmez), çoğu şeyi ev yapımı tüketirim (salça, sos, turşu gibi, az miktarda da reçel, kendim yapıyorum) olabildiğince az paketli gıda alıyorum alırsam koruyucusuz filan almaya çalışıyorum
beyaz ekmek mümkün olduğunca az tüketirim, eve almam.
ama sabahları simit açma filan arada bir de dışarda yersem pide, lavaş gibi yiyorum
üst üste kırmızı et baklagil gibi (benim bağısaklarımı zorluyor) yemem, 1 gün fazla yediysem ertesi gün çorba salata türü. bol bol balık ve sebze tüketiyorum genelde de evde yapıyorum zaten. pilav mesela sadece misafir varken yapılır bu evde.
ama mesela ben tatlı-kahve insanıyım.
neredeyse her gün kahvemin yanında bi kurabiyem turtam bişeyim olurdu (3-4 gün evde yaptıysam diyelim, 2 gün de dışardan ekler, donut filan)
bir de kahvaltı insanıyım bütün gün börek açma vs aklıma gelmez ama sabah yerim. yumurtalı patatesli kahvaltılar hazırlarım. meyve de çok seviyorum aslında.
kilo verme amacım da yoktu aslında fakat geçen yaz bir mantar sorunum başladı.
mecburi şekilde şekeri kestim....
şeker de zaten çaya kahveye atmam. şekerli hiç bir içecek alıp içmem. bira vs de içmiyorum.
kestiğim işte bu:
sabah haftada 3 gün hamur işi yiyorsam o 1 güne düştü
meyve haftada 2 kiloya düştü- bu ortalama günde 1 tane orta/büyük boy elma gibi oluyor. ama mesela 1 gün üzüm gibi çok şekerli bişey yiyorsam diğer gün kızılcık, mor erik, kara dut filan yiyorum.
kahvenin yanına tatlılar yine haftada 1-2
kahvaltıda patates yemeyip avokado yedim gibi
ben ilk 3 ay bunları da hiç yemedim, şimdi dediğim bu ölçülerde devam ediyorum
mesela dışarda dondurma yemedim geçen sene ben yaz boyu, ha sonunda eve dondurma makinesi aldım

şekersiz sorbe yapıyorum
sonuç: 60-62 kilo bandından 50-52 kilolara kadar geldim. şu an 53'üm.
bakın sadece şekeri kesmenin sonucu bu. o da zaten öyle çılgın bir şeker tüketimim yoktu.
kilo veremiyorum diyorsanız mutlaka yanlış yaptığınız birşey vardır. gün içinde abur bucur yiyorsunuzdur ekmeğe abanıyorsunuzdur, çok yükske kalorili atıştırmalık yiyorsunuzdur...ama vardır bir sorun.
benim yaş da 42 bu arada. diyeceklerim bu kadar.