Kızlar, öncelikle kilo almaya çok elverişli bir insan değildim öncesinde. Antidepresan kullandım, sürekli yattım. Ve 15 kilo aldım.
67 kilodan şu an 52 bandına düştüm.
Sıkı bir diyet yapmadım. Asılıp kendimi bıktırmadım. Aç kalmadım, asla. Buna çok dikkat ettim. Ac kalınca devam edilmiyor çünkü.
Sabahları yumurta ya da yağı çok iyi süzdürülmüş ton balığı yedim. Ikisinden de nefret ediyorum ama özellikle ton balığı hem çok güzel tok tutuyor ve hem de protein açısından zengin. Ton balığı diyetinizde bulunsun.
Bunun dışında sebze yemekten korkmayın, sadece pişirme yöntemi kızartma olmasın. Yağ konusunda dikkatli olmak gerekiyor.
Tavuk göğsü, nohutlu salata, yeşil mercimek yemeği hem tok tutar hem de proteinden zengin.
Yeşil mercimek yemeği lif içeriyor, lezzeti de fena değil ve çok güzel tok tutuyor.
Ayran her yemeğin yanında oluyordu mutlaka. Sade maden suyu içiyordum bol bol.
Haftada 3 ya da 4 gün yürüyüş yapıyordum. En az 7 _ 8 km. Bazen 15 km yürüdüğüm oluyordu ama buna gerek yok, ben sevdiğim için yürüyordum. Tamamı düz değil, bazen yokuş tırmanmaya çalışmak en güzeli. Orta tempoda, konuşacak kadar nefes alabileceksiniz ama şarkı söyleyemeyeceksiniz.
Önemli olan kararlılık ve irade. Bunlar yoksa olmuyor. Ekstrem bir şey yapmadım. Bildiğimiz şeyleri yaparak verdim ama yürüyüş yapmak kilo verirken çirkin bi görüntü olmasını engelliyor, gerçekten görüntüyü değiştiriyor.
Sormak istediğiniz şeyler olursa yine yardımcı olurum