bende de olmuştu hayatımda ilk defa. işkence resmen. doktora gittim sacma sapan ilaçlar verdi. tanıdık bir eczacımız vardı eşi ürolog o yüzden biraz bilgi sahibiydi bu konuda.ve bana bu ilaçlar degilde başka bir antibiyotik vermişti bunun tek caresi bu dedi hatta, ve bol su iç dedi ama öyle 2 3 litre degil dahada fazlası . dediklerini yaptım su içmekten bıktım resmen o bi kac günde, ama antibiyotik bitmeden şikayetim bitmişti. sadece 2 günde. Allah yardım etsin gercekten zor bir hastalık tuvalete gitmemek için hiç su içmiyodum ben o acıyı cok canımı yakıyoduama bu ters tepen bir durummuş. yani benim tavsiyem cok su için bunun önemli katkısı var arkadaslar.
ne yaptınız şikayetiniz azaldı mı biraz,ben de sizin gibiyim ve çok mutsuzum...Evet bol su içmek enfeksiyonu vücuttan atmak için doğru birşey bu şekilde temizleniyor mesane..Benim durum biraz daha farklı şuan enfeksiyonum yok ama şikayetlerim geçmiyor ve çok şiddetli ağrılarım var özellikle idrar yaptıktan sonra..
Arkadaşlar acil cevap verin lütfen
Bende de iltihap Sistit var 9 aydır evliyim geçen haftalarda ilk defa ilişki denememiz oldu ve aşırı bir yanma hissettim ve ağlayarak devam edemedim doktora gittim Sistit var dedi sorum şu ilişkide yanma hissediyor musunuz
merhabalar ben de sistit hastasıyım ama interstisyel sistitmiş benimkisi,10 yıl önce ilk evlendiğimde olmuştu sistoskopi olmuştum o zaman geçmişti..şimdi bir yıldan beri yine var..sürekli yanıyorum,öğretmenim çalışmak zorundayım ama o kadar kötü durumdayım ki hiç bir yere gitmek istemiyorum..testler hep temiz..ama ben de yanma bir türlü geçmiyor..2 ay önce sistoskopi yapıldı,hiçbir sorun yok denildi, yine de geçmedi.. o kadar bıktım ki artık,gitmediğim doktor kalmadı..konyadayım en son bir prof..bi hap verdi..günde 1 kez kullan dedi 15 gün oldu neredeyse ama faydası yok..aradım bitirince kontrole gel dedi.ama ümitsizim..Ankaraya falan mı gitsem diyorum..farklı uygulamaları var mıdır acaba..hangi doktora gitsem durumu anlatsam bu hastalık geçmeyedebilir diyorlar..daha 30 yaşındayım,böyle ömür geçer mi? bitkisel duyduğum herşeyi yaptım o ara biraz azalıyor gibi oluyor sonra tekrar geliyor..bendeki idrar kesesi gibi değil de sanki idrar deliğimde bir yara varmış da o yanıyormuş gibi..herkese çok geçmiş olsun ama ben ümidimi kestim..
Benim rahatsızlığım yüzünden uzun zamandır eşimle birlikte olamiyoruz ama benimde ağrılı oluyordu..
İlişki esnasında yanma mı oluyordu zaten 9 ay korkularım yüzünden birlikte olamıyorduk şimdi de bu yanma çıktı napicam hiç bilmiyorum
merhabalar ben de sistit hastasıyım ama interstisyel sistitmiş benimkisi,10 yıl önce ilk evlendiğimde olmuştu sistoskopi olmuştum o zaman geçmişti..şimdi bir yıldan beri yine var..sürekli yanıyorum,öğretmenim çalışmak zorundayım ama o kadar kötü durumdayım ki hiç bir yere gitmek istemiyorum..testler hep temiz..ama ben de yanma bir türlü geçmiyor..2 ay önce sistoskopi yapıldı,hiçbir sorun yok denildi, yine de geçmedi.. o kadar bıktım ki artık,gitmediğim doktor kalmadı..konyadayım en son bir prof..bi hap verdi..günde 1 kez kullan dedi 15 gün oldu neredeyse ama faydası yok..aradım bitirince kontrole gel dedi.ama ümitsizim..Ankaraya falan mı gitsem diyorum..farklı uygulamaları var mıdır acaba..hangi doktora gitsem durumu anlatsam bu hastalık geçmeyedebilir diyorlar..daha 30 yaşındayım,böyle ömür geçer mi? bitkisel duyduğum herşeyi yaptım o ara biraz azalıyor gibi oluyor sonra tekrar geliyor..bendeki idrar kesesi gibi değil de sanki idrar deliğimde bir yara varmış da o yanıyormuş gibi..herkese çok geçmiş olsun ama ben ümidimi kestim..
Çok teşekkür ederim ben de ingilizce öğretmeniyim.söylediğiniz yerlere bakacağım.ben yeni bişey keşfettim ne kadar doğru bilmiyorum ama viks sürüyorum oraya her gün sabah anında kesiyor.ve gün boyu tekrarlamıyor.Size ne kadar yardımım dokunur bilmiyorum,yaptığım araştırmalar sonucu baz bilgiler var onları paylaşayım..yurt dışında bir kadın 16 yıl önce bu hastalığa yakalanmış ve çok fazla araştırma yaparak bazı tedaviler sonucu tamamen iyileşmiş ve bu konuyla ilgili kitap yazmış..Yazarın adı: Catherine Simone's, kitabın adı :"Along the Healing Path..kitap türkiyede yok ayrıca ingilizce yazılmış bunuda belirteyim..kadının uyguladığı tedavilerden biri NAET yani vücuduna alerji yapan şeyleri tespit edip onları tekrar yiyebilir hale gelmek ve bağışıklık sistemini güçlendirmek..bunu türkiyede yapan bir yer varmış oda istanbulda OZON TERAPİ MERKEZİ ENERJİ KLİNİK..facebookta büyük harflerle NAET türkiye yazarsanız çıkıyor..Kardeşim ingilizce öğretmeni kitabı yutr dışından siparişle aldık ve okudu faydalı olacak bilgiler var ama imkanlar kısıtlı olunca uygulama mümkün olmuyor.ben izmirde yaşıyorum o yüzden şuan yukarıda yazdığım kliniğe gitme imkanım yok..Kitabın dışında birde şu site .http://interstitial-cystitis-alternatives.org
bu siteyi hazırlayan bayanda kitabı alıp bazı şeyleri uygulayıp iyileşmiş ve diğer hastalara yardımcı olmak için bu siteyi açmış..sitede hasta yorumları ve kullanılabilecek ilaçlar var..Sizde bir inceleyin.Benimde ümidimi yitirip ağladığım günler çok oluyor çünkü gitmiş olduğum doktorların ortak görüşü bu hastalıkla yaşamaya devam etmek kaderim,kesin bir tedavisi yok diyorlar.Bende 37 yaşındayım daha yeni evliyim ve çoçuğum yok veeee kalan ömrümü bu hastalıkla geçirmek istemiyorum bu yüzden araştırmaya devam ederek kesin iyileşme yolunu bulmaya çalışıyorum.Umarım yardımcı olabilmişimdir..
Çok geçmiş olsun.benim de gitmediğim doktor kalmadı.şimdi de her sabah viks sürüyorum.akşama kadar gün boyu ağrım olmuyor.Merhaba,sizi o kadar iyi anlıyorumki,bende mayısta evlendim haziran ayında bu rahatsızlık başladı ama kötüleşme süreci ağustos ayında başladı ve hala devamediyor.Şuan bir tedavi uygulanmıyor çünkü araştırmalarım sonucu tıbbi tedavi yöntemleri yeterli değil ve durumu daha kötü hale getirebilir.ben yoğun bir araştırma yapıyorum ve doğrultuda ilerliyorum,yurtdışından ilaç siparişi verdik şimdi onların gelmesini bekliyorum..daha uygun bir zamanda ayrıntılı bilgi vermeye çalışırım..
Çok geçmiş olsun.benim de gitmediğim doktor kalmadı.şimdi de her sabah viks sürüyorum.akşama kadar gün boyu ağrım olmuyor.
Arkadaşlar 5 yıllık sistit hastasıyım,bağırsak florasıyla ilgili hastalığımız.Antibiyotik alırken probiyotik kullanmıyoruz bunun sonucunda mantarlar çoğalıyor.Diyete dikkat edin.Facede intersitisyel sistit hastaları isimli gruba üye olun,onlar daha bilgili bu konuda.Antibiyotik döngüsünü kırmak gerekli,biraz da psikolojiyi düzeltmek gerek.Son olarak kekiğinbir türünden iyileşen var bizim hastalıkta.Boz kekik Konya yöresinden ermenek dağ kekiği ben de bulamadım daha.Bizdeki sistit senede bir iki kez geçirilene benzemez,hiç gitmez eziyetlidir.
Ben de de sizin hastalık var ama ben çok enfeksiyon yaşadım,antibiyotik aldım.Mantardan oluyor sanırım.Kekiği denediniz mi
Merhabalar.. Okudum konunuzu ve benimde size benzer bir durumum var bekarım ve küçüklükten beri sürekli idrar yolu enfeksiyonu oluyorum. İçmediğim antibiyotik kalmadı ama idrar yaparken çok sıkıntı olmuyor yaptıktan sonra çok sıkıntı oluyor bende de çok ağrıyor ve mesane boşalmamış gibi hissediyorum. Antibiyotikler de mantar yapıyor sürekli öyle kısır bir döngüde gidip geliyorum. Aşağı tükürsem sakal yukarı tükürsem bıyık misali. Sizin bu bahsettiğiniz hastalıktan bende de olabilir sanırım bende doktora soracağım. Ayrıca nasılsınız şu an geçti mi şikayetleriniz ?Evet bol su içmek enfeksiyonu vücuttan atmak için doğru birşey bu şekilde temizleniyor mesane..Benim durum biraz daha farklı şuan enfeksiyonum yok ama şikayetlerim geçmiyor ve çok şiddetli ağrılarım var özellikle idrar yaptıktan sonra..
Merhabalar.. Okudum konunuzu ve benimde size benzer bir durumum var bekarım ve küçüklükten beri sürekli idrar yolu enfeksiyonu oluyorum. İçmediğim antibiyotik kalmadı ama idrar yaparken çok sıkıntı olmuyor yaptıktan sonra çok sıkıntı oluyor bende de çok ağrıyor ve mesane boşalmamış gibi hissediyorum. Antibiyotikler de mantar yapıyor sürekli öyle kısır bir döngüde gidip geliyorum. Aşağı tükürsem sakal yukarı tükürsem bıyık misali. Sizin bu bahsettiğiniz hastalıktan bende de olabilir sanırım bende doktora soracağım. Ayrıca nasılsınız şu an geçti mi şikayetleriniz ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?