Sistit ve Skuamöz Metaplazi :(

Merhabalar. Ben de agustosta evlendim ve eylül gibi sistitlerim basladi. Balayi sistiti diye düşündüm, ilacsiz önlem almaya çalıştım. Baktim olmuyo monurol sase kullandim. 2 gün rahatim sonra tekrar yanma ve idrar kaçırma oluyordu. Monurol saseye ek olarak Cipro kullanmaya başladım. Böyle böyle 3 ayim mahvoldu 2 gün rahat 3 gün hasta olarak. Sıcak su torbasını karnıma koydugumda rahatliyordum. Sonra eskilerin sözü geldi aklıma ayaklarıma patik giymeye başladım. Misafirliğe giderken bile patiklerimi yanima aliyordum. Şükür ki ogunden sonra sistit olmadim. Bekarken patik giymezdim ama sistit oldugumu hatirlamiyorum. Şimdi patigi ayagimdan çıkarınca yanmalarim başlıyor.

Teşekkür ederim size de geçmiş olsun. Antibiyotikleri bıraktıktan sonra hemen tekerrür ediyor mu sizde hastalık ? Ben daha önce yediklerimden kaynaklı olabileceğini de hiç düşünmemiştim açıkcası aslında takip etmek lazım. Size bir işlem yapılmış sanırım ismini hatırlamıyorum mesane içini temizlemek gibi bir şey. Bundan sonra geçmedi mi şikayetiniz ?

Ben antibiyotik kullanmıyorum şuan.. Geçip tekrar başlayan bir durum değil benimki 8 aydır devam ediyor geçmiyor yani..Maalesef işlem sonrası bir değişiklik olmadı aynen devam ediyor.

Ben antibiyotik kullanmıyorum şuan.. Geçip tekrar başlayan bir durum değil benimki 8 aydır devam ediyor geçmiyor yani..Maalesef işlem sonrası bir değişiklik olmadı aynen devam ediyor.
Genel olarak şikayetleriniz neler.. Ben korkmaya başladım bende de mi var diye, çünkü 1 ay dan fazla oldu çok ciddi enfeksiyon çıkmıştı ama 2 hafta önceki tahliller temiz çıktı.. bir iki gündür yine ağrımaya başladı enfeksiyon yoksa neden ağrısın çözemiyorum.. İdrar yaptıktan sonra ağrı oluyor bende de..

Geçmiş olsun, benim durumum farklı sizinkiyle ben şikayetlerim 8 aydır hiç geçmedi interstisyel sistit denen bir hastalık..

Sık idrar yapma,sürekli idrar varmış hissi,ağrı ve yanma ağrı sürekli olabiliyor ama idrar yaptıktan sonra şiddetleniyor..yediğim birçok şey şikayetlerimi tetikliyor bu yüzden çok sıkı bir diyet uyguluyorum sebze dışında pek birşey yemiyorum..Amacım sizi korkutmak değil ama bu hastalıkta tahliller temiz çıkıyor.Enfeksiyon olmasada şikayetler geçmiyor..

bende yanma hiç olmuyor su çok içiyorum heralde ondan günde 6 kere filan idrara çıkıyorum ama mesanemde rahatlama hissetmiyorum bende siz daha mı fazla çıkıyorsunuz.. Bu hastalığın önüne geçebilenler var facebooktak gruba baktınız mı ?

Evet sizden daha fazla hele ağrı arttıysa 1 saat içinde 3 kez gidebiliyorum daha sık olduğuda oluyor..ben üye oldum sayfaya aynı yermi bilmiyorum ama..Orda pek çare bulan yok henüz herkes birşeyler paylaşıyor faydalı olur diye ama kesin bir çözüm bulan yok..

bazı doktor isimleri vermişler tabi baya uzun sürmüş, sonda takılıp ilaç verilmiş mesaneye size böyle işlemler uygulandımı , bende sistoskopi yaptırmak istiyorum gerçekten anlatıldığı kadar zor mu

Benim bahsettiğim yer kapalı bir grup yazılanları normalde göremezsiniz..Evet bazı tedavi yöntemleri var gerek ağızdan ilaç gerekse mesaneye direk ilaç..ben başlamadım öyle bir tedaviye pek sonuç alana rastlamadım ve ne yazikki zahmetli öyle görünüyor en azından..ben narkoz altında oldum sıkıntım sonrasında oldu ama benim doku değişikliği varmış onlar yakıldı temizlen işlem yapıldı içerde bu yüzden ilk 10 gün çok sıkıntılı geçti..sizin durum nedir bilemiyorumki

Benimde küçükken vardı sürekli idrar yolu enfeksiyonu, ama hep enfeksiyon çıkıyordu yani.. Mesane duvarı kalınlaşmış demişti bir doktor, tedavi oldum ilaç kullandım geçti seneler içinde.. Açıkcası 4- 5 yıldır nadiren oluyordum o da hafif şekilde su içiyordum geçiyordu 1 1.5 ay önce çok şiddetli bir enfeksiyon geçirdim .. İlaç kullandım sonrasında tahlil yapıldı yaklaşık 2 hafta sonra temiz çıktı bakteri vardı sadece az miktarda,sonra sıkıntıklarım geçmişti ama bir iki gündür de kaşıntı ile birlikte mesanede bir ağrı bir rahatlamama hissi var, çok can sıkıcı bir durum. Özetle böyle.. Benim Bahsettiğin site o evet kapalı grup. Çok uzun soluklu bir tedavi gerektiriyor. Bu şikayetleriniz hep aynı mı zaman içinde azalıyormu. birde çalışan bir bayanmısınız ? işinizde sorun yaratır size sanırım.

Benim şikayetlerim sürekli devam ediyor, 1 aydan fazla bir süredir sıkı bir diet yapıyorum bu şekilde şikayetlerimin dozu biraz azaldı ama geçme söz konusu değil.Yediklerimide eleme yaparak buluyorum ağrılarımı arttıranları yemiyorum.Şuan bir tıbbi tedavi görmüyorum çünkü yaptıranların kesin bir sonuç aldığını görmedim.Alternatif tedavi yöntemlerini araştırıyorum çünkü vücudu bütün olarak ele alıp sorunun kökenini tedavi ediyorlar bu yüzden daha mantıklı geliyor..Ben çalışmıyorum ama çalışsaydımda devam edebileciğimi düşünmüyorum çünkü hayat kalitesini ciddi anlamda düşüren bir hastalık içtiğim birşeye bağlı üç gün yataktan çıkamadığım oldu benim.Sizin öncelikle yaşadığınız şeyin adını koymaya çalışmak eğer tanı konabilirse ona göre bir yol izlemeniz..Söyliyebileceklerim bu kadar inşallah en kısa sürede şifa oluruzzz..

Cok kötüymüs gercekten Allah şifa versin hepimize hepimizin derdi başka, teşekkür ederim cevaplariniz için...

Merhaba arkadaşlar bu durumdan malesef ben de müzdaribim ilk yaşadığımda çevrenin yanlış bilgilendirmesi( aa bir şey olmaz, evlilikte normal, su iç geçer vb) yüzünden böbreklerime bulaştı. 4 5 ay antibiotik tedavisi oldum. En son aralık ayında lanet bakteri kültürde çıktı. Ona göre antibiotik verdiler geçti. 3 aydır şikayetim yoktu. Geçenlerde bir kontrol ettireyim dedim idrar tahlili iyi çıkarken kültürde mikroplar çıktı yine Doktor biraz ciddi konuştu benimle ve tekrar tedaviye başladı. Dediğine göre antibiyotiğe başlanınca kültürde üreme olmayabiliyormuş. size tavsiyem bu hastalığı ciddiye alın şikayetleriniz geçtikten 2 3 ay sonra kontrole tekrar gidin ve kültür yaptırın. Bu mikroplar hiç belirti vermeden sizinle yaşamaya devam edebiliyorlar.

Merhabalar,Ben 2 senedir bu sıkıntıyı yaşıyorum.Şikayetlerim:Hiç geçmeyen yanma,sık idrara çıkma .Ürolojide çok zaman geçirdim.Enfeksiyonum olmuyor ama enfeksiyon belirtileri yaşıyorum hep.Bt çekildi mesaneyi tıkayan taş,kum arandı yok çıkmadı.Böbrrklerimde kist var benim nefrolojiye gittim kist içi iltihaplanmıştır dediler antibiyotik içtim fayda etmedi.jinekolojiye gittim mantar dediler tedavi oldum fayda etmedi.Hamile kalmadan bu dertten kurtulmaya çalıştım ama başaramadım şimdi 5 haftalık hamileyim işim daha zor olacak daha sık idrara çıkıcam falan.İnternette sürekli araştırıyorum ne olabilir acaba diye yalnız bana hiç sisteskopi yapmadılar büyük bir atlama yapmışlar bunu şimdi farkettim.En son jinekoloğun yorumuna göre bende iki büyük miyom var onlar mesaneye baskı yapıyor olabilir sen de yanma hissi duyuyor olabilirsin dedi.Miyomlar alındıktan sonra ancak bunun cevabını öğrenebileceğim inşallah da sebebi miyomdur.

Merhaba, öncelikle geçmiş olsun. Maalesef bu hastalik böyle bişey ne yaparsınız yapın şikayetler geçmiyor, bana sistoskopi yapıldı sonuç kesin değil ama olabilir deniyor en son gittiğim doktor tomografi istedi ve eski tetkiklerle birlikte degerlendirdiginde olmayabilir dedi ne yazik ki kesin tanı almak uzun sürüyor.bizde bebek düşünüyoruz ama bu durumdan dolayı cesaret edemiyorum, benim agrimda var ve beslenmem cok etkilendi birçok şeyi yiyemiyorum. ne diyeyim allah hepimize sağlık versin. bebeğini sağlıklı bir şekilde kucağına almanı dilerim. .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…