Sitede Kayınvalide Yokmu Hiç

Ben hem görümceyim hem gelin, bizde bir gelin var kendisi abimin hanımı olur 7 sene aynı evde yaşadık 8 senedir ayrılar, nişanlıyken babam usül adet neyse hepsini yaptı düğündede yaptı abim elini cebine atmadı evlendikten sonrada abim aynı evde yaşadığı halde elini cebine bir kere atmadı abur cubur alıp karısıyla oda da yedi içti bu arada benim abimde normal değil sadece gelinmizde sorun yok abimin deliliğini kullandı bizim gelin kıskandı abimi ki zaten abilik yapmadı bize gelinimiz kendi kardeşlerinin doğum gününe hediye aldırırdı onları yemeğe çıkarttırırdı,evde iş bölümü vardı biri ev süpürür biri başka iş gelinimizde bulaşık yıkardı yemekleri zaten annem yapardı buna rağmen bulaşıkları hep ben yıkıyorum diye ağlar abimizi üstümüze salardı abimde yıkar dökerdi her bayramda her düğün dernekte abim kavga çıkarırdı yemek sofrasına yumruğunu vurup bu sofrada kıllık çıkarıcam var mı ötesi derdi biz her bayram sabahı kan kusardık, gelinle kavga ederlerdi biz ayırırdık sonra bize küserlerdi, abim kendi kendi beyaz eşya almıştı babamın haberi yok taksitini ödeyememişti babam ödemişti üstelik babamın geline taktığı bilezikleri yemişti 9 tane eve beş kuruşu girmediğini yamıştım, gelin gidip mutfak eşyaları alırdı bu arada hala aynı evdeyiz ayrılmak istemiyorlar birde:) sonra benim babam onlar yüzünden şeker hastası oldu ve evlerini ayırdı bizimkiler çok bozuldu gelin bunalıma girdi bizi ayırdınız diye aldığı eşyaları unuttu nerde kullanmak için almıştı acaba:) ayrıldıktan sonrada dertleri bitmedi her kavgada çağırdılar defalarca boşanmaya kalktılar mutfak eksiklerini çocukların okul masrafını yakacaklarını babam karşıladığı halde abiminüç kere kredi borcunu ödedi babam halada varmış enson beş sene önce bir kavga oldu abim zaten her kavgada anne babasının bile üstüne yürür bunda da gelin hanımım kışkırtması sonucu oldu ama bu sefer benim parmağım vardı çünkü korkumuzdan bir şey diyemiyorduk abim öldürür diye bunda da yeğenimin sünnetinde babam düğünyapmayın demişti paraları yoktu kabak yine başına patlıycaktı çünkü yinede yaptılar bu hanım yine bir terbiyesizlik yaptı bende açtım ağzımı ne açış düğünümüzü rezil ettiler dedi sen 10 senedir kan kusturuyorsun birazda sen ağla dedim ertesi gün abim gelip kapı kırdı bıçak çekti kavgadan abimin haberi yoktu söylemiş hemen ağza alınmayacak küfürler etti babam hep gelinimiz bir şey yapınca kızım siz susun derdi bu son olayda artık kapıma gelmesinler dedi adam yıkıldı mahalleye rezil etmişti çünkü şimdi kardeşler olarak abim ve o kadınla konuşmuyoruz sadece annem babam konuşmaya başladı babam hala maddi yardım yapıyor onlara.....

Bende gelinim istesem bende eşimi düşman ederim ailesine benimde kırgınlıklarım oldu maddi yönden ama Allah razı olsun kayınvaldemden kayınpederimden görümcelerimden ki onlar benim ablam kardeşim çok severim onlarda beni saygılıdırlar bana ne yapacaklarını şaşırırlar gidince kayınvaldem bana iş yaptırmaz kızım sen otur yoruluyorsun çocukla diye bende ona derim anne asıl sen yoruluyoesun bu kadar nüfusla diye görümcem büyük olan ablasıyım görümce değil der küçük yengecim diye dolaşır peşimde...

Son düzenleme:
Back