• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sitede özgürlük yok !

Ama nedense direkt size yapılan ikazlardan da dur törpüleyeyim sonucu çıkarmıyorsunuz, yineliyorum ısrarla sözde Allah'ın kitabı, sözde Allah'ın sözü laflarınızı tekrarınız bunu gösteriyor.
Ama valla bak bu yorumunuzda yine dönmüşsünüz genel bir çark durumu var.
Mesela bir topikte din için hassas olmak lazım demişsiniz, burda saygıya ne gerek var canım'a dönmüşsünüz.

Çocuğa şiddetle islamdaki şiddet arasındaki farkı anlamadım, çocuğa şiddetteki ölçüt nedir mesela bir tokat mı? Duvardan duvara vurmak mı? Sonuçta hepsi şiddet, ben tokatta sakınca görmem, siz duvara vura vura dövmeyi şiddet görmezsiniz.

Çark durumu yok. Algıda seçicilik seninkisi, algılamak istedigin bu çünkü. Ben bir ateist olarak ''Allah'ın kitabı'' dersem biraz saçma olmuş olur. Çünkü öyle bir şeyin varlıgına inanmıyorum. Arada bi öyle yazdım ama çogunlukla her şeye ragmen ''Allah'ın kitabı...vs'' şeklinde yazdım ki tartışma o cümleye takılı kalmasın diye. Ama aslında ateiste göre durum budur...

İnançlara ve hassasiyetlere karşı çok sert olmamalı görüşündeyim halen ve ben sert de degilim. İstedigim kelimeleri kullanamıyorum çogu zaman çünkü hassasiyetler var diye... Eger istedigim kelimelerle yazıyor olsaydım her kelimeme takılırdı insanlar. Ama ben buu istemyiorum çünkü o zaman ne yazdıgının bi önemi kalmıyor, bikaç kelimeye takılı kalıyor gözler. İnançlara hassas olmak lazım ama... ama'sı var... her kelimesi her kavramı aşırı kutsal aşırı hassas olan bir ideolojiyi eleştiriyorsan zor iş bu. Bahsettigim reform islamda henüz olmadıgı için bu keşmekeş zaten. Gık desem hassasiyete dokunuyor. Muhammed desem bile ''niye hazreti muhammed demiyorsun'' diyenler çıkıyor, ''arkadaşın mı o senin, edebini takın..'' vs. lafları... Bu mudur hassasiyet? Aynı hassasiyet sadece ''Allah'' deyince yok ama? Hassasiyet ne kadar da mantıksızlaştı birden dimi? Ona hiç hazreti falan denmyior halbuki? Denmeyince de kimse kızmıyor? Hassasiyetlerin oynaması lazım kısacası, sorunu başka yerde aramalı biraz da...

Çocuga şiddet disiplin için, aklı henüz dogruyu yanlışı tam kavrayamayan birinin gerekitignde iyiligi içindir.
İslamdaki şiddet ise disiplinden ziyade somut olmayan inançlar üzerinden baskı kurmak adınadır. Bir şeyin iyiligi için degildir, bir ideolojinin egilimi ve yaşaması yönündedir. Çocuk disiplini gibi gerektiginde çocugun iyiligine hizmet etme amacı yoktur. Amaçlar farklıdır en basitinden. Ben humanist yaklaşırım çocuga dayak konusunda, din ise teolojik. Aradaki fark çooook büyük.

Duvara vurmakla hafif tokat arasındaki farkı insanların çok büyük çogunlugu sakin kafayla düşündügünde zaten anlayacaktır.

Gerçekten Allah korkusu olan iyi insandır çünkü emredilen her zaman iyidir bu niye size bu kadar kötü geliyor ki desin ne olur bunda ne var ?
he ateist olup içi merhamet dolu olan iyi insanlar yok mudur
vardır tabiki hatta en gerçek onlardır bence hiçbirşeyden korkusu olmadan çıkarsızca İYİ olanlar
ama ne yazık ki herkes aynı değil ne Allaha inanan ne de allahın varlığına inanmayan.

Bir insan dogustan ya iyidir, ya da kotu... Dinsizlerin veya Allaha inanmayanlarin kotu olduguna nerden kanaat getirdiniz? Dinler hangi zamanlarda ortaya cikmistir bir dusunun isterseniz... Ne zaman kavimler bozulmustur, fitne fesat kol gezmeye baslamistir, dinler hep o zamanlarda cikmis, bir tane hak din yoktur ki hersey gulluk gulistanlikken, insanlar birbiriyle iyilikle gecinirken ciksin... Musevilik de, Hristiyanlik da, Islam da insanlar yoldan ciktiginda o yoldan cikan insanlari duzeltmek icin cikmis, cennetler vadedilmis, cehennemle kotunun cezalandirilacagi bildirilmemis midir? Hz. Isa butun Musevilerin gunahlari affolsun diye kurban olmamis midir? Iyi insan zaten iyi, ne etki var dinde onun icin ki Allah korkusu olan insan iyi insandir diyorsun? Allah korkusu ile kotu insanlar dizginlenmeye calisilmis dunya kurulali beri hep.. Iyi insanlar da kervan katilmis tabi, tamam da dinlerin amaci iyi insanlari iyilige sevketmek degildi ki, onlar zaten iyi...:rolleyes: Iyi insanda Allah korkusu olmaz, neden korksun ki, Allah ocu mu? Iman sevgiden kaynakli ise imandir, korku neye care? Hadi bakalim cevremize, dinibutunlugu ile unlu muslumanlara bakalim, hangisi Allahtan daha cok korkuyor? Kirk yilin basi musluman bir basbakanimiz oldu dediginiz Tayyip Erdogan mi yoksa? Su anda bu ulkede en musluman o, Allahin vasiflarini tasidigina inanan mi ararsin, dokunmanin ibadet olduguna inanan mi... Ben dinsizim, o dindar, paralari hangimiz sifirliyor?????:KK57::KK57::KK57::KK57:

je ne pas intéressé votre nee...vous faites l'impolitesse
Je ne supporte pas votre pleurer

Çark durumu yok. Algıda seçicilik seninkisi, algılamak istedigin bu çünkü. Ben bir ateist olarak ''Allah'ın kitabı'' dersem biraz saçma olmuş olur. Çünkü öyle bir şeyin varlıgına inanmıyorum. Arada bi öyle yazdım ama çogunlukla her şeye ragmen ''Allah'ın kitabı...vs'' şeklinde yazdım ki tartışma o cümleye takılı kalmasın diye. Ama aslında ateiste göre durum budur...

İnançlara ve hassasiyetlere karşı çok sert olmamalı görüşündeyim halen ve ben sert de degilim. İstedigim kelimeleri kullanamıyorum çogu zaman çünkü hassasiyetler var diye... Eger istedigim kelimelerle yazıyor olsaydım her kelimeme takılırdı insanlar. Ama ben buu istemyiorum çünkü o zaman ne yazdıgının bi önemi kalmıyor, bikaç kelimeye takılı kalıyor gözler. İnançlara hassas olmak lazım ama... ama'sı var... her kelimesi her kavramı aşırı kutsal aşırı hassas olan bir ideolojiyi eleştiriyorsan zor iş bu. Bahsettigim reform islamda henüz olmadıgı için bu keşmekeş zaten. Gık desem hassasiyete dokunuyor. Muhammed desem bile ''niye hazreti muhammed demiyorsun'' diyenler çıkıyor, ''arkadaşın mı o senin, edebini takın..'' vs. lafları... Bu mudur hassasiyet? Aynı hassasiyet sadece ''Allah'' deyince yok ama? Hassasiyet ne kadar da mantıksızlaştı birden dimi? Ona hiç hazreti falan denmyior halbuki? Denmeyince de kimse kızmıyor? Hassasiyetlerin oynaması lazım kısacası, sorunu başka yerde aramalı biraz da...

Çocuga şiddet disiplin için, aklı henüz dogruyu yanlışı tam kavrayamayan birinin gerekitignde iyiligi içindir.
İslamdaki şiddet ise disiplinden ziyade somut olmayan inançlar üzerinden baskı kurmak adınadır. Bir şeyin iyiligi için degildir, bir ideolojinin egilimi ve yaşaması yönündedir. Çocuk disiplini gibi gerektiginde çocugun iyiligine hizmet etme amacı yoktur. Amaçlar farklıdır en basitinden. Ben humanist yaklaşırım çocuga dayak konusunda, din ise teolojik. Aradaki fark çooook büyük.

Duvara vurmakla hafif tokat arasındaki farkı insanların çok büyük çogunlugu sakin kafayla düşündügünde zaten anlayacaktır.

Mervecik sen bu yazilari bir yerden mi alintiliyorsun vallahi butun yazilarin bu kadar uzun..

je ne pas intéressé votre nee...vous faites l'impolitesse
Je ne supporte pas votre pleurer
Valla sen de kusura bakma, yalan birsey demiyorum, hani zamaninda soruyordun ya resmi kaynaklardan incelenip ispatlandi mi diye, ispatlanmis.. O zaman ben de diyebilirim yani, bizde yalan yok..

Allah askina kazen beyn yazdiklarini birisi bana tercuume etsin anlamiyorum.
Bize ingilizceyle kufur ediyor olmasin :))anlamiyoruz die.

Valla sen de kusura bakma, yalan birsey demiyorum, hani zamaninda soruyordun ya resmi kaynaklardan incelenip ispatlandi mi diye, ispatlanmis.. O zaman ben de diyebilirim yani, bizde yalan yok..

yok teyze sana demedim ki : )

zeki kadınları çok severimde

1- beden zeki olanları
2- salakları

bir türlü sevemedim ....

Bu arada salaklığı gerçek anlamda salaklık olarak algılamayın lütfen !

Böyle yazıp yazıp çizen yazıklarında ve çizdiklerinde boş olanlara

Bu arada salaklığı gerçek anlamda salaklık olarak algılamayın lütfen !

Böyle yazıp yazıp çizen yazıklarında ve çizdiklerinde boş olanlara

Kazen bey ,
Yazip cizmek polemige girip. Ban yemekten iyidir.

Back
X