şive sorunu:[

Son düzenleme:
aksaray benim memlekete de yakın
az çok tahmin edebiliyorum şiveni
adamın biri karpuza garpuz demiş oradan biri düzeltmiş garpuz değil karpuz adamda yahu ne bileym ben gavunla garıştırdım demiş
ben güzel konuşurum aslında ama gel gör ki k ler bende de sanki g gibi oluyor telefonda konuşurken sesim bana dönünce farkettim direk k ler g olmuyor ama bildiğin g ye çalıyor halbu ki düzgünde gonuşurum ama işte :90:

Benum arkadasum da agzina kalem koyup sesli kitap okurdi:)) sivemiseviyorum♡
İse yariyomu bilmiyorum da deneyebirsin

Son düzenleme:
ben de trakyadayim.insan yasadigi yerde dogal karsiliyor konusmasini.Ben de taa ki universiteye baslayinca farkettim sive farkimi.duzeltemedim o ayri memnunum ben :)

Bende kurt kiziyim ama kimse demez sen dogu tarafindansin diye cunki akilli telefonlar cikti cikali dil egzersizleri indirip deniyorum diksyon dersleri felan ama telefondan oncede duzgun konusmaya dikkat eden biriydim bu halledebilecek birsey yapabilirsin:) duzgun ve etkili konusma tekniklerine bakin biraz:)

Ben Trakyalıyım, çocukken çok şiveli konuşurdum, kitap okumayı çok seviyorum onun faydası oldu diye düşünüyorum. Diksiyon kursuna gidebilirsiniz ya da bol bol kitap okumanızı tavsiye ederim.

Aynen, ben de Trakya'lıyım. Ve hala bazen kaçıyor ''be, bea, abe'' tarzı ağız alışkanlıkları
Yok anacım o kadar diksiyon kursuna gittim yine de yapamıyorum

Oda teknolojinin verdigi nimet iste klavye olunca boyle oluyor malesef. Ama canim isterse duzgun bi sekilde de yazarim canim isterse siveli isterse duzgun konusurum ne yaparsin iste

Oda teknolojinin verdigi nimet istavye olunca boyle oluyor malesef. Ama canim isterse duzgun bi sekilde de yazarim canim isterse siveli isterse duzgun konusurum ne yaparsin iste

:)) tabii ki canınız ne isterse onu yaparsınız.. Ama forumda öyle yazınca pek anlayışlı olmuyor bir de yarı hemsehrimsiniz o yüzden uyarmak istedim.. :)

Nevşehir şivesini çook iyi bilirim yakın sanırım ondan gel görki bende umutsuz bir vakayım gayet düzgün akıcı bir konuşmam vardır ki çok kitap okurum çok konuşurum vs neyse ailemle bir araya gelince ben insanlıkdan çıkıyorum resmen ama hiç düzeltiyim diye uğraşmadım eşimle tanışınca halime şükrettim adam orijinal laz ve hiiç umursamıyor kendini asla kasmıyor ilk başlarda çok sordum okadar seminerlere katılıyorsun okadar toplantı yapıyorsun neden konuşman hiç düzelmedi diye istemiyorumki dedi sonra bende saldım kendimi biraz karadeniz biraz iç Anadolu karma karışık oldum

evet .universitedeyken oda arkadaslarim cok guzel konusurlardi ornek alirdim.aslinda benim konusmam iyi de diksiyonum kotu

ben aslen aksarayliyim .nevsehirde yasiyorum. dogma buyume aksaray.kendim sive kullanmiyorum ama mikrofonik bir konusmsm yok.istanbul turkcesi konusmaya cslisiyorum harfler bazen kayiyor nd bileyim benle konusan direk bilir konusmamin bozuklugunu

diksiyon kursuna gitmeyi deneyin bide

yanlislarimi tek tek tespit etmek dogru olur evet tesekkurler.e lerim benimde sorunlu

nörüm he gıı :) canim ben aksarayliyim.ama yakiniz hemsehri sayiliriz.ornegin sasirdigim zaman ayyy demek istiyorum ama aboooo diye kaciveriyo agzimdan:[ :[

evet yabanci toplumda kendimi parcalasamda olmuyor.

:)canim ya k leri k konusuyorum onda sorun yokta bazi harfleri ezerek kabaca soyluyorum.yani diksiyon sorunu bendeki

Bende gayseri dogma buyume gardasss duzeltirsin canim ya sadece biraz dikkat et noruyon aboww yimegi yidikk :)

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

megi yidikk :) he gıı agzini yidigim:))) canim benimkisi baska bisey..ses tinim tonum ve harflerim yamuk. degilse bildigin istanbul turkcesi konusuyorum..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…