harika bir yontemm[/QUOTE
Bn antepliym ve buranin sivesi malumama calisiyrm ve elmden qldqi kdr sive kullanmamaya calisyrm eqr krsnzdki insan ne kdr qzl knsyosa szde onun qbi konusuyosnz ztn
Kusura bakmayın ama ben de yazınızdan bir şey anlamadım :) konuşmak kadar yazmakta önemlidir bence :)
Konu sahibi arkadaşım, diğer arkadaşların dediği gibi okuyabildigin kadar kitap okumanı tavsiye ederim.. Bende Konyalıyım , düşün sivelerimiz aynı hemen hemen ama kucuklugumden beri çok kitap okurum. Arada akrabalarımın yanında kaysa da hemen toparlarım :))
Aynı sorun bendede var tiz bi ses tonum var kaba bi konuşmam. Bu yaşıma geldim hala düzeltemedim böyle geldim böyle gidecem. Nevşehir aksanıyla konuşuyorum;şivem ses tonum ne yapsam duzelmiyor.offf guzel bir turkce konusmak istiyorum ne yapsam estetik bir ton yakalayamiyorum..of yaaa.
Ben Trakyalıyım, çocukken çok şiveli konuşurdum, kitap okumayı çok seviyorum onun faydası oldu diye düşünüyorum. Diksiyon kursuna gidebilirsiniz ya da bol bol kitap okumanızı tavsiye ederim.
Oda teknolojinin verdigi nimet istavye olunca boyle oluyor malesef. Ama canim isterse duzgun bi sekilde de yazarim canim isterse siveli isterse duzgun konusurum ne yaparsin iste
yok canim.bu konuda kompleksliyim çevrem duyar:[Diksiyon ve konuşma eğitimi kurslarına katılmak istemez misiniz? TRT spikerleri gibi konuşmayı öğretiyorlar, dümdüz.
evet .universitedeyken oda arkadaslarim cok guzel konusurlardi ornek alirdim.aslinda benim konusmam iyi de diksiyonum kotuDüzgün türkçe konuşan insanlarla bol bol sohbet edin. Ben tekstilciyim yan tarafımda ki odada makinacılar var. sağolsunlar şiveleri çok bozuk konuştukları dil türkçe olmaktan çıkmış o derece şiveli konuşuyolar düşün. Sayelerinde hızlı hızlı konulurken arada bazı cümeleri şiveli söylüyomuşum.(nişanlım söyledi) benim tükçen bozulduysa seninkide düzelir bence.
ben aslen aksarayliyim .nevsehirde yasiyorum. dogma buyume aksaray.kendim sive kullanmiyorum ama mikrofonik bir konusmsm yok.istanbul turkcesi konusmaya cslisiyorum harfler bazen kayiyor nd bileyim benle konusan direk bilir konusmamin bozuklugunu
nerde hosunuza gıtmeyen ses cıkarıyorsanız onu tesbıt edın once, sonra hepsının uzerınde calısma teknıklerı var, ben bırını arastırmıstım sadece, e harfını kapalı degıl acık soyluyordum. düzelttim, olmayacak bır sey degıl, diksiyon kurslarıda güzel konusmada cok etkılı,arastırın derım.
ama benım sevmedıgım bır yonum var bırıyle uzun süre konustugumda hemen onun konusma tarzını kapıyorum veya bır yere gıttıgmde oragın agzı dilime yapısıyor resmen, sonra sıl bastan bır daha:))
kitap okumam pek .ama okumaya calisacam tskKusura bakmayın ama ben de yazınızdan bir şey anlamadım :) konuşmak kadar yazmakta önemlidir bence :)
Konu sahibi arkadaşım, diğer arkadaşların dediği gibi okuyabildigin kadar kitap okumanı tavsiye ederim.. Bende Konyalıyım , düşün sivelerimiz aynı hemen hemen ama kucuklugumden beri çok kitap okurum. Arada akrabalarımın yanında kaysa da hemen toparlarım :))
nörüm he gıı :) canim ben aksarayliyim.ama yakiniz hemsehri sayiliriz.ornegin sasirdigim zaman ayyy demek istiyorum ama aboooo diye kaciveriyo agzimdan:[ :[her fırsatta kitap okuyabilirsiniz. ama içinizden değilde biraz sesli bir şeklide. evdeyken şarkılara eşlik edebilirsiniz. hata bununla ilgili diksiyon kurslarına bile gidebilirsiniz.
bende Nevşehirliyim.baba tarafından. bayılırım bizim oraların konuşmasına.
nörüyon? :)
carı carı yap :)
kler g olur. gız gibi :)
evet yabanci toplumda kendimi parcalasamda olmuyor.ben de trabzonluyum aslında başlarda ünüversite ye kadar gayet güzel türkçe konuşabilirdim istediğim zaman üniversitey e gittim orda sürekli bana sen nasıl karadenizlisin neden şiveli konuşmuyorsun hocalar olsun arkadaşlar olsun sürekli konuşmam için ısrar ettiler tabi onlara uydum sonra giresunlu erkek arkadaşımla evlendim şimdi üstüne bide giresun şivesi eklendi bazan ne dediğime ben bile şaşırıyorum ...üzme kendini cnm düzeleceğiz inşallah... ha bu arada yabancı bi topluma girsem hani düzgün konuşmaya calışayım diyorum artık olmuyo :44:
:)canim ya k leri k konusuyorum onda sorun yokta bazi harfleri ezerek kabaca soyluyorum.yani diksiyon sorunu bendekiaksaray benim memlekete de yakın
az çok tahmin edebiliyorum şiveni
adamın biri karpuza garpuz demiş oradan biri düzeltmiş garpuz değil karpuz adamda yahu ne bileym ben gavunla garıştırdım demiş
ben güzel konuşurum aslında ama gel gör ki k ler bende de sanki g gibi oluyor telefonda konuşurken sesim bana dönünce farkettim direk k ler g olmuyor ama bildiğin g ye çalıyor halbu ki düzgünde gonuşurum ama işte :90:
Bende gayseri dogma buyume gardasss duzeltirsin canim ya sadece biraz dikkat et noruyon aboww yimegi yidikk :)
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?