• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

şive sorunu:[

harika bir yontemm[/QUOTE
Bn antepliym ve buranin sivesi malum :-) ama calisiyrm ve elmden qldqi kdr sive kullanmamaya calisyrm eqr krsnzdki insan ne kdr qzl knsyosa szde onun qbi konusuyosnz ztn :-)

Kusura bakmayın ama ben de yazınızdan bir şey anlamadım :) konuşmak kadar yazmakta önemlidir bence :)

Konu sahibi arkadaşım, diğer arkadaşların dediği gibi okuyabildigin kadar kitap okumanı tavsiye ederim.. Bende Konyalıyım , düşün sivelerimiz aynı hemen hemen ama kucuklugumden beri çok kitap okurum. Arada akrabalarımın yanında kaysa da hemen toparlarım :))

Son düzenleme:
:1: aksaray benim memlekete de yakın :1:
az çok tahmin edebiliyorum şiveni :3:
adamın biri karpuza garpuz demiş oradan biri düzeltmiş garpuz değil karpuz adamda yahu ne bileym ben gavunla garıştırdım demiş :1:
ben güzel konuşurum aslında ama gel gör ki k ler bende de sanki g gibi oluyor telefonda konuşurken sesim bana dönünce farkettim direk k ler g olmuyor ama bildiğin g ye çalıyor halbu ki düzgünde gonuşurum ama işte :90:

Benum arkadasum da agzina kalem koyup sesli kitap okurdi:)) sivemiseviyorum♡
İse yariyomu bilmiyorum da deneyebirsin

Son düzenleme:
ben de trakyadayim.insan yasadigi yerde dogal karsiliyor konusmasini.Ben de taa ki universiteye baslayinca farkettim sive farkimi.duzeltemedim o ayri memnunum ben :)

Bende kurt kiziyim ama kimse demez sen dogu tarafindansin diye cunki akilli telefonlar cikti cikali dil egzersizleri indirip deniyorum diksyon dersleri felan ama telefondan oncede duzgun konusmaya dikkat eden biriydim bu halledebilecek birsey yapabilirsin:) duzgun ve etkili konusma tekniklerine bakin biraz:)

Ben Trakyalıyım, çocukken çok şiveli konuşurdum, kitap okumayı çok seviyorum onun faydası oldu diye düşünüyorum. Diksiyon kursuna gidebilirsiniz ya da bol bol kitap okumanızı tavsiye ederim. :34:

Aynen, ben de Trakya'lıyım. Ve hala bazen kaçıyor ''be, bea, abe'' tarzı ağız alışkanlıkları:1:
Yok anacım o kadar diksiyon kursuna gittim yine de yapamıyorum:27:

Oda teknolojinin verdigi nimet iste klavye olunca boyle oluyor malesef. Ama canim isterse duzgun bi sekilde de yazarim canim isterse siveli isterse duzgun konusurum ne yaparsin iste :-):-)

Oda teknolojinin verdigi nimet istavye olunca boyle oluyor malesef. Ama canim isterse duzgun bi sekilde de yazarim canim isterse siveli isterse duzgun konusurum ne yaparsin iste :-):-)

:)) tabii ki canınız ne isterse onu yaparsınız.. Ama forumda öyle yazınca pek anlayışlı olmuyor bir de yarı hemsehrimsiniz o yüzden uyarmak istedim.. :)

Nevşehir şivesini çook iyi bilirim :27:yakın sanırım ondan gel görki bende umutsuz bir vakayım gayet düzgün akıcı bir konuşmam vardır ki çok kitap okurum çok konuşurum vs neyse ailemle bir araya gelince ben insanlıkdan çıkıyorum resmen ama hiç düzeltiyim diye uğraşmadım eşimle tanışınca halime şükrettim :27:adam orijinal laz ve hiiç umursamıyor kendini asla kasmıyor ilk başlarda çok sordum okadar seminerlere katılıyorsun okadar toplantı yapıyorsun neden konuşman hiç düzelmedi diye istemiyorumki dedi :53:sonra bende saldım kendimi biraz karadeniz biraz iç Anadolu karma karışık oldum

Düzgün türkçe konuşan insanlarla bol bol sohbet edin. Ben tekstilciyim yan tarafımda ki odada makinacılar var. sağolsunlar şiveleri çok bozuk konuştukları dil türkçe olmaktan çıkmış o derece şiveli konuşuyolar düşün. Sayelerinde hızlı hızlı konulurken arada bazı cümeleri şiveli söylüyomuşum.(nişanlım söyledi) benim tükçen bozulduysa seninkide düzelir bence.
evet .universitedeyken oda arkadaslarim cok guzel konusurlardi ornek alirdim.aslinda benim konusmam iyi de diksiyonum kotu

ben aslen aksarayliyim .nevsehirde yasiyorum. dogma buyume aksaray.kendim sive kullanmiyorum ama mikrofonik bir konusmsm yok.istanbul turkcesi konusmaya cslisiyorum harfler bazen kayiyor nd bileyim benle konusan direk bilir konusmamin bozuklugunu

diksiyon kursuna gitmeyi deneyin bide:42:

nerde hosunuza gıtmeyen ses cıkarıyorsanız onu tesbıt edın once, sonra hepsının uzerınde calısma teknıklerı var, ben bırını arastırmıstım sadece, e harfını kapalı degıl acık soyluyordum. düzelttim, olmayacak bır sey degıl, diksiyon kurslarıda güzel konusmada cok etkılı,arastırın derım.
ama benım sevmedıgım bır yonum var bırıyle uzun süre konustugumda hemen onun konusma tarzını kapıyorum veya bır yere gıttıgmde oragın agzı dilime yapısıyor resmen, sonra sıl bastan bır daha:))

yanlislarimi tek tek tespit etmek dogru olur evet tesekkurler.e lerim benimde sorunlu

Kusura bakmayın ama ben de yazınızdan bir şey anlamadım :) konuşmak kadar yazmakta önemlidir bence :)

Konu sahibi arkadaşım, diğer arkadaşların dediği gibi okuyabildigin kadar kitap okumanı tavsiye ederim.. Bende Konyalıyım , düşün sivelerimiz aynı hemen hemen ama kucuklugumden beri çok kitap okurum. Arada akrabalarımın yanında kaysa da hemen toparlarım :))
kitap okumam pek .ama okumaya calisacam tsk

her fırsatta kitap okuyabilirsiniz. ama içinizden değilde biraz sesli bir şeklide. evdeyken şarkılara eşlik edebilirsiniz. hata bununla ilgili diksiyon kurslarına bile gidebilirsiniz.

bende Nevşehirliyim. :34: baba tarafından. bayılırım bizim oraların konuşmasına.

nörüyon? :)
carı carı yap :)
kler g olur. gız gibi :) :16:
nörüm he gıı :) canim ben aksarayliyim.ama yakiniz hemsehri sayiliriz.ornegin sasirdigim zaman ayyy demek istiyorum ama aboooo diye kaciveriyo agzimdan:[ :[

ben de trabzonluyum aslında başlarda ünüversite ye kadar gayet güzel türkçe konuşabilirdim istediğim zaman üniversitey e gittim orda sürekli bana sen nasıl karadenizlisin neden şiveli konuşmuyorsun hocalar olsun arkadaşlar olsun sürekli konuşmam için ısrar ettiler tabi onlara uydum sonra giresunlu erkek arkadaşımla evlendim şimdi üstüne bide giresun şivesi eklendi bazan ne dediğime ben bile şaşırıyorum ...üzme kendini cnm düzeleceğiz inşallah... ha bu arada yabancı bi topluma girsem hani düzgün konuşmaya calışayım diyorum artık olmuyo :44:
evet yabanci toplumda kendimi parcalasamda olmuyor.

:1: aksaray benim memlekete de yakın :1:
az çok tahmin edebiliyorum şiveni :3:
adamın biri karpuza garpuz demiş oradan biri düzeltmiş garpuz değil karpuz adamda yahu ne bileym ben gavunla garıştırdım demiş :1:
ben güzel konuşurum aslında ama gel gör ki k ler bende de sanki g gibi oluyor telefonda konuşurken sesim bana dönünce farkettim direk k ler g olmuyor ama bildiğin g ye çalıyor halbu ki düzgünde gonuşurum ama işte :90:
:)canim ya k leri k konusuyorum onda sorun yokta bazi harfleri ezerek kabaca soyluyorum.yani diksiyon sorunu bendeki

Bende gayseri dogma buyume gardasss duzeltirsin canim ya sadece biraz dikkat et noruyon aboww yimegi yidikk :)

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

megi yidikk :) he gıı agzini yidigim:))) canim benimkisi baska bisey..ses tinim tonum ve harflerim yamuk. degilse bildigin istanbul turkcesi konusuyorum..

Back
X