Sivilceli Ciltler Sivilce düşmanı ÇİLEK..!

Sivilceli Ciltler ve Çözümleri

Sonsuzzzz

Guru
Kayıtlı Üye
8 Aralık 2011
3.934
333
373
cilek_yagi_kullananlar.jpg

Rabbimizin yarattığı her nimette bir ipucu arayanlardanım. Çilekte de sivilce benzerliği yaptım kaç gündür, fakat öyle araya zaman girdi vs. araştırmayı unuttum:KK31: Marketimiz var , babam bugün manav bölümüne çilek getirdi. Artık mevsimi de. :KK34: Müşteri tarttırdı 2 tanecik fazla geldi, onu da ben aldım kasa başında yiyeyim diye:KK9: Tam yerken aklıma " ACABA SİVİLCEYE FAYDALI MI ?" sorusu geldi. hem yedim hem araştırdım:KK39:

Neden hep kimyasal yöntemler ve maskelerle sivilceden kurtulmak istiyorsunuz ki , Şunu unutmayın ki siz kendinizi içten onarmadıkça o tekrar dışınıza vuracaktır:KK34:

Gelelim çileğe :KK16:

Sivilcelere karşı çilek yiyin; Çilek bol miktarda A, B ve C vitaminleri ile kalsiyum, demir ve fosfor gibi mineral maddeler içerir. Kansere karşı da önemli bir koruyucu olduğu bilimsel çevrelerce belirtilmektedir. Uzmanlara göre çilek; kansere karşı koruyucu ve ilerlemesini önleyici özellikler taşıyor. Bağışıklığı güçlendiren ve besin değeri yüksek olan çilek; çocuk felci, ağız ve deri yaralarını oluşturan bazı virüsler için öldürücü etkiye de sahip. :KK53:

Sivilce ve aknelere iyi gelir. İdrar söktürücü, romatizma ve gut hastalığı ağrılarını azaltıcı etkisi var. Sinirleri kuvvetlendirip, bağırsak kurtlarını döker ve ateş düşürür.

Tüm bunları öğrendikten sonra ve TAMDA MEVSİMİNDEYKEN sivilcelere karşı çilek yiyoruuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuz:KK52:

Vücudu içten tamir ederken, isterseniz Çilekli bir maske yaparakta dıştan tamire destek verebiliriz:21:

ÇİLEKLİ MASKE :

Malzemeler :

- 3 adet çilek
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- 2 adet büyük aspirin ( Barındırdığı salisilik asit sayesinde sivilceler üzerinde oldukça etkili :KK53: )
- 2 damla limon

Yapılışı :

- Aspirin ve yoğurdu karıştırın. Aspirin yoğurdun suyunu çekerek eriyecektir. Aspirin eriyene kadar biraz daha karıştırın. Sonra içerisine 3 çileği ezerek koyup karıştırın. En son olarak 2 damla limon damalatıp karıştırın ( Kuru cilde sahip kişiler limon eklemesin ) . Maske hazııııııııır :KK16:

Kullanılışı :

- Temizlenmiş cildinize maskeyi sürün.
- Kurumasını bekleyin.
- Ilık su ile maskeyi temizleyin.
- En son soğuk su ile cildinizi durulayıp gözenekleri sıkılaştırmış olun :KK23:

İşte bu kadaaaaaaaaaaaar :KK54:

NOT : ALINTIDIR..

Son düzenleme:
Bilgiler için sağol canım anneme söyliyimde çilek alsın :9:

akrepcik aslında çok doğru bi mantık sivilce çilek benzerliği buna benzer bi yazı okumuştum paylaşayım Meyveler ve Organlar hatta başka bi yazıda domateside kalbin odacıklarına benzetiyolardı

kız yok bizim marketimiz var :1: kasa başındayım şu an, çilek kasası da karşımda :9:

ayyy hep marketimiz olsun istemişimdir bi sürü yiyecek:56:

çilek konusunu kardeşim tavsiye etmişti bana,
geçen yıl çilek mevsiminde 1 ay düzenli olarak her akşam 1 çileği -çilek büyükse yarım çileği yüzüne sürmüş ve yarım saat bekletip yıkamış
çok iyi geldi demişti, ben de deniycem çilekler çıkmaya başladı artık:12:
bi de domates ve un maskesini sorucam sana canım, cildi beyazlatıyo diyorlar doğru mu acaba?

Son düzenleyen: Moderatör:
Burnumuzun üzeri de siyah noktalardan dolayı çilek gibi görünüyor. :9: Acaba onlara da iyi gelir mi ki. Bol bol tüketmeye çalışacağım. Çok teşekkür ederim bilgiler için. (:

Diyette olduğumu unuttum bol bol yiyemem ne yazık ki. :( Meyve öğünümü çilekten yana kullanırım ben de. (:

ayyy hep marketimiz olsun istemişimdir bi sürü yiyecek:56:

çilek konusunu kardeşim tavsiye etmişti bana,
geçen yıl çilek mevsiminde 1 ay düzenli olarak her akşam 1 çileği -çilek büyükse yarım çileği yüzüne sürmüş ve yarım saat bekletip yıkamış
çok iyi geldi demişti, ben de deniycem çilekler çıkmaya başladı artık:12:
bi de domates ve un maskesini sorucam sana canım, cildi beyazlatıyo diyorlar doğru mu acaba?

domates-un maskesi benim vazgeçilmezlerim arasında. Maske defterimde tarifi mevcut. Ben denedim, bu konuyu da açmayı düşünüyordum ki sen bahsettin. Bende cildim üzerimde tatlı bir yumuşaklık yapıyor domates maskesi:19: karbonat maskesi kadar cildi açmasada hafif bi açıcılık gördüğümü net olarak söyleyebilirim. Şöyle bişey de tavsiye edeyim, alerjiniz olmadığı sürece yüzünüze sürülebilecek her meyve ve sebzeyi sürün. İçerikleri dolayısıyla her ürünün cildinize faydası olacaktır. mesela patatesi soydun diyelim, veya salatalığı, veya muzun kabuğu vs. ne varsa 10-15 dk. yüzünüzde bekletin. Faydalı içerikleri cildiniz emsin. Her sabah yüzünüzü maden suyu ile yıkayın mesela, o mineralli suyu cildiniz emsin. farkı göreceksiniz ve bana boool bol dua edeceksiniz yani İNŞALLAH EDERSİNİZ :19:

bu arada hep istermişmiş marketinin olmasını, bizim oldu da ne oldu. Sen o müşterilerle bi ilgilende senin psikolojini göreyim:9:

Burnumuzun üzeri de siyah noktalardan dolayı çilek gibi görünüyor. :9: Acaba onlara da iyi gelir mi ki. Bol bol tüketmeye çalışacağım. Çok teşekkür ederim bilgiler için. (:

Bol bol değilde kararında tüket. allerji falan yapmasın sonra :34:siyah noktadan çok sivilceye benziyor yüzeyi, siyah noktalar içinde bir tarifim var. açtığım konu başlıklarından bulabilirsin :54:

Bol bol değilde kararında tüket. allerji falan yapmasın sonra :34:siyah noktadan çok sivilceye benziyor yüzeyi, siyah noktalar içinde bir tarifim var. açtığım konu başlıklarından bulabilirsin :54:

Çileği severim ama zaten istesem de bol bol tüketemem dediğim gibi diyetteyim. :9: Doğru ya böyle iltihaplı sivilce gibi benekleri. Hemen bakıyorum siyah nokta topiğine. (:

Back
X