Ben de yıllardır sivilcelerden şikayetçiyim...
Rouccaten, çeşitli antibiyotikler, doğum kontrol hapı vs. kullandım... özellikle rouccaten iyi geldi 2 yıl çıkmadı ama kullanması oldukça zor bir ilaç yan etkileri var kesinlikle doktor kontrolünde kullanılmalı... 4-5 yıl doktor tedavisi devam etti... dünya para döktüm.. dünya kremler... faydası olmadı mı elbette oldu, ama en güzel doğal yoldan çözümler...
kimyasal peeling... çok önermiyorum... çünkü ankaranın en ünlü cilt doktorlarından biri olan doktorum (daha doğrusu yardımcısı doktor) yanlış uyguladığı için yüzüm yandı!... ve yaklaşık 2 yıl süren peelingin son seansıydı... Allaha bin şükür ucuz kurtuldum... yanağımda ufak bir izi kaldı... mahkeme vs. bile açmayı düşündüm... yani çok riskli bir iş... kesinlikle uzman tarafından yapılması gerekiyor (gerçi benim ki de uzman tarafındanyapılmıştı:)
artık doktora gitmiyorum çünkü sonuç alamıyorum aynı kremler bir ton pahalı kremler (yaklaşık 15 gün kullandıktan sonra etkisi azalıyor)
ben artık kendimi tedavi ediyorum... stres, beslenme, uyku direk etkili... özellikle stres benim için tam bir sivilce kaynağı... iyi bir uyku şart... beslenme de öyle... bunlara dikkat edince cildim daha iyi oluyor...
bir de elma suyu sürüyorum çok iyi geliyor... akşamları da bazen izlere teramisin sürüyorum iyi geliyor gibi... elmayı ezip suyunu bir şişeye koyuyorum ve her akşam yatmadan yüzüme pamukla bol bol sürüyorum (sonuçta kimyasal peeling de meyve asitleri ile yapılan bir peeling) asiti iyi geliyor sanıyorum...
tabi herkesin cilt yapısı farklı, bana iyi gelen size iyi gelmeyebilir, iyi gelmeyen memnun kalmadığım bir ürün size iyi gelebilir...
ama bence en önemli etken ruh hali ....