Siyah nokta

Mutluluk61

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
20 Mayıs 2017
355
110
33
Hayırlı günler arkadaşlar benim bi sıkıntım var burnum da ve çenemde çok fazla siyah nokta var

Sorum eğer güzellik merkezlerinde yapılan cilt bakımına gidersem siyah noktalar geçer mi ?

Yaptırdıktan sonra sürekli yaptırmam gerekir mi ?
Giden arkadaşlar lütfen cevap verin

Güzellik merkezi deneyimim yok ama bir arkadaşım gidiyordu.
Siyah noktalar gözeneklerde olan birikimler, ne yazık ki temizlendikten sonra oluşmaya devam ediyor. Belli bir rutinde temizlenmesi gerekiyor.
Siyah nokta bantları, maskeleri işe yaramıyor mu?

Güzellik merkezinde yüzünüze buhar tuttuktan sonra eldivenle tek tek temizlerler. Ama devamlı gitmeniz gerekir. Bunun dışında evde de maske, peeling vs bakım uygulamalısınız.

Evet geçer gözeneklerin içini komple temizliyorlar. Siyah noktalarının yoğun olduğunu bu nedenle gelmek istediğini belirt ki öyle hemen temizledik bıraktık yapmasınlar. Bazı merkezlerin fiyatlandırması farklı oluyor 2 durumda.
Ve evet tekrar oluşurlar. Düzenli cilt temizliği yapmalısınız.
Ek: sürekli güzellik merkezine gitmelisiniz gibi bir durum yok ama düzenli temizlenmeli cilt.

Açıkcası siyah nokta olduğu belli ama kötü durmuyor sıkıp zor çıkarıyorum yani uçları siyah gibi durmuyor ama ben kafaya taktım

Evde ne gibi bakım yapabilirim

Açıkcası siyah nokta olduğu belli ama kötü durmuyor sıkıp zor çıkarıyorum yani uçları siyah gibi durmuyor ama ben kafaya taktım
Sıkmamalısınız. Bantları deneyin. Eşimin burnundaki siyah noktalar kocaman, onu bile mis gibi tertemiz yapıyor. Bir deneyin, çıkmayacak kadar inatçılarsa düşünürsünüz güzellik merkezini bence. Bantlar dışında bir de siyah maske denen bir şey var. Onu da araştırın, yine eşim kullandı çok memnun kalmıştı. Bende siyah nokta pek olmadığından eşimin deneyimlerini anlatıyorum. =)

Bant dediğiniz eczanelerde satılıyor siyah bişey sürüyorsun kuruyor sonra çekiyorsun onu mu diyorsunuz acaba

Benim cildimi kuaförler bile sorar ben size neler yaptığımı anlatayım:

- 3 ayda bir giderim güzellik merkezine cilt bakımına (bazen arayı uzattığım olur, aslında stres atmak için gidiyorum)
- Yüzünüzde makyajla uyumayın, eve gelince ilk iş önce bir makyaj temizleme jeli ile temizleyin sonra yıkayın. (loreal paris mucizevi süt ile temizliyorum.)
-Yastık yüzünüzü 3 güne bir temizleyin, değiştirin. Çok bakteri vs oluyor. Normal havlu ile yüzünüzü silmeyin.
-Her akşam yatmadan her sabah kalkınca yüzünüzü yıkadıktan sonra %100 içilebilir gül suyu ile cildinizi silin pamuk yardımı ile. (Cildimin güzelliğini buna borcluyum)
- Mümkünse haftada bir peeling, 2 haftada bir maske yapın. Herhangi bir nemlendirici ile nemlendirin. Bol su için.
-Nadir olarak ise hindistan cevizi yağı ya da bebek yağı ile cildimi rahatlatırım. Bebek pudrası ve gül suyu karısımı maskesi uygularım.
-Havuç sabunu kullanın.

Evde ne gibi bakım yapabilirim
Cilt tipine göre sabah ve akşam yüzünüzü temizlemelisiniz. Tonik ve nemlendirici uygulamalısınız. Haftada 1 2 kere cildinizin neye ihtiyacı varsa maske yapmalısınız. Ayrıca siyah noktalar için maske ya da bantlardan kullanmalısınız. Ama bunları siyah noktaları temizlettikten sonra yapın. Evdeki imkanlarla öyle kolay geçmiyorlar.

Ben internetteki bloggerlarda görüp denedim ve uzun bir süredir temizliği kendim yapıyorum.
Aktardan aldığım sığır jelatinini (çok az miktarda) su ile karıştırıp yüzüme maske olarak sürüyorum. Ancak berbat bir kokusu var ve yapışıp kaldığı yerde fena kalıyor...
kuruyunca tek yönde çıkarıyorum.
Siyah nokta ve bahsettiğiniz zor çıkanların hepsi tertemiz oldu son dönemde pek mutluyum...

Elbette makyajsız uyuma, düzgün temizleme ile bu maske uzun dönemde desteklenmeli ki cilt sağlıklı kalabilsin. Gül suyu müthiş iyi geliyor

Çok sağolun genel olarak makyaj yapmam ama yüzüme hiç bakamıyorum krem bile süremiyorum

Çok sağolun

Çok sağolun teşekkürler

Bant dediğiniz eczanelerde satılıyor siyah bişey sürüyorsun kuruyor sonra çekiyorsun onu mu diyorsunuz acaba
Hayır o dediğiniz siyah maske. O da işe yarıyor. Bant dediklerim, hazır ağda bantları gibi ama daha küçükleri. Kutu içerisinde satılıyor. Kozmetik dükkanlarında, marketlerde bulabilirsiniz. Temizleyici bant, burun bandı, arındırıcı bant diye isimleri de var. Uygulaması çok kolay.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…