Siyahi erkek arkadasimi babama aciklayamiyorum.

Ceren_cebil

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
24 Kasım 2014
102
53
53
38
Merhaba Kizlar,
Ben 8 yildir yurtdisinda yasiyorum ailem Tr'de yasiyor. Yasim neredeyse 27 ama hala part time universite ogrencisiyim ve 7 yillik da bir iliskim var. Erkek arkadasim yabanci ve siyahi. Ama oyle Afrikalilar gibi cok koyu degil daha acik renkli. Neticede siyahi oldugu gercegini degistirmiyor. Babama artik acilam lazim ama yapamiyorum. Sunu belirteyim babam din meselesini kesinlikle sorun yapan biri degildir. Bir ingilizle,fransizla ya da italyanla ciksam birsey demezdi ama siyahileri sevmiyor. Bunu bile bile neden bu cocukla ciktin diyeceksiniz. Inanin 100000 erkege degismem oyleki temiz biri. Universite mezunu, inanilmaz caliskan, ekmegini tastan cikarir, cok sorumluluk sahibi, gece hayati sifir, hayatinda hic sigara icmemis, nefret ediyor, cocuklari miknatis gibi kendine cekiyor, aile kurmak istiyor. Cocuklugundan beri bircok musluman arkadaslari olmus diye de kulturumuzu de taniyor, saygi duyuyor, turkce ogrenmeye calisiyor. Bana olan saygisini kelimelerle ifade edemem. 7 yildir tek bir kotu kelime cikmadi agzindan, en sinirli aninda bile. Degil benimle, erkek arkadaslari ileyken bile kufur etmez hayatta. Ailesi ile de coktandir tanistim ve de gordugum kadariyla beni kabullenmis gozukuyorlar. En azindan cok nazikler bana karsi. Benim de kardesim ve annem biliyolar durumu ve saygi duyuyolar. Ama hani deriz ya babamin iyi bir anini yakalayip aciklicam diye, babamin hic oyle bir ani yok. Hep stresli, hep sinirli. En son 4 yil once erkek arkadasim olup olmadigini sordu o zamanlar emin olmadigim icin yok demistim. O gun bugundur sormuyor. Annem babama sozunu gecirecek bir kadin degil o da durumu aciklayamaz. Babam benim kendisiyle ciddi bir sekilde konusmami ister. Ama iste siyahi diye soyleyemiyorum. Kiyamet kopacak. Elalem ne der meselesi olacak. Babama da karsi cikamam onu cok seviyorum. Ne yardan vazgecebiliyorum ne de serden sasirdim kaldim. Sizce ne yapmaliyim?

Din ayrılığını sorun etmeyecek babanızın, sevgilinizin siyahi olmasını da uzun süre sorun edeceğini sanmıyorum. Belki başlarda tepki gösterebilir, olmaz diyebilir ama bize anlattığınız gibi anlatırsanız herhalde eninde sonunda rıza gösterir. Önemli olan kızının mutluluğuysa, kızını mutlu eden adamın deri rengi önemli olmamalı.

aynen bize yazdığınız gibi anlatın babanıza da.
dini sorun etmiyorsa ten rengine de alışacaktır, başta belki mırın kırın eder ama.
iyi yönlerini anlatınca ikna olur gibi.

birebir anlatamıyorsanız da mektup ya da mail yazın :)

Siyahi deme sende esmer de gorunce tonajini es gecmisim dersin :-) bence olgun bir kiza benziyosun bu isin altindan kalkarsin..

Aslinda babasi west indian. Yani zamaninda amerikain oralara yeni hindistan demislerde bir suru hintliler gocmus ya. Iste babasi da koyu tenli ama %100 zenci degil annesi afro-amerikan. Cok da hani kapkara degil Rihanna gibi ten rengi var. Yavrum babamin gozune girecek, bizimkilerle anlayasabilecek diye turkce ogrenmeye calisiyor. :)

ne kadar ırkçı bir milletiz ben de zenci ve melezleri çok beğeniyorum dediğimde etrafımdakiler bön bön bakıyor sanki insan değil!
baban zamanla alışır ve kabullenir boşuna bu kadar uzun süre saklamışsın

Kimseye %100 guvenmem evlenince erkek de bayan da cok degisiyor, birisini evlenince taniyosunuz. Burada ne dertler okuyorum inanin. Bizim kendi erkegimiz esine nasil kotu davraniyor degil evli, daha cikarken bile neler yapiyorlarmis kizlara. Ben erkek arkadasimi 7 yildir taniyorum, 100den fazla arkadasi, tanidigi, is arkadasi, kuzeni ile tanistim. Herkes de cok sansli oldugumu, cok iyi kalpli bir erkek oldugunu soylediler. Insallah beni yaniltmaz.

T
Aslinda babasi west indian. Yani zamaninda amerikain oralara yeni hindistan demislerde bir suru hintliler gocmus ya. Iste babasi da koyu tenli ama %100 zenci degil annesi afro-amerikan. Cok da hani kapkara degil Rihanna gibi ten rengi var. Yavrum babamin gozune girecek, bizimkilerle anlayasabilecek diye turkce ogrenmeye calisiyor. :)
Tanismaya giderken arapkizi denilen kremden surdun biraz beyazlar az dakorkudan ;) cok dert etme sevgilin siyahiden ziyade cikolata ben ayri bakiyorum ama baban dini dert etmiyorsa bence bunuda kabullenir

Merhaba Kizlar,
Ben 8 yildir yurtdisinda yasiyorum ailem Tr'de yasiyor. Yasim neredeyse 27 ama hala part time universite ogrencisiyim ve 7 yillik da bir iliskim var. Erkek arkadasim yabanci ve siyahi. Ama oyle Afrikalilar gibi cok koyu degil daha acik renkli. Neticede siyahi oldugu gercegini degistirmiyor. Babama artik acilam lazim ama yapamiyorum. Sunu belirteyim babam din meselesini kesinlikle sorun yapan biri degildir. Bir ingilizle,fransizla ya da italyanla ciksam birsey demezdi ama siyahileri sevmiyor. Bunu bile bile neden bu cocukla ciktin diyeceksiniz. Inanin 100000 erkege degismem oyleki temiz biri. Universite mezunu, inanilmaz caliskan, ekmegini tastan cikarir, cok sorumluluk sahibi, gece hayati sifir, hayatinda hic sigara icmemis, nefret ediyor, cocuklari miknatis gibi kendine cekiyor, aile kurmak istiyor. Cocuklugundan beri bircok musluman arkadaslari olmus diye de kulturumuzu de taniyor, saygi duyuyor, turkce ogrenmeye calisiyor. Bana olan saygisini kelimelerle ifade edemem. 7 yildir tek bir kotu kelime cikmadi agzindan, en sinirli aninda bile. Degil benimle, erkek arkadaslari ileyken bile kufur etmez hayatta. Ailesi ile de coktandir tanistim ve de gordugum kadariyla beni kabullenmis gozukuyorlar. En azindan cok nazikler bana karsi. Benim de kardesim ve annem biliyolar durumu ve saygi duyuyolar. Ama hani deriz ya babamin iyi bir anini yakalayip aciklicam diye, babamin hic oyle bir ani yok. Hep stresli, hep sinirli. En son 4 yil once erkek arkadasim olup olmadigini sordu o zamanlar emin olmadigim icin yok demistim. O gun bugundur sormuyor. Annem babama sozunu gecirecek bir kadin degil o da durumu aciklayamaz. Babam benim kendisiyle ciddi bir sekilde konusmami ister. Ama iste siyahi diye soyleyemiyorum. Kiyamet kopacak. Elalem ne der meselesi olacak. Babama da karsi cikamam onu cok seviyorum. Ne yardan vazgecebiliyorum ne de serden sasirdim kaldim. Sizce ne yapmaliyim?

Bu durumda eşimi ve kızımı gözümün önüne getirdimde,olacakları ben bile tahmin edemem :KK53:
Adam önce yutkunur sonra saydırır herhalde..

T

Tanismaya giderken arapkizi denilen kremden surdun biraz beyazlar az dakorkudan :KK66: cok dert etme sevgilin siyahiden ziyade cikolata ben ayri bakiyorum ama baban dini dert etmiyorsa bence bunuda kabullenir

Insallah. Babamin kendi kuzeni pakistanli bir adamla evlendi. Adam baya bir esmer tenli beyaz uzun elbise gibi birseyle dolasiyor falan.. Babam baya bir laf soylemisti etrafta. Bu ne boyle, bu nasil tip. Ala ala bunu mu almis diye. Kendi ikna olsa bile zamaninda elalemin evlendigi adamlara laf soyledi simde de onlar ( bize laf soyledi kendi kizi zenci aldi) derler diye bile kabul etmez sanki diye dusunuyorum. :(

:KK17::KK14::KK61:
Insallah. Babamin kendi kuzeni pakistanli bir adamla evlendi. Adam baya bir esmer tenli beyaz uzun elbise gibi birseyle dolasiyor falan.. Babam baya bir laf soylemisti etrafta. Bu ne boyle, bu nasil tip. Ala ala bunu mu almis diye. Kendi ikna olsa bile zamaninda elalemin evlendigi adamlara laf soyledi simde de onlar ( bize laf soyledi kendi kizi zenci aldi) derler diye bile kabul etmez sanki diye dusunuyorum. :KK43:

Dini, ırkı takmiyoda rengi mi takiyo babaniz, cok ilginc o_O

Buarada allah bozmasin, cok seviyorum boyle mix iliskileri :D

anlattığın gibiyse babanı hiç duyma bile sevgiline sıkı sıkı sarıl çekinme de böye bi sebepten istemiyosa kendi bilir

Ucunda ölüm yok 27 yaşındasın kendi ayaklarının üstünde duruyorsun ve babanda din konusunu fazla takmıyor diyorsun. Açıkla nasıl biri OLDUĞUNU zamanla tanısın babanda belki korktuğun kadar tepki vermez.

Dini, ırkı takmiyoda rengi mi takiyo babaniz, cok ilginc o_O

Buarada allah bozmasin, cok seviyorum boyle mix iliskileri :D

Babam dunyada her milleti sev, cok saygi duy der, din, dil, irk, renk farketmeksizin. Birgun bir konu acildi, sakasina zenci ile evlensem ne olur dedim, kufur etti olmaz vs dedi. E sen degil miydin herksi kosulsuz sev diyen dedim, ama biliyorsunuz iste, sorun siyah olmasindan cok zencilerin tum dunyada kotu taniniyor olmasi. Sanki butun suclular onlarmis gibi.Her ulkeden, her irktan iyi ya da kotuler vardir diye hatirlattim. Bunu ona da soyledim bu seferde kultur sorunu, yok iste cocuklariniz turkce bilmez, kulturumuzu bilmez vs diye soylenmeye basladi. O da ne bahane bulacagini bilmiyor.

Ucunda ölüm yok 27 yaşındasın kendi ayaklarının üstünde duruyorsun ve babanda din konusunu fazla takmıyor diyorsun. Açıkla nasıl biri OLDUĞUNU zamanla tanısın babanda belki korktuğun kadar tepki vermez.

Haklisiniz.. O yuzden once universite bitsin sonra acilayim dedim. Babam okulum bitmeden, kendi ayaklarimin ustunde durmadan bir turkle bile evlendirmez beni. Babam buyuk ihtimalle karsi cikacak ama ona da sirtimi donmek istemiyorum. Babamla aramizla cok kuvvetli bir bag var onu kirarsam, sirtimi ona donersem hicbir gun vicdanim rahat etmeyecek. Babami dinleyip, cocugu biraksam hayatimin erkeginden vazgecegim. Bircok bayanin karakter olarak hayal ettigi bir erkekten bahsediyorum. :(

Back
X