Siyaset yüzünden bitiyor..

siyaset yüzünden sevdiği insandan ayrılan var mı.. bana daha iyi bir eş, aileme ondan daha hayırlı bir evlat bulamam.. ama kabul edemiyorum bir türlü görüşünü, tahammülüm yok.. bağrıma taş basmaya hazırım..

Benim de esimle siyasi gorusum farkli ama siyaset, ideolojik fikirler, dunya gorusleri bence biri dogru digeri yanlis; bir kisi hakli, digeri haksiz degil. Atiyorum ben A partisine oy veriyorum esim B partisine oy veriyor. O vatan haini degil ya da ben degilim. Kisiler olaya bu gozle bakamiyorlar malesef. Karsisindakini "gerici,yobaz, koyun, laik, cahil, hain, putcu" gibi sifatlarla itham ediyorlar. Ben hicbirini dogru bulmuyorum. Karsimdakini kendi gorusume inandirmak, veya karsimdakinin gorusune inanmak bana sacma geliyor. Cunku ac bak gazeteler, haberler, olaylar kafanda analiz yapip bir gorusu benimseyebilirsin. Iki taraf da boyle olursa sikinti olmuyor. Bizim boyleydi. Ilk yilimizda esimle farkli sehirlerde oy veriyorduk. Once o kullaniyordu sonra beni goturuyordu oy kullanmaya hem de aile ziyaretimizi yapiyorduk ;)
Ama bir taraf digerinin gorusunu kucuk gorup onu asagilamaya baslayinca insanin gururu inciniyor. Esim son zamanlarda biraz yapmaya basladi ama ben takmiyorum. Kendi kendine konussun dursun. Ben gundemi cok yakindan takip ederim ama hayattaki onceligim degil acikcasi.

Daha önce başka bir konuyada yazmıştım benzer bir olay vardı. Ben partiye oy vermek o düşünceyi benimsemek ötesinde X partisinin il başkanlığının yönetiminde görevde o partide aktiftim eşim Y partisinde. Şimdi düşünüyorum illa makamım partim deseydim bugün bu kadar güzel bir aileye sahip olamamanın verdiği pişmanlığı yasardım eminim o siyasetçilerin partilerin hepsi geçici yinede karar sizin

olayı hala sadece siyaset olarak görenler beni çok şaşırtıyor.
tabi ki iki merkez sol, ya da iki merkez sağ partyi destekleyenler arasındaki evliliklerden sözediyorsanız ciddi sorun olmaz,
ama birinin hayattaki en büyük gayesi kızını okutmakken diğeri kız kısmı okumaz otursun 3 çocuk doğursun diyorsa,
biri hamileyken çekim yaptırmak isterken diğeri karnını belli etme ayıpçıysa,
biri bakabileceği kadar çocuk yapmayı planlarken diğeri korunmak israilin oyunu kafasındaysa
biri alkol alırken diğeri alkol yasaklansın diyorsa,
biri milliyetçiyken diğeri ümmetçiyse,
biri sosyal devlet anlayışını savunurken diğeri kapitalist ve emperyalistse vs vs vs
bu ikisi aynı hayatı nasıl paylaşır?

Siyaset yüzünden nasıl bir evlilikten vazgeçilir ben de bunu anlamıyorum. Ailenizde ki diğer herkes aynı siyasi görüşte mi,anlaştığıniz farklı siyasi görüşlü hiç mi sevdiğiniz yok, onlarla da akrabaliginizi dostluğunuzu kesiyormusunuz?

siyaset yüzünden sevdiği insandan ayrılan var mı.. bana daha iyi bir eş, aileme ondan daha hayırlı bir evlat bulamam.. ama kabul edemiyorum bir türlü görüşünü, tahammülüm yok.. bağrıma taş basmaya hazırım..

siyasetten dolayı ilişkimi bitermiş bildiğin saçmalık yani ben ailem bitir dediği halde sevdiğim için bırakamıyorum siyasetten dolayı bırakabılıyorsunuz helal olsun siyaset için birbirinizi kırmaya değcekmi peki birde şöyle sorayım siyaset yüzünden kaybettiğinize değecekmi?

Butun fikir ve dusunceleriniz ayni olsa cok bogucu olmaz mi?
Farkli ideolojide olmak renk katip sizi yada karsinizdakini konusurken farkli pencerelere cekerek sıki ve dozaji ayarli tartismalar yasatinca memnun olmaz misiniz.
Benim annem arti kutup babam tam zitti kutupta ben bambaska erkek arkadasim annemle ayni pencerede eski esim evlerden irak dedigim bir bakis acisindaydi.
Bu durumda annem ve babami terk etmeli miyim?
Bu sebeplerden ayrilmayi dusunduyseniz benim fikrim o sevgi degil gibi

görüşünü çok ucta yaşıyorsa bırak gitsin benim içinde büyük bi sorun olurdu.... eski sevgilim geldi aklıma cok sevmiştik birbirimizi insan olarak iyidi aslında ama siyasi zıtlığımız hayatımızı etkilerdi sonra düşündüm böle birini ailemin içine sokamam dedim iyikide yol vermişim ki biricik eşim çıkmış karşıma :oops:

Burda okadar farklı konular okuyoruz değişik değişik dertler değişik değişik insanlar ,sense siyaset için sana çok çok fedakarlıkta bulunan eşini can yoldaşini bulunmaz bir insanı yarı yolda bırakmayı düsünüyosun.yani yapmak ayrı bir şey ama ben hep derim, akla düştüğü an yarısini yapmış kadar olur o insan.
Bence boşan sen en iyisi çünkü böyle bir konuya saygı gösteremeyip boşanmak isteyen bir kadın başka konuya tolerans gösteremeyip zaten eninde sonunda boşar.
Sonra sen böyle bir insanı kaybettigine yanarsin,eşinde siyaset için bile kendisini bırakan kadına yaptığı fedakarliklara yanar

Burda okadar farklı konular okuyoruz değişik değişik dertler değişik değişik insanlar ,sense siyaset için sana çok çok fedakarlıkta bulunan eşini can yoldaşini bulunmaz bir insanı yarı yolda bırakmayı düsünüyosun.yani yapmak ayrı bir şey ama ben hep derim, akla düştüğü an yarısini yapmış kadar olur o insan.
Bence boşan sen en iyisi çünkü böyle bir konuya saygı gösteremeyip boşanmak isteyen bir kadın başka konuya tolerans gösteremeyip zaten eninde sonunda boşar.
Sonra sen böyle bir insanı kaybettigine yanarsin,eşinde siyaset için bile kendisini bırakan kadına yaptığı fedakarliklara yanar

size katılıyorum

Bu denli zıt siyasi görüşünüz varsa dünya goruslerinizin de zıt olması gerekir

Valla derin konu ama siyaset yüzünden kalp kırmaya değmez. Hayat tarzı, bakış açısı demiyorum bakın siyaset başka hayat tarzı başka. Demokrasi olmasaydı sağ görüşten bir sürü, sol görüşten bir sürü parti olmazdı, sadece iki parti olurdu misal, biri sağ biri sol. Bir insan sola daha yakın olsa dahi olay bununla bitmiyor, bir sürü sol parti var. O başka söylüyor bu başka söylüyor. Aslında hepsi birbirine rakip. Benim bazı çok keskin çizgilerim vardır o çizgilere uygun olmayan insanların aldığı nefese dahi saygı duymaya vicdanım el vermiyor mesela ama o çizgilerde aynı isek (o çizgileri de söyleyeyim, Atatürk, Türkiye Cumhuriyeti'nin birlik ve bütünlüğü, bayrağımız ve demokrasi) pek takılmıyorum çünkü bugün deli gibi desteklediğiniz bir parti hata yaparsa ondan vazgeçme hakkımız her zaman var sonuç olarak :) Ayrıca 15 temmuzdaki birlik ve beraberliği gördükten sonra ben biraz daha yumuşak bakıyorum dediğim gibi çizgilerime uyduğu sürece sıkıntı yok. Ben milletimizin cesur olduğunu biliyordum da tankların önüne atlamak falan açıkçası hiç aklıma gelmezdi. Tabi Allah bir daha yaşatmasın, sorumlusu kimdir kim değildir nedendir bunlar çok başka konular ama inanılmaz bir birlik vardı, yani bu milletin köprülere koşması, TRT stüdyosuna koşması, kamyona milleti doldurup köprüye koşan çarşaflı teyze falan ben bunları gördükten sonra parti için kimseyi kırmıyorum. Zaten parti de tutmuyorum.

O yüzden hep derim, insan hayat görüşü, yaşam tarzı, bakış açısı, inanci, vs ters olan insanla hayat birleştirmemeli. Ben siyasi gorusleri farkli olan kisilerle arkadaslik, tanisiklik baglarimi bile kopardim. Bugunun siyaseti eskisi gibi de degil zaten. Eskiden olsa siyasetten ara mi bozulur derdim. Ama bugun gayet de bozulur, dusman bile olunur. Kocam olsa bosardim. Tabii ki herkes benim kadar kati degil. Ama konunuzdan anlasiliyor ki siz de kendinize uymayan biriyle yanlis bir evlilik yapmissiniz.

Back
X