Yok onlar bdv den uçtular..Burası ne ben tam anlamadım ama sevdiğim herkes burayla bağlantılı uçmuş
İsim vermeden mi söylüyoruz ? Elestiriyoruz yaniYok onlar bdv den uçtular..
Burası siyasetin arka sokağı ve bdv eleştiri yeri :)
Ya eleştrmek derken, konuda polemiğe girmemek için, sakin durmak adına.. Burada genel anlamda bol geyik yapılıyor..İsim vermeden mi söylüyoruz ? Elestiriyoruz yani
İmam bir arkadaşa sormuştum zamanında hülle nin sebebini..
Hani bazı tip adamlar karılarına ikide bir boş ol diyor ya, yada boşarım seni gibi laflar eder onu engellemek içinmiş.
Örnek adam karısını boş ol ile boşadı, geri barıştı yeniden nikah kıydılar, aynı eylemi 2 kez daha yaparsa geri alamıyor eşini yani talak-ı selase mi ne oluyormuş, o zaman kadın eşine geri dönmek istesede araya hülleci konması gerekirmiş yani oradaki maksat koca olan adamın ders alması imiş, acı çektirmek maksatlı bir nevi..
Eğer adam karısını 1 kez boşar ve kadının ailesinin gönlü olmazsa da araya hülleci şartı konuyordu galiba, yani yine erkek eşe ders vermek için..
Hülleciler kadınla beraber olmazmış, ama düşününce adam art niyetliyse boşamayadabilir kadını bence..
Yani özetle kaybeden hep kadın gibi görünüyor.. Kuranda geçiyormu bilmem..
Ma niye biz insan degilik?Aaa @Sephoraa da uçmuş. Ofh...
Bari dönüşümlü uçun kızlar ya, ıssızlaştı buralar iyice.
Kim kim kaldı?
nameaver
Brunella
@Denas14__
pinoli
@ladyamore
tantanis
Bu kadar mı kaldık şimdi?
Mune hanım cımbızı ile dolanıyormuşBu kadar bilmiyorum, zaten bu konu için böyle bir ayrıntı Kur'anda verilmez, ilmihal tipi bilgidir bu muhtemelen.
Benim bildiğim kısımda 2. nikah olayı var, bu da anlaşmalı olarak (Hülle gibi) gerçekleştirilmiyor.
Kadının kırılan gururu hakkına, onun rızası ile arada en az bir evlilik geçmesi durumu, erkek de böylece ders alsın diye.
İddet süreleri beklenerek kadının rızasıyla tekrar nikah kıyılabilir de deniyor.
Ayrıca dini nikahta kadının da erkeği boşama hakkı var, öyle aldım nikahıma ben dilersem boşanırım olayı yok.
Erkek nasıl ki "boş ol" diyebiliyor, kadın da "Senden boşum" diyebilir.
Ama dediğim gibi, geri dönüşü araştırılası bir konu.
Ma niye biz insan degilik?
K_G yide unuttun yalnız.. :)Pardon ya, ben görmedim seni hiç :)
Karsidan karsiya gecmeye calisirken bi arabanin arkasindan motor geliyodu gormedim atladim yola.Pardon ya, ben görmedim seni hiç :)
Senin nikinde pek uzunMa niye biz insan degilik?
Loch ness gölü canavarı yapacaktim kisalttim :)Senin nikinde pek uzun
Hee allah razı olsun çok farketmiş gerçektenLoch ness gölü canavarı yapacaktim kisalttim :)
Valla arkadaşım.. Dini nikah olayında aynen dediğin gibi, eşitlik taraftarıyım ve dikkat edersen bir çok nikah kıyan hoca kadına sen de o hakkını istiyormusun diye sormaz..
Günümüz koşullarında en sağlıklısı medeni kanun..
Elbetteki herkes inancına göre kıydırsın nikahını ama kıydırdığımız nikahın maksadını çoğumuz bilmiyoruz..
Normalde bunu açıklaması gereken nikah akdindeki imamdır..
Din konusunda eğitimli kime bir şey sorsak hep birbirinden farklı cevap alıyoruz. Şimdi diyanet fetva yayınlıyor, zart ona atlıyor bazı kesimler..
İyisimi medeni kanun sağlıklı günümüz koşullarında..
Günaydın,venüs aşk meşk şeyediyo, merkür iletişim gezegeni
Mars kavga dövüş, savaş
Önemli değil aslında ama biz bu konuyu konuşurken Mune hanım geldi 1 sayfa önce.. Uyardı dolaylı olarakAnlamadım ki nereyi değiştirmeliyim? :/
Ya sorma pinoliciğim, 17 nisan- 30 haziran arası mars geriliyor, ilerlese bir dert, gerilese bir dert.. Otursa ya şu oturduğu yerde..kafam tam çorba oldu.
Bir de Mars mı çıktı şimdi başıma?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?