Siyasette geyikten cımbızlanmak istemeyenler geliverin

Bu kadar bilmiyorum, zaten bu konu için böyle bir ayrıntı Kur'anda verilmez, ilmihal tipi bilgidir bu muhtemelen.
Benim bildiğim kısımda 2. nikah olayı var, bu da anlaşmalı olarak (Hülle gibi) gerçekleştirilmiyor.
Kadının kırılan gururu hakkına, onun rızası ile arada en az bir evlilik geçmesi durumu, erkek de böylece ders alsın diye.
İddet süreleri beklenerek kadının rızasıyla tekrar nikah kıyılabilir de deniyor.
Ayrıca dini nikahta kadının da erkeği boşama hakkı var, öyle aldım nikahıma ben dilersem boşanırım olayı yok.
Erkek nasıl ki "boş ol" diyebiliyor, kadın da "Senden boşum" diyebilir.

Ama dediğim gibi, geri dönüşü araştırılası bir konu.

Mune hanım cımbızı ile dolanıyormuş

İşte kimi yaptırır çift nikah, öyle gelmiş eskiden beridir.
Kimi tek resmi nikahını yapar geçer, zaten şahitler huzurunda yapılıyor, inancın da varsa o şartları kabul ederek yine evleniyorsun Allah katında. Öyle "Resmi nikah yaptım evli sayılmam, illa da dini nikah" olayı yok zaten. Resmi ile dini nikah yaparak ekstradan dini nikah şartlarını da kabul ediyor yaptıran. Dini nikaha göre kadının ekstra hakları da var. Ama işte bunlar yasalarla koruma altında değil. Karşılıklı iki kişi arasında bi bağlayıcılığı var, o da o iki kişinin insanlığına emanet. :)
Yani benim açımdan böyle olaylara bakışım...

Salt dini nikahla evlenmek ise bu devirde tam bir suistimal örneği zaten.
Buraları fetva olmasın diye yasak zaten bu konular, haklılar da. Alimler bu tip civcivli konularda birbirleriyle ters düşüyor, burada milletin birbirini yolarcasına yorum yapması çok olası. Hep yarım bilmekten ki en tehlikeli bilgi aralığıdır bu.
"Bir şeyi eksik bilmek" ... Bilmiyorum - bilemem deyip bırakmak da genlerimizde mi yoktur onu da anlayamıyorum, illa ki en iyisini(!) hep biz bileceğiz(!)..

Ve dediğin gibi evet hocanın bunu belirtmesi lazım çünkü bilmiyor kadınlarımız, bilgiden mahrum bırakılıyor çoğu kez.
Bak bunu da pek çok kişi bilmez ama söyleyeyim: O hak evlendikten sonra da eklenebiliyor. (Benim bildiğim bu)
Ya çok ayrıntılı konular bunlar Bilinmeyenciğim, bir yere kadar yetebiliyor araştırılarım şu halde.
Yorumumun en başında dediğim gibi "Hep yeni bir şeyler öğreniyorum"... Önemli olan da bu...
Öğrenmeye, araştırıya ,sorgulamaya açık olmak.

"Bu budur!" diyerek birbirimizin gırtlağına bastığımız sürece, ancak sonu gelmez tartışmalar yaşanır işte.
Yasalarla korunan ne ise, insan onu yaptırmalı önce zaten. Diğer türlüsü akıl işi değil.

kafam tam çorba oldu.
Bir de Mars mı çıktı şimdi başıma?
Ya sorma pinoliciğim, 17 nisan- 30 haziran arası mars geriliyor, ilerlese bir dert, gerilese bir dert.. Otursa ya şu oturduğu yerde..
Ayrıca merkür bu gün güneşe yürüyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…