Siyasette geyikten cımbızlanmak istemeyenler geliverin

Aman değişik şeyler işte. Boşver cicim biz kendimize bakalım. Herkes mutlu olduğu gibi yaşasın.

Aman değişik şeyler işte. Boşver cicim biz kendimize bakalım. Herkes mutlu olduğu gibi yaşasın.

Konu gereksiz zaten de, işte uyarı borcuna inanan biri tek seferlik söyler bazı hallerde. Gerisine karışmaya hakkı yok zaten.
Durduk yere yani. Bi de önemsemediğin halde, en doğru açıklama ile tavrı da sen koymuşsun konuya üstelik Sep, millet zinadan girmiş hülleden çıkmış tövbe est.
Aman neyse, herkes kendi hayatından sorumlu evet.

bîrî nasil hûlleyî savunur ben mî çok sabîtîm

Hülle çok saçma bişey değil mi zaten yaw.
Diyorum ya bilginin en doğrusunu emin yerden öğrenmek benim için çok önemli. Her söylenene inansaydık ohooo..

Hülle çok saçma bişey değil mi zaten yaw.
Diyorum ya bilginin en doğrusunu emin yerden öğrenmek benim için çok önemli. Her söylenene inansaydık ohooo..

Hülle de tıpkı muta nikahı gibi mezhep şeysiyle ayrılıyor ve onların içinde bile tartışmalı bir konu :)))
Girersek çıkamayız ancak bilinen anlamıyla hülle-hülleci vs. bunlar yok benim inandığım kısımda.

Hülle boşanılan eşin başından ikinci evliliğin geçmesi şartı ama bu anlaşmalı olarak yapılamaz, üstelik kadının rızası kısmı, bekleme süresi vs. var.Uzun hikaye. Zorunluluk altında bi yaptırımı da yok.
Öyle tek gece nikahlı kalacakmış da bilmem neymiş. Oldu... Tövbe haşa Allah'ı mı kandırıyorsun derler adama
Ama geri dönüşü araştırılası bi konu.

Tam benim aklımdan geçen de kimi kandırdığını düşünüyor bunlar olmuştu.

Ay kadının birine bir başkasının fotoğrafının arkasında gördüğü iş arkadaşıyla evli bir adamın ilişkisinden bahsediyor. Deli oluciim.

İmam bir arkadaşa sormuştum zamanında hülle nin sebebini..
Hani bazı tip adamlar karılarına ikide bir boş ol diyor ya, yada boşarım seni gibi laflar eder onu engellemek içinmiş.
Örnek adam karısını boş ol ile boşadı, geri barıştı yeniden nikah kıydılar, aynı eylemi 2 kez daha yaparsa geri alamıyor eşini yani talak-ı selase mi ne oluyormuş, o zaman kadın eşine geri dönmek istesede araya hülleci konması gerekirmiş yani oradaki maksat koca olan adamın ders alması imiş, acı çektirmek maksatlı bir nevi..
Eğer adam karısını 1 kez boşar ve kadının ailesinin gönlü olmazsa da araya hülleci şartı konuyordu galiba, yani yine erkek eşe ders vermek için..
Hülleciler kadınla beraber olmazmış, ama düşününce adam art niyetliyse boşamayadabilir kadını bence..
Yani özetle kaybeden hep kadın gibi görünüyor.. Kuranda geçiyormu bilmem.
Ama gerçekte bir çok imam ve hocalar medeni kanundaki sistemi mantıklı buluyor bir çoğu..
(gerçi şimdi geri gidiş var düşüncelerde ve bazı konularda)

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…