Ben uzun süre araştırdım elimden geldiğince, hala daha da yeni şeyler öğreniyorum açıkçası. Bitmiyor ve biliyorum ki ömrüm bitecek, inancım üzerine keşiflerim bitmeyecek... Açıkçası ben bana anlatılanla yetinmedim hiçbir zaman, açtım araştırdım, bizzat okudum. Salt Kur'an da değil, Kütüb-i Sittesinden diğer sağlam siyer - hadis kaynaklarına kadar. İnanmak için kendini zorlayan biri olmuşumdur hep, "elhamdülillah Müslümanım" dan öteye gitmek istedim hep. Biraz Arapça üzerine de bakındım, kelimelerine, cümle yapılarına, meali tefsiri için rahat karşılaştırayım diye. Vs vs...
Evet herkes inandığı, istediği gibi yaşamalı bence de, birlikte ve zarar vermeden birbirimize.
Sadece bazı hallerde müdahil olmakla yükümlüdür Müslüman sen de bilirsin.
Bilginden sorumlusun; "Neden söylemedin, niçin sustun?" ve bazı hallerde "Önüme neden durmadın?!" dedirtmemek için uyarı borcun olur sadece.
Bunun haricinde "Bilmek istiyorum, anlat" diyene anlatırsın, oturup da uzun uzun fetva vermezsin, uyarı kısmını gerekli görüyorsan belirtir geçersin, çünkü bilgiye ulaşmak zor değil günümüzde. Merak eden açar bakar okur neymiş diye.
İşte bunu ayarlayamayınca insan, karışıp kalıyor ortalık. "İstenirse anlat, anlatacaksan da forum kuralları belli, özelde konuş git" ... Bu yani :)
Bu ne ya şaka gibi
Bay bay hepınizEhehe, mune gelmiş çok şükür.
Aman değişik şeyler işte. Boşver cicim biz kendimize bakalım. Herkes mutlu olduğu gibi yaşasın.
Daha ilerleyen sayfalarda da baya eğlenceliBu ne ya şaka gibi
Konu gereksiz zaten de, işte uyarı borcuna inanan biri tek seferlik söyler bazı hallerde. Gerisine karışmaya hakkı yok zaten.
Durduk yere yani. Bi de önemsemediğin halde, en doğru açıklama ile tavrı da sen koymuşsun konuya üstelik Sep, millet zinadan girmiş hülleden çıkmış tövbe est.
Aman neyse, herkes kendi hayatından sorumlu evet.
Hülle çok saçma bişey değil mi zaten yaw.
Diyorum ya bilginin en doğrusunu emin yerden öğrenmek benim için çok önemli. Her söylenene inansaydık ohooo..
Hülle de tıpkı muta nikahı gibi mezhep şeysiyle ayrılıyor ve onların içinde bile tartışmalı bir konu :)))
Girersek çıkamayız ancak bilinen anlamıyla hülle-hülleci vs. bunlar yok benim inandığım kısımda.
Hülle boşanılan eşin başından ikinci evliliğin geçmesi şartı ama bu anlaşmalı olarak yapılamaz, üstelik kadının rızası kısmı, bekleme süresi vs. var.Uzun hikaye. Zorunluluk altında bi yaptırımı da yok.
Öyle tek gece nikahlı kalacakmış da bilmem neymiş. Oldu... Tövbe haşa Allah'ı mı kandırıyorsun derler adama
Ama geri dönüşü araştırılası bi konu.
Muhtemelen VedeBu gitmiş çünküHala burdayım. Atlattım mı acaba?
AtlatamamışsınHala burdayım. Atlattım mı acaba?
Aynen bu kadar kaldık
İmam bir arkadaşa sormuştum zamanında hülle nin sebebini..Hülle de tıpkı muta nikahı gibi mezhep şeysiyle ayrılıyor ve onların içinde bile tartışmalı bir konu :)))
Girersek çıkamayız ancak bilinen anlamıyla hülle-hülleci vs. bunlar yok benim inandığım kısımda.
Hülle boşanılan eşin başından ikinci evliliğin geçmesi şartı ama bu anlaşmalı olarak yapılamaz, üstelik kadının rızası kısmı, bekleme süresi vs. var.Uzun hikaye. Zorunluluk altında bi yaptırımı da yok.
Öyle tek gece nikahlı kalacakmış da bilmem neymiş. Oldu... Tövbe haşa Allah'ı mı kandırıyorsun derler adama
Ama geri dönüşü araştırılası bi konu.
Burası ne ben tam anlamadım ama sevdiğim herkes burayla bağlantılı uçmuşAynen bu kadar kaldık
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?