Siyasette geyikten cımbızlanmak istemeyenler geliverin

İlk başlarda öyle oluyo
Aman annemler takıyo ehuehu biz takmasakta olur diyosun
Zaman ilerledikçe sende takmaya başlıyosun cınım kaçış yok
O kısmı atlama şansımız yok mu ya?

Bizim ailede dedem adına takılacak takıları ben takıyorum genelde. Parası benden çıkmadığı sürece takı takmak eydir ojdir ema benaneh. Kuyumcu kısmı işime gelmez.

Ben 2. evliliğimi yaptım, annemler ilkten kalan borçları bitiremedik diye veryansın etti yahu
Bende 2. nikah düğünde takı takmasın kimse diye az kişi çağırıp o kişileri tembihledim
Sizde adet farkliymis epey. Borç olarak adlandırıldıgını ilk defa duydum biz kim ne taktı bilmiyoruz bile.

Emin ol sizde de öyledir..
Çünkü takı nın mantığı düğün yapana sıralı yardım dır..
Yani annenin taktığı bilezik yardımı, o taktığı kişinin ailesinden geri gelir, gelmezse de helal edilir, bazıları etmez

Kuyumcuya abone olcam. Ben her ay belli bir miktar yatirayim lazım oldukça altın alırım.
Sephoracığım, hemen çocuk yap, o çocuk büyüsün, erkek olursa sünnet et, taktığın çeyrekler gelsin, evlendir, kızda olsa, erkekete olsa, bilezikler geri gelsin, yoksa unuttuk numarasına yatarlar
Hatta senin oğlanın yada kızın düğününde şu caps teki gelin gibi olacak bence bu gidişe

Yok bundan eminim çünkü takı töreni sırasında kimse beklemedi kardeşimin yanında. Ben ara sıra gidip bir ihtiyaçları var mı diye sordum o kadar. Düğün videosunda da takı kısmını izlemedim henüz Yardım mantığı var elbette ama kime ne vermek gerekir diye düşünüp veriyorlar sanırım. Bilezikler havada uçmuyor sonuçta.

Kuyumcuya abone olcam. Ben her ay belli bir miktar yatirayim lazım oldukça altın alırım.
Annemin var öyle bi kanki kuyumcusu. Arada para veriyor 2 gram yaz 5 gram yaz diye diye epey birikmiş kardeşimin düğünde ise yaradı. Bi de değişim yapınca işçilik düşmeden yapıyorlar büyük kar sep hemen gidip anlaş.

Annen senden kopardıklarıyla köşeyi dönmüş nerdeyse

Kimin kime ne takacağı bellidir zaten başında beklemeye gerek yok. Kardeşlere, kardeş çocuklarına bilezik takılır, kuzenlere yakınlığa göre yarım falan, arkadaş eş dost komşuya da ya para ya çeyrek takılır. İzlesen de izlemesen de ne takıldığı bellidir.

Ay benim taktıklarım bana takmaz ki. Görümcemin oğlu ölse benim çocuğuma bilezik takmaz mesela belki görümcecan takar.

Ya dimi böylede bi hiyerarşi var

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…