Siyasette geyikten cımbızlanmak istemeyenler geliverin

Kızlar benim bir derdim var ve bunu bdv ye yazmak istemiyorum.. nameaver S shot Denas14__ @Sephoraa tantanis MazlumuGetirinBana pinoli @_angela_ ladyamore
Bu problem ailevi bir problem..
Normalde dertlerimi konuşmayı sevmem ama bu konu uykularımı kaçırıyor artık.. Buraya yazıyorum çünkü önüne gelenden akıl yada kınama değil, burada gördüğüm aklı başında olduğuna ve objektif yorum yapacağınızı bildiğimden fikir danışmak istiyorum.. Çünkü size güveniyorum..
Malum problemsiz aile pek olmaz.. Ama ben sanki bir tek ben yaşıyorum bu durumu gibi..
Ablamla çok ciddi sorunumuz var, konuşmuyoruz.. Ablam çok sıkıntılar çeker eşi ile arası evlendiği ilk günden beri berbattı.. Babam bildiğiniz aksi kötü baba modelidir.. Ona isyan gibi inat etti ve enişteyle evlendi. Kv kahrı çekti, kocası bir kadına çektirilecek her kahrı çektirdi, vs..
Meseleyi özetlemeye çalışırsam:
Ablam ile kardeşim geçinemezlerdi, ablam için ne zaman bir şey yapmak istesem yada yapsam ne enayiliğim ne saflığım kalırdı.. (Ablama maddi manevi her desteği verdiğimi vicdanen rahatlıkla söyleyebilirim)
Ablamla kardeşimin bana yetiştirdiği yani ablamın benim hakkımda konuşmalarını, ki kız kardeşim iyiliğim için söylemiş çünkü benim ablam için uğraşmamı haketmediğini düşünmüş.. (ablama kimse yaranamaz bu arada)
Ablamın son saçmalığı, eşi ile araları kötü olduğundan 25 senedir boşanacağım der, ama asla boşanmak için bişey yapmaz, bende son olarak Ankarada iken onu bir işe yerleştirmeyi (kızının tayini Ankaraya çıkmıştı) kızı ile yaşamasını, eşi ile sorunlar çözülene kadar yada boşanma kararın netleşene kadar denemesini söyledim. Ama eşinin çok borcu olduğundan ona kredi çekmemi hatta eşiminde çekmesini istedi, bende reddettim.. Kısacası kendi eşinin totosunu kurtarmakmış derdi..
Benim hakkımda beni boşatmak için elinden geleni yaptı, bizi hiç kabul etmedi gibi laflar etmiş ki.. Şaşırdım..
Tabiki bunu bana anlatan kız kardeşimdi.. Ekim 2014 te Kız kardeşimin doğumu için annemlere kalmaya geldi, bende kırgındım, orada kalmak istemedim, eşimin işi ile alakalı sosyal tesislerde kalırım dedim.. Kardeşim olmaz onlar gelmesin diye kıyametleri kopardı..
Neyse bunlar geldi, surat asıyorsun yok öyle şeyler vs dedi. Bende konuyu uzatma sonra konuşuruz gitmem lazım dedim.. (çünkü cidden kalbim kırılmıştı) Bu arada küçük kızıda bana sen benim anneme iftira atıyorsun, sen nasıl böyle yaparsın cart curt bağırdı çağırdı.. Bu barışmaya gelmiş benle ama barışmak isteyen bağırıp suç bastırmaz.. Bana ağzına geleni saydırdı.. Bu arada çocuğuna terbiye veremeyen insan bana ahkam kesemez dedim. Çok kırıldım.. Kardeşim orada söylediklerinide inkar etti bu arada.
Bende kardeşim için aldığım hediyemi bıraktım anneme, toplandım çıktım oradan. Eşim o sıra dışarıdaydı aradım onu döndüm Ankaraya.
Bu olaylar sonrası ne ablam soğan yedi ağzı koktu hikayesi, kardeşim ise ablamla yağlı ballı.. Yeğenim doğunca kardeşimi çalıştıkları şehrde ziyaret ettim, çok seviyorum yeğenimi, kardeşim ile soğukluk sürdü son görüştüğümüzde annemlerde yine sen böyle yapmasaydın çekip gitmeseydin öyle olmayacaktı dedi, bende kendin gördün ablamın yaptıklarını, o gün inkar etmeseydin daha adil olurdu dedim.. Vay efendim sen gittinde böyle oldu diye ısrar ediyor, sanki ben k.çımdan attım, gerçi inkar etmiyor laflarını.. Neyse son görüştüğümüzde onu da sildim. Eşimin yanında bana hakaret etti, eşimde kendisine sizin kardeş konularınıza hiç müdahil olmadım ama ayıp ediyorsun yeter dedi buna.
Şuanda ablam benimle barışma çabasında ama beni korkusundan arayamıyormuş, tersler diye, ki belli olmaz terslerim de..

Kardeşim ise yüzlü çıkıyor ama o da barışma çabasında..
Sorun şu ki içimden onları görmek gelmiyor.. Barışmak gelmiyor.. Neredeyse 2 sene olacak..
Affedemiyorum.. Yılların birikimi sanırım..
Annem ağlayıp sızlıyor, barışın artık diye.. Olmuyor arkadaş..
Eğer onları affedersem kendimi affedemem gibi geliyor..
Ben olayları çok yüzeysel yazdım.. Fazlası var emin olun..
Nasıl hazmedilir affedilir bilmiyorum.. Bu hayatta yapayalnızım.. Sağolsun eşim var anlamaya çalışan beni dinleyen..
Aile özlemi çekiyorum ama olayları hatırladıkça boş veriyorum..
Öfkemden rahatsızım artık..

Canim ne diyeceğimi bilemedim.. sana yillarca bunlari yasatmis insanlar degisir mi bilemedim.
Bende aylarca hatta yil ailemle konusmadim. İste dedem vs israriyla tekrar baristim..
Bazi seyler elbette unutulmuyor. Ama samimi olmamak kaydiyla iliskimiz devam ediyor..

Yani ben senin yerinde olsam napardim.. nasil olsa izmirdeyim ayni sehirde degilim, baskilara dayanamaz konusur hallesirdim..

Ama bunu ölümlü dünya oldugu icin hakki kalmasin küs kalmaktansa sık gorusmemeyi yeglerdim..

Yani epey mesafe olurdu aramda. Bayramda seyran arada bir hal hatir sormaktan oteye gecemezdi bende mesela.

Bence sende boyle yapmalisin. Baski var uzerinde annenin uzuldugunu dusunuyorsundur ozamanlar dedem de cok uzulmustu bana ben kendimi suclamistim hakli olmama ragmen..

Bence annene soyle yok terslemem diye. Arasin hallesin.

Kendimi affedemem diye dusunme.. inan bana daha rahat oluyorsun.. küs kalmak insani yipratiyor.. bence daha bile rahatlamis olacaksin.ustundeki baski kalkacak.. ben herseye ragmen buyuklugumu gosterdim dusuncesi olacak.. inan kafan rahat olacak.. zaten mesafeli olursun herkes hayat gayesinde ugrasiyor küs uzak kalmaktansa mesafeli uzak kalmak bence senin icin dahs iyi olur..

Ablan da kac yildir cekmis istemezdi tabi kardesine boyle yaftalar yapistirmak ama kim bilir psikolojisi nasil degisti. Kolay bir hayati yokmus buna ver yaptiklarini..

Kucuk kardesin daha buyuk ayip etmis gelen insani gondermeye calismakla...sen ki kalkip onun doğumu icin gelmissin ama yaptigi fevkalade yanlis..ama oda gizli sakli soyledigi ortaya cikacak diye korktu panikledi sacmaladi heralde..

Sahsi kanım hallesince daha rahat olacagin... bide ölümlü dünya kimin once gidecegi belli olmuyor. Küs ayrilmaktansa mesafeli uzak olmak ama arada sirada konusmak daha iyi gibi bence.

Geçmiştede benzerleri oldu ama hep ben adım attım, kanımdan canımdan onlar diye.. Ama hiç değişmediler..
Onlar küser ben barıştırırım ama benle sorun olunca ikisi birlik oldu.. Benim sıkıntım kardeşim ablama sardığında hep durumu sakinleştirmek oldu.. Aslında bırakacaktım bir birlerine gireceklerdi.. Hayatım boyunca böyle oldu..
Sürekli kendimi sorguladım ama sonuç aynı..
Ben onları affedersem yine aynı şeyler olacak.. Bundan adım kadar eminim.
Ailevi hiç bir sosyal olaya katılmıyorum sırf onları görmemek için..
Affetmek normalde hafifliktir ama bende ağırlık olacak hissi yaratıyor işte..

Kendini sorgulama..onlarin karakteri bu demekki..
Neden katilmiyorsun ki ? Onlari gormezden gelip akrabalarinla ailenle gorusebilirsin neden kendini yanlizlastiriyorsun..

Bilemedim annenin hatri icin son bir sans verip denenmeli gibi.ama artik yaptiklarini hicbir sekilde kaale almamak gerekli.. uzaktan uzaga yani..

Zaten sorunu bu noktaya getiren hep annemin hatırı oldu..
Ben ailemden uzaktım, ilk evliliğimden itibaren..
Kardeşim geç evlendi hep annemin dibinde.. Evlenince uzaklaştı ama ayda 1 gider memlekete..
Ablam zaten hep annemlerin memlekette..
Ben gözden uzak, gönülden uzaktım.. Bunu hiç dert etmedim tam tersine özgürlüktü benim için..
Ne zaman adım attım, kötü oldum..
İçimden annemlere bile gitmek gelmiyor.. Annemi özlüyorum keşke buraya gelse, ama ben gitmiyim..
Babam şeker hastası annem bırakamıyor onu.. Olaylar sırasında annemede kırıldım, ablama karşı pasif davrandı diye..
Annem bile sen çekip gittin de böyle oldu diyor.. Yani alışmış onların yaptıklarını kabul ediyor benim tepkimi kabul etmiyor

Bir an annem mi yazdı diye düşündüm. Onlar da 4 kız kardeş annem 3 numara her işe annem koşar, bunlar sürekli birbirleriyle küser annem barıştırır. Ama gel gör ki annemden kötüsü yok. Rahmetli anneannem yaşarken ona kıyamaz hep alttan alır barışırdı şimdi çok alttan almıyor ama ömrü bitti. Dişlerini sıkmaktan çene kemikleri incelmiş implantı çok zor yaptılar.
Kardeşte olsa kendini ezdirme. Barışmak istiyorsan barış ama maddi manevi yardımda bulunma mesafeni koy. Yoksa ezilen hep sen oluyorsun.
Bir de küçük olanlar hep arayı karıştıran oluyor onun lafını ona bunun lafını buna söylüyor sonra ben öyle birşey demedim deyip iyi olan o oluyor bire bir aynısı bizde var. Senden kıymetlisi yok bu hayatta unutma
Benden sana bir akıl, aklın varsa tek takıl

Berbat bir duygu cok iyi biliyorum zamaninda ailemde abime hak vermisti kanim donmustu..

Ama sen cok sogumussun ya. Birak bence boyle kalsin. Ama annene git. Bak babanda hastaymis annen gelemezmis. Yasli kadin kimbilir nasil dolduruyorlar..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…