Benden sana bir akıl, aklın varsa tek takılBir an annem mi yazdı diye düşündüm. Onlar da 4 kız kardeş annem 3 numara her işe annem koşar, bunlar sürekli birbirleriyle küser annem barıştırır. Ama gel gör ki annemden kötüsü yok. Rahmetli anneannem yaşarken ona kıyamaz hep alttan alır barışırdı şimdi çok alttan almıyor ama ömrü bitti. Dişlerini sıkmaktan çene kemikleri incelmiş implantı çok zor yaptılar.
Kardeşte olsa kendini ezdirme. Barışmak istiyorsan barış ama maddi manevi yardımda bulunma mesafeni koy. Yoksa ezilen hep sen oluyorsun.
Bir de küçük olanlar hep arayı karıştıran oluyor onun lafını ona bunun lafını buna söylüyor sonra ben öyle birşey demedim deyip iyi olan o oluyor bire bir aynısı bizde var. Senden kıymetlisi yok bu hayatta unutma
Benden sana bir akıl, aklın varsa tek takıl
1 defa gittim kardeşim orada imişti, annem söylemedi gelmez diye başta, sonra orada kardeşim yine yüzlü çıktı..Berbat bir duygu cok iyi biliyorum zamaninda ailemde abime hak vermisti kanim donmustu..
Ama sen cok sogumussun ya. Birak bence boyle kalsin. Ama annene git. Bak babanda hastaymis annen gelemezmis. Yasli kadin kimbilir nasil dolduruyorlar..
Birak boylece kalsin madem barisinca da seni daha fazla yipraticaklar.. bir olsa iki olsa neyse de cok abartmislar...1 defa gittim kardeşim orada imişti, annem söylemedi gelmez diye başta, sonra orada kardeşim yine yüzlü çıktı..
Ya kız yapar eder yüzlü çıkar.. 2-3 ayda 1 gelir 15-20 gün kaldığı olurdu bizde, öte git demedik, arkadaşlarıyla gezmeye çıkardı, 1 kez bile sormazdık neredeydin diye, cebine harçlığına kadar koyardım..
O olay sonrası şuan eşinin memuriyetini yaptığı yere gittik bebek görmeye, orada o konu açıldı, bağırdı çağırdı yine, kendi eşi saçmaladığını söyleyince adama demediğini bırakmadı.. Sonra annemlerde görüştük, yine hırçın..
Annemde beni suçluyor.. Kızlarını haklı bulmuyormuş (bana hiç öyle gelmiyor ama) ben uzatıyormuşum..Birak boylece kalsin madem barisinca da seni daha fazla yipraticaklar.. bir olsa iki olsa neyse de cok abartmislar...
Ama senin icinde vicdaninda rahat olmali elinden geleni yapmissin.
Sen ananla babanla gorus kisinin kendi kardesi olsa bile gerisi ana baba disi muhim degil..
Anneannem hastayken annem başından bir an olsun ayrılmadı beden temizliğine kadar annem yapardı. Öyle düşkündü ki ben senin gibi evlat olamam derim anneme. Ne zaman anneannem hasta olsa bunlar anneme küser annem başından ayrılmıyor ya onu görmemek için gelmeyecekler güya. Anneannem de ölünce annem iyice yalnız kaldı. Cenazesinde bile o acısıyla yalnız bıraktılar annemi ben başka ildeyim zaten. İzin aldım gittim mecbur oğlum küçük o zaman. Annemin gözleri parladı sarılıp ağlayacağım kimse yok diye.Benden sana bir akıl, aklın varsa tek takıl
Güldüm sabah sabah, Allahta seni güldürsün :)
Aynen dediğin gibi bizde küçük karıştırdı ortalığı, yüzlü çıktı, posta koydu..
Benim ablamda kardeşimde akıllanmaz, inan olayın içinde anlatamadığım detaylar var.. Çok yıprattı beni o üzüntü..
Daha sık gorusuyor ya onlar.. dolduruyorlardir. Onlarin baski ve dusuncelerinin etkisinde kalmistir..Annemde beni suçluyor.. Kızlarını haklı bulmuyormuş (bana hiç öyle gelmiyor ama) ben uzatıyormuşum..
Aynen.. Çünkü annem bir gün haklı görse öbür gün onların tarafından konuşuyor..Daha sık gorusuyor ya onlar.. dolduruyorlardir. Onlarin baski ve dusuncelerinin etkisinde kalmistir..
En iyisi ebediyen hayatımdan çıkarmam gibiAnneannem hastayken annem başından bir an olsun ayrılmadı beden temizliğine kadar annem yapardı. Öyle düşkündü ki ben senin gibi evlat olamam derim anneme. Ne zaman anneannem hasta olsa bunlar anneme küser annem başından ayrılmıyor ya onu görmemek için gelmeyecekler güya. Anneannem de ölünce annem iyice yalnız kaldı. Cenazesinde bile o acısıyla yalnız bıraktılar annemi ben başka ildeyim zaten. İzin aldım gittim mecbur oğlum küçük o zaman. Annemin gözleri parladı sarılıp ağlayacağım kimse yok diye.annem üzülmesin diye barıştı yine. Öküz öldü ortaklık bitti meselesi anneannem ölünce kardeşlikte azaldı işte. Küçük olan başka ilde yaşıyor annemin büyüğüyle kavga etmişler büyük olan benim evime ayak basmasın sakın diyor anneme annem küçük olana o senin ablan ara gönlünü al diyor barıştırıyor ama gene annem suçlu küstüler annem mezarlığa gidip şikayet etmiş anneanneme kızların böyle yapıyor bana diye anneannem teyzemin rüyasına giriyor gelip barıştılar tekrar annem bir sonraki kavgaya kadar gene barıştı. Ben de yanında olmadığım için birşey diyemiyorum annesinin yokluğunu çok zor atlattı zaten ama ben yanında olsam kesinlikle böyle ezmelerine izin vermem.
Annen için barış ama can ciğer olma her zorluklarına koşma. Annem gibi çok çekersin yoksa
He sen kocisinle takılEn iyisi ebediyen hayatımdan çıkarmam gibi
Kocişler iyidir yaHe sen kocisinle takıl
Kiyamam saymis bide19 tişört 10 pantolon 2 tunik 6 gömlek 3 ceket 1 güneşlik perde ütüledim birazdan buharlaşıp aranıza veda ediyorum arkadaşlar sizleri tanımak güzeldi hoşçakalın. Mazlum kuru temizleme esenlikler diler
Günaydın Angelacığım ❤❤Günaydın güzellikler
Brunella
Benim sana tavsiyem yıkıcı olabilir, yani çok yorum yapmayayım, öfkeni perçinlemeyeyim.
Sadece, eğer benim yapımda bir insansan, ne kadar barışıver desek de için almaz, kardeşin bile olsa.
Çünkü sevdiğin birine ciddi ciddi küsmek için, sabrının son demine kadar sınanmış olman gerekiyor,
son damlaya kadar vermiş, bağışlayıcı olmuş, görmezden gelmiş vb. olmalısın ki şimdi bu yüzden böyle kemik gibi bi hal almışsın. Anlattığımdan fazlası da var diyorsun, senelerdir hep aynıları oldu diyorsun...
Ben gerçek bir gönül alma adımı görene kadar, yaklaşmazdım artık, bağışlayıcı olurdum yine ama artık verici olmazdım hiçbir konuda onlar için kendimi yormazdım. Eskisi kadar sinirimi, kırgınlığımı taze tutmamaya çalışırdım, ama yapılanları da unutamazdım Bilinmeyen.
Annen çok ısrarcıysa,MazlumuGetirinBana ve Denas14__ ın dediği gibi küs kalma, ama samimi de olma.
Dediğin gibi her ailede var bu veya bunun gibi şeyler, canını çok sıkmamaya çalış olur mu?
Aynen dediğin gibi alışılmışın dışında davrandım, çünkü hep sakin ve yapıcı oldum.. Köprü oldum ama bana basıldı geçildi..Brunella
Ben yaşlarımız küçük ilerde bu tavır düzelir diye düşünüyordum ama düzelmeyecekmiş anladım.
Bizde de kardeşim ne söylerse söylesin alttan alması gereken benim anneme göre. O bana hakaret ederken bile ona dönüp sus demez beni susturur. Barışmak için adımı ben atmalıyım hep. Çünkü ben daha sakin ve çabuk sinirlenmeyen, alttan almayı bilen uzlaşmacı tarafım. Bu hep böyle oldu, sanırım böyle de devam edecek.
Senin durumun da aynı anladığım kadarıyla. Kardeşlerine laf geçiremeyen annen sana yüklenmiş sürekli. Bu bir süre sonra alışkanlık yapıyor. Senin için normal olan davranış o olmuş oluyor insanlara göre. Ve aksi biçimde davranınca birden suçlu duruma geçiyorsun. Karşındakinin haklılığı ya da nasıl davrandığı önemli değil burada. Sorun senin alışılmışın dışında davranmış olman.
Ben küslükten hiç hoşlanmam. Aile değerleri samimiyet vs sebeplerden dolayı değil küs kalmanın gereksiz gerginlik yarattığına inandığımdan. Küs kalacağına Merhaba merhabalık 0 noktasında olmayan ama minimum düzeyde bir ilişki seni çok daha rahatlatır eminim. Adım atmak zorunda değilsin artık. Madem barışma çabaları var annene söyle terslemeyeceğini arasınlar. Sonrasında iletişime geçmek için çaba göstermen gerekmez ama bir yerlerde karşılaşınca ortam gerilmez ona Selamını verir diğer kişilerle konuşursun.
Affet demiyorum yani. Affedip affetmemek senin bileceğin iş.
Duş alıp yatayım mı ne kadar iyimsersin öyle canım oğlanın havuzunu doldurucam şimdideKiyamam saymis bide
Bittiyse dusunu al yat
Oglani yolla bana kizla oynarlarDuş alıp yatayım mı ne kadar iyimsersin öyle canım oğlanın havuzunu doldurucam şimdide
Kızlar benim bir derdim var ve bunu bdv ye yazmak istemiyorum.. @nameaver @shotDenas14__ in vino veritas tantanis MazlumuGetirinBana @pinoli @_angela_ @ladyamore
Bu problem ailevi bir problem..
Normalde dertlerimi konuşmayı sevmem ama bu konu uykularımı kaçırıyor artık.. Buraya yazıyorum çünkü önüne gelenden akıl yada kınama değil, burada gördüğüm aklı başında olduğuna ve objektif yorum yapacağınızı bildiğimden fikir danışmak istiyorum.. Çünkü size güveniyorum..
Malum problemsiz aile pek olmaz.. Ama ben sanki bir tek ben yaşıyorum bu durumu gibi..
Ablamla çok ciddi sorunumuz var, konuşmuyoruz.. Ablam çok sıkıntılar çeker eşi ile arası evlendiği ilk günden beri berbattı.. Babam bildiğiniz aksi kötü baba modelidir.. Ona isyan gibi inat etti ve enişteyle evlendi. Kv kahrı çekti, kocası bir kadına çektirilecek her kahrı çektirdi, vs..
Meseleyi özetlemeye çalışırsam:
Ablam ile kardeşim geçinemezlerdi, ablam için ne zaman bir şey yapmak istesem yada yapsam ne enayiliğim ne saflığım kalırdı.. (Ablama maddi manevi her desteği verdiğimi vicdanen rahatlıkla söyleyebilirim)
Ablamla kardeşimin bana yetiştirdiği yani ablamın benim hakkımda konuşmalarını, ki kız kardeşim iyiliğim için söylemiş çünkü benim ablam için uğraşmamı haketmediğini düşünmüş.. (ablama kimse yaranamaz bu arada)
Ablamın son saçmalığı, eşi ile araları kötü olduğundan 25 senedir boşanacağım der, ama asla boşanmak için bişey yapmaz, bende son olarak Ankarada iken onu bir işe yerleştirmeyi (kızının tayini Ankaraya çıkmıştı) kızı ile yaşamasını, eşi ile sorunlar çözülene kadar yada boşanma kararın netleşene kadar denemesini söyledim. Ama eşinin çok borcu olduğundan ona kredi çekmemi hatta eşiminde çekmesini istedi, bende reddettim.. Kısacası kendi eşinin totosunu kurtarmakmış derdi..
Benim hakkımda beni boşatmak için elinden geleni yaptı, bizi hiç kabul etmedi gibi laflar etmiş ki.. Şaşırdım..
Tabiki bunu bana anlatan kız kardeşimdi.. Ekim 2014 te Kız kardeşimin doğumu için annemlere kalmaya geldi, bende kırgındım, orada kalmak istemedim, eşimin işi ile alakalı sosyal tesislerde kalırım dedim.. Kardeşim olmaz onlar gelmesin diye kıyametleri kopardı..
Neyse bunlar geldi, surat asıyorsun yok öyle şeyler vs dedi. Bende konuyu uzatma sonra konuşuruz gitmem lazım dedim.. (çünkü cidden kalbim kırılmıştı) Bu arada küçük kızıda bana sen benim anneme iftira atıyorsun, sen nasıl böyle yaparsın cart curt bağırdı çağırdı.. Bu barışmaya gelmiş benle ama barışmak isteyen bağırıp suç bastırmaz.. Bana ağzına geleni saydırdı.. Bu arada çocuğuna terbiye veremeyen insan bana ahkam kesemez dedim. Çok kırıldım.. Kardeşim orada söylediklerinide inkar etti bu arada.
Bende kardeşim için aldığım hediyemi bıraktım anneme, toplandım çıktım oradan. Eşim o sıra dışarıdaydı aradım onu döndüm Ankaraya.
Bu olaylar sonrası ne ablam soğan yedi ağzı koktu hikayesi, kardeşim ise ablamla yağlı ballı.. Yeğenim doğunca kardeşimi çalıştıkları şehrde ziyaret ettim, çok seviyorum yeğenimi, kardeşim ile soğukluk sürdü son görüştüğümüzde annemlerde yine sen böyle yapmasaydın çekip gitmeseydin öyle olmayacaktı dedi, bende kendin gördün ablamın yaptıklarını, o gün inkar etmeseydin daha adil olurdu dedim.. Vay efendim sen gittinde böyle oldu diye ısrar ediyor, sanki ben k.çımdan attım, gerçi inkar etmiyor laflarını.. Neyse son görüştüğümüzde onu da sildim. Eşimin yanında bana hakaret etti, eşimde kendisine sizin kardeş konularınıza hiç müdahil olmadım ama ayıp ediyorsun yeter dedi buna.
Şuanda ablam benimle barışma çabasında ama beni korkusundan arayamıyormuş, tersler diye, ki belli olmaz terslerim de..
Kardeşim ise yüzlü çıkıyor ama o da barışma çabasında..
Sorun şu ki içimden onları görmek gelmiyor.. Barışmak gelmiyor.. Neredeyse 2 sene olacak..
Affedemiyorum.. Yılların birikimi sanırım..
Annem ağlayıp sızlıyor, barışın artık diye.. Olmuyor arkadaş..
Eğer onları affedersem kendimi affedemem gibi geliyor..
Ben olayları çok yüzeysel yazdım.. Fazlası var emin olun..
Nasıl hazmedilir affedilir bilmiyorum.. Bu hayatta yapayalnızım.. Sağolsun eşim var anlamaya çalışan beni dinleyen..
Aile özlemi çekiyorum ama olayları hatırladıkça boş veriyorum..
Öfkemden rahatsızım artık..
Günaydın Angelacığım ❤❤
Yorumun inan benim düşüncelerimden yıkıcı değil..
Ben aslında kolay küsmem.. Çabuk affederim.. Dediğim gibi, ilk kez değil bu tip olaylar ama öncesinde her hangi taraf adım atardı.. Bu öyle can sıkıcıydıki.. Nefret ettim onların kardeşi olmaktan..
Ben onlara hiç kıyamazdım.. Eşim kendi kardeşlerinden aşağı görmedi..
Gönül alma adımı atmalarına ben fırsat vermiyorum şuan.. Direk hayır diyorum, bu kapris değil.. Çünkü o kadar nefret gelmişki, annem ne zaman bir şey dese, barışın, yarın bir gün bize bişey olsa cenazemde yüz yüze geleceksiniz diyor ki.. Böyle bir baskı işte..
Ben annemlere gittiğimde konu yine açılacak.. O kadar zamanda 1 kez annemlere gittim.. İliğine kadar küsmek bu heralde..
Annemi çok seviyorum.. Ama haksızlığa dayanamıyorum..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?