Siyasette geyikten cımbızlanmak istemeyenler geliverin

Hayırdır ne oldu..

Anne ile eş konusu Hanım, ikisine de pis küstüm. 2 gündür konuşmuyorum.
Saçma saçma konular, hamileliğimin içine etmeyi başardılar sonunda, bıktım yönlendirme çabalarından.
Dün gitmiş ne varsa toplamış getirmiş annem, her şeyini almış bebeğin. Kardeşime whtsptan model gönderiyordu, benim fikrimi de soruyor, ona göre belirliyor. O kadar dedim, kapı süsünü ben yapacağım diye, gitti hazır baktı.
Görünürde bir sorun değil, ama o kadar ayrıntı saçma şey var ki, sıkıldım, bunaldım artık.
Evime gidiyorum, eşim diretiyor annenlere gidelim diye. Burada bahçenin içinde oturuyor paşa, keyfi yerinde, bayılır böyle bi yerde otursun, zerre şikayet etmez ama ben bunaldım.

Küçük küçük şeyler çok birikti Hanım, böyle bir parçasını anlatınca verdiğim tepkiler şımarıklık gibi görünüyor ama değil.
Aylar öncesinden bile profesyonel bi çekim yapalım, hatıra kalsın şu günlerimiz, iyice ödem tutmadan, şişmeden fotoğraflar çekilelim dedim, ha bugün ha yarın derken doğuma kaldı son bir ay ve davul gibi şiştim. Gelmişler fotoğraf istiyordun sen, naapalım, çekilelim mi diyorlar, dalga geçer gibi... Sinirden gözlerim doluyor artık.

Bunlar çeyreğinin çeyreği... Bu kadar abuk sabuk küçük küçük biriktirdiler, şimdi de "Neden surat asıyormuşum, neden konuşmuyormuşum"... Dünkü getirdikleri süslerin, eşyaların hiçbirine bakmadım kalakaldılar. Hafif bir şey sanıyorlar ama doldum, gayet ciddi bir halde artık olaylar, sinirlerim bozuldu iyice... Aylarca doldum artık burnuma kadar.
"Onu yeme bunu ye" ile başlayan tüm tavsiye ve yönlendirmelerden tutun da, bugün bu hale gelene kadar arada ne kadar saçma şey biriktiyse, artık bunaldım.

Vallaha anne değilim daha ama yiğenim olunca anladım sizi abla.
Hatta daha fazlasını yapıyorum.

Daha dur anne olunca daha farklı düşünmeye başlayac aksın..

Annenle eşimn arasında kaldın,bide hamilelik zor tabi sen rahat olmaya çalış,bak ne güzel kapı süsünü almış anneciğin ..Demekki içinden gelmiş ki almış bunuda.

Küçücük şeyler birikiyor böyle patlamaya neden oluyor,birazda hormonların etkisi bunlar..
Fotograf için hala çekim yaptırabilirsin aslında çok ta geç kalmış sayılmazsın,boşver ödem olmuş olmamış onu takma kafana bile..

Sen relax olmaya gayret et biraz..

@_angela_ 'm kuzummm üzülme yaa.
Sen duygusalsın ya şimdi olayları yanlış anlıyor olabilirsin.
Sakın inat edip foto çektirmemezlik yapma lütfen.
Çok üzülürsün sonra.
Bana burada istediğin kadar naz trip yapabilirsin ben çekerim güzel anne adayım benim

Annem ile eş arasında kalmıyorum Hanım, annem ile eşim gayet takım halindeler bana karşı. Anneme sinirlensem eşim girer araya "Annen o senin, iyiliğini düşünmekten başka bir şey yapmıyor" diye, eşime sinirlensem annem girer araya "Bu kadar basit şeyler yüzünden tartıştığınıza değmez yavrum" diye. Ben de bu durumdan sıkıldım artık. İlla şirazeden çıkarım, illa bi "Eh yeter ama" derim, ondan sonra "Tamam canım napalım, nasıl istiyorsun" a bağlanır durum. Bu hep böyleydi, böyle süregeldi.

Elimden geldiğince relaks kalmaya çalışıyorum zaten, bunun için tavır koydum konuşmuyorum, böyle olunca en azından alanıma giremiyorlar, mayınlı bölgede yürümek gibi oluyor durum hangi lafa patlayacağımı kestiremedikleri için bulaşamıyorlar. Ama bu hale getiriyorlar işte her seferinde, her şeyde bi bu hale geliyorum, kırılmasınlar diye ses etmedikçe, huylarına gittikçe alanımı daraltıyorlar.

Bayramın son 2 günü geziye çıkalım, değişiklik olsun eniştemlerin yazlığa kaçalım, hem stres oluyorum tarih yaklaştıkça hem eşim de işten kafasını kaldıramaz oldu iyi gelir ufak bi yolculuk dedik. Kuzenlerle gittik ve olan şu: 2 gün boyunca adam tabletine yüklediği filmini izledi, arabasına bakım yaptı, kuzenlerimle takıldı. Ben kös kös oturdum. Döndük eve. Sonra dedim haftasonu denize gidelim bari, annemlerle hep beraber gidelim filan... Annem oradan atlar "Dalgalı mı ne bugün deniz, bi sakatlık çıkmasın" eşim bi yandan "Ya çok sıcak değil mi, bu sıcakta denize git gel üff" vs vs...
Bunun üzerine bi saçmalık daha oldu zaten, sonra da ipleri kopardım.

Sıkıldım artık Pinoli, bu hamileliğime özel bir şey değil, hep böylelerdi. İnat oldum zaten, fotoğraf filan çektirmeyeceğim ve bunu burunlarından getireceğim.

Şimdi annen ve eşin seni düşündükleri için aynı safta oluyorlar..
Doğumda yaklaştı nihayetinde,bence sana ve bebeğe bişi olmasın endişesi duyuyorlar kesinlikle..
Çok ta kafana takma derim,sen kendine bak keyfini çıkar bu günlerin..
Bide böyle düşün

Sıkıldım artık Pinoli, bu hamileliğime özel bir şey değil, hep böylelerdi. İnat oldum zaten, fotoğraf filan çektirmeyeceğim ve bunu burunlarından getireceğim.

Ya yapma lütfen çok özel bir an o.
Sinirin geçince çok pişman olursun.
Bir da bu çocuğuna hamile olmayacaksın.
İstesen de o fırsat tekrar gelmeyecek.
Onlardan habersiz çektir ama yine de çektir.
Hatta çektir ama fotoları gösterme

Tam tersini düşün kuzum. Ya annenle eşin hiç anlaşamasa, devamlı kavga etse ve arada, üstelik hamile halinle, sen kalsaydın?

Pinoli aile fotoğrafı olsun istemiştim. Eşim ile birlikte, ben hamile iken, stüdyoda çekilsin, doğru düzgün saçımı başımı giyimimi filan ayarlayayım, iyice tipim kaymadan halledelim istemiştim. Söyledim de bunu. Bebek albümü yapacağım, ultrason fotoğraflarını sıraladım, hamileyken bi düzgün pozum olsun dedim; son aya kadar beklediler ya, şimdi de "Naapalım, fotoğraf çektirecektik, nasıl yapalım, nasıl istiyorsun, şöyle çekinsek de versek fotoşopta düzenleseler daha kolay olmaz mı?" vs başladılar. Ya programla düzenleyecek olsam onu ben de yaparım oturduğum yerden... Ben kadar önemsemiyorlar bu ayrıntıları, bebeğe tonlarca şey almaktan ibaret sanıyorlar bu süreci. O kadar hatıra kayboldu ki... İşte daha yeni geziye çıktık bir tane bile fotoğrafımız yok, hep Angela düşünsün böyle şeyleri zaten.

Tam tersini düşün kuzum. Ya annenle eşin hiç anlaşamasa, devamlı kavga etse ve arada, üstelik hamile halinle, sen kalsaydın?

O daha berbat bir şey tabi ki... Bu da ayrı bi saçmalık ama Shot.
Neyse, ben bu kadar söylenmezdim ama çok doldum, aylardır.
Sinirlerim bozuldu, ağlıyorum ya bi yandan bu kadar aptalca şeyler birikirdi ancak, bu kadar gereksiz şeyler mesele haline gelebilirdi... Bakınca elle tutulur hiçbir şey yok. O da ayrı sinir bi şey ya zaten.
Neyse.

Kuzum yaaa kıyamam nasıl üzülmüş yavrum benim.
Senin tipin filan kaymaz yeme beni.
Sen şimdi ne kadar güzel bir kadınsın ben tahmin ediyorum.
Hiç kandırma beni.
İnatlaşma çektir bence.
Sonra yine trip atarsın.

Canım bu kadar yıpratma kendini gerçekten
Canın nasıl istiyorsa öyle davran
Hamile olan sensin
Sürekli bebeği düşünüp seni ikinci plana atmışlar gibi hissediyorsun sanki
Resti çek
Darlamayın yoksa doğurmam de

20 kilo aldım ve daha da alıyorum 90 kilo olmama bir şey kalmamıştır eminim, vücudum oldukça şişti sıcaklarla beraber, saçlarımı aylardır boyamıyorum beyazlarım iyice belirgin hale geldi ve oldukça fazlalar, ergen gibi yeniden sivilce çıkarmaya başladım, burnum şişti sanki yüzüm değişti... Güzellik denilen kavrama oldukça uzağım.

En olmadı fotoğraf çektirir, çıktısını alınca gözlerinin önünde yırtar atarım.
Ama zannetmiyorum fotoğraf için stüdyoya kadar gideceğimi, hevesimi kırdılar, şu hale gelene kadar umursamadılar.
Hem saçımı boyatacağım desem hemen itiraz edecekler %99 ... Tanıyorum ya ailemi. Organik boya kullanırlar, zararı olmaz desem de, "Olsun ya, onun da vardır bi zararı, şunun şurasında 1 ay kaldı sabret, hem böyle çok daha güzel saçların bik bik bik" lafları dönecek ağızlarında. Of... İçim daraldı Pinoli. Konuştukça iyi gelir sanmıştım ama sinirim artıyor sanki, bu kadar içimde tutarsam olacağı buydu işte.

Hah aynen böyle işte Nam, ben 2. plandayım, belki 3. plan filan... Varsa yoksa bebek... Bu kadar olacağını tahmin etmezdim.
Başlangıçta böyle değillerdi, biliyorsunuz benim ayrı bir durumum var ve annemin hep dediği şudur: "Senin canından önemli bir şey daha yok" ...Onu da anlamaya çalışıyorum, en az ben kadar endişeliydi o da anne olarak, evladım bu süreci bir problem yaşamadan atlatabilecek mi diye korkuyordu, gözlerinden okuyabiliyordum onu. Anlıyordum da. Ama bu kadar sıkıştırması, sıkması normal değil. Gözünden ayırmak istemiyor, her şeyi kontrol etmek istiyor, her şeye hakim olmak istiyor, her işi kendisi halletmek istiyor, ben sadece onun sunduğu seçenekler arasından beğeneyim, tamam. Bu durumun bir yüzü.

Diğer bir yüzü ise, diğer anlattıklarım işte. Ayrı bi kalesizlik, ayrı bi ağırdan almalar, sürekli müdahil olma durumları, bazı planlarımın gereksiz görülmesi, eşimin anlam veremediğim umursamaz ve geniş tutumu, illa suratımı indirene kadar canımı sıktığımın farkına varamaması, takıntılı halde arabası ile ilgilenmesi vs... Gece uyurken bahçeye inip arabasını boydan boya çizeceğim o olacak.

Anlattıkça farklı farklı şeyler çıkıyor işte. Aylarca ses etmedim, şimdi haftalarca konuşmasam gözüme görünmeyecekler.

Heh yine herkesler gezmelerde tozmalarda... Angela evde otursun.
Depresyon dondurması yiyip, üstüne depresyon çayı içeyim bari.

Höff...

Zariflik filan kalmadı, yürürken yer sallanıyor Pinoli... Neyse, geçecek bi şekilde, sabır, höf püf.
Öğlenki halime göre daha sakin ve iyiyim en azından.
Ya balim beterin beteri var. daha dogum kilomu veremeden geri hamile kaldim. Simdi 90-100 ile dogururum dogurabilirsem. yaklasik 2 yildir emziriyorum. Onumuzde ki 2 yili da hesap edersek etti 4 yil.

Dogumdan sonra hepsi hallolur sikma canini. Lohusaligin ciksin. Gider kuafore bakimlar,boyalar falan:)

Zariflik filan kalmadı, yürürken yer sallanıyor Pinoli... Neyse, geçecek bi şekilde, sabır, höf püf.
Öğlenki halime göre daha sakin ve iyiyim en azından.
Doğumdan sonra 5-6 kg su ile gidiyormuş galiba, eh emzirme safhasında da biraz veriliyormuş..
Sonuçta anneanne çok düşkün olacağına göre torununa o bakarken her gün emzirip uyuttuğun saatlerde biraz yürüyüş yaparsın, zaten bol su tüketeceğin için de bayası gider merak etme canım..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…