Siz ağlarken

Merhaba hanımlar. Eşleriniz ya da sevgilileriniz siz kendileriyle tartışma sırasında ya da başka bir sebeple ağlayınca nasıl tepki veriyor ne yapıyor paylaşabilir mısınız?
Aglayarak kavgayi sabote ediyorsunuz ama 🤣 kavga ederken ağlamayın edin guzelce kavganızı rahatlayin sonra aglayin!

Sevinirken nasıl ki gizlemiyorsak
Ağlarken de kasmaya gerek yok o da bizim duygumuz ....

Sevinirken "eşim bunun için bir şey yapmıyor" diye beklentiye girilmiyor çünkü sevinmek müdahale edilmesi gereken bir şey değil. Ağlarken "kocam bişey yapsın" diye beklentiye giriliyor.

Özet olarak ikisi aynı şey değil.

erkekler gözyaşını çok itici buluyor. bilimsel olarak kanıtlanmış birşey bu. direkt olarak kaçmak istiyorlar.
oytun erbaşın bununla ilgili bir videosu vardı tedx'te bulabilince atıcam buraya.

Merhaba hanımlar. Eşleriniz ya da sevgilileriniz siz kendileriyle tartışma sırasında ya da başka bir sebeple ağlayınca nasıl tepki veriyor ne yapıyor paylaşabilir mısınız?
Ben sinirden aglamam sonra sakinlesince aglarim kavga sirasinda alnimda bir damar siser ve titrerim sinirden konuşurken nefes almadan butun laflari bir avazda anammm psikologami görunsem :KK53:

Sevinirken "eşim bunun için bir şey yapmıyor" diye beklentiye girilmiyor çünkü sevinmek müdahale edilmesi gereken bir şey değil. Ağlarken "kocam bişey yapsın" diye beklentiye giriliyor.

Özet olarak ikisi aynı şey değil.
Saçma geldi bana
Ben kocam bişey yapsın diye ağlamayı kullanmam.

İçinden geliyorsa yapar zaten aglanip sizlanmaya gerek yok .

Sinirlenince ya da bir şey çok zoruma gittiğinde ağlarım.

Eğer iş ya da benzeri bir şey yüzünden ağlıyorsam çok kızar, kendimi yıpratıyorum diye,

kavga ederken ağladıysam iyice dökülmemi bekler, iş tatlıya bağlandıysa ya da artık nefesim kesilmeye başladıysa sarılır,

kavga bitmediyse sadece izler ama asla bağırmaz ya da ağlıyorum diye kızmaz,

İzlediğim bir şeye gözlerim sulandıysa dalga geçer, ki bu genellikle adet dönemime denk gelir.

Ota çöpe ağlayan bir insan değilim ama her ağlamama saçma tepkiler verseydi ağzının payını alırdı.

Saçma geldi bana
Ben kocam bişey yapsın diye ağlamayı kullanmam.

İçinden geliyorsa yapar zaten aglanip sizlanmaya gerek yok .
Tartışma esnasında ağlayan kişi kısa vadede tartışmayı kazanır, uzun vadede kaybeder. Kimse ağlak birini ciddiye almaz.

Tartışma zaten zeka oyunudur bana göre. Haklıysan argümanını öyle bir ortaya koy ki karşı taraf buna karşı çıkamasın, tartışma bitsin.

Ama yok iki laf kuramıyor hemen ağlamaya başlıyor. Ağlamakla kalmıyor karşı taraftan teselli bekliyor. Tam bir piremses sendromu.

Kimse kusura bakmasın ama tartışırken ağlamak kadar itici bir şey yok.

Birinin ağlaması demek tartışmak için gerekli argümanı bulamadığı için konuyu değiştirmesi demek. Evet konu değişir, tartışma biter, belki barışılır. Ama karşınızdaki kişide artık bir ağırlığınız kalmaz. Karşı taraf yılgın bir şekilde sizinle tartışmamak için muhatap olmamaya başlar.

Sonra vay efendim beyim benle iletişim kurmuyor... Senin kurduğun şey iletişim mi ki bozuluyorsun.

Aglayarak kavgayi sabote ediyorsunuz ama 🤣 kavga ederken ağlamayın edin guzelce kavganızı rahatlayin sonra aglayin!
Ağlamak var ağlamak var şimdi. Ağlamaktan konuşamayan tiplerdenseniz evet bu acizlik belirtisi ya da verecek cevabın olmamasına yorulabilir. Ama benim gibi bütün sinirinizle her şeyi tane tane anlatorken gözünüzden kontrolsüz süzülüyorsa bu zayflığa işaret etmez her halde.
Sizleri okurken kendimi sorgulamaya geçtim de acaba ben ağlayınca eşim ne düşünüyordur diye 😅

Ben aglayinca sevgilim cok üzülüyor. Suratı değişiyor yikik gibi oluyor..O yüzden aglamamaya ozen gösteriyorum..Aglar aglamaz da kavgayi kesiyor zaten..Ben de oyle pek zirt pirt aglayan biri degilimdir(ozel gunlerim haric)

Ilgi çekmekten de ote ,erkekler kadınların ağlamasını kendilerine yönelik bir tehdit gibi algılıyorlar sanirim. Kandırılmaya, manipüle edilmeye çalışıyor vs gibi.
Ay yok kötü niyetli insanlar hariç hiçbir erkek böyle anlamıyor. Erkekleri gömüyoruz falan ama o kadar duygusuz değiller bence.

Ben çok zor ağlarım . Kolay kolay o hadde gelmem ama olurda ağlarsam muhakkak ilgilenir . Kavga ederken hiç ağlamadım aksine onu ağlattım 👿 ama bir kere eski okulumdaki kantinciden çok korkmuştum ağlamıştım . Haberi olunca ne etti bilmiyorum ama adam benden iki büklüm özür diledi .

Ex sevgilim telde ise ağlayacaksam kapatıyprum derdi, yüzyüze ise ağlarsam susardı ağzını açmazdı , ağlama bitince de ceker giderdi

Back
X