Siz bundan ne anlarsınız??

• Konu Sahibi Konu Sahibi Nil11
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Ne kadar patavatsızlarmış..doğum günüyle insan batar mı? Onlar çok fazla görselliğe ve maddiyata önem veriyorlar ki pahalı şeyleri hediye kategorisine koyuyorlar demek ki. Davet edersin ama hediye almayın halası sizin gelmeniz hediye dersin. Hem de onları denemiş olursun bence. Bakalım dediğin gibi alacaklar mı yoksa almayacaklar mı?

Bir doğumgünü hediyesiyle batıldığını bende ilk defa duyuyorum.. Asıl batan biziz olmamız lazım :) yer kiralıyoruz, yemekti, icecekti pastaydı, süslemeler falan :) ama ben seve seve yapıyorum.. Amaaann batacaz düşünmüyorum, düşünsem zaten yapmam :)

onlar öyle dedi diye yapmayacak mısın yani?ne mantık görümcelerdeki.çocuk sevindirmeye ne var?bi toka bile alsan mutlu oluyorlar.pahalı hediyeler almaya gerek yok.biz de kutlarız doğumgünlerini yeğenlerimin,eşimin yeğenlerinin.biz de kızımızınkini elimizden geldiğinde kutlayacaz inşallah.sen çağır yine de gelip gelmemek onlara kalsın.çok kızıyorum böyle düşüncelere.hediye beklemek felan.çok saçma...

Yok canım tabiki yapacağım, onlar gelmese bile kendi ailemle.. Sadece onları davet etsem mi etmesem mi diye karar verememiştim.. Coğu arkadaşların dediği gibi, ben davet ederim isteyen gelir isteyen gelmez..

elbette çağırmalısın. nezakettir sonuçta. eğer hediye alabilecek durumda değillerse, şu gün şu işimiz var gelemiycez falan derler zaten. hediye alsalar da almasalar da sorun değil diyorsan; davet ettiğinin hemen ardından "hediye mediye zahmet etmeyin hep beraber vakit geçirmek için yapılan bi kutlama zaten bu. "diye söyle:)

elbette çağırmalısın. nezakettir sonuçta. eğer hediye alabilecek durumda değillerse, şu gün şu işimiz var gelemiycez falan derler zaten. hediye alsalar da almasalar da sorun değil diyorsan; davet ettiğinin hemen ardından "hediye mediye zahmet etmeyin hep beraber vakit geçirmek için yapılan bi kutlama zaten bu. "diye söyle:)

Ben kesinlikle hediye derdinde değilim.. Ama alabilecek durumları da var yani.. Durumları bizden cok cok cok iyi ama biraz cimriler :)..

keşke o an sıcağı sıcağına sorsaydın
siz gelmeyecekmisiniz diye..
bence çağır,çağırırkende hediye almanıza gerek yok de anlasınlar

Kıskançlık yapmışlar... Görümcelerin genelinde vardır o... Seni beğenmez ama yeri geldiğinde taklit ederler.
Kesinlikle yapabildiğin kadar güzel bir organizasyon yap ve onları da çağır...
Hediye de alsınlar yani ne var... Nefret ederim pinti insanlardan... Üstelik yeğen yani minicik kuzu.
Bugün bi giyim mağazasına gidiyorsun 15-20 tl ye ne güzel kıyafetler alabiliyorsun...
Hem yapma ne demek nasıl karışırlar işine ya sinir oldum...

cnm bazı insanlar böyle özel günleri çok saçma buluyor.....haliyle sende doğum günü yapıp davet ettiğin için bi nevi zorakilikle gelip zorakilikle hediye olayına giriyorlar....
o yüzden sana açık açık doğumgünü yapma demişler yada ailenle yap demişler...dolaylı yoldan da değil gayet açık söylemişler bunu....
sen doğum günü yapıcaksan eğer zaten aileni çağıracaksın, eşinin ailesine de uygun bi dille izah et...mesela de ki, anne biz böyle böyle yapıcaz, ben nezaketen davet ediyorum sizi ama eğer gelmek istemezseniz de saygı duyarım gücenmem de....eğer çağırmazsan emin ol gidecektik ama çağırmadı kendi ailesiyle kutladı derler....
hani bi laf vardır ya, kör ölür badem gözlü olur diye..aynı misal.....
zaten görümcenin doğum günü olayını hediye istemeyle nasıl bağdaştırdığını anlayamadım....

görümceniz onu yap bunu yapma vs gibi emrivakileri kullanma hakkını nereden buluyor?

Büyük dayımın durumu hiç iyi değildir ama doğumgünlerinde hep hediye alırlar küçücük de olsa veya para verirler bi de kızım küçük oldu kusura bakma diye özür dilerler.Küçük dayım düşman başınadır karısı lacoste ayakkabıdan başka spor ayakkabı giymez pierre cardinden başka çanta takmaz ama görünüşte çok tutumludurlar,kendimize birşey alsak sanki onlar ödemiş gibi kızarlar ve doğumgünlerine çok karşıdırlar. 12. doğumgünümde kocaman dana gibi kızın doğumgünü mü kutlanırmış deyip gerçekten surat yaptığını,sözle bile kutlamadığını hatırlıyorum gerçekten çok bozulmuştum.Karısıyla da kendisiyle de konuşmadığım halde çocuklarına hediye alıp kutlarım onların doğumgünlerini ama teşekkur etmezler çocuklara denir ya ablaya teşekkür et diye herkese teşekkür ettirirler bana ettirmezler olsun napalım.Neyse...eşinizin ailesi böyleymiş gibi geldi bana.Sanki kendileri hariç öbür insanlara para vermeye acıyorlar gibi.Sizin kızınızn doğumgünü ve tabiiki kutlayacaksınız.Şimdi anlamasa bile ilerde o gün çekilen fotoğraflara baktıkça mutlu olacaktır.Çağırın bence görümcelerinizi ama bastırarak hediye istemiyoruz sakın almayın ha kendiniz gelin zaten bi eksiği yok çocuğumun deyin geldiklerinde de onlara inat mutlu olun.Allah yavrunuzu bağışlasın hep mutlu kalın:42:

Bence doğum gününe çağır, hediye almak zorunda değilsiniz diye de belirt :34:

Bu arada benim eşimin ailesi de kızımın 1. doğum günü için fazla abartmışsın anlamıyor bile v.s. dediler, ama hiiiiiç umursamadım, hatta inadına seneye daha da büyük bir parti vericem
:9:

5 görümcem ve hepsinin 3 çocuğu 1 kaynım 1 kayınvalidem 1 kayınpederim sürekli doğum günleri hediyeler gitmek zorunda olmalar bende bu durumdan çok sıkılmıştım ve açıkca söyledim görümcemlere bana hediye almayın teşekkür ederim ihtiyacım yok ,kendi çocuğumda olursa ilk yaş gününü kutluycam o kadar dedim maddi manevi eşimle sarsılıyoduk ,saolsunlar beni yanlışta anlamadılar
belki seninkilerde sevmiyodur böyle partileri falan çünkü bende hiç hoşlanmıyorum merasim gibi adet haline geliyo gitmesen dert gitsen dert,sadece eşin sen ve çocuğun üçünüz dışarda kutlayın isteyen hediyesini alır insanları mecbur bırakma derim

Biz cimri ve kıskanç insanlarız, herkesin işine de burnumuzun sokariz demek istiyorlar.
Bize karşı mesafeli dur, bizle samimi olma, hatta en asgari düzeyde görüşelim, yoksa havada karada burnumuz senin hayatında demek istiyorlar.

bizdede benim ailem önem vermez eşimin ailesi önem verir ki hiç iyi anlaşamazlar benim için tam bir kabus olurdu dogum günleri baktım çocuklar büyüdükçe ailem ne gerek var falan deyip duruyor bir araya geldilermi aman kırgınlık çıkmasın diye ugraş yaklaşık 5 senedir dört kişilik pasta alıp güzel bir sofra hazırlıyorum kendimiz kutluyoruz isteyen telefonla arayıp kutluyor o kadar öyle daha mutlu oluyorum

Günaydın arkadaşlar..

Benim biraz kafam karışık size sormak istediğim birşey var..

Eşimin ailesi doğumgünlerine pek önem vermezler, benim ailede tam tersi.. Görümcemler sadece 10-11 yaşına kadar cocuklarına kücük doğumgünü partisi yapmışlar aile ici.. Ama biz en büyüğümüzden (dedem), en kücüğümüze kadar hediyeler alırız. Doğum günlerimizde hem yemek hem pasta olur..
Asıl konu kızımın doğum günü.. 1. Doğum gününde bir yer kiraladık, özel olsun istedik.. Ailelerimiz ve bir kac arkadaşlarımız vardı.. Yemek, tatlılar, icecekler, pastalar boldu.. Ortancı Görümcem, nil her sene doğum günü mü yapacaksın, batarız biz dedi.. Bende evet dedim.. Üstündede durmadım..

Mayısta kızımın 2. Doğum günü ve ben yavaş yavaş ufak tefek plan yapmaya başladım.. Mayıstada büyük görümcemin oğlu evleniyor, bana sordu kızım o zaman kac aylık olacak diye. Bende düğünden 1 hafta önce doğum günü dedim.. Doğum gününü kutlayacakmısın yine dedi (ya ne bicim soru anlamadım).. Evet dedim.. Fazla büyük yapma, cok kişi cağırma (bunu derken sadece kendi ailemi saydı,kendilerini saymadı :/), hediye bekliyormuşsun gibi olur, sadece pasta verirsin dedi..

Büyük görümcem böyle deyince ortancı görümcemin dediğide aklıma geldi ve ne demek istiyorlar anlamadım!? Siz anladınız mı??
Bizi cağırma gibi msj mı bırakmak istiyorlar bana?? Aranızda anlayanınız varsa biri bana anlatsın lütfen.. Kendi ailemi cağırsam, eşimin ailesini cağırmasam da olmaz.. Cağırsam sanki onlardan hediye istiyorumda o yüzden cağırıyorum gibi hissettiriyorlar kendimi :/.. Kafam cok karıştı..

Cvplarınızı bekliyorum arkadaşlar... Benim bir kac işim var, vakit buldukca cvplarınızı okuyacağım.. Şimdiden herkese tşk ederim..

Sevgilerle
Nil

evet canım bizi çağrmana gerek yok demiş :) ßence sen içinden geldiği yap doum gününü tabi abartma bence de ilkinde olmuş ama diğerleri evde sakin ufak çaplı olmalı... çağırırsın arayıp abla ufak bi parti satenhediye felan alıp zahmet etmeyin dersin olur biter kendileri bilir gelirler gelmezler senden çıksın olay

Siz çağırın da gelen gelsin hediye alan alsın almayan almasın, yani çağırmadı diye daha büyük problemler çıakcağına siz üstünüzden atmış olun. Ayrıca sizin evladınız imkanınız varsa istediğiniz gibi parti verirsiniz yani kim ne karışır.

bizim evimizde de doğum günleri hep kutlanırdı ama hediye alınmazdı kimseye, büyüyünce ben ve kardeşim hediye olayını başlattık ama annemle babam hala bize doğum günü hediyesi almaz, biz onlara alırız. bizi sevmediklerinden değil, maddi durumlar böyle. eşimin ailesi de öyle biz onlara alırız, onlar da her yıl arar kutlarlar.
ben senin ne demek istediğini çok iyi anlıyorum, sen kimseyi doğum günü kutlamadığı için eleştirmiyorsun ama sana karışmalarına kızgınsın ve çok haklısın.
ben de minik çocuğa ne doğum günüymüş derdim eskiden ama şimdi Allah'ım nasip eder de yavrumu kucağıma alırsam ben de en güzellerini yapmak isterim.
madem onlar sana böyle güzeeelce istediklerini söylemişler sende görümceni ara doğum gününe çağır ama "bana söylediğin gibi hediye işinden sıkıntıya gireceksen, gelmesen de kırılmayız halası, sonra evde kutlarız sizinle" filan diye sevimli bir dille kendini anlat.
sıkma canını, Allah çocuğunun nice güzel günlerini göstersin.

Boşverin bu kadar ince düşünmeyin. istemiyorlarsa bir bahane bulur gelmezler, istiyorlarsa gelirler, olur biter.

Hem hediye beklemek nedir, bebeğin hediyesinden ne olacak? Tahta bir oyuncak da hediyedir.

Siz canınızın istediğini yapın, anne sizsiniz, bebek o.

Doğumgünleri güzeldir, kimsenin lafına bakmayın.

boşver ne demek istiyorlar diye kafanı yorma
sen kimi istiyorsan çağır görümcelerini de çağır sonra bizi istemedi davet etmedi demesinler gelip gelmemek onlara kalmış

Back
X