E
EU1
Ziyaretçi
- Konu Sahibi EU1
-
bilinçli, sorumluluk sahibi, mutlu olmasını bilen, vicdanlı, anaya babaya büyüklerine hatta tüm herşeye karşı saygılı sevgi dolu bir birey yetiştirmenin yolu bana göre ilk yaşlarından itibaren hurafeler değil sağlam kaynaklardan din bilgisi vermek, Allah sevgisini korkusunu aşılamakla mümkündür...
benim çocukluğum tam bir kaos karanlık kötüydü çok kötüydü, buna rağmen evladımı ben yaşayamadım aman çocuğum yaşasın diye şımartmadım...elimden geldiğince çok sevgi gösterip yanımdan ayırmadım...dua etmesini öğrettim...pc nin başına oturarak diyanetin sitesinden Kuran okuduk...
denge dengeyi kurmak çok önemli....
ne varlık içinde yokluk yaşatmak ne de aşırı verici olmamak lazım...
bende çok hatalar yapmışımdır önemli olan hatanın ne olduğudur...ve hatayı farkedip telafi edebilmektir...
her dönem yeni gelen nesil daha farklı olmuştur....beklentileri, yaşam şekilleri, giyimleri hep daha farklı olmuştur...sanırım bunun adına gelişim diyorlar....
şimdi bizlerden sonra evlatlarımız yeni gelen nesiller için şu an bizim konuştuğumuz konuyu konuşacaklar.
gerçekten güzel bir konu. bizde küçükken hiç şımartılmadık. kıyafet bile bayramdan bayrama alınırdı. hatta annem bizi çarşıya götürmezdi kendi alırdı iki tane birini ben diğerini kardeşim hangisini beğenirsek tabi arada kavga da ederdik. mahallemizde hepimizin babası aynı işyerindeydi. lojmandı bizim oturduğumuz yer. birimizde olan hepimimzin sayılırdı. o yüzden çok yoklukta gördük diyemem. yani bisikletim hiç olmadı ama arkadaşlar sağolsun sırayla binilirdi. voleybol sahamız yoktu ama soğan filelerini dikip birde zemine su ile sınır çizerdik. bastek potasınıda bizden büyük abilerimiz kalın tel çemberden yapmışlardı. dışardaki masanın üstü bile bizim oyun alanımızdı onlada masa tenisi oynardık.
ama şimdiki zamanda çocuğumu dışarı güvenmem sanırım. sıkılmasın diye parka falan götürüyoruz. ama o bizim çocukluğumuz gibi bir haz alamayacak. gerçi o bizim çocukluğumuzu bilmediği için bir kaybı da olmaz bence. herkese kendi zamanı güzel gelir ya nasıl olsa.
çocuğuma illa ben şunu görmedim o yesin yada ona marka alayım demiyorum. büyüyüncede başka çocuklarla karşılaştırmam inşallah. zaten karşılaştırma yapsam şimdiye kadar yapardım herhalde. birde ben ortaokul çocuklarına üzülüyorum. hafta içi okul haftasonu dersane mafoluyorlar. buna da bir çözüm olmalı ama nasıl. bilmiyorum.
Gençlere ve çocuklara bakıp bizlerin çocukluğundan daha mutsuz olduklarını düşünmeniz bana garip geldi. Eminimki bizde o yaşlardayken bizden büyükler bizlere bakarak aynene sizin düşündüklerinizi düşünüyordu...
Diğer söylediklerinize katılıyorum.
Canım ya kıyamam,öylelerini öğretmen yapmamak lazımsöylediklerinini birçoğuna katlııyorum, evet çocukluğumda ben de birçok şeye hasret büyüdüm, hiç unutmam bi yaz günü burcu burcu salatalık kokardı karşı komşuda, bizim paramız yok diye alamazdık, ne muz ne çilek ayda alemde bir görürsek görürdük görmezsek o da yoktu, kıyafetlerimiz bayramdan bayrama alınırdı, hiç unutmam ilkokuldayken okulların açıldığı ilk gün terlikle gitmiştim okula, ayakkabım yoktu çünkü, öğretmenim çok kızmıştı bana gururum incinmişti, şimdi diyorum bebeğimin hiçbişeyini eksik etmeyecem diye, ama şu da bi gerçek ki bukonuda onu şımartmayı da düşünmüyorum, çocuğun yediği helal giydiği haram derler, çok fazla kıyafet almayı düşünmüyorum, az ve öz, benim bir arkaaşım var, eşi çocukları ne derse yapıyr ne derse alıyor, yapmayın böyle çocuğa hayır kelimesinin yok kelimesinni anlamını öğretin bu şekilde olmaz yarın sizin başınıza patlar daha çok çekersiniz desem de dinletemiorum, inşallah ben böyle yapmayacam çocuğuma, hiçbişeyini eksik etmek istemiyorum, ama onu şımartmayı da düşünmüyorum, bi gün gelip de cep telefonu kullanmaya başladığında son model televizyonlu yok mp3lü yok bilmem kaç megapiksel kameralı zırt pırt özellikli bir telefon almaktansa normal sıradan alelade bir telefon almayı tercih ederim, çocukları doyuma ulaştırmak onları mutsuzluğa ve dolayısıyla depresyona sürükler çünkü
vala ben oğluma bişe aldığım zaaman kendi çocukluğumdan intikam almış gibi olurum.. hiç çocukluğnu yaşayamamış biri olarak.. ama yinede öle marka murka bilmem ne yapmam fakat şımarmasın diede kimsenn eline baktıramam şimdi zaman deişti herşey herkes deişti.. eskiden benm oyuncağım fazla giysim abur cuburum yoktu belki ama çevremdeki hiç bi çocuğun yoktu oysa şimdi en fakir ailenn çocuğu bile benm çocukluğum çok ust duzeyde herşeyi var.. haliyle zamanın şartlarının getirdiği bi alışveriş vs vs oluo...
Tabi ki dengeyi kurmak çok önemli şımartmayalım derken her şeyden mahrum bırakmadan yapalım bunu.Her şeyde olduğu gibi denge....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?