- 2 Temmuz 2020
- 154
- 260
- 33
- Konu Sahibi Lily Aldrin
-
Tabi duygular doğuştan gelir ama ben bazı şeylerin de öğrenilmiş olduğunu düşünüyorum tabi sizin fikriniz:)Sadece aşk özelinde değil ama bence duygular doğuştan gelir. Öğrenilen birşey değildir. İlkel kabilelere ya da en çağdaş topluluklara bile baktığımzda insanlar güler, üzülür, ağlar, sevinir. Eşini çocuğunu diğer insanlardan üstün tutar.
Sonra bir bakmışız ki o kabuklardan ibaretizHayat işte...kanata kanata öğretiyor..zaman da o yaraları sarıyor siliyor sonra başka bir yara başka bir kabuk çokça tecrübe...
Hayır işte tam tersi. Bunlar dayatılırken bilimi sanatı sporu düşüneceğiz. Bu baskılar altında bilimin sanatın sporun tadı daha çok çıkmaz mı?Biz kadınlara hayatın gerçekliği koca baba sevgili namus dayatılırken
Bilimi sanatı sporu düşünecek değiliz
Bu ara da moda mı oldu bu? Şu üyeleri rahat bırakın artık.Bu forumda da, çevremde de sürekli kızlar bir erkek için üzülüyor. Bu ilişki de olsa ayrılık da olsa flört de olsa kısa bir tanışma da olsa küçük bir bakış da olsa bir erkek için kızlar üzülüyor. Bence hepsi olmasa da bu üzüldüğümüz olayların çoğu öğrenilmiş bir duygu. Çünkü en ünlü aşk destanlarında bile hep bir mutsuzluk var. Biz kadınlar ve erkekler kendi kafamızda aşk ve mutsuzluğu birleştiriyoruz. Aşk acısı çektiğini sanan bir çok kişi sakin kafayla düşünürse aslında artık istemediği biri için üzüldüğünü ve aslında böyle daha mutlu olduğunu görecektir.
Konuyu bir derdim var bölümüne açtım çünkü etrafımda hiç uğruna üzülen insanları görmek bir dert. Sizce de aşk acısı KISMEN öğrenilmiş bir duygu değil mi?
Benim kimseyi aydınlatmak gibi bir derdim yok ben böyle düşünüyorum insanlar bu konuda ne düşünüyor fikir alıyorum bu kadar basit.Bu ara da moda mı oldu bu? Şu üyeleri rahat bırakın artık.
Siz şimdi bunu yazdınız ve okuyanlar aydınlandı öyle mi düşünüyorsunuz?
Bilmediğimiz birşeyi nasıl düşüneceğizHayır işte tam tersi. Bunlar dayatılırken bilimi sanatı sporu düşüneceğiz. Bu baskılar altında bilimin sanatın sporun tadı daha çok çıkmaz mı?
çok haklısınız resmen empoze ediliyor bize beynimiz yıkanıyor .şarkıların türkülerin neredeyse yüzde yüzü aşk üstüne ayrılık üstüne aşk acısı üstüne .filmler diziler de öyle yıllar süren aşk acıları konuları hep.bir kadın ya da ergen kızımız tek başına da mutlu olmalı ve erkekleri hayatının merkezi yapmamayı acilen öğrenmeli.ne güzel hobiler var spor çeşitleri var eğitim imkanları var artık .babannelerimiz gibi dantel örüp koca beklememeliyiz millet uzaya koloni kurmayı düşünürkenBu forumda da, çevremde de sürekli kızlar bir erkek için üzülüyor. Bu ilişki de olsa ayrılık da olsa flört de olsa kısa bir tanışma da olsa küçük bir bakış da olsa bir erkek için kızlar üzülüyor. Bence hepsi olmasa da bu üzüldüğümüz olayların çoğu öğrenilmiş bir duygu. Çünkü en ünlü aşk destanlarında bile hep bir mutsuzluk var. Biz kadınlar ve erkekler kendi kafamızda aşk ve mutsuzluğu birleştiriyoruz. Aşk acısı çektiğini sanan bir çok kişi sakin kafayla düşünürse aslında artık istemediği biri için üzüldüğünü ve aslında böyle daha mutlu olduğunu görecektir.
Konuyu bir derdim var bölümüne açtım çünkü etrafımda hiç uğruna üzülen insanları görmek bir dert. Sizce de aşk acısı KISMEN öğrenilmiş bir duygu değil mi?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?